Kayınvalide ve kayınpederine para hesabı soran gelinler!

Ne hesap sorması :1shok:
Hesap sorulan olduk hep, ayrıca Gülsüme de katılıyorum söylediklerini yaşamış biri olarak,
Ayrıca kimse kazanırken yanında olmuyor ama harcarken ortak oluyo nedense,
Bu ister gelin, ister kaynana yada ne sıfatla olursa olsun,
Hadsizliktir.

Bence herzamn anne baba destek olmalı cocuklarına hele yenı evlenmıslerse
ben kaynanmla bır sene beraber yasadım. Utanmaz cıktı. Bana para vermek dursun, evın tum masraflarına bana yıkmaya ve bunu kendıne hak gormeye basladı. Benden borc ıstedı.

Acıkcası ne kaynanaın parasıı ısterım, ne de ona para vermek ısterım . ıster ayrı evlerde ıster aynı evlerde.

Bu tip gelinlerin pek fazla olduğunu düşünmüyorum.
varsa da kayınvalide tarafı uyanık olmalı ve izin vermemeli.

Birde şöyle bir hikaye anlatayım ben sana canım;
Bir evlat var ortada ünv. Kazanmış istanbula gelmiş, o evladın ana ve babası emekli oldukları halde evlatlarının peşinden gitmemişler rahatlarını düşünmüşler akdenize yerleşmişler bekar kızlarıyla.
İstanbula gelen oğul ise ana babadan hiçbir maddi destek almamış ikinci öğretimde okumuş ve sokaklarda parfüm satarak yurt parasını, kendi ihtiyaçlarını karşılamış,üstüne üstlük para biriktirmiş üç beş kuruş.
Bu sırada abla evlenecek , hiç oğullarını arayıp sormayan evladım birşeye ihtiyacın varmı para lazımmı diye sormayan ana baba ve abla aramış bu sefer bu oğlanı, ablan evleniyor oğlum para lazım, çocukta biriktirdiği üç beş kuruşu ablasına veriyor mutfak eşyalarını alsın diye(bu arada ablasıda çalışmıyor yan gelip yatıyor akdenizde anasıyla babasıyla birlikte)vicdanları el veriyor yani oğlan orda hem çalışıyor hem okuyor üstelik biz ona hçbir katkıda bulunmuyoruz ama parasını yiyoruz diye düşünmüyor.
Sonra bu oğlanın okulu bitiyor, geri dönmüyor anasının babasının yanına, zaten ana babanında pek umuru değil, işe giriyor 300 tl maaşla 500 tl’lik bir ev kiralıyor kendine bir ev arkadaşı bulup, borç gırtlağa kadar, ama ana baba abla yine yanında değil. Bu sırada bu ana baba bir ev satıp kızıyla damadına hediye ediyor.
Sonra bu adam biriyle tanışıyor, evlenmeye karar veriyorlar, çıkıp geliyor ana baba öyle bir atıp tutuyorlarkii biz oğlumuzu şöle okuttuk böyle baktık, gelinimiz bizim kızımız o nasıl isterse öyle olacak diyorlar. Kız biliyor bunların durumunu ya masraf çıkartmıyor.nişan yüzüğünüde bu çocuk oluyor. Nişanı takıyorlar. Ana baba ve abla gidiyor akdenize. Gidiş o gidiş. Sonra düğünden 1 gün önce geliyorlar. Elleri ceplerinde hiçbişeye karışmamışlar zaten o zamana kadar. Oğulları mahcup ezik kız tarafı karşısında. Kız zaten bunlardan bir halt olmayacağını anladığı için hiçbişi demiyor.
Neyse borç harç bir ev alıyor bu admla bu kadın borç ödemeye başlıyorlar. Bu arada adam terfi falan ediyor karısıda aynı şekilde durumları düzeliyor.
Ne hikmetse hiç aramayan ana baba hergün arıyor. Biz açız yemek yiyecek paramız yok,diye(halbuki iki tane emekli insanlar iki maaş alıyorlar yani)
Duygu sömürüsü yapıyorlar,ilk zamanlar kız birşey demiyor gönderiyor para, ama tesadüf yaa birgün kocasının hesap ekstrelerini yakalıyor. Gizli gizli anasının,babasının ablasının hesaplarına milyarlar gönderilmiş. Kadın bağırıp çağırıyor tabi kocasına nedir bu diye,anam babam aç olduklarını söylüyor vicdanım el vermiyor,seninde kızacağını bildiğim için gizli gönderdim diyor. Tabi kızın tepesi atıyor. Derhal atlayıp gidiyorlar ana babanın yanına, nedir durum ne istiyorsunuz diye, ve baba ne derse beğenirsiniz oğluna; sen ve karın benim umurumda değilsin.ben sana yatırım yapmışım okutmuşum seni,sen ve karın bize bakmak mecburiyetinde, sizde ne halt yerseniz yiyin umurumda değil diyor. (üstelik o baba zor durumda değil altında 50 milyarlık minibüsleride var)
Karında bana para vermek istemiyorsa boşanın evinizide satın burdan bana ev alın. İşine gelirse diyor oğluna ve gelinine. Gelinin tepesi atıyor tabi:siz nasıl ana babasınız diyor, o baba olacak herifte sen kim olduğunu sanıyorsun, benim oğlumun parası istediğim gibi yerim diyor. Gelinine, oğlunun yanında sen kimsinki ne zaman adam oldun, ne zaman adamdan saydın kendini diye hakaretler ediyor.

Bu hikayeye ne dersin canım haa? Güzelmi? Beğendinmi?
Kusura bakma biraz uzun oldu ama kaynana ve kayınpeder lafını duyunca tüylerim havaya kalkıyor.

hikayenin sonu ise; o tartışmadan sonra o baba evlerinden kovuyor gelinini, gelin ilk uçakla dönüyor istanbula adamda babasıyla tartışıp istanbula karısının peşinden geliyor.
ve tüm bu olanlardan sonraa hala para istiyorlar..................

bende çevremde bu tür gelinler görmedim
ama bunun tam tersi kaynalar gördüm
oğlu kırk yaşına gelmiş hala hesabını soran
evine eli boş geldiğinde yüzü asılan kaynana.
oğlan değilde altın doğurmuşlar sanki
çok kızıyorum çok
gelin diye aldığınında anası babası var
senin doğurduğun çoçuga komşunmu bakacaktı ya
yaptıkları sanki lüskmüş gibi anlatmalarıı yokmu hele
yazık size yazıkk

Oğlunu 12 yaşında askeri okula vermiş. Hiçbir maddi destek sağlamamış.
Mezun olunca kredi çektirip 2. bir ev aldırmış. Borcunu oğluna yüklemiş. Bunun haricinde
araba vs alıp onunda borcunu çocuğuna yüklemiş.
İstediği kızla evlenmişyor diye düğünde hiçbir masrafa karışmamış.
Üstüne birde gelinin bileziklerine varana kadar emanet edin diye kandırarak çalmış.
Hala da hesap açtırıcam eşşek gibi para yollayacaksınız diye telefon açıp rahatsız eden.
Evlenmeseydiniz diye hakaretler sıralayan bir kayınvalidem var.
Karısının bu yaptıklarına ses çıkarmayan destekleyen birde kayınpederim var.

arsız gelinlerde vardır elbet ama benim hikayemi yaşanyan insanlar daha fazla.
Allah izin verirse bizimde çocuğumuz olacak.
Bunları yaşatmak için mi büyüteceğim onu.
İlla ben doğurdum baktım diye benim istediğim hayatımı yaşayacak...

hikayenin sonu ise; o tartışmadan sonra o baba evlerinden kovuyor gelinini, gelin ilk uçakla dönüyor istanbula adamda babasıyla tartışıp istanbula karısının peşinden geliyor.
ve tüm bu olanlardan sonraa hala para istiyorlar..................

:53: :53: :53:

ALLAH tüm insanları , böyle bireylerden korusun . Amiiiiiiiiiiiiiiinnnn

Son derece tatsız,sevimsiz ve hassas bir konudur bu para işleri.

Şimdi düşünün;

Bir aile,erkek evlatlarını dünyaya getiriyor,büyütüyor,en iyi eğitimi alması için imkanlarını

zorlayıp ellerinden geleni yapıyor,mezuniyetinden sonra iyi bir yerde işe girebilmesi için

ellerinden geleni yapıyor,evlendiriyor,imkanları yettiği ölçüde düğününü yapıyor,evlerini

çiftin beğenisine göre dayıyor döşüyor,balayı tatilini karşılıyor,yeni evli çifte bir kuruş

kalmayacak şekilde vazifelerini yerine getiriyorlar.Bu anne,babanın tek beklentileri

evlatlarının

mutlu,huzurlu olması ve arada bir aranıp hallerinin hatırlarının sorulması.

Peki ama ne oluyor ?

Gelin hanım sürekli maddi beklenti,sürekli maddi beklenti halinde...

İlk zamanlar içlerinde yaşıyor yeni evli çift bu krizi,dışa vurmuyor...

Zaman geçiyor erkek evlat geçemiyor önüne eşindeki maddi hırsların.

Ve gelin hanım,oturup kayınpeder ve kayınvalidesinin karsına "- annem şu kadar

maaş,babam şu kadar maaş alıyor,ne yapıyorsunuz siz bu parayı,biz genciz

gezip,tozmak,yiyip,içmek hakkımız,destek lazım" diyor.

Oysa o anne babamın kendilerine göre giderleri,borçları vardır.Eee mağlum 4 evlat sahibi

bir aile olmak kolaymı bu devirde.Yıkılırlar gelin hanımın hesap sorması

karşısında.Zamanla gelin hanım abartır,abartır...Büyük bir aile olmanın tadını tamamiyle

kaçırır.Soğutur kendisini ve bu duruma dur diyemeyen eşini...

Buna benzer hikayeler öyle çok ki...

Zaman geçtikce insanlar daha mı saygısız,arsız,hadsiz oluyor,ne dersiniz?

saygı iki taraflıdı iki tarafta 9 aylık bence iyi kaynana yoktur

kızlaaaaaarrrr bakın ben bu ultraviyoleden çok şüpheleniyorum bu kesinlikle kadın olamaz çünkü bu zamanda hiçbir anne baba erkek evladına bukadar iyilik yapmaz istisnalar hariç..en göremedim..bu üye kesinlikle erkek güya gelinleri suçluyo..ya benim kaynanam kayınbabam bana bırak eşya almayı altın yakmayı masraf yapmayı vvallahi billahi düğünüme bile gelmediler..takı merasiminde gördüm ilk onları altınları alıp toz oldular...ondan sonrada sık sık evime gelip eşyalarımı çaldı kadın aramı açtılar aileme küfür ettiler halada yapıyorlar....ultraviyole sen erkesin kalıbıı basarım..kaynanadan çekmeyen gelinmi var allasen...ayyy yaşadıklarım aklıma geldide acaba kocamdamı senin gibi düşünüyo dedim

ne dogru söyledin arkadasım ya

Back
X