Kayınvalide vs Eş

MaryShelley

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2021
677
1.593
63
İyi geceler hanımlar,

Sorum çok kısa ve net olmakla birlikte, özellikle bir kaç senedir evli olanlara soruyorum; kayın valideniz ile anlaşamıyorsanız eşiniz ile ilişkiniz ne yönde ilerliyor? Bu evlilik hayatınızı ne yönde etkiledi? Etkilemedi diyen varsa bunu başaran siz misiniz eşiniz mi?

Eş dengeyi sagladıgı sürece sorun olmuyor.

Yeni evliyken biraz etkiliyordu cunku ben bazen onlara olan öfkemi kontrol edemeyip eşime de sıçratıyordum.

Evliliğimiz 7 bucuk yıl olacak şimdi, kv ile hala birbirimizi sevmesekte yillardir sorun yaşamiyoruz. En çok ayda 1 eşimle bir kac saat ziyaret ettigimde goruyorum bitiyor bundan ibaret, o da lafina sozune dikkat ediyor genelde ve sorun olmuyor. Tabi ki eşim sayesinde böyle, siz degil eşiniz yapacak.

eşiniz size annesini aramanız sormanız ya da arayı iyi tutmanız konusunda baskı yaptı mı bu süreçte?

Kv ile yüz yüze asla kötü olmadım ama sorunlu olduğum dönemler eşim de bana cephe aldı, şimdi politik yaklaşıyorum eşimin yanında canım cicim arkadan da paşa gönlüm nasıl isterse öyle davranıyorum, huzur istiyorsan politik ve akıllı olmalısın, eşine ailesini şikayet etme , edeceksen bile dolaylı bir şekilde söyle direk pat diye değil, bir de eşinin ailesini uyarıp dengede kalması çok önemli

eşiniz size annesini aramanız sormanız ya da arayı iyi tutmanız konusunda baskı yaptı mı bu süreçte?

Hayır. Eşim, benim kimseye durduk yere sataşmayacagimi, durduk yere kotu olmayacagimi bilir. Soyledigim şeylere inanir. Kv benimle iyi gecinse ben de iyi olurdum zaten.

Eşim yeni evliyken de dahil asla anami ara, anama git, anamla iyi ol gibi bir şey soylemedi bile.

Eşim bu konuya o kadar taktı ki; annesi ile iyi olmam gerekli, hatta şart gibi davranıyor. Anlam veremiyorum.

Benim etrafımda gördüğüm kadarıyla, bir yerden sonra patlıyor. 5 yılın sonunda problem çıkaran bir erkek gördüm mesela. Bir de çok mülayim bir yapidaydi. 5 yıl kendi de güya görüşmedi ailesiyle sonra esine rest çekti.

Kayınvalideniz ile eşit olduğunuzu mu yoksa öncelikli olduğunuzu mu düşünüyorsunuz peki?
Kendinizi neden kıyaslıyorsunuz? Siz sizsiniz kayınvalideniz ise eşinizin annesi. Bunun eşitliği veya önceliği olmamalı bence. İkinizde insansınız

Eşim bu konuya o kadar taktı ki; annesi ile iyi olmam gerekli, hatta şart gibi davranıyor. Anlam veremiyorum.

Eşim oyle dusunup anamla iyi ol diye baskilasa beni kaybeder bunu biliyor, evlenmeden once de huyumu suyumu biliyordu.
Evliligin şarti kaynanayla anlaşmak olsa kaynanayla evlenirdim.
Ben gelemiyorum oyle seylere.

Açıkçası anne babanın kök aile, evlenilen insanın ailesi olduğunu anlayamayan insanların sorunu olduğunu düşünüyorum bu durumun.
Aile Cüzdanı yazıyor halbuki o verilen belgede.

Eşitmişiz. Öyle söyledi. Bir ayrıcalığım yok gibi hissettim.
Yoo, hepimiz kıymetliyiz. Sizi değersiz hissettiren insanların laflarını neden ciddiye alasınız ki? Kv şu dünyada senin canını sıkacak en son kişilerden biri olmalı. Hem kvlerin her dediğini takacak olsaydık ohoo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…