• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide vs Eş

Açıkçası anne babanın kök aile, evlenilen insanın ailesi olduğunu anlayamayan insanların sorunu olduğunu düşünüyorum bu durumun.
Aile Cüzdanı yazıyor halbuki o verilen belgede.
O konuda haklısınız, artık önceliğimiz kendi evimiz olmalı, gelen tehditleri üslubuyla savusturmaliyiz. Eşimin lafidir, kartopu çiğ olmasın diye, en başından önlem alinmali. Olay büyüyünce restlesmelere gidiyor çiftler.

Yoo, hepimiz kıymetliyiz. Sizi değersiz hissettiren insanların laflarını neden ciddiye alasınız ki? Kv şu dünyada senin canını sıkacak en son kişilerden biri olmalı. Hem kvlerin her dediğini takacak olsaydık ohoo 🤷🏻‍♀️😊
Kayınvalidem 66 doğumlu ve bir hastalığı da yokken billur vazo misali herkes üzerine titriyor. Benim anam da aynı yaşta valla bizi cebinden çıakrtır. Daral geldi. Yaşlı denilen insan 55 yaşında yani.

İyi geceler hanımlar,

Sorum çok kısa ve net olmakla birlikte, özellikle bir kaç senedir evli olanlara soruyorum; kayın valideniz ile anlaşamıyorsanız eşiniz ile ilişkiniz ne yönde ilerliyor? Bu evlilik hayatınızı ne yönde etkiledi? Etkilemedi diyen varsa bunu başaran siz misiniz eşiniz mi?
Eşin sorun etmiyorsa kayinvalidenle istedigin kadar uzak olabilirsin iliskini nasil istersen öyle yasarsin evliligine etki etmez ama eşin sorun ediyorsa evliligine yansimasi buyuk olur. Kisacasi kaynananla iliskinin iyi olmasi da kotu olmasi da evliligine etki edip etmemesi de eşine bagli.

Eşitmişiz. Öyle söyledi. Bir ayrıcalığım yok gibi hissettim.
Eşinizin cevabı da sizin düşündüğünüz de hoş değil. İkinizin yeri de bambaska aslında. Rakip değilsiniz. Bu moda girerseniz çok üzülürsünüz. Bunu size hissettirmeye eşinize de ayrı üzüldüm sizin adınıza

Merhaba, kayinvalide beni hic sevmedi cok farkli insanlariz. Ilk baslarda cok kavgalarimiz oldu. Annesinin dedikleri daha onemliydi. Bende kendimi onemsiz ikinci pilanda oldugum icin cok uzgun oldugumu anlattim. Tabi anlamasi cok zaman aldi. Artik hep ailesine gitmek/kalmak isteyen adam ayda bir gider oldu. Beni daha cok onemsedi benimsedi. Annesine hala duskun ama belli etmiyor.
Eşim bu konuya o kadar taktı ki; annesi ile iyi olmam gerekli, hatta şart gibi davranıyor. Anlam veremiyorum.
merhaba, benim esimde ilk baslarda niye annemin elini opmedin niye hos geldin demedin niye soyle niye boyle diye tutturan biriydi. Bakdim olacak gibi degil her seyimi elestiriyor bende her seye takildim. Annen niye beni hic aramiyor niye bana soguk davraniyor beni aile gibi gormuyor niye sacima, makyajima, tirnagima laf etti niye gozunun ustunde kasi var 🤪 bu sefer o vas edemedi saldi beni…

Kayınvalidem 66 doğumlu ve bir hastalığı da yokken billur vazo misali herkes üzerine titriyor. Benim anam da aynı yaşta valla bizi cebinden çıakrtır. Daral geldi. Yaşlı denilen insan 55 yaşında yani.
Bazi kvler maalesef ki bebek gibi ilgiye muhtaç davranmayı çok seviyor özellikle de erkek çocuklarını evlendirdiklerinde. İstiyorlar ki tüm ilgiyi oğulları onlara göstersin. Çözümü de yok bu olayın eşin bir takım sınırlar çizmedikçe. 🤷🏻‍♀️ Siz canınızı sıkmayın. Kv için değmez.

Bazi kvler maalesef ki bebek gibi ilgiye muhtaç davranmayı çok seviyor özellikle de erkek çocuklarını evlendirdiklerinde. İstiyorlar ki tüm ilgiyi oğulları onlara göstersin. Çözümü de yok bu olayın eşin bir takım sınırlar çizmedikçe. 🤷🏻‍♀️ Siz canınızı sıkmayın. Kv için değmez.
Kanser ya da şekeri, tansiyonu olsa herkesten çok biz ailecek önemseriz. Ama maşallahı var Allah uzun ömür versin de kaprisli yani.
Takmamayı öğreneceğim sanırım

Aslında sizin için de yol gösterici. Siz de Annenize öyle davranın. Belki de onlarin yaptığı doğrudur. Bizim evde annemin yemeği yenir, o istemeden eline sağlık denmezdi. Evlendim, kv yemeği yeniyor, dönüp dönüp, iki oğlu bir kocası, ellerine sağlık, bizi doyurdun, Allah razı olsun vs diyorlar. Dedim eşime bu ne, 100 e tamamlayın, eksik kalmasin🙈 Bu bir örnek sadece. Sonra da minnet duydum, eşimi böyle bir ortamda yetiştirdikleri için. Çünkü ben de aynı hürmeti görüyorum, bir yumurta kırsam da. Artık anneme daha farklı davranıyorum, ders oldu bana

Aslında sizin için de yol gösterici. Siz de Annenize öyle davranın. Belki de onlarin yaptığı doğrudur. Bizim evde annemin yemeği yenir, o istemeden eline sağlık denmezdi. Evlendim, kv yemeği yeniyor, dönüp dönüp, iki oğlu bir kocası, ellerine sağlık, bizi doyurdun, Allah razı olsun vs diyorlar. Dedim eşime bu ne, 100 e tamamlayın, eksik kalmasin🙈 Bu bir örnek sadece. Sonra da minnet duydum, eşimi böyle bir ortamda yetiştirdikleri için. Çünkü ben de aynı hürmeti görüyorum, bir yumurta kırsam da. Artık anneme daha farklı davranıyorum, ders oldu bana
Ben değersiz hissediyorum anlatabiliyor muyum?

Merhaba, kayinvalide beni hic sevmedi cok farkli insanlariz. Ilk baslarda cok kavgalarimiz oldu. Annesinin dedikleri daha onemliydi. Bende kendimi onemsiz ikinci pilanda oldugum icin cok uzgun oldugumu anlattim. Tabi anlamasi cok zaman aldi. Artik hep ailesine gitmek/kalmak isteyen adam ayda bir gider oldu. Beni daha cok onemsedi benimsedi. Annesine hala duskun ama belli etmiyor.

merhaba, benim esimde ilk baslarda niye annemin elini opmedin niye hos geldin demedin niye soyle niye boyle diye tutturan biriydi. Bakdim olacak gibi degil her seyimi elestiriyor bende her seye takildim. Annen niye beni hic aramiyor niye bana soguk davraniyor beni aile gibi gormuyor niye sacima, makyajima, tirnagima laf etti niye gozunun ustunde kasi var 🤪 bu sefer o vas edemedi saldi beni…
İkinci planda hissetmek evet tam olarak bu hissettiğim. Benim daha önemli olmam gerekli diyorum. Çünkü ömrümü vereceğim. Söz verdim buna. Tüm sevgimi verdim. İleride çocuğunun annesi olacağım. Annesi tamam ama ben?

Yeni evliyken bu tür sorunlar normal geliyor artık bana. Biz 1senede yeni yeni aştık bu sorunları.Benim eşimde annesine aşırı düşkündür.Başlarda senin eşin gibi annemlerle ilgilen, ara sor, senden ilgi bekliyor diyordu.Sürekli gidip gelme konusunda baskı yapıyordu.Şuan hiçbirşey demiyor. Uzun zamandır aile konusunda kavga etmiyoruz. Bu yüzden birbirimizi çok yedik. Zamanla herşey rayına oturuyor. Sadece erkekler evliliğe daha geç adapte oluyor.Sadece tavrınız net olsun.Eşiniz huyunuza ve tavrınıza zamanla alışır.

Back
X