Kayinvalide yemeğe gelmesin istiyorum

Hakkın hatırı için de bazı olaylar karşısında bükülmeyi bilmeli insan. Zira dimdik durup sertleştiğimiz yerlerde, kendi hakkımıza da gireriz. Ve orada gönüllü bükülmezsen, kimi zaman ilahi sistem gelir ve bir olayla iki büklüm ediverir insanı..
Eşiniz halden ve durumdan anlayan insanmış, onun hatırı için iyi davranın bari..

Eşiniz sizin düşük yaptığınız gün elinizde 1 yaşındaki bebekle sizden yemek istediklerinde ne tepki verdi?
Aa tabi yapar mı dedi bu yüzsüzce taleplerine. Ya da siz ne dediniz?
Şimdi geleceklermiş çocukla öyle her zaman aynı olmuyor deyip fırına karışık sebze atın kendinizi yormadan. Sonra da bu meseleyi eşinizle çözüm sen böyle yaparak ikimize de yapılan yanlışı doğruluyorsun oysa ki ben ne kadar kırgınım bunu bile ifade etmeme izin vermiyorsun diyebilmelisin.
Esim ogun telefonda annesine benim karim hasta yatiyor gelip cocuga bile bakmayip memelkete gezmeye gittin kendimize zor yemek yapiyoruz demesine ragmen yuzsuz kv bari patates kizartin dedi esimde evde patates varmi hic sordunmu diyip kapatti ama simdi bosver sen ben yanindayim biseyler yap gec diyor ama olmuyor onun dedigi gibi

Burda cözüm este. Bi nevi annesidir diye empat yapmaya zorlasamda kendimi... esim böyle üzücü durum yasarken annem bile olsa oeada laf söyletmem. Ama cokta oeta yolu bulmak istiyorsa gitsin disarida yedirsin annnesine sizede eve gelirken aynisini gwtirsn.

Esim ogun telefonda annesine benim karim hasta yatiyor gelip cocuga bile bakmayip memelkete gezmeye gittin kendimize zor yemek yapiyoruz demesine ragmen yuzsuz kv bari patates kizartin dedi esimde evde patates varmi hic sordunmu diyip kapatti ama simdi bosver sen ben yanindayim biseyler yap gec diyor ama olmuyor onun dedigi gibi
Yorumu görmemistim. Esiniz güzel savunmus. Ozaman disarida yemwgi teklif edin esinize. Sizide alsin disarida yiyin sonra annesini biraksin. Kendiside annesinin ne oldufunu anlamis adam. Bence esinizde tarafta olun iyimser gibi davranin. O cadi kv nin yuvaniza huzursluzluk yaratmasina izin vermeiyn. Ben olsam " hayatim disarida yesek cok yorgunum derdim veya disaridan alip gelsen derdim. Evi de bk götürse umrumda olmaz. Kv buldugna sükür etsin kapimi da acitigima😂

Yorumu görmemistim. Esiniz güzel savunmus. Ozaman disarida yemwgi teklif edin esinize. Sizide alsin disarida yiyin sonra annesini biraksin. Kendiside annesinin ne oldufunu anlamis adam. Bence esinizde tarafta olun iyimser gibi davranin. O cadi kv nin yuvaniza huzursluzluk yaratmasina izin vermeiyn. Ben olsam " hayatim disarida yesek cok yorgunum derdim veya disaridan alip gelsen derdim. Evi de bk götürse umrumda olmaz. Kv buldugna sükür etsin kapimi da acitigima😂
Disarda yeme adetleri pek yok biz bile yemege gitsek kv dunya kadar laf ediyor esimde o laflari duymak istemez biseyler yaptim gelsin yesin gitsinler biran once

onlarin o adeti yoksa yok . Ya size ayak uyduracak susup yada direkt pada pasa evine dönecek ac karinla.
Sizi sindirmesine izin vermeyin. Söylensin dursuun keyfinize bakin

Hanimlar merhaba esim annesini hastaneye goturmustu az once aradi aksam bize yemege gelicekler dedi ama ben gelmelerini istemiyorum ne yapabilirim istememe sebebime gelirsek bir kac ay once düşük yapmıştım ayni zamandada 1 yasinda bebegim var kv gelip ne bana nede bebegime bakmadi ustune ustuk bide arayip yemek yap aksam gonder dedi zaten dusuk yapmistim bebegim durmuyordu ben kendime yemek yapamiyoken ona nasil yemek yapicaktim simdide o beni dusunmedi ben neden onu dusuneyim diyorum gelmemeleri icin ne yapabilirim acil taktik
yemek yandi de 🤣🤣🤣🤣

Yine eşiniz anlayışlıymış.
Burada sezaryenli kadınları ayağa kaldırıp beş çeşit yemek yaptıran, evde ailem var ev niye temiz değil diye olay çıkaran hanzoların yüzlerce konusu var.
En azından eşiniz bunu söyleyebilmiş.
Şuan senin hattın için kalkıp gitmiyorum bir daha sakın önüne katıp getiriyorum deme o an çıkar giderim evden diyin

Yine eşiniz anlayışlıymış.
Burada sezaryenli kadınları ayağa kaldırıp beş çeşit yemek yaptıran, evde ailem var ev niye temiz değil diye olay çıkaran hanzoların yüzlerce konusu var.
En azından eşiniz bunu söyleyebilmiş.
Şuan senin hattın için kalkıp gitmiyorum bir daha sakın önüne katıp getiriyorum deme o an çıkar giderim evden diyin
Sezeryanli degildim ama dogum yaptigimda annem kv ye ben calisiyorum abla sen baksrsin hic degilse yaninda durursun demis kv de 5 cocuk dogurdum bana kimse bakmadi bende kimseye bakamam demis sakin gelme dedim ne bakmaya ne sevmeye 6 ay hic gidio gelmedik ama sonra yine eski duzene donduk

neden bilgi veriyorsunuz ki
şunu şunu yapıcam diye
makarna yapın ısrarla makarna

umrunda olmadı sizde yemek yapmadınız dimi
şimdi bayılırım

kocanızı ve yüzsüz anasını böyle böyle eğiteceksiniz makarna yaparak başlayın
tabii ki yaptı yemek cacığına kadar...sadece buraya nefret kusmak için yazıyorlar

Bu konu haricinde cooook var 1. Olarak nisanlilik suresince kv kisisi herseye ne gerek var diyip hicbirsey yapmayarak beni kendinden soguttu herseyi esim kendisi yapti basinda anne babasi varken 2. Si bi konu uzerinden esprilesuyorduk herkes esinin kotu hordugu yanini soyluyordu ben kv cikip benim ogluma iftira atiyon dedi dugunde yemek odasi gelemmisti bana namus sozu seref soxu yetismedi dugunden 15 gun sonra gelcek dediler gelen gisen olmayinca esim kendisi aldi vs vs esimin tutumu bana ailesinin yaninda bagirip cagirmaz kimseye laf soyletmez ama benim icinde onlara birsey demez mesela ben gelmesinler diyorum ya o gidip soylemez illa gelirler yani
Yani bunları yazdığınıza göre kayınvalideye bilenmek için en önemli sebepleriniz bunlar. Eğer öyleyse bence görüşmemek ve bu kadar nefret etmek için yeterli sebepler değiller. Sizin kullanacağınız eşyaları eşinizin almasından daha doğal bir şey olamaz.

Ancak eşiniz size rağmen misafir davet ediyorsa öyle uzaktan şunu bunu pişir diye emir vermesin. Buyursun gelsin birlikte yapın yahut kendisi yapsın. Müsait değilse rica etsin. Bence çok sinir bozucu yaptığı. Kafanıza göre yemek yapmanız isabet olmuş.

Numara taktik yapmayın açıkça karşınıza alıp seni bu sebepler yüzünden istemiyorum diyin. Bugün numara yapsanız sonra yine gelecek yine arayacak uğraşmayın boşverin açık sözlü olun bence.

Yani bunları yazdığınıza göre kayınvalideye bilenmek için en önemli sebepleriniz bunlar. Eğer öyleyse bence görüşmemek ve bu kadar nefret etmek için yeterli sebepler değiller. Sizin kullanacağınız eşyaları eşinizin almasından daha doğal bir şey olamaz.

Ancak eşiniz size rağmen misafir davet ediyorsa öyle uzaktan şunu bunu pişir diye emir vermesin. Buyursun gelsin birlikte yapın yahut kendisi yapsın. Müsait değilse rica etsin. Bence çok sinir bozucu yaptığı. Kafanıza göre yemek yapmanız isabet olmuş.
Simdi suna bir aciklik getireyim esyalarimizi esimin almadi dugunu esimin yapmasi gelinlik bindalli takilar herseyi esimin yapmasi ve ayni zamanda nisanliyken kv nin evine gittigimizde esime senin misafirlerin yemek masrflarini sen ksrsiliyacaksin demesi de mi dogal onada acikca soyledim oylr senin sipsrislerini falan yapamam isime ne geliyorsa onu yapicam diye

Simdi suna bir aciklik getireyim esyalarimizi esimin almadi dugunu esimin yapmasi gelinlik bindalli takilar herseyi esimin yapmasi ve ayni zamanda nisanliyken kv nin evine gittigimizde esime senin misafirlerin yemek masrflarini sen ksrsiliyacaksin demesi de mi dogal onada acikca soyledim oylr senin sipsrislerini falan yapamam isime ne geliyorsa onu yapicam diye
Aynen bunların hepsi doğal.

Ben evlenirken bu dediklerinizin hepsini eşimle biz karşıladık. Bizim düğünümüz, bizim evimiz çünkü. Düğünde kullanacağım seti de eşim aldı.

Düğünde hediye edecekleri takıyı size aldırdı iseler o hoş olmamış. Ele güne hava atmak için zarar/masraf ettirmiş olurlar çünkü.

Yap geç diyor ama kavga çıkartmasını da biliyor.

Back
X