kayınvalide yüzünden boşanmak istiyorum ama çok seviyorum

zeynep yngn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2016
6
0
1
29
2 yıllık evliyim eşimi çok severek evlendim. üniversite okuyorum eşim bu duruma çok olumlu bakıyor kendi geleceğimiz için. kayınvalide ile birlikte yaşıyoruz. eşime ayrı eve taşınmak istediğimi söylüyorum yapamam durumumuz o kadar iyi değil diyor.
sabrede sabrede artık aynı evin içinde kayınvalide ile konuşmaz hale geldik. eşim yokken odamdan çıkmak istemiyorum. yukarıda eltim oturuyor ona karşı şen şakrak çok mutlular benimle iyi olsada beni hep küçük görüyor bana farklı davranıyor.
sonuç olarak çok büyük çıkmazın içindeyim artık eşimin ailesiyle bu kadar dip dibe bir saniye dahi yaşayacak gücüm sabrım kalmadı. aklıma ayrılmak geliyor. fakat eşimi kendi canımdan ailemden daha çok seviyorum . bu çıkmazın içinde kendi kendime zarar vermekten korkuyorum.

2 yıllık evliyim eşimi çok severek evlendim. üniversite okuyorum eşim bu duruma çok olumlu bakıyor kendi geleceğimiz için. kayınvalide ile birlikte yaşıyoruz. eşime ayrı eve taşınmak istediğimi söylüyorum yapamam durumumuz o kadar iyi değil diyor.
sabrede sabrede artık aynı evin içinde kayınvalide ile konuşmaz hale geldik. eşim yokken odamdan çıkmak istemiyorum. yukarıda eltim oturuyor ona karşı şen şakrak çok mutlular benimle iyi olsada beni hep küçük görüyor bana farklı davranıyor.
sonuç olarak çok büyük çıkmazın içindeyim artık eşimin ailesiyle bu kadar dip dibe bir saniye dahi yaşayacak gücüm sabrım kalmadı. aklıma ayrılmak geliyor. fakat eşimi kendi canımdan ailemden daha çok seviyorum . bu çıkmazın içinde kendi kendime zarar vermekten korkuyorum.
Allah yardimcin olsun ya bu kv lerden cektigimiz ne ya bi rahat birakmiyorlar .

Gayet açık bir şekilde evden ayrılmak istediğini söyle . Eşimin amcasının oğlu kız kaçırdı bunlar oğlanın ailesiyle birlikte yaşamaya başladılar tabi durumlar aynı seninki gibi hatta daha beter sonra eşimin amcası gelinlerine vurmuş mecburen taşındılar ha içinde eşyaları iyi kötü var yok bilemem maddi anlamda sıkışıyorlar çocuk petrol ofisinde pompacılık yapıyor. Ama en azından şu an mutlular.
Bu arada ben gelinlerini %100 haklı buluyorum. Hiç bir kaynanayıda sevmem :kahve:
Mutsuz olacağına, sıkışırsın televizyonun olmaz şunun olmaz bunun olmaz ama mutlu uyanırsın eşinle birlikte:eğlence:

Sorun kayınvalide kaynaklı olsa da boşanmaya iten kocanızdır.
Kocanız ayrı eve çıkabilecek güçte olursa siz pekala boşanmazsınız.

Maddi güç hiç mi yok, az olsun ama benim olsun der çıkarsanız evliliğinizi kurtarırsınız

bende aynı şekilde düşünüyorum bir dilim ekmek yiyelim mutlu olalım diyorum eşime ama hiç bir zaman kabul etmedi hep bekle biraz daha dedi benim okulumun bitip bende çalışınca daha rahat olucağımızı düşünüyor. ısrarla söylüyorum HUZUR istiyorum diye ama her seferinde kavgaya dönüşüyor bu konuşmalarımız. Ayrıca ailesi bana kötü davranıp kafa çevirdiğinde de onlara hiç birşey demiyor bana bağırıyor bana onlar büyük saygı göster diyor haklı da ama artık sabrım kalmadı bu yüzden de eşimden boşanmayı defalarca düşündüm ama onsuz da mutlu olamıcam.

bende aynı şekilde düşünüyorum bir dilim ekmek yiyelim mutlu olalım diyorum eşime ama hiç bir zaman kabul etmedi hep bekle biraz daha dedi benim okulumun bitip bende çalışınca daha rahat olucağımızı düşünüyor. ısrarla söylüyorum HUZUR istiyorum diye ama her seferinde kavgaya dönüşüyor bu konuşmalarımız. Ayrıca ailesi bana kötü davranıp kafa çevirdiğinde de onlara hiç birşey demiyor bana bağırıyor bana onlar büyük saygı göster diyor haklı da ama artık sabrım kalmadı bu yüzden de eşimden boşanmayı defalarca düşündüm ama onsuz da mutlu olamıcam.

sen kaç yaşındasın eşin kaç yaşında?

eşine bu durum böyle devam ederse boşanmak istediğini söyle
katı ve ciddi bir şekilde
eşin ne iş yapıyor
sende işe girsen

kayınvalidem ben yazın çalıştığım zamanlarda evde yemekleri hazırlıyordu Allah razı olsun. yemeklerini beğenmiyordum ama kalbi kırılmasın diye zorla yiyordum bi akşam eşi işten gelirken yemekte ne var diye aradı sadece bir çeşit yapmış kayınvalide eşimde o yemeği ağzına sürmez. çay demle yanına da aperatif birşeyler hazırla dedi çayı demlerken bi dünya bağırdı. ben kendimi geçtim bir anne oğlunun sevediğini bile bile niye yaparki o yemeği hadi yaptın niye bana kızıyorsun. benim kendi annem evde abim her yemeği yemez diye her akşam ona ayrı yemek yapar. durum bu yani bu yüzden 2 aydır konuşmuyor aynı evin içinde ben iyi olmaya çalıştıkça oğluna söyliceğne devamlı yemek konusunda bana laf sokuyor. benim yemeklerimde zehir var falan diye. daha neler var neler bu sadece bir tanesi...

Okulun yanında part time çalışsan?
Eşini seviyorsan boşanma bence,okul bitene kadar sık dişini.Sende çalışmaya başlayınca ayrı eve çıkarsınız.
Kv neden eltinizde değilde sizde kalıyor

Okulun yanında part time çalışsan?
Eşini seviyorsan boşanma bence,okul bitene kadar sık dişini.Sende çalışmaya başlayınca ayrı eve çıkarsınız.
Kv neden eltinizde değilde sizde kalıyor
eltim direk dışarıya evlenmiş biz onun evine geldik yanına o sonradan üst kata taşındı. en büyük eltim de onun yanına gelmiş ona da çok çektirmiş hasta oldu iyice ben gelikten sonra ayrıldı kendine ev aldı.

Esinizle konusun ne kadar ciddi olduğunuzu anlaması gerek

İkincisi , maddi olarak duzelip ayrı eve cikincaya kadar ne kadar yipranacak ne kadar tahammulsuzleseceksiniz onu anlatın , vaktinde atılmayan adımlar mutluluk getirmiyor

Çevremizde var yıllar geçince ayrı eve çıkıp anlaşamayan birbirine tolerans i kalmayan çiftler dolu,

Durumun ciddiyetini anlamasi gerek

eltim direk dışarıya evlenmiş biz onun evine geldik yanına o sonradan üst kata taşındı. en büyük eltim de onun yanına gelmiş ona da çok çektirmiş hasta oldu iyice ben gelikten sonra ayrıldı kendine ev aldı.

Ne kadar var okulunuzun bitmesine?Kenarda köşede bir yerde eviniz olsun ama sadece sizin olsun.Part time çalışın çalışabiliyorsanız katkı sağlarsınız

sakın boşanma lafı etme,sabırının bıttığını göster,o lafı hemen alma ağzına,ve cdden maddi imkan yoksa,eşin ne yapabılır cnım benım,

EŞİNİZİN DÜZENLİ İŞİ YOK MU
AYLIK GELİRİ NE KADAR?
HANGİ ŞEHİRDESİNİZ

Var aylık asgari ücret Allaha şükür benimde kyk dan aylık 400 kredim var biraz borclarimiz olsada ben idare ederim güveniyorum kendime sakaryada oturuyoruz ev kiraları pahalı biraz çünkü tuttuğum yer okuluna çok uzak olmamalı

Back
X