Kayınvalide Ziyareti

aksamustugelen

Çünkü sen geldin, aşk sana benzedi..
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2016
1.244
1.093
133
Selamlar efendim,
1.5 aylık bebeğim var. Kayınvalide hazretlerim doğumdan 1 hafta önce gelmişti. 15-20 gün kaldı. Annem de bende olduğu için çok fazla muhatap olmadan kurtuldum. Ama annemi ve beni neredeyse kanser etti bu süreçte. En sonunda kayınpederim geldi 2 gün de o kaldı beraber döndüler. Bu arada biz İstanbuldayız onlar Ankarada.. Her neyse, kayınpederimi çok seviyorum. Ama kayınvalidem gerçekten cahil cühelanın önde gideni ve ben hayatım boyunca kimseye rol yapamadım. Sevmiyorum ve sevmediğimi de belli ediyorum. Bu süreçte annem de yanımda olduğu için bebeğimle bahane bulup odamda takıldım onlar beraberlerdi. Annem hep idare et derdi, o bile anladı ne kadar cahil biri olduğunu. Böyle görmüş böyle büyümüş insanları çok yadırgamıyorum ama insan ÖĞRENEBİLEN bir varlık. Kızı öğretmen, oğlu öğretmenden bozma polis, kocası milli eğitimde devlet memuru.. Yani kendini geliştirebilmesi için etrafında birileri varken olduğu yerde sayan birisi işte.
Kısacası kadına uyuz oluyorum işte ya.. Daha fazla şeetmeden konuya gireyim. Hamilelik depresyonu, lohusa depresyonu ırt zırt derken kocayla da aramız nane ! Şimdi yarın annem artık bizi yalnız bırakıyor. Aile olarak toparlanma zamanımız. Eşim ben kızım birazcık daha toparlanıp sahiplenebileceğimiz zamandayız. Bu kayınvalide hazretleri Mayıs'ta tekrar geleceğinin ayaklarını şimdiden yapıyor. Ve ben aylardır süren bu depresyonların ardından bu aileyi toparlarsam ve üzerine bu kadın gelirse neler olacak bir tahmin edin işte.. Tam düzelecekken.. Gerçekten gelmesini istemiyorum. Eşim fazlasıyla anacı.

Bu gelişe nasıl engel olabilirim. Ne olur akıl verin. Yoksa ya katil olurum ya da söylediklerim derin yaralar açar ve zaten sallantıda olan evliliğimiz daha da zedelenecek..

Açık açık söyleyin ama bu şekilde değil.
'Anneciğim, biliyorsunuz yeni adapte olmaya çalışıyoruz duruma, hem sizin yorulmanıza gerek yok artık başımızın çaresine bakmayı öğrenmeliyiz.Yazın biz de geliriz, siz de gelirsiniz ama şuan biraz müsade edin aile olarak bize' derseniz, zannemiyorum ki gelsin.
Hem de kırgınlık küslük çıkarmadan durumu halledersiniz.

Açık açık söyleyin ama bu şekilde değil.
'Anneciğim, biliyorsunuz yeni adapte olmaya çalışıyoruz duruma, hem sizin yorulmanıza gerek yok artık başımızın çaresine bakmayı öğrenmeliyiz.Yazın biz de geliriz, siz de gelirsiniz ama şuan biraz müsade edin aile olarak bize' derseniz, zannemiyorum ki gelsin.
Hem de kırgınlık küslük çıkarmadan durumu halledersiniz.
Kırgınlık küslük illa ki olur.
Çünkü yapmak istediği şey reddedilecek,bu da ooo büyük hakaret,eşi de anacıymış,öfff ben bile şiştim :D

Kırgınlık küslük illa ki olur.
Çünkü yapmak istediği şey reddedilecek,bu da ooo büyük hakaret,eşi de anacıymış,öfff ben bile şiştim :KK70:
Bu işler denge meselesi.
Diğer üye yazmış, kendi annesi 1.5 ay kalmışken, yeni babaanne olmuş bir kadına direkt gelme istemiyorum denmez.
Durum ancak izah edilebilir, alışma evresindeyiz süre tanıyın diye.
Aileci erkek zordur ama şikayetlenme yerine sebepleri ile mantık çerçevesinde durum izah edilirse, kimsenin 'anam da anam gelecek' diye direteceğini zannetmiyorum.
Benim eşim de inanılmaz ailesine düşkün biri.
Kayınvalidem doğumdan sonra geldi defalarca kaldı, bir işe de yaramadı.
Artık gelmek istediği zaman eşime 'bana yardımı değil, yükü oluyor o benim kayınvalidem yan gelip yatamam, yemekti temizlikti peşinde koşmaktan, rahat ettireceğim diye kılı kırk yarmaktan yoruldum' diye açıkladığımda anlayışla karşıladı.
Çünkü gerçekten çok iyi ağırlarım, bilir huyumu.

Bu işler denge meselesi.
Diğer üye yazmış, kendi annesi 1.5 ay kalmışken, yeni babaanne olmuş bir kadına direkt gelme istemiyorum denmez.
Durum ancak izah edilebilir, alışma evresindeyiz süre tanıyın diye.
Aileci erkek zordur ama şikayetlenme yerine sebepleri ile mantık çerçevesinde durum izah edilirse, kimsenin 'anam da anam gelecek' diye direteceğini zannetmiyorum.
Benim eşim de inanılmaz ailesine düşkün biri.
Kayınvalidem doğumdan sonra geldi defalarca kaldı, bir işe de yaramadı.
Artık gelmek istediği zaman eşime 'bana yardımı değil, yükü oluyor o benim kayınvalidem yan gelip yatamam, yemekti temizlikti peşinde koşmaktan, rahat ettireceğim diye kılı kırk yarmaktan yoruldum' diye açıkladığımda anlayışla karşıladı.
Çünkü gerçekten çok iyi ağırlarım, bilir huyumu.
İnşallah A aksamustugelen de anlatabilir eşine.
Kimi adamda inat ve aman annemi istemiyor saçmalığı var ya,ki bir arkadaşım tipine bakmadan 2 aylık harika karısını boşamıştı,eşimin de akrabası olur kendisi.
O zaman ana rahmine geri dönme sendromu yaşadığını anlamıştım bazı tiplerin cidden adam olamayacağını.:KK53:

Konunuzu okumadım ama söylemeden geçemedim profiliniz ve kullanıcı adınız çok net bir şekilde kimliğinizi açık ediyor, burası büyük bir platform başınız ağrımasın diye naçizane uyarmak istedim.

Oğretmenden bozma polis nedir yaa!! O polisler senin gibi densizlerin guvenligi icin gece gunduz nobette !!!
öncelikle sizi yanıtlamak istedim. bir polis eşi olarak aslaa bu konuda yanlış anlaşılmak istemem ! ünlemleriniz hassasiyetinizden kaynaklı sanırım ama kastettiğim şey eşim okumuş etmiş bir öğretmen ama atanamayınca polis olmuş. yanlış olduysa kusura bakmayın ama biz çok iyi biliriz bir polisin KİMLERİN GÜVENLİĞİ UĞRUNA ÖLDÜĞÜNÜ !

Kızlar annem 3 aydır bizde. Çünkü eşim polis ve İstanbulda uzun süredir polislerin çalışma düzeni iğrenç. Hamileliğimin başlangıcı darbe sürecine denk geldi. Son zamanlar da Beşiktaştaki patlamadan sonra hiç bitmeyen görevler vs. Yani eşim geceleri yanımda olmadığı için annem çok erken gelmek zorunda kaldı. 40 gün kalmasının sebebi de yine benim alışmamı sağlaması ve kırkımı çıkartması.. Sağolsun varolsun ama artık gitmesi gerekiyor ben de kalması taraftarı değildim ama git istemiyorum da diyemem. Kayınvalideme de asla gelme seni istemiyorum diyemem. Sadece uygun bir dille kimse kırılmadan bunu halledebileceğim bir yol arıyorum.

Konunuzu okumadım ama söylemeden geçemedim profiliniz ve kullanıcı adınız çok net bir şekilde kimliğinizi açık ediyor, burası büyük bir platform başınız ağrımasın diye naçizane uyarmak istedim.
Teşekkürler uyarı için :) açık çek bizde :) buyursunlar gelsinler :)

Napıyor tam olarak size cahil demişsiniz de sizle olan sorunu yazmamışsınız ki
öncelikli sorun anlaşamamamız değil. öncelikli sorun gelmesini bir kaç ay nasıl ertelerim idi. ama şöyle mesela cahillikten kastım bebeğimin kız olduğunu söylediğimde, üzülerek "olsun ne yapalım" demesi ve benzeri söylemler.

Esinize soyleseniz canim bilyorsun yeni dogum yaptim annemde burdaydi gidiyor .Bizde bu sure basbasa kalalim seni ozledim dersin.kv tatilde biz gelicegiz sen bosuna yorulma diyin

Esinize soyleseniz canim bilyorsun yeni dogum yaptim annemde burdaydi gidiyor .Bizde bu sure basbasa kalalim seni ozledim dersin.kv tatilde biz gelicegiz sen bosuna yorulma diyin
tatil zamanımız hiç belli değil :( doğuya gideceğiz bu yıl mecburi hizmetimiz var.. heh bir de bu var.. istanbuldaki son zamanları böyle geçirmek istemiyorum ya :( valla cesaret edip eşime az önce uzuunca bir mesaj attım güzel güzel anlattım işveli cilveli :( bakalım ne diyecek :(

Ay ne yap et gelmesin.
Nasıl ayaklar yapıyor ne diyor,bahaneleri neler.
görümcem tokatta.. onun da 9 aylık kızı var.. dakka başı beni arayıp ay ben kızıma gidecektim kayınpederin sürekli size gelmek istiyor diyor.. benden aaa buyrun gelin dememi bekliyor. ben bunu diyince de gelinim beni davet etti diyecek :( ay benim içim şişti :(

öncelikli sorun anlaşamamamız değil. öncelikli sorun gelmesini bir kaç ay nasıl ertelerim idi. ama şöyle mesela cahillikten kastım bebeğimin kız olduğunu söylediğimde, üzülerek "olsun ne yapalım" demesi ve benzeri söylemler.
Gelmesini istememeniz zaten anlaşamamanızdan kaynaklı olduğuna göre durum aynı kapıya çıkar.
Gelmesini engellemek için de henüz kendimi birini ağırlamaya hazır hissetmiyorum diyerek eşinizle paylaşıp ertelemeyi deneyebilirsiniz.

Gelmesini istememeniz zaten anlaşamamanızdan kaynaklı olduğuna göre durum aynı kapıya çıkar.
Gelmesini engellemek için de henüz kendimi birini ağırlamaya hazır hissetmiyorum diyerek eşinizle paylaşıp ertelemeyi deneyebilirsiniz.
yani evet haklısınız fakat sorunun nedenine çokça değinmek istemedim. cahillik dedik geçtik :) evet evet ben de bunu hemen uyguladım uzuncaa kırıcı olmayan güzel bir yazı yazdım.. yarın da annem gidince yüzyüze konuşuruz.. umarım anlar :KK43:

Back
X