Kayınvalide

Merhaba,
Ben temizlik konularına önem veririm,aşırı titiz değilim ama başka yere gittiğimde o ev pis ve kokuyorsa birşey yiyemem.

Geçen hafta kayınvalideye gittim kızımla. mutfağına resmen kırıntılardan,gübürden girilmiyor.Kalebodurlara birşeyler yapışmış öylece duruyor.Tezgahın üstünde sürekli bulaşık vardır zaten.Ondan önceki haftada gittiğimde yine aynı durumdu evin halİ.Bir hafta geçmesine rağmen evde tek bir şey yapmamış.Kendisi çalışıyor ama çalışma saatleri benden iyi öyle geç saatte evde olmuyor.Çalışmıyorkende evi aynıydı,temizlik yapmayı sevmez.Bende bu konuya önem veririm o yüzden hiç gidesim bile gelmiyor.Benim önem verdiğimide bilir ama hiç demiyo gelinim gelicek ortalığa çeki düzen veriyim.Çekinmiyor yani hiç pis oluşundan.

Nasıl söyeyebilirim dikkat etmesini kırmadan.Çünkü bu durum benim çok canımı sıkıyor,bir şey yiyip içmek istemiyorum orda fakat yemeyincede kızıyorlar.

Ev onun, keyif onun
İster yapar ister yapmaz
Gelinim gelcek diye temizlik yapması şartı mı kadının, daha neler!
Sizde ister yer içersiniz, istmesenizde zorlayacak hali yok
Herkesin evi temizliği kendine. Beğenmiyorsanız, rahat etmiyorsanız ya gitmeyin yada tok gidin çok basit

Ben sizi çoook iyi anlıyorum N notokey ama bu konuda yapabileceğiniz bir şey YÖK. Uyarsanız da ağZınıZla söyleseniz de bir şey değişmez. O kendi anlayışı, düzeni, görgüsü... söylemekle olacak bir şey değil.

Ev onun, keyif onun
İster yapar ister yapmaz
Gelinim gelcek diye temizlik yapması şartı mı kadının, daha neler!
Sizde ister yer içersiniz, istmesenizde zorlayacak hali yok
Herkesin evi temizliği kendine. Beğenmiyorsanız, rahat etmiyorsanız ya gitmeyin yada tok gidin çok basit
Çok basit değil işte.Sürekli çağırıyolar tok gidince neden tok geldin diyede fırça kayıyolar.Buraya gelıyosun tok nıye gelıyosun dıyolar

Açıkcası yerler yapış yapış olacak kadar bir pisliğe ben de tahammül edemem.
Şart bilmeyen insanların evinde yiyip içemem,
hoş biz,eşimle dışarda da belli yerler dışında yemek yemeyiz.
Bununla birlikte kimsenin evine,düzenine müdahale edemeyiz elbette.
Konu sahibi ben sizin hassasiyetinizi
anlamakla birlikte yaşını,başını almış bir kadını,
hele ki bu kişi kayınvaldenizse değiştiremeyeceğinizi düşünüyorum.
Yapabileceğiniz fazla bir şey yok.
Seyrek gitmek ve haftada bir gün temizlik için yardımcı almasını tavsiye etmek dışında.
Eşinize söyleyin yardımcı için ikna etsin annesini.

Bana rahmetli babaannem böyle öğretti . Mutfak eşyası ve banyo eşyası asla karıştırılmaz. Biraz ayrıntı olacak ama ben temizlik bezlerimi kovada yıkamam. Her sefer temiz suyun altında yıkarım. Ama bu gördüğüm kişi toz bezini yer kovasında yıkar hem yeri siler hem toz alır. Hadi neyse diyelim. Bir kac gün sonra mutfak bezi elindeyken toz aldığı yerlere o mutfak bezini sürüp güya toz almış olur. Anlatabildim umarım. Ben hassasım biraz. O mutfak bezleri iğrenç kokar sünger kıl yumağı yer silme kovasindaki ayni su ile bir hafta yerler silinir. Su leş. Ben bunlari gore gore igrendim. Hem kayinvalideler çatır çatır her şeye karışıyor. Bir kere de gelin karışsın.

Şartsız temizligi bende sevmem. Benim kendi evimdede her bölgenin bezi ayridir- bende bezi su altinda yikiyorum :) bende annemden öğrendim. Konu sahibi bana abarti geldi- konu içeriği tezgahda duran bulaşık ve yerde kirinti... bu şeyler benim temizlik anlayışıma aykırı gelsede insani uyaracak şekilde bir pislik değil. Tuvalet pis olur neyse...

Şartsız temizligi bende sevmem. Benim kendi evimdede her bölgenin bezi ayridir- bende bezi su altinda yikiyorum :) bende annemden öğrendim. Konu sahibi bana abarti geldi- konu içeriği tezgahda duran bulaşık ve yerde kirinti... bu şeyler benim temizlik anlayışıma aykırı gelsede insani uyaracak şekilde bir pislik değil. Tuvalet pis olur neyse...
Söyle bir örnek vereyim. Bütün bulaşıkları lavaboya yığıldığını, eline ne çöp geçse o bulaşıkların üstüne atıldığını, o şekilde 24 saat kaldığın ve o lavabodan gelecek kokuyu düşün konu sahibine hak verirsin. Ben konu sahibinin fazla detaya girmediğini düşünüyorum. Yaa ben anlatmıyorum sana da neler gördüm neler.

Söyle bir örnek vereyim. Bütün bulaşıkları lavaboya yığıldığını, eline ne çöp geçse o bulaşıkların üstüne atıldığını, o şekilde 24 saat kaldığın ve o lavabodan gelecek kokuyu düşün konu sahibine hak verirsin. Ben konu sahibinin fazla detaya girmediğini düşünüyorum. Yaa ben anlatmıyorum sana da neler gördüm neler.

Ne bilim...ben galiba pis insan tanımıyorum :) bana tipik dağınık hafif pis bir ev gibi geldi. Yani yer gök bukadar pis olamazki...bu KV haliya micmiyorsa olsa olsa kirinti, cekirdek kabugu olur. Sokak bile yapış yapış değil

Bana değil de, eltimi cümle aleme rezil etmiş pasaklı diye.

Merhaba,
Ben temizlik konularına önem veririm,aşırı titiz değilim ama başka yere gittiğimde o ev pis ve kokuyorsa birşey yiyemem.

Geçen hafta kayınvalideye gittim kızımla. mutfağına resmen kırıntılardan,gübürden girilmiyor.Kalebodurlara birşeyler yapışmış öylece duruyor.Tezgahın üstünde sürekli bulaşık vardır zaten.Ondan önceki haftada gittiğimde yine aynı durumdu evin halİ.Bir hafta geçmesine rağmen evde tek bir şey yapmamış.Kendisi çalışıyor ama çalışma saatleri benden iyi öyle geç saatte evde olmuyor.Çalışmıyorkende evi aynıydı,temizlik yapmayı sevmez.Bende bu konuya önem veririm o yüzden hiç gidesim bile gelmiyor.Benim önem verdiğimide bilir ama hiç demiyo gelinim gelicek ortalığa çeki düzen veriyim.Çekinmiyor yani hiç pis oluşundan.

Nasıl söyeyebilirim dikkat etmesini kırmadan.Çünkü bu durum benim çok canımı sıkıyor,bir şey yiyip içmek istemiyorum orda fakat yemeyincede kızıyorlar.
Kadin size evini aciyor birseyler ikram ediyor yemek yapiyor vs sz pis diyorsunz bazi insan da oyledir pasaklidir

Boşa bir şey söylemeyin çokta takmaz bir kulağından girip diğerinden çıkar.

Başkasının evi hakkında yorum yapmam kendi evim konusunda da yorum yapılmasından hoşlanmam. Bununla birlikte insan birisi geleceği zaman yalandan da olsa evi süpürür ay. Kızlar eleştiriyoruz bu tavırları ama yani basit bir görgü kuralıdır. Bal dök yala olmak zorunda değil ama bulaşığı alsa evi hızlıca supurse kv nin eline yapışmaz ya. Belli ki göze batacak kadar.
Ama yapacak bir şeyiniz yok ne yazık ki. Ha siz supureceksiniz gidince ya da size gelince çaktırmadan işte filan geldi geçen. Çocuk da evi batırmış nasıl supurecegiki bilemedim. Yabancı değil ama işte ev de öyle bırakılmaz kim olursa olsun süpürdüm oh rahat ettim gibi ona dokundurmadan ama ortalığı söyle bir toplamanın güzelliği temalı minik göndermeler belki işe yarar ne bileyim.

Merhaba,

Niye sen geliyosun diye evi yalayip yutacak herkesin kendi yasam alani karisamazsin cani nasil isterse oyle.. begenmiyorsan kalkar kendin pisirir onada yedirirsin :)

Çok basit değil işte.Sürekli çağırıyolar tok gidince neden tok geldin diyede fırça kayıyolar.Buraya gelıyosun tok nıye gelıyosun dıyolar

Sürekli çağriyorlarsa bile gitmek zorunda değilsiniz. Benim kv ve kp derimde sürekli çağrirlar ama en son 3 ay önce gittim. 25-30dk lık mesafede oturuyoruz. Sorunumuzda yok ama süekli gitmiyorum yinede. Arada onlar gelir çocukları özledikçe.
Neden tok geliyorsun diye firçalasınlar ne var bunda, takmayın
Çok dertleniyorsanızda eşinize söyleyin haftada 1 annesine yardımcı ayarlasın evi temizletsin. Zor değil

Merhaba,

yapamıyor olabılır sızın yasınızla onun yası vır degıl kıyaslama yapmayın bence ...

Kimse kimsenin evine karışmak zorunda değil de belli başlı temizlik kurallarına uyulmak zorunda.
Yemek yediğiniz ortam temiz değilse pekala siz de rahatsız olursunuz.
Bence eşiniz üsturuplu bir şekilde söylesin, siz söylemeyin.

Merhaba,

Hic sevmıyorum sizin gbi insanları acık soyleyeyim cnku kmse benm evime karısamaaz ustelk calısıyor siz titizseni kendiniE titzsiniz sanane ondan ? Kendi evi yeme icme sende ozmn onun evinde bana solemis olsanız ben cok tepki verrdim sana acıkcası

cocuk haftada 1 kirintiya basinca ne oluyor? veya citilenmemis bardaktan su icince net ne oluyor cocuga? veba? kolera? frengi? konusahibinin kocasi anasinin pis evinde büyümüs- pis yemeklerini yiye yiye kocaman sevilecek bir adam haline dönmüs- konusahibi coooook begenmis ve evlenmis. kocasindada gecici bir hastalik cikmamis- cocugundada cikmaz :)
Hastalik cikacak diyen mi var, gereksiz abarti bir cevap yazmissiniz. Konu sahibi rahatsiz oluyor, bu yeterli bir sebep ve buna kendince bir care ariyor. Bunu anlamak cok zor olmasa gerek. Siz neden bana atarlanma ihtiyaci hissetiniz ki? Herkes sizin gibi dusunmek zorunda mi?

Belki sizin temizlemenizi bekliyordur. K.valideyi uyarmak da olmaz şimdi. Zamanın yoksa temizlikçi mi göndersek evine deseniz?

Back
X