Henüz çocuğum yok , belki bu sebeple daha rahat düşünüyorum çocuğum olursa düşüncem değişir mi onu da bilemiyorum fakat , çalışan bir kadınım , çocuğum olursa ve her şey yolunda giderse yine çalışmaya devam ederim diye düşünüyorum ve bu süreçte referanslı bir bakıcı bulurum gibime geliyor. Annem gelip bakamaz , kayınvalidem de dünden razı bakmaya fakat bunun için ya bizim onun evinde ya da onun bizim evimizde yaşaması gerekiyor ki inanın ne kendi annemi ne de kv demi isterim bu durumda. Hep derim zaten ben anneanne ve babaanne ile büyüyen çocuk istemiyorum , yani her olasılığı eledikten sonra , mecbur olurum çok ihtiyacım olur vs. bunun dışında ben keyfime göre çalışıp çocuğumu büyük annelere baktırmak istemem. Şunu da ekleyeyim annelerin bakımı ile bakıcı arasında muhakkak ki fark vardır . onu asla yadsımam. Fakat büyük anneler daha kıyımsız ve bir şey söylersiniz tersini yaparlar , güzel güzel anlatsanız bile biz de şu kadar çocuk büyüttük derler ve sizi genellikle hiç dinlemezler. Çevremde gördüğüm ve duyduğum örneklerdir tabi ki bunlar. Olmamış çocuğa don biçerken kayınvalidem şunu bile demiştir bize , bakıcıya baktırırım derseniz bir daha evinize girmem , konuşmam sizinle. Bu arada kendi komşusundan dem vurur kv dem , bir komşusunun kızları çalışmışta , çocuğunu pazar akşamından kv desine bırakmışta , cuma akşamına kadar kızın kv desi mis ler gibi bakmış , kız da cuma akşamı gidip yavrusunu almış , pazar akşamı tekrar kv desine bırakmış. Bunu anlattığında demiştim ki anne o zaman kv desi doğursaymış tekrar bir çocuk madem bu kadar bakmaya hevesi varmış:) Benim kvdem iyidir khoştur bu arada. ama ona rağmen aynı ev istemem. Ne kendi annem ne kv dem.