Kayınvalide

• Konu Sahibi Konu Sahibi Tmev
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Siz bakmama olayına deniyorsunuz ben gelip kalmasın olayında değilim sadece biraz anlayış istiyorum o kadar herzamn gitsin odasında yatsın demiyorum sadce arada bize izin versin ki benim annem burda olmuş olsaydı böyle şeylere özellikle dikkat eder yani çok durmaz yatar yalnız kalabilelim diye evet bizim için geldi farkındayım ama bazı şeylere de dikkat edilmeli
O zaman anneniz gelsin baksın. Hem çocuğa baktırıyorsunuz hem de yatma kalkma vaktine karışıyorsunuz. Bakıcı tutun madem üç kuruş verip.

Bakın ben tutup 8 de yada 9 da uyusun demiyorum her zamanda böyle nişy istemiyorum zaten bizzat geç saate kadar durup beklediğim zamanlar oldu saat 12.30 olduğunda ben orda otryrum mesajla televizyonu kapttı yani bizle beraber yatyo anlıyomusunuz demek istediğimi sıkıntım bu tabikide iş bitti gitsin yatsın demiyorum sadece arada anlayış bekliyorum
Anlıyorum da insanlar böyle zaten hep bir tık üstü beklenir, hiç gelip bakmasaydı daha kötü kayınvalide olurdu, şimdi gelip bakıyor bu seferde arada anlayış bekleniliyor istediğiniz gayet normal ama şuan için değil kayınvalideniz evden gidene kadar idare etmelisiniz veya yatak odanıza tv alabilirsiniz orayada gelmez herhalde 🤷

Bence siz benim demek istediğimi anlamıyorsunuz veya yaşamadığını için anlamıyorsınuz
yasadım

Anlıyorum da

Eskiden kocamla ne güzel başbaşa kalıyorduk diyorsunuz ama artık evin içine yabancı girince başbaşa kalınmıyor. Kv nin de kendine göre düzeni vardır. Esasında o da çalışıyor gibi bütün gün çocuk bakmak hiç kolay olmasa gerek

Konuyu baştan sormuş olsaydınız kesinlikle çocuğa bakıcı bulun derdim.

Kv gelince ister istemez yanınızda biri olacak , düzeniniz değişecek ve rahatınız kaçacak belliydi zaten ev üstüne ev olmaz.

Şurada kadın senin için gelmiş çocuğuna bakıyor diyenlerin yarısı kv si gelse böyle özel alan ihlal etse ayağa kalkacak insanlar.
Dışarıdan bize konuşmak kolay.

Şu devirde büyük nimet babannenin bakması ama bebeğe bakan insan da ikiye kadar nasıl oturuyor bilmem. O yatsa yakınlaşacaksınız eşinizle belki duş alacaksınız.. veya muhabbet anlamında başbaşa kalmaya da ihtiyacınız var hala yeni evlisiniz.

eşiniz tabiki hak verse bile dillendirmez annesine bir kılıf bulur. dört sene de böyle geçmez biraz eşinizin rahatını kaçırın bence.

uzun vadeli kalacaksa ya onun odasına ya kendi odanıza bir küçük tv alın bence alan ayırın biraz. Belli ki kocasından yılmış sizin evde başını dinledi kocasını aramıyor gidici değil.
Evet gelip kayınvalidem bende yaşasa rahatsız olurum. Bu yüzden çocuğuma gelip bak demiyorum.

yasadım

Anlıyorum da

Eskiden kocamla ne güzel başbaşa kalıyorduk diyorsunuz ama artık evin içine yabancı girince başbaşa kalınmıyor. Kv nin de kendine göre düzeni vardır. Esasında o da çalışıyor gibi bütün gün çocuk bakmak hiç kolay olmasa gerek

Kv gelince ister istemez yanınızda biri olacak , düzeniniz değişecek ve rahatınız kaçacak belliydi zaten ev üstüne ev olma

Evet gelip kayınvalidem bende yaşasa rahatsız olurum. Bu yüzden çocuğuma gelip bak demiyorum.
yasadım

Anlıyorum da

Kv gelince ister istemez yanınızda biri olacak , düzeniniz değişecek ve rahatınız kaçacak belliydi zaten ev üstüne ev olmaz.
Ben eşime kabul ettiremediğimden böyle zaten ben de farkındaydım ama eşim kabul etmeyince elimden bişey gelmiyo birkaç ay ücretsiz izni bile demiştim

o zaman birkaç ay daha bekleyin
Sonrasında bakıcı bakarsınız ya da kreş zaten 1 yasında kreşe başlanıyor artık

1 yaşına gelene kadar zaten o şekilde devam edilen ben sonrası için ya kreş ya bakıcı düşünüyorum tabi ki de kimse istemez bebeğini tanımadığı birine emanet etmek ama böyle de çok yıpranacakmışız gibi hissiyorum kendime de kızıyorum sanki bencilce hareket ediyormuş gibi geliyor bilmiyorum eşime göre de 4 yaşına kadar istemiyor ne kreş ne bakıcı
öyleyse eşiniz bencillik ediyor. kv niz değil. oldu olacak işiniz bitince çekilebilirsin katya deyin

Bence bu düşünce de yanlış hiç gençler başbaşa kalsın azcık soluk alsın demek yok mu.Azıcık anlayışlı olmak gerek
Gençler için gelip yardımcı oluyor işte. Fazlasını istemek ayıp oluyor. Bir de bütün gün bebek bakınca yetişkin sohbetine aç oluyorsunuz. O kadının 2 insan yüzüne ihtiyacı var.

öyleyse eşiniz bencillik ediyor. kv niz değil. oldu olacak işiniz bitince çekilebilirsin katya dey
Bana göre kimse bizim çocuğumuza bakmak zorunda değil eşime bunu defalarca diyorum zaten ne benim ailem ne onun ailesi çocukları onlara göre yapmadık sonuçta biz bakmak zorunda değiller ben bununda bilincindeyim zaten ama gel gör ki kabul ettiremyorum

Gençler için gelip yardımcı oluyor işte. Fazlasını istemek ayıp oluyor. Bir de bütün gün bebek bakınca yetişkin sohbetine aç oluyorsunuz. O kadının 2 insan yüzüne ihtiyacı var.
Yahu orası öyle yapsın sohbetini muhabbetini çekilsin 12 den sonra . her gün her gün de olmaz ki ya :KK53:

Yazıp yazmakta çok kararsız kaldım aslında bakarsanız. 2 yıllık evliyim ve 5 aylık bir bebeğim var bebeğim 3 aylıkken işe başlamak zorunda kaldım bu sebepten kendi annem gelemediği için kayınvalidem geldi bakmaya aynı evde yaşıyoruz şehirlerimiz farklı olduğu için. kayınvalidem iyi elinden geldiğince bana yardımcı olmaya çalışıyor. Karıştığı yerlerde de bazen içime atıyorum bazen söylüyorum. En büyük sıkıntı da eşimle yalnız kalmıyoruz geç saate kadar bizimle birlikte yani yatana kadar diyebilirim bunu çoğu kez eşime söyledim uyuyakalırsak dye kalıydur diyo bence bu çok saçma kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum ama bazen gerçekten bunalıyorum birgün de erken yatıyım biraz demiyo eşimle önceden beraber film izlerdik birşeyler yapardık artık onların hiçbiri kalmadı. Geçende arkadaşlarım vardı ne zaman gidiceksiniz gibi bir soru sordular ona o da eşim falan orda olmasa hiç gitmezdim dedi şok oldum yani ne demek oluyo bu dedim kendi kendime demek ki sadece çocuk durumu için değil alıştı da bizle yaşamaya dedim eşimde çocuk bakmak için ailelerimiz den biri gelicem diyo hiçbir önerimi kabul etmiyo bu daha ne kadar sürcek bilmiyorum ama bazen dayanamıyorum. Çok uzun yazdım kusura bakmayın
vallahi benimki de benim eve hasta.
365 gün kalsa kalır kızında 5 dk duramıyor. Ne yazık ki oğullarının evi olunca bir sahiplenme oluyor. benim ki birde benim eşyalarımın ortakçısı olmuştu. evdeki herşeyi alıp götürmeyi huy edinmişti. en son ben kızdım gerçek anlamda .
artık ne gelir ne gider. en güzeli.

Kayınvalideniz o evde yaşıyor artık. Uykusu yoksa salonda oturmasından daha normal bir şey olamaz. Benim annem böyle yapmazdı demişsiniz ama şu cümleyi okumaktan gına geldi artık. Sizin anneniz başka biri kayınvalideniz başka biri. Dahası iyi geçinmek için uğraş göstermek durumunda olan sizsiniz çünkü sizin ona ihtiyacınız var. Eşinizle film izlemek istiyorsanız varsa bilgisayarınız odanıza çekilir izlersiniz ama kayınvalide salonu bize bıraksın düşünceniz yanlış. En başta bunları öngörerek bebek fikrini biraz birikiminiz olana kadar erteleseydiniz keşke evlendiğiniz gibi çocuk olmuş. Haliyle çalışmak zorundasınız o zaman kayınvalideyle bu hayata alışsanız sizin yararınıza olur

Yahu orası öyle yapsın sohbetini muhabbetini çekilsin 12 den sonra . her gün her gün de olmaz ki ya :KK53:
Gençler erkenden yatak odasına çekilebilir. Rahatsız olan onlar sonuçta. Salonda oturmak zorunda değiller, yatağa da girecek hali yok ya kayınvalidenin.

Bence esine bakici bakalim falan desen bile kabul edicegini sanmiyorum artik kv de alismis kendi evi gibi esinde alismis beasla istemi

Kayınvalideniz o evde yaşıyor artık. Uykusu yoksa salonda oturmasından daha normal bir şey olamaz. Benim annem böyle yapmazdı demişsiniz ama şu cümleyi okumaktan gına geldi artık. Sizin anneniz başka biri kayınvalideniz başka biri. Dahası iyi geçinmek için uğraş göstermek durumunda olan sizsiniz çünkü sizin ona ihtiyacınız var. Eşinizle film izlemek istiyorsanız varsa bilgisayarınız odanıza çekilir izlersiniz ama kayınvalide salonu bize bıraksın düşünceniz yanlış. En başta bunları öngörerek bebek fikrini biraz birikiminiz olana kadar erteleseydiniz keşke evlendiğiniz gibi çocuk olmuş. Haliyle çalışmak zorundasınız o zaman kayınvalideyle bu hayata alışsanız sizin yararınıza olur
Kayınvalidem alıngan biri turp biz odaya çekilip film izlesek bunu duysa bu sefer daha KTÜ olur bundan eminim yani

Henüz çocuğum yok , belki bu sebeple daha rahat düşünüyorum çocuğum olursa düşüncem değişir mi onu da bilemiyorum fakat , çalışan bir kadınım , çocuğum olursa ve her şey yolunda giderse yine çalışmaya devam ederim diye düşünüyorum ve bu süreçte referanslı bir bakıcı bulurum gibime geliyor. Annem gelip bakamaz , kayınvalidem de dünden razı bakmaya fakat bunun için ya bizim onun evinde ya da onun bizim evimizde yaşaması gerekiyor ki inanın ne kendi annemi ne de kv demi isterim bu durumda. Hep derim zaten ben anneanne ve babaanne ile büyüyen çocuk istemiyorum , yani her olasılığı eledikten sonra , mecbur olurum çok ihtiyacım olur vs. bunun dışında ben keyfime göre çalışıp çocuğumu büyük annelere baktırmak istemem. Şunu da ekleyeyim annelerin bakımı ile bakıcı arasında muhakkak ki fark vardır . onu asla yadsımam. Fakat büyük anneler daha kıyımsız ve bir şey söylersiniz tersini yaparlar , güzel güzel anlatsanız bile biz de şu kadar çocuk büyüttük derler ve sizi genellikle hiç dinlemezler. Çevremde gördüğüm ve duyduğum örneklerdir tabi ki bunlar. Olmamış çocuğa don biçerken kayınvalidem şunu bile demiştir bize , bakıcıya baktırırım derseniz bir daha evinize girmem , konuşmam sizinle. Bu arada kendi komşusundan dem vurur kv dem , bir komşusunun kızları çalışmışta , çocuğunu pazar akşamından kv desine bırakmışta , cuma akşamına kadar kızın kv desi mis ler gibi bakmış , kız da cuma akşamı gidip yavrusunu almış , pazar akşamı tekrar kv desine bırakmış. Bunu anlattığında demiştim ki anne o zaman kv desi doğursaymış tekrar bir çocuk madem bu kadar bakmaya hevesi varmış:) Benim kvdem iyidir khoştur bu arada. ama ona rağmen aynı ev istemem. Ne kendi annem ne kv dem.

Evet olabilir tabiki de ama o da halinden memnunki hiç gitmem diyebilyo

Annenizde olsa karışır bu bir gercek
Ama kaynananın ki batar
Ben kendi anneminde kendi evimde bakmasını istemiyorum mesela
Çünkü rahat edemez o da bizde
Sürekli eşinle arada kalacaksin
Bu aile üyelerinden biri olduğu sürece boyle
Bu durumda en iyisi bakıcı.

Back
X