Kayınvalide

• Konu Sahibi Konu Sahibi Tmev
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bütün gün bebek baktıgı icin sizinle oturup vakit gecirmek istiyordur, sonucta bakıcı degil ailenin ferdi, kendi evini düzenini bırakip gelmis. Yaşlıların çogu sizin düsündügünüz gibi ayrıntılı düsünmüyor bu kadar anlayış bekleyip kendinizi üzmeyin. Mümkün oldugunca erken krese verin

Sizi çok iyi anlıyorum.Aynı şeyleri başka sebepten dolayı yaşamıştık.Eşim kaza geçirmişti.Ben çalışıyordum.Gelip günlerce bizde kaldı.Ona baktı.Bütün gün zaten birlikteler.Ben akşam 7de evdeydim.Eşime ilgi alaka göstermek istiyordum.Ama tam tersi kv dizine yatırıp seviyordu akşamları da.Ben de bir köşede.Bari diyordum yatsın.Eşimle kalalım.Mümkün değil.Ama biz yatınca 5 dk geçmez o da yatardı.Yazılmış burada uykusu gelmeden niye yatsın?Uykusu yoksa mesela biz yatar yatmaz mı uykusu geliyordu?Bütün gün bebek bakan birinin de gece 2 ye kadar oturması maşallah dedirtiyor.Tabiki her gün gitsin yatsın denmez ama arada anlayış göstermesi gerekiyor.Bebeğe bakıyor diye de her şeye tamam denmemeli.Sonuçta onun da torunu anladığım kadarıyla halinden de memnun.

Ama sıkıntıyı ben eşinizde görüyorum.Bizim o dönemimizde benim kafam atıyordu e sabah da işe gideceğim.Uykum geldi deyip yatak odasına gidiyordum.Telefonda takılıyordum.Eşim de peşimden geliyordu.Yani böyle yapın diyeceğim de eşiniz ne kadar yapar bilmiyorum.

Henüz çocuğum yok , belki bu sebeple daha rahat düşünüyorum çocuğum olursa düşüncem değişir mi onu da bilemiyorum fakat , çalışan bir kadınım , çocuğum olursa ve her şey yolunda giderse yine çalışmaya devam ederim diye düşünüyorum ve bu süreçte referanslı bir bakıcı bulurum gibime geliyor. Annem gelip bakamaz , kayınvalidem de dünden razı bakmaya fakat bunun için ya bizim onun evinde ya da onun bizim evimizde yaşaması gerekiyor ki inanın ne kendi annemi ne de kv demi isterim bu durumda. Hep derim zaten ben anneanne ve babaanne ile büyüyen çocuk istemiyorum , yani her olasılığı eledikten sonra , mecbur olurum çok ihtiyacım olur vs. bunun dışında ben keyfime göre çalışıp çocuğumu büyük annelere baktırmak istemem. Şunu da ekleyeyim annelerin bakımı ile bakıcı arasında muhakkak ki fark vardır . onu asla yadsımam. Fakat büyük anneler daha kıyımsız ve bir şey söylersiniz tersini yaparlar , güzel güzel anlatsanız bile biz de şu kadar çocuk büyüttük derler ve sizi genellikle hiç dinlemezler. Çevremde gördüğüm ve duyduğum örneklerdir tabi ki bunlar. Olmamış çocuğa don biçerken kayınvalidem şunu bile demiştir bize , bakıcıya baktırırım derseniz bir daha evinize girmem , konuşmam sizinle. Bu arada kendi komşusundan dem vurur kv dem , bir komşusunun kızları çalışmışta , çocuğunu pazar akşamından kv desine bırakmışta , cuma akşamına kadar kızın kv desi mis ler gibi bakmış , kız da cuma akşamı gidip yavrusunu almış , pazar akşamı tekrar kv desine bırakmış. Bunu anlattığında demiştim ki anne o zaman kv desi doğursaymış tekrar bir çocuk madem bu kadar bakmaya hevesi varmış:) Benim kvdem iyidir khoştur bu arada. ama ona rağmen aynı ev istemem. Ne kendi annem ne kv dem.
Benim kayınvalidem de iyi bakın bu kendi annemde olsa öyle büyüklü yan olunca ya eşin ya kendin ne kadar iyi olurlarsa olsun illaki sorun çıkıyo kendi evinizde rahat olamıyorsunuz ister istemez

Gençler erkenden yatak odasına çekilebilir. Rahatsız olan onlar sonuçta. Salonda oturmak zorunda değiller, yatağa da girecek hali yok ya kayınvalidenin.
Allah Allah adamlar belki koltuk fantezisi yapacak kv deye mi soracaklar.İlla konuşturacaksınız yani😋.Hayır yani yaptığı güzel hoş bişey iyilik yapıyor ama bu kadar anlayışsızlıkta cahil işi :p

Henüz çocuğum yok , belki bu sebeple daha rahat düşünüyorum çocuğum olursa düşüncem değişir mi onu da bilemiyorum fakat , çalışan bir kadınım , çocuğum olursa ve her şey yolunda giderse yine çalışmaya devam ederim diye düşünüyorum ve bu süreçte referanslı bir bakıcı bulurum gibime geliyor. Annem gelip bakamaz , kayınvalidem de dünden razı bakmaya fakat bunun için ya bizim onun evinde ya da onun bizim evimizde yaşaması gerekiyor ki inanın ne kendi annemi ne de kv demi isterim bu durumda. Hep derim zaten ben anneanne ve babaanne ile büyüyen çocuk istemiyorum , yani her olasılığı eledikten sonra , mecbur olurum çok ihtiyacım olur vs. bunun dışında ben keyfime göre çalışıp çocuğumu büyük annelere baktırmak istemem. Şunu da ekleyeyim annelerin bakımı ile bakıcı arasında muhakkak ki fark vardır . onu asla yadsımam. Fakat büyük anneler daha kıyımsız ve bir şey söylersiniz tersini yaparlar , güzel güzel anlatsanız bile biz de şu kadar çocuk büyüttük derler ve sizi genellikle hiç dinlemezler. Çevremde gördüğüm ve duyduğum örneklerdir tabi ki bunlar. Olmamış çocuğa don biçerken kayınvalidem şunu bile demiştir bize , bakıcıya baktırırım derseniz bir daha evinize girmem , konuşmam sizinle. Bu arada kendi komşusundan dem vurur kv dem , bir komşusunun kızları çalışmışta , çocuğunu pazar akşamından kv desine bırakmışta , cuma akşamına kadar kızın kv desi mis ler gibi bakmış , kız da cuma akşamı gidip yavrusunu almış , pazar akşamı tekrar kv desine bırakmış. Bunu anlattığında demiştim ki anne o zaman kv desi doğursaymış tekrar bir çocuk madem bu kadar bakmaya hevesi varmış:) Benim kvdem iyidir khoştur bu arada. ama ona rağmen aynı ev istemem. Ne kendi annem ne kv dem.
Aynı evde olmaz zaten. Bende eşime derim hep kenarda güzel bir birikim yapalım, öyle düşünürüz çocugu. Bakıcı ya da kreş hangisi olursa. Ki eşime hep derim kreşe giden çocuk ile anneanne babaanne elinde büyüyen çocuk bir olmuyor. Yavaştan beynine bu düşünceleri işliyorum. Ev ev üstüne olmaz. Çocuktan önce birikim şart

Şurada kadın senin için gelmiş çocuğuna bakıyor diyenlerin yarısı kv si gelse böyle özel alan ihlal etse ayağa kalkacak insanlar.
Dışarıdan bize konuşmak kolay.

Şu devirde büyük nimet babannenin bakması ama bebeğe bakan insan da ikiye kadar nasıl oturuyor bilmem. O yatsa yakınlaşacaksınız eşinizle belki duş alacaksınız.. veya muhabbet anlamında başbaşa kalmaya da ihtiyacınız var hala yeni evlisiniz.

eşiniz tabiki hak verse bile dillendirmez annesine bir kılıf bulur. dört sene de böyle geçmez biraz eşinizin rahatını kaçırın bence.

uzun vadeli kalacaksa ya onun odasına ya kendi odanıza bir küçük tv alın bence alan ayırın biraz. Belli ki kocasından yılmış sizin evde başını dinledi kocasını aramıyor gidici değil.
Şimdi ben olaya şöyle bakıyorum. Benim çocuğuma bakmaya gelen “anne” evimde misafir değildir. Alan ihlali yapmıyordur. O evin bir bireyidir. Yatma kalkma vaktine karışmam doğru olmaz. Yerini, düzenini bırakmış gelmiş sırf gelini işine devam etsin diye. Çocuk bakmak zaten çok zor bir şey. Bilen bilir. Kadın akşamları birkaç saat tv izliyor diye delireceğimi sanmıyorum. Ha evet sıkılabilirim. Yatsa daha rahat edebilirim. Ama eşimle yalnız kalamıyorum gibi bahaneler üretmem. Nitekim yalnız kalmak istiyorsam odamıza gideriz. Hafta sonu bir yere gideriz vs vs. Buradaki durum kv yi yabancılaştırmak. Sanki tatile gelmiş de kadın rahatsız oluyor. Bakıcı baksın yok, annen gelsin yok ee çalışma sen bak ona da yok. Tek sorun kv tv izliyor.

Tamamda kadin cocuk bakmaya gelmis keyfine gelmemiski cagirmasaydiniz ozaman. Esinle oturmak istiyosan git yatak odanda otur nw diyelim orda acin izleyin biseyler kdin dusunemiyor belliki. Ayni evde yasayip bunlari sorun etmeniz cok sacma ne bekliyordunuz anlamadim

Allah Allah adamlar belki koltuk fantezisi yapacak kv deye mi soracaklar.İlla konuşturacaksınız yani😋.Hayır yani yaptığı güzel hoş bişey iyilik yapıyor ama bu kadar anlayışsızlıkta cahil işi :p
Valaha biz eşimle hiç rahat edemeyiz. Evde o kadar saçma davranıyoruz ki🤣🤣🤣🤣Boynuna falan biniyorum. Annesi varken bunu nasıl yapayım🤣Ya da belki gecelikle açacağım kapıyı

Sizi çok iyi anlıyorum.Aynı şeyleri başka sebepten dolayı yaşamıştık.Eşim kaza geçirmişti.Ben çalışıyordum.Gelip günlerce bizde kaldı.Ona baktı.Bütün gün zaten birlikteler.Ben akşam 7de evdeydim.Eşime ilgi alaka göstermek istiyordum.Ama tam tersi kv dizine yatırıp seviyordu akşamları da.Ben de bir köşede.Bari diyordum yatsın.Eşimle kalalım.Mümkün değil.Ama biz yatınca 5 dk geçmez o da yatardı.Yazılmış burada uykusu gelmeden niye yatsın?Uykusu yoksa mesela biz yatar yatmaz mı uykusu geliyordu?Bütün gün bebek bakan birinin de gece 2 ye kadar oturması maşallah dedirtiyor.Tabiki her gün gitsin yatsın denmez ama arada anlayış göstermesi gerekiyor.Bebeğe bakıyor diye de her şeye tamam denmemeli.Sonuçta onun da torunu anladığım kadarıyla halinden de memnun.

Ama sıkıntıyı ben eşinizde görüyorum.Bizim o dönemimizde benim kafam atıyordu e sabah da işe gideceğim.Uykum geldi deyip yatak odasına gidiyordum.Telefonda takılıyordum.Eşim de peşimden geliyordu.Yani böyle yapın diyeceğim de eşiniz ne kadar yapar bilmiyorum.
Evet bizde de o durum var mesajla eşim 11 de yatsın hemen o da yatardı benim anlamadığım biz yatmadığımızda yatmıyo yattığımızda yatıyordu bu da benim canımı skıyo su bakın bazen herşey planlı gitmez burda yazanlar çocuğu ona göre yapsaydınız falan diyo ama bazen planlayamyrsunuz birşeyi kimse istemez bu duruma düşsün kayınvalide de farkımda benim nasıl biri olduğunun ben içime atan biriyim diğer eltim ise öyle değil söyler mesela bana dedikş sormuşlar hangi gelin daha iyi ben daha iyimişim nedeni de şu ben söylemiyorum sinirlensemde içime atıyorum b yüzdenmiş bu da doğru gelmiyo bana bilinçli oluyo o zaman bana davranışı

Kötü olur derken bırakıp gider mi? Şu an siz kayınvalideye muhtaç durumdasınız, gel çocuğuma bak derken de karakterini biliyordunuz herhalde
Bırakıp gitmez tabiki surat asar oğluna rahatsız mı ediyorum der o anlamda bırakıp gtmex ama bu durum eşinle sorun oluyo herkes ailesini evinde rahat ettirmek ister

Benim kayınvalidem de iyi bakın bu kendi annemde olsa öyle büyüklü yan olunca ya eşin ya kendin ne kadar iyi olurlarsa olsun illaki sorun çıkıyo kendi evinizde rahat olamıyorsunuz ister istemez
Çok haklısınız , insan ister yahu. Tabi ki de çocuğa baktı hadi işi bitti değildir durum . Sonuçta bir aile bireyi katıldı evinize , onun düzeni , sizin düzeniniz zordur. Belki uzanıp tv izleyeceğim , belki eşim benim kucağıma uzanacak , sonuçta kocası olan ya da eşi olan yapmıyor mu anlayamıyorum ben burada verilen tepkilere. Tabi ki robot değil kv deniz , ama sizin evladınıza bakıyor diye de siz ona uyacak değilsiniz. Çok başınız ağrırsa alırsınız bir bakıcı . Yok durum el vermezse de eşiniz konuşsun arası iyi ise. Siz hiç yüz göz olmayın.

Evet bizde de o durum var mesajla eşim 11 de yatsın hemen o da yatardı benim anlamadığım biz yatmadığımızda yatmıyo yattığımızda yatıyordu bu da benim canımı skıyo su bakın bazen herşey planlı gitmez burda yazanlar çocuğu ona göre yapsaydınız falan diyo ama bazen planlayamyrsunuz birşeyi kimse istemez bu duruma düşsün kayınvalide de farkımda benim nasıl biri olduğunun ben içime atan biriyim diğer eltim ise öyle değil söyler mesela bana dedikş sormuşlar hangi gelin daha iyi ben daha iyimişim nedeni de şu ben söylemiyorum sinirlensemde içime atıyorum b yüzdenmiş bu da doğru gelmiyo bana bilinçli oluyo o zaman bana davranışı
İşte zaten burda bir tuhaflık aranıyor.Ben kaçta yatarsam yatayım hemen benden sonra yatması.Siz erkenden odanıza çekilin bir kaç gece.Eşinize gelsin peşinizden.Sonuçta kv sizinle vakit geçirmek istiyor olabilir e tamam ama eşiniz de siz de çalışıyorsunuz.Sizin de birbirinizi görmeye paylaşıma ihtiyacınız var.Odanıza çekilin.belki o da anlar arada sırada karı kocanın yalnız kalması gerektiğini.Anlamıyorsa da boşverin.Bi de baktınız siz odaya geçince yattı.Geri kalkın.Uykumuz kaçtı diye geçin salona yapın kahvenizi oturun😅

Evet hepimiz arka odada kv uyurken evde eşimizle koltuk fantezisi, küvet fantezisi o da olmadı mutfak masası fantezisi yapıyoruz. Evde birileri varken daha heyecanlı oluyor çünkü. Fantezi düşünen anasını danasını evine çocuk bakmaya çağırmayacak.

Çok haklısınız , insan ister yahu. Tabi ki de çocuğa baktı hadi işi bitti değildir durum . Sonuçta bir aile bireyi katıldı evinize , onun düzeni , sizin düzeniniz zordur. Belki uzanıp tv izleyeceğim , belki eşim benim kucağıma uzanacak , sonuçta kocası olan ya da eşi olan yapmıyor mu anlayamıyorum ben burada verilen tepkilere. Tabi ki robot değil kv deniz , ama sizin evladınıza bakıyor diye de siz ona uyacak değilsiniz. Çok başınız ağrırsa alırsınız bir bakıcı . Yok durum el vermezse de eşiniz konuşsun arası iyi ise. Siz hiç yüz göz olmay

Bütün gün bebek baktıgı icin sizinle oturup vakit gecirmek istiyordur, sonucta bakıcı degil ailenin ferdi, kendi evini düzenini bırakip gelmis. Yaşlıların çogu sizin düsündügünüz gibi ayrıntılı düsünmüyor bu kadar anlayış bekleyip kendinizi üzmeyin. Mümkün oldugunca erken krese verin
Teşekkür ederim bu mesajınız için insanlar kolay yargılıyolar ki başa gelmeden kolayda anlaşılmıyor tek karar veren ben olmadığım için erkeklerde genel de daha düşkün oldukları için onlara bazı şeyleri kabullendrmek zor olyolar sanıylarki ben keyfinden çağırdım gelsin baksın diye herşeyi söyledim bütün ihtimalleri eşim kabul etmediğnden bu durumla karşı karşıyayız zaten yargılamayıp cevapladığınız için teşekkür ederim

Bırakıp gitmez tabiki surat asar oğluna rahatsız mı ediyorum der o anlamda bırakıp gtmex ama bu durum eşinle sorun oluyo herkes ailesini evinde rahat ettirmek ister

E assın o zaman yapabileceğiniz bir şey yok. Kendi çözümünüzü üretmeniz lazım. Salon herkesin ortak alanı, istediğiniz zaman odaya geçmekte özgürsünüz. Eşiniz istiyorsa annesiyle kendisi sabaha kadar oturabilir, herkes kendinden sorumlu

Evet hepimiz arka odada kv uyurken evde eşimizle koltuk fantezisi, küvet fantezisi o da olmadı mutfak masası fantezisi yapıyoruz. Evde birileri varken daha heyecanlı oluyor çünkü. Fantezi düşünen anasını danasını evine çocuk bakmaya çağırmayacak.
Sorun fantezi değil eşimle karşılıklı oturup konuşalım birşeyler paylaşalım dye insan bekliyo ama kayınvalide iz heran yanındayken bu çok olmuyo inanırmısınız bilmem ama bazı şeyleri eşimden çok kayınvalide sen öğrenir olmuştum iki kelam bile edemediğimiz anlar oldu bizim

Back
X