Kayınvalide

• Konu Sahibi Konu Sahibi Tmev
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yapım gereği çok çabuk sinirlenen biri değilim sabırlıyımdıe hepte bu yüzden kaybettim artık kendini anlatmayınca kabullenip insan yoruluyı

Ohooooo eşiniz bildiğin annesini getirip yerleştirmiş.Size de hiçbir söz hakkı vermemiş.Bir şey söyleyeyim mi bu işin sonu ya cinnet geçirip problem çıkaracaksınız gibi ya da depresyon neden kendinize bunu yaptırıyorsunuz.
Evet. Yaa ben özelde asgari ücrete calısıyor sandım. Devlette bi de. Güzel maas alıyor. 1 yaştan sonra bakıcı kres ayarlar istese

Ohooooo eşiniz bildiğin annesini getirip yerleştirmiş.Size de hiçbir söz hakkı vermemiş.Bir şey söyleyeyim mi bu işin sonu ya cinnet geçirip problem çıkaracaksınız gibi ya da depresyon neden kendinize bunu yaptırıyorsunuz.
Bende böyle olmak istemiyorum inanın ki oldum olası çocukluğumdan beri böyle olduğumdan belki bu huyundan vazgeçemiyorum anlaşılamyınca pes ediyorum sessizleşyrum isterdim ki çatır çatır söylyim kim kırılırsa kırılsın ama hiç yapamadım bunu böyle biri olmayı isterdim

Yapım gereği çok çabuk sinirlenen biri değilim sabırlıyımdıe hepte bu yüzden kaybettim artık kendini anlatmayınca kabullenip insan yoruluyı
Bilmiyorum ben çok fevriyim. Ki çocuk yokken bile eşime diyorum.Kreş ya da bakıcı. Ona göre para ayarlayalım diye

Bende böyle olmak istemiyorum inanın ki oldum olası çocukluğumdan beri böyle olduğumdan belki bu huyundan vazgeçemiyorum anlaşılamyınca pes ediyorum sessizleşyrum isterdim ki çatır çatır söylyim kim kırılırsa kırılsın ama hiç yapamadım bunu böyle biri olmayı isterdim
Hayır demeyi ögrenmeniz lazım. Bakın ilerde kp ölünce gelir 1 ay sızde 1 ay dıger gelın de kalır. Demedi demeyın

Bence sizin ki en güzeli fevri olcaksın herkese karşı yani yoksa insan çok eziliyo
Evet galiba. Eşim sonunda pes edip kabul ediyor🤣🤣Bence yavas yavas hayır demeye baslayın. Eşiniz mutsuz oldugunuzu görsün. Hatta annesı de mutsuz oldugunuzu görsin.Belkı kendısı der gelin mutsuz krese verın diye

Hayır demeyi ögrenmeniz lazım. Bakın ilerde kp ölünce gelir 1 ay sızde 1 ay dıger gelın de kalır. Demedi demeyın
Zaten eminim öyle bişey olsa garanti yani bize gelmek istemesi galiba beni. Bu halimden eser bırakmıcaklar sakin sesssizm diye iyi biri oluyrum insanlar niye farkettkleri halde üstüne giderleri anlamıyorum kayınvalidem yüzüme baka baka sen içine atysun söyleöysun DYO düşünün bunu bile bile niye sinir edilir ki insan

Zaten eminim öyle bişey olsa garanti yani bize gelmek istemesi galiba beni. Bu halimden eser bırakmıcaklar sakin sesssizm diye iyi biri oluyrum insanlar niye farkettkleri halde üstüne giderleri anlamıyorum kayınvalidem yüzüme baka baka sen içine atysun söyleöysun DYO düşünün bunu bile bile niye sinir edilir ki insan
Evet ama içinize ata ata hasta olursunuz.,

Sorun kayinvalide degil esinizin bencilligi
Hem annesi hem esi yaninda, onun rahatsız olacağı bir durum yok hanim.ceksin anamı bana ne modunda
Cocuga da bakan var onun bi derdi yok ki
Hem ücretsiz izne bile karsi cikan adamin ben sizi düşündüğünü ya da evladını onemsedigini düşünemiyorum nedense
Mesela ben bekarim, henuz bir aday da yok ama simdiden düşüncem bana verilen 2 senelik ücretsiz izni sonuna kadar kullanmaliyim.seklinde. Çünkü anne olmayı cok istiyorum.ve onunla da firsatim.varsa kendim ilgilenecekken neden ise dönüp baskasina bırakayım ki?
Herkesin maddi durumu ve yasam sekli farkli olabilir, bunda bir sorun yok, ihtiyac halinde kadin da calisir esine destek olur illa ki ama firsat varken sırf beyefendinin maddi keyfi icin de kadinin kendinden fedakarlık etmesini yanlis buluyorum. Ücretsiz izne hayir dediğinde anne yerine bakıcı tutup maasi ona verecegiz ikisinden birini sec demeniz gerekirdi. Eşiniz dedigim dedikse burada ben ne istersem o olur baskasinin kisisel alanina bile ben karisirim deme hakkını kendinde buluyor eee nerede kaldi es olmak, hayat arkadaşlığı?
Kusura bakmayin sizi fazla fedakar buldum

Eşini de al gel bidakine anne deseydin ya çok ayıp etmişsin 🤣
Şaka bi yana cidden kocasını da alıp gelmeden allah onları düşürmeden yalnız yaşamanın tadını çıkartın ve yollayın kadini iyice yerleşmek gibi bir rahatliga donusmus onun icinde.

Sorun kayinvalide degil esinizin bencilligi
Hem annesi hem esi yaninda, onun rahatsız olacağı bir durum yok hanim.ceksin anamı bana ne modunda
Cocuga da bakan var onun bi derdi yok ki
Hem ücretsiz izne bile karsi cikan adamin ben sizi düşündüğünü ya da evladını onemsedigini düşünemiyorum nedense
Mesela ben bekarim, henuz bir aday da yok ama simdiden düşüncem bana verilen 2 senelik ücretsiz izni sonuna kadar kullanmaliyim.seklinde. Çünkü anne olmayı cok istiyorum.ve onunla da firsatim.varsa kendim ilgilenecekken neden ise dönüp baskasina bırakayım ki?
Herkesin maddi durumu ve yasam sekli farkli olabilir, bunda bir sorun yok, ihtiyac halinde kadin da calisir esine destek olur illa ki ama firsat varken sırf beyefendinin maddi keyfi icin de kadinin kendinden fedakarlık etmesini yanlis buluyorum. Ücretsiz izne hayir dediğinde anne yerine bakıcı tutup maasi ona verecegiz ikisinden birini sec demeniz gerekirdi. Eşiniz dedigim dedikse burada ben ne istersem o olur baskasinin kisisel alanina bile ben karisirim deme hakkını kendinde buluyor eee nerede kaldi es olmak, hayat arkadaşlığı?
Kusura bakmayin sizi fazla fedakar buldum
Evlenirken ev almıştık onu kredisini ödüyoruz biandan ama 2 yıllık olmasa da birkaç ay en azından kenarda birikmiş biraz vardı en azından onla çıkabilordum ama eşim aniden bişey olursa diye istemedi bende farkındayım kabul ettiremedm daha doğrusu benim beceriksizliğim bu beni yprattıda anlamayana anlatamyrsunuz maalesfki

Şaka bi yana cidden kocasını da alıp gelmeden allah onları düşürmeden yalnız yaşamanın tadını çıkartın ve yollayın kadini iyice yerleşmek gibi bir rahatliga donusmus onun icind

Şaka bi yana cidden kocasını da alıp gelmeden allah onları düşürmeden yalnız yaşamanın tadını çıkartın ve yollayın kadini iyice yerleşmek gibi bir rahatliga donusmus onun icinde.
İnşallah böyle nasıl olcak bilmiyorum da umarım yani yaşamadan insanları tanıyomuysun kayınvalide in konuşmasına göre dersin ki herhlde anlıyo ev ev üstüne kurulmucağını sonra bi bakıyorum hiç gitmem diyince şok oldum resmen yani rahatım yerimde oluyo yani bu ne biliyim

Bir de konu sahibesi odaniza tv alsaniz bu sefer beni yalniz biraktiniz diye kirilabilir
bir de bazi insanlar merakli olur mesela anneannem bize geldiginde koltukta uyuklar hadi odana git desek gitmez illa o ortamda konusulanlari duymasi lazim ya da siz de yatin der biz yatmadan yatmaz, ailecek oturup sohbet edelim.istemez herseyden haberdar olmak ister, okurken anneannem gibi mi acaba diye gecti icimden

Bende buyüzden diyorum zaten kendime inanın buraya yazmada ki amaç rahatlamak bir nevi eşime anlatsam annesini kötülüyomuş gibi oluyrum ailene anlatsan olmaz kendimi defalarca sorguldom bu konu yüzünden çok defa dedim sabret evladın için onun en iyi şekilde bakılması senin aklın onda kalmaz hem dedim defalarca bazen kendimi sadce anne olarak hissettiğim anlar bile oldu sanki eş değildim sadece anne o kadar bu beni kayınvalide in geldiği ilk zamanlar o kadar yıpratmıştı ki başlarda daha skıntılıydı çocuğum adına benim yerime cevap verdiği anlar bile oldu şuan bu duruma katlanıysam evladım için zaten çünkü gerçekten yanında büyük oluysa olmuyo evlilikten hiçbirşey anlamıyorsun herşeyine dikkat etmek zorundasın
Dediğim gibi geçici bir süre dayanın. Zaten bir çözüm bulabilseniz buraya yazmazdınız gerçi bizde bir çözüm sunamayız sadece dertlesip rahatlatabiliriz. Çünkü hadi sen yat biz basbasa kalalım denmez. Ben bir ay rica etmiştim kreşe gittiği dönem çok hastalanmıştı mecbur geldi evde durdu yanında ama dediğiniz gibi ona olan mecburiyetimi söz söyleme ve çocuk üzerinde hak iddia etme olarak algıladı ve o zamana kadar koyduğum mesafe biranda değişti ama sonra toparladım. Çalışan anne olmak çok zor Allah hepimizin yardımcısı olsun

Dediğim gibi geçici bir süre dayanın. Zaten bir çözüm bulabilseniz buraya yazmazdınız gerçi bizde bir çözüm sunamayız sadece dertlesip rahatlatabiliriz. Çünkü hadi sen yat biz basbasa kalalım denmez. Ben bir ay rica etmiştim kreşe gittiği dönem çok hastalanmıştı mecbur geldi evde durdu yanında ama dediğiniz gibi ona olan mecburiyetimi söz söyleme ve çocuk üzerinde hak iddia etme olarak algıladı ve o zamana kadar koyduğum mesafe biranda değişti ama sonra toparladım. Çalışan anne olmak çok zor Allah hepimizin yardımcısı olsun
Amin cümlemizin

Back
X