• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide

Kayınvalidenin tavrı ve isteği konusunda haklısınız. Ancak eşinizin bekarken ailesine destek olması eleştirilecek bir şey değil. Ailesine tabiki destek olur çalışan biri. Düğünde yapılan masrafları ne güzel eşiniz yapmış, size yaptırmamış. Bunu niye yara olarak gördünüz anlamadım. Biz eşimle ortak kredi çekip yaptık tüm düğün masrafımızı ve yara olarak görmedim doğrusu..
Valla gelmedikleei gibi halıyı beğenmediler. annem kızdığım anladı sus dedi .anneme de dedim karışmaya hakkı yok birşeye gelseymis ozaman diye birdaha lafı açılsın sizde gelseydiniz diyecem dedim deme kızım dedide .
Şimdi kızı evlenirken habire kalktık geldik sıraları gezdik buraya baktık filan diyor oğlu üvey evlat mı gelseydi işin ucunda tutsaausi azıcık .o kızım için baktık diyince bende her defasında bizde annemler le gezdik Allah razı olsun onlarda pandemi demedi hastayim demedi gezdi bizle diyorum anlasınlar diye.

Aynen ya annem varken evde birşey yapmiyorum herşey hazır çaya kadar hazır
Kayın validem de yemek yaparken neyapayim kızım diye geliyor ilk tabak masaya götürüyor ben bir namaz kılayim diye gidiyor

Geçen ise gideeken süzgeç içine pirinc bıraktım belki yapar islar yada diye aksmacbana. Ocak kenarinda pirinç vardı neyapacaksin bilemedim birşey yapmadım dedi. Süzgeç de duran pirinç ne yapılır? Dolapta da söylemesi ayıp a köfte var aksama belli köfte varken..Allah aşkına süzgeçte duran pirinç. Ne yapılır? Evde yemek yok süt yok yok? Sütlaç yapcak halim uok evde süt yokkendimi.

Hergun gezmeyi biliyor evde yemek yok biliyor surada da iki patlıcan var yemek yapayım demiyor. Neyapacagiz yapayım filan diyor. Kayın pedeeim ondan daha hamarat salata yapıyor hemen ben demeden.

Oğlu geldiği günde mesaj atmış dolapda su bar neyapilacak yapayım ben bende. Oğlum ne isterse onu yapacam dedim. Ben yaparım biz gelene kadar soğur dedim yaptırmadım

Ütü yaparken filan ben yapayım demiyorum kizika aldığı hediyeleri yikiyorz burada utusunude yapsın bir zahmet
Kaynanalar gelini benimsemediği sürece böyle olur gelip hizmet bekliyorlar ama ben hiç kalkıp da yapmadım iyi ki yapmadım daha çok şey varda işlerine gelmiyor işte bilmediklerinden değil. Benim annem hergün çeşit çeşit yemek yapıyor oğluda yiyor aç kalmasın diye o ne severse öyle yapıyor

Merhaba arkadaşlar
Kaynanam bizde. Bizde ona özel gün diye hediye almak istedik uzun süre baktı baktı bota ihtiyacim var kışlık ayakkabım yok yanımda dedi.ayakkabiciya gittik botu alacakkrn anne bu bizim hediyemiz dedim oda vakkoda beğendiğin 700tl lik eşarbı aldiracaktim ben size dedi. Bende biz bota niyetlendik geçen sene eşarp almıştık dedim(geçen senede 300tl ye akerden ipek eşarp aldık)
Ben size eşarp aldiracaktim diyip 700tl lik eşarp istemesi bana mı garip geliyor?ben hediye almaktan cekinmiyorum busene ütüsü kırıldı diye 1000tl üstü ütü aldık. Ama ben size eşarp aldiracaktim demesi garip geldi ve ben her defasında nasıl para biriktirip hesabi yapıyorum ev almak istiyoruz paramız yetmiyor hergecen gün evlere zam geliyor.
Ben bu lafdan sonra kaynanamdan soğudum.

Kaç kere dedim annem biz para biriktirmeye çalışıyoruz acilmamiz lazım ben kendime 200tl lik kazak almaya çekiniyorum indirime girmesini bekliyorum diyorum yok. Geçen gün AVM de vakkoya bakalım dedi bende anne sen bak. Benim maaşım oraya yetmez ben alamacayacagim şeye bakmayi sevmiyorum. Orası bizim bütçenin çok dışında bu dedim. Oda ben birtek yün eşarp orada buluyom dedi iyi dedim sen bak ben başka mağazaya bakacam.

Şimdi oğlu (kocam )geldi ona aldırmaya çalışacak neyapsamda onlesem?
kv hediye almak zorunda değilsiniz ne kadar yüz o kadar tepenize çıkar
kv maddi durum kötü mü kendi ihtiyaçlarını karşılayamıyor mu ?
eşiniz evi geçindirsin sizin de aynı çekilde ihtiyaçları karşılasın eline para kalıyorsa annesine alsın eşarbını eşinize söylesin ama eşiniz gereksiz bulsun sonrasında karısı istemiyor derler.

Merhaba arkadaşlar
Kaynanam bizde. Bizde ona özel gün diye hediye almak istedik uzun süre baktı baktı bota ihtiyacim var kışlık ayakkabım yok yanımda dedi.ayakkabiciya gittik botu alacakkrn anne bu bizim hediyemiz dedim oda vakkoda beğendiğin 700tl lik eşarbı aldiracaktim ben size dedi. Bende biz bota niyetlendik geçen sene eşarp almıştık dedim(geçen senede 300tl ye akerden ipek eşarp aldık)
Ben size eşarp aldiracaktim diyip 700tl lik eşarp istemesi bana mı garip geliyor?ben hediye almaktan cekinmiyorum busene ütüsü kırıldı diye 1000tl üstü ütü aldık. Ama ben size eşarp aldiracaktim demesi garip geldi ve ben her defasında nasıl para biriktirip hesabi yapıyorum ev almak istiyoruz paramız yetmiyor hergecen gün evlere zam geliyor.

Kaç kere dedim annem biz para biriktirmeye çalışıyoruz acilmamiz lazım ben kendime 200tl lik kazak almaya çekiniyorum indirime girmesini bekliyorum diyorum yok. Geçen gün AVM de vakkoya bakalım dedi bende anne sen bak. Benim maaşım oraya yetmez ben alamacayacagim şeye bakmayi sevmiyorum. Orası bizim bütçenin çok dışında bu dedim. Oda ben birtek yün eşarp orada buluyom dedi iyi dedim sen bak ben başka mağazaya bakacam.

önle bencede 700 liralık eşarp ne ya. afrikada ki açlığı falan gösterin annenize. 700 lira nerdeyse bir aylık mutfak masrafı. cok istiyorsa kendi alain 700 liralık eşarp. ama aranizida bozmayın bu yüzden. güzel bir yolla anlatmaya çalışın.

İnsan olan utanır
Demekki zerrece acımıyor oğluna da, 700tl ye eşarp isteyebiliyor.
Sürekli vakkodan örtünüyor, her eşarbı iyi marka ise standardı öyle ise ona fazla gelmiyor olabilir. Ama oğlu - gelini de olsa başkasından istenmez bence o paraya eşarp.
30 TLye de eşarp var 900 TL ye de.O kadar geniş ki fiyat aralığı,kalite aralığı.
Ama tesettürlü bir kadın olarak 700tl yi aşırı lüzumsuz buluyorum ve hatta maneviyatına uygun bulmuyorum, kınıyorum.
bencede bu durumu söyleyebilirsiniz maneviyat yönünden hoş değil. Annen senin adina 600 lira yardim yapacağız 100 liraya iki esarp alacağız diyin tepkisi ne olacak acaba.

Aynen ya annem varken evde birşey yapmiyorum herşey hazır çaya kadar hazır
Kayın validem de yemek yaparken neyapayim kızım diye geliyor ilk tabak masaya götürüyor ben bir namaz kılayim diye gidiyor

Geçen ise gideeken süzgeç içine pirinc bıraktım belki yapar islar yada diye aksmacbana. Ocak kenarinda pirinç vardı neyapacaksin bilemedim birşey yapmadım dedi. Süzgeç de duran pirinç ne yapılır? Dolapta da söylemesi ayıp a köfte var aksama belli köfte varken..Allah aşkına süzgeçte duran pirinç. Ne yapılır? Evde yemek yok süt yok yok? Sütlaç yapcak halim uok evde süt yokkendimi.

Hergun gezmeyi biliyor evde yemek yok biliyor surada da iki patlıcan var yemek yapayım demiyor. Neyapacagiz yapayım filan diyor. Kayın pedeeim ondan daha hamarat salata yapıyor hemen ben demeden.

Oğlu geldiği günde mesaj atmış dolapda su bar neyapilacak yapayım ben bende. Oğlum ne isterse onu yapacam dedim. Ben yaparım biz gelene kadar soğur dedim yaptırmadım

Ütü yaparken filan ben yapayım demiyorum kizika aldığı hediyeleri yikiyorz burada utusunude yapsın bir zahmet

Bu nasıl yazım şekli
Kim kime ne demiş, kim ne yapmış hiç anlaşılmıyor.
Pirinçi ıslayayıp oraya bırakana kadar anne ben pirinçi ısladım sende pilavı yaparsın olurmu diyebilirsiniz. Kadına vahimi indi ne bilsin pirinçle olan planınızı. Belki sarma sarcaksınız, belki dolma doldurcaksınız. Pirinçten birktek pilavı mı oluyor.

Ne kadar kötü bir kadın ya. İmalarınızı, durumunuzu çocuk bile anlar. Kasıtlı yapmış resmen. Allah o kadından korusun sizi. Uyanık olun

Merhaba arkadaşlar

Ona bu yüzü siz vermişsiniz. Valla ister cimri diyin ister gaddar asla almam. Bozulursa bozulsun ütüsü sizene ? Üstelik 1000 liraya? Aldırıcaktım der çünkü alıyormuşsunuz hep. Sonra alışıyorlar baş edemiyorsunuz işte. Eşinize söyleyin. Anneni çok seviyorum başım üstüne tabi ama ekonomi kötü istediği herşeyi alamayız konuşman gerekiyor maddiyat canımı sıkıyor diyin. Şunu dedi bunu dedi diye şikayet etmeyin. Belkide eleştiriceksiniz ama ben bu para mevzusuna evliliğimin ilk başında tepki gösterdim. Baktım kaynanam almış başını gidiyor baş edemedim eşimle kavga ettim. Çok üzgünüm şimdi annesi fatura ödetse parasını veriyor. Harçlık istedi geri veriyor. Faturayı harçlığa laf edicek değilim ama anlamıyor kuzum anlamıyorlar.

Ona bu yüzü siz vermişsiniz. Valla ister cimri diyin ister gaddar asla almam. Bozulursa bozulsun ütüsü sizene ? Üstelik 1000 liraya? Aldırıcaktım der çünkü alıyormuşsunuz hep. Sonra alışıyorlar baş edemiyorsunuz işte. Eşinize söyleyin. Anneni çok seviyorum başım üstüne tabi ama ekonomi kötü istediği herşeyi alamayız konuşman gerekiyor maddiyat canımı sıkıyor diyin. Şunu dedi bunu dedi diye şikayet etmeyin. Belkide eleştiriceksiniz ama ben bu para mevzusuna evliliğimin ilk başında tepki gösterdim. Baktım kaynanam almış başını gidiyor baş edemedim eşimle kavga ettim. Çok üzgünüm şimdi annesi fatura ödetse parasını veriyor. Harçlık istedi geri veriyor. Faturayı harçlığa laf edicek değilim ama anlamıyor kuzum anlamıyorlar.
Haklısınız bende yakında kavga edeceğim gibi babam için 5tl alsam aksama10tl olarak veirrir. Almaz hayatta bizden.
Bende tepkimi vereceğim bu gidişle yakinda

Ütüyü kardeşi bende vericem biraz dedi ama hala vermedi akşam sorayım verdi mi doye😂 bundan sonra sormam daha zaten akıllandim

çok biliyor kayınvalideniz
yakında geliyor kayınvalidem
5 tl harcasan üzülür kadıncağız sağolsun
eşinize ne yapıp edin engel olun
ve bir daha hediye almayın

Ama maddi olarak hep oğlundan ve gelininden bekliyormuş. Mesela bugün sen yorulma, ben sizi yemeğe çıkarayım demiyor.
ben zaten bir önceki sayfalarda uzun uzadıya yorum yaptım. evet hediye istemek konusunda konu sahibi zaten haklı. biraz bence bazı erkek anneleri zaten oğlum çalışıyor, getiriyor annesine de alıversin mantığında oluyor. erkek annelerine otomatik yükleniyor bu:-)yapmayanlar da yapmak istiyorlardır eminim. fakat benim bu konuda takıldığım kayınvalide kal dedikleri için kalıyor, gelin anladığım kadarıyla hamile değil, muhtaç değil. kimse olmadan pazardan marketten alınanlar taşınmıyor diye, aman yalnız kalmasın eş görevdeyken diye kadını zorla gelin yanında kaldırırsan olacağı da bu olur.. kadının kalmak istemediği, çiçeklerim soldu, şöyle oldu böyle oldu demesinden belli zaten. konu sahibi takmış annem de annem. kimin kayınvalidesi annesi gibi olabilir? ama kıyaslanmaz. bilmem kaç yıl altını bezleyen anneyle bir kaç senedir muhatap olduğun anneyi kıyaslayabilir misin? bana oğlum gelip karım yalnız kalmasın sen kalacaksın dese kızarım, kocamın gelip annem yalnız kalmasın annemle kalacaksın demesiyle aynı şey. belki ben farklı konuya takıldım ama takıldım işte:-)

Siz beraber mi yasiyorsunuz? Pirinci pilav yapmasini beklemissin, ama beklemek yerine bunu acikca soyleseydin keske.

Buarada kv cidden yuzsuz😐😂 botuda aldircakti esarbida, niyeti oyleydi bence. Senin agzindan bot cikmis zaten cunku gelip bot ihtiyacim var demis kac kez agziyla istemis resmen. Sen botu deyincede esarbida ilistirmis. Yaw 700 tl lik
Esarp ihtiyac degildir zaten, giyinecekse kendi parasiyla giyinsin. Elalemin parasiyl aldirmasin.

Bota 700 800 veririm bütçem olsa ama esarba 100 liradan fazla para verilmez sonuçta 20 liralık eşarp da kapatıyor başı amaç buysa ha fular olarak takacaksa esarbi o zaman durum daha vahim ayağıma giymeye bot olmayacak ama esarp derdinde olacagım he ilginc ya

Son düzenleme:
Kadın kaç liralık takarsa takar bunda ne var
Herkese 700 lira çok gelecek diye birşey yok .
Sorun kadinin bunu kendi parasıyla yapmıyor olması ve bu da daha önce gelini ya da oğlu ona almış ve haliyle kadın alışmış.
İlk defalik birşey olmadığı belli.
Bu da konu sahibinin tutumuyla alakali.
Benim kaynanam ne bana ne eşime böyle talepte bulunamaz çünkü öncesi ve sonrasi yok.
Esim bekarken para yardımı yapmıştır hala yapar ama o tarz hediye değil erzak vs olur.
Konu sahibinin eşi zaten alıyormuş o yüzden konu sahibi eşiyle cozecek sorunu.

Merhaba arkadaşlar

Şok oldum cidden. Hediye alacağınız zaman söylemeyin alın, hediye sorulmaz. Bir şey aldırmak isteyince bizim bütçemiz yetmez diyin geçin. Soğumakta haklısınız bazı insanların annelik- babalık anlayışları çok farklı. Biz hediye aldığımız zaman kızıyorlar paranız sizde kalsın diye millet ısmarlama hediye aldırıyor şaşırmamak elde değil. Kaldı ki vakkoda 250₺’ye de var yün eşarp nerden gidip bulmuş 700’lüğü. En pahalısını mı seçmiş hanımefendi. 😒 Bakın burada

Eklentiler

• DC9C12F2-F172-4613-A3FA-2DF6E4309E1E.webp
    DC9C12F2-F172-4613-A3FA-2DF6E4309E1E.webp
    16,6 KB · Görüntüleme: 52
Son düzenleme:
Şok oldum cidden. Hediye alacağınız zaman söylemeyin alın, hediye sorulmaz. Bir şey aldırmak isteyince bizim bütçemiz yetmez diyin geçin. Soğumakta haklısınız bazı insanların annelik- babalık anlayışları çok farklı. Biz hediye aldığımız zaman kızıyorlar paranız sizde kalsın diye millet ısmarlama hediye aldırıyor şaşırmamak elde değil.
Ama bot denemeden nasil alinirdi? Bence kendisi alsin

Siz beraber mi yasiyorsunuz? Pirinci pilav yapmasini beklemissin, ama beklemek yerine bunu acikca soyleseydin keske.

Buarada kv cidden yuzsuz😐😂 botuda aldircakti esarbida, niyeti oyleydi bence. Senin agzindan bot cikmis zaten cunku gelip bot ihtiyacim var demis kac kez agziyla istemis resmen. Sen botu deyincede esarbida ilistirmis. Yaw 700 tl lik
Esarp ihtiyac degildir zaten, giyinecekse kendi parasiyla giyinsin. Elalemin parasiyl aldirmasin.
Aynen bir bot beğendim oğlum gelsin beraber bakaroz hoş oda gezmeyi sevmez ama dedi anladım ki kocama botbaldiracak hemde 500tl uyanıklık yapıp ucuz deri ayakkabı satana gidip 190tl ye çözdüm 🤣🤣

Valla aynı mevzu açılınca biz hediyemizi aldık geçen senede eşarp aldık. artık sizin bütçeniz varsa Alirsiniz tabi derim bizim bütçemiz yok diyecem.

Back
X