• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide

Şok oldum cidden. Hediye alacağınız zaman söylemeyin alın, hediye sorulmaz. Bir şey aldırmak isteyince bizim bütçemiz yetmez diyin geçin. Soğumakta haklısınız bazı insanların annelik- babalık anlayışları çok farklı. Biz hediye aldığımız zaman kızıyorlar paranız sizde kalsın diye millet ısmarlama hediye aldırıyor şaşırmamak elde değil. Kaldı ki vakkoda 250₺’ye de var yün eşarp nerden gidip bulmuş 700’lüğü. En pahalısını mı seçmiş hanımefendi. 😒 Bakın burada
Bilmiyorum ben girmedim sadece kızıyla konuşurken gizli gizli duydum %70yun mis onu anladım ben esarpcida yin eşarp varmı diye sordum 200tl yedevarmis amaç aldırmak
gibi geldide ben almayacam alırsa da eşim açık acok annen böyle dedi almaktan vazgeçtim hiç hos birşey değil bu diyecem zaten

Bilmiyorum ben girmedim sadece kızıyla konuşurken gizli gizli duydum %70yun mis onu anladım ben esarpcida yin eşarp varmı diye sordum 200tl yedevarmis amaç aldırmak
gibi geldide ben almayacam alırsa da eşim açık acok annen böyle dedi almaktan vazgeçtim hiç hos birşey değil bu diyecem zaten
Kusura bakmayın ama konunuz şu söylediğinizden sonra bana fake geldi 🤷🏼‍♀️ Zira siz bana dedi ki 700₺’ye bir eşarp vardı onu aldıracaktım size dedi bana dediniz. Ekliyorum ekran görüntüsünü. İyi günler

Eklentiler

• EC96A0BA-5FB2-4EE4-A6C4-F84F1FFFAA49.webp
    EC96A0BA-5FB2-4EE4-A6C4-F84F1FFFAA49.webp
    60 KB · Görüntüleme: 96
ben zaten bir önceki sayfalarda uzun uzadıya yorum yaptım. evet hediye istemek konusunda konu sahibi zaten haklı. biraz bence bazı erkek anneleri zaten oğlum çalışıyor, getiriyor annesine de alıversin mantığında oluyor. erkek annelerine otomatik yükleniyor bu:-)yapmayanlar da yapmak istiyorlardır eminim. fakat benim bu konuda takıldığım kayınvalide kal dedikleri için kalıyor, gelin anladığım kadarıyla hamile değil, muhtaç değil. kimse olmadan pazardan marketten alınanlar taşınmıyor diye, aman yalnız kalmasın eş görevdeyken diye kadını zorla gelin yanında kaldırırsan olacağı da bu olur.. kadının kalmak istemediği, çiçeklerim soldu, şöyle oldu böyle oldu demesinden belli zaten. konu sahibi takmış annem de annem. kimin kayınvalidesi annesi gibi olabilir? ama kıyaslanmaz. bilmem kaç yıl altını bezleyen anneyle bir kaç senedir muhatap olduğun anneyi kıyaslayabilir misin? bana oğlum gelip karım yalnız kalmasın sen kalacaksın dese kızarım, kocamın gelip annem yalnız kalmasın annemle kalacaksın demesiyle aynı şey. belki ben farklı konuya takıldım ama takıldım işte:-)
Haklısınız
Bende çok kızarım
Yalnız kalamıyorsa evlenmeseymiş. Eşinin görevini biliyordu herhalde. Sonradan çıkmış olsa bile koca bir insan market pazar taşımak zor gelin başımı bekleyin demesi çok abes. Yaşlı yaşlı insanlar geline alışveriş taşımaya, tek başına korkmasın diye bakıcılık yapmaya mecburmu. Hem gelmişlerde nolmuş sanki yaranmışlar. Yok pirinci islattım pilav yapmadı yok masaya tabak koydu gitti.
Konunsahibinin haklı olduğu tek konu hediye konusu.

Kusura bakmayın ama konunuz şu söylediğinizden sonra bana fake geldi 🤷🏼‍♀️ Zira siz bana dedi ki 700₺’ye bir eşarp vardı onu aldıracaktım size dedi bana dediniz. Ekliyorum ekran görüntüsünü. İyi günler
Keşke okuduğumuzu anlayabilsek. Kadın aksini söylememiş ki? Eşarpçıda 200₺ye de varmış ama 700lüğü aldırmak istediğini yüzlerine, %70 yün oranında eşarp istediğini de telefonda kızına söylemiş. Fake değil yani. Kitap okuyalım. İyi günler.

Eşarp piyasasini bilmiyorum ama gecenlerde kuzenim yemeğe geldi. Pahalılıktan gecim zorluğundan bahsederken. Kuzenimin eşi ickimiz sigaramız yok, ama nerminin esarbı var. evde yangın çıksa ilk isim eşarp dolabıni kucaklamak olur dedi. 1000 1500 den aşaği esarbi yokmuş. O an adamın yüzündeki izdirabı gördüm 😂.

Karı koca calisiyorsunuz diye sizi sabancı ailesi zannediyorlar zaar.

Benim gorumcemde iphone 12 istiyor ağzindan düsmuyor. istesin istesin dursun. biz kendimize almıyoruz. Şükür esimde benimle aynı fikirde almaz iphone 12 felan.

Esinizle konusun ev almamiz icin harcamalarımıza dikkat etmemiz lazim diyin.

Eşarp piyasasini bilmiyorum ama gecenlerde kuzenim yemeğe geldi. Pahalılıktan gecim zorluğundan bahsederken. Kuzenimin eşi ickimiz sigaramız yok, ama nerminin esarbı var. evde yangın çıksa ilk isim eşarp dolabıni kucaklamak olur dedi. 1000 1500 den aşaği esarbi yokmuş. O an adamın yüzündeki izdirabı gördüm 😂.

yok artık. israf haram halbuki. en pahalı esarbım 200 tl dir. gerçi 1 yıldir eşarp almiyorum.

Keşke okuduğumuzu anlayabilsek. Kadın aksini söylememiş ki? Eşarpçıda 200₺ye de varmış ama 700lüğü aldırmak istediğini yüzlerine, %70 yün oranında eşarp istediğini de telefonda kızına söylemiş. Fake değil yani. Kitap okuyalım. İyi günler.
Hanımefendi anlatım bozukluğu ve yazım yanlışları ile dolu cümlesinden bu kadarını anladım. Kusura bakmayın olur mu? Bireylerin okuduğunu anlama becerisini forumlarda yer alan bir mesajla ölçme yetisine sahip olduğunuz için tebrik ederim! Hele ki böyle bir durumda kitap okuyup- okumadığını anlayacak kadar gelişmiş çıkarım yapma beceriniz için de ayrıca tebrik ediyor, hayatınızın kalanında bu mükemmel çıkarımlarınız adına mutluluklar diliyorum ama sanmıyorum. :d

Haklısınız bende yakında kavga edeceğim gibi babam için 5tl alsam aksama10tl olarak veirrir. Almaz hayatta bizden.
Bende tepkimi vereceğim bu gidişle yakinda

Ütüyü kardeşi bende vericem biraz dedi ama hala vermedi akşam sorayım verdi mi doye😂 bundan sonra sormam daha zaten akıllandim
Siz kavga etmeyin o benim hatamdır düzgün iletişim kurun eşinizle. Zor olucak ama yılmayın. Bizim bu ekonomik durumu çözmemiz gerekiyor özel günler dışında hediye alınmasını istemiyorum diyin. Ev ekonomimizi etkiliyor suistimal ediliyor diyin. Net olun. Kavga ederseniz annem tabi diye savunmaya geçebilir.
Bakın yeni evlendiğimde kaynanamlar ufak ufak bişeyler istemeye başladı. Mübarek kurbanın parasını bile. Neyse dedim verdik. Sonra borcu varmış yarım altın istedi. Dedim neyse verdik. Sonra harçlık istenmeye başladı. Ulan dedim hadi neyse. Bu arada görümce de durmuyor sürekli istekler. En son kaynanam vericeğim dediği 700 liralık parayı vermedi. Eşim dediki vermicek annem. Çıldırdım. Ödeyemicek ne diye alıyor vericem diyor dedim. Enayimiyim ben kısıyorum çalışıyorum dedim. Baya kötü konuştum. İnanırmısınız o günden sonra eşim 50 lirada verse geri alıyor. Üzülüyorum amacım bu değildi benimde ailem var annemden de 50 100 lira almam ama suyunu çıkartıyorlar. Siz daha yapıcı olun. Konuşun anlatın istemiyorum canım sıkılıyor diyin. Bence bunu kayınvalidenizede dik durup söyleyin. 700 liralık eşarp mı beğendi “ aa anne çok o valla biz sana 200 katalım sen tamamla al kendine bizimde hesabımız var” de. Korkma de durmazlar

Siz kavga etmeyin o benim hatamdır düzgün iletişim kurun eşinizle. Zor olucak ama yılmayın. Bizim bu ekonomik durumu çözmemiz gerekiyor özel günler dışında hediye alınmasını istemiyorum diyin. Ev ekonomimizi etkiliyor suistimal ediliyor diyin. Net olun. Kavga ederseniz annem tabi diye savunmaya geçebilir.
Bakın yeni evlendiğimde kaynanamlar ufak ufak bişeyler istemeye başladı. Mübarek kurbanın parasını bile. Neyse dedim verdik. Sonra borcu varmış yarım altın istedi. Dedim neyse verdik. Sonra harçlık istenmeye başladı. Ulan dedim hadi neyse. Bu arada görümce de durmuyor sürekli istekler. En son kaynanam vericeğim dediği 700 liralık parayı vermedi. Eşim dediki vermicek annem. Çıldırdım. Ödeyemicek ne diye alıyor vericem diyor dedim. Enayimiyim ben kısıyorum çalışıyorum dedim. Baya kötü konuştum. İnanırmısınız o günden sonra eşim 50 lirada verse geri alıyor. Üzülüyorum amacım bu değildi benimde ailem var annemden de 50 100 lira almam ama suyunu çıkartıyorlar. Siz daha yapıcı olun. Konuşun anlatın istemiyorum canım sıkılıyor diyin. Bence bunu kayınvalidenizede dik durup söyleyin. 700 liralık eşarp mı beğendi “ aa anne çok o valla biz sana 200 katalım sen tamamla al kendine bizimde hesabımız var” de. Korkma de durmazlar
Teşekkürler.

De çözülecek gibi değil. Az önce kigilidan kazak Alaçam dedi eşim alırız anne dedi bende şu AVM'de de o mağaza var oradan alabilirsin dedim .

Kızdım . Şurada da mağaza var buradan da alabilirsin anne dedim olmadı ise giderken bırakır sen bakar alırsın dedim
Biz veririm demedim
Anlamıyor

Karı koca calisiyorsunuz diye sizi sabancı ailesi zannediyorlar zaar.

Benim gorumcemde iphone 12 istiyor ağzindan düsmuyor. istesin istesin dursun. biz kendimize almıyoruz. Şükür esimde benimle aynı fikirde almaz iphone 12 felan.

Esinizle konusun ev almamiz icin harcamalarımıza dikkat etmemiz lazim diyin.
Valla birşey oldu kardeşine 15.hediyeyi alıyorlar dedim oda ben istemiyor eksikse bizde alalım dedi bende sıfır araba alıyorlarmış dedim eşim yani. Ee imkanı var demekki almaya dedim . Oda ben yok demedim maaşı düşük yoksa evleri filan kendinin dedi.

Kızdım

Teşekkürler.

De çözülecek gibi değil. Az önce kigilidan kazak Alaçam dedi eşim alırız anne dedi bende şu AVM'de de o mağaza var oradan alabilirsin dedim .

Kızdım . Şurada da mağaza var buradan da alabilirsin anne dedim olmadı ise giderken bırakır sen bakar alırsın dedim
Biz veririm demedim
Anlamıyor
Pes etmeyin zamanla anlicak. Daha net olun sadece.

Teşekkürler
Aynen daha net olmaya çalışacağım.
O baksın biz başka şeye bakalım diyip yanından çekeceğim olmadı neden biz alıyoruz diyecegjm

Çok sağolun hanımlar çok iyi geldi onerileriniz
Hayır hayır bunlar net cevaplar değil canım. Aksine seçip bunu mu istiyorum dedi “ annecim bende çok şey istiyorum ama müsaitliğimiz yok alamayız” diyin. Neden biz alıyoruz dersen eleştiri taşıyor bu cümle alıcaksınz tabi anneyim ben derse ? Güçlü olmadan bu tarz şeylere girmeyin. Bende geçtim aynı yollardan bakın az önce kaynanam 50 lira vermiş eşime faturamı yatır diye. Kadın bizden ne paralar kopardı :)

Çok merak ettim ama eşinizin mesleği nedir yani bu kadar hakiki deri yok yün eşarp kaç senedir kapaliyim bırak yünü ipek eşarp dahi nadir örterim. 700 TL ye bir gram altın alıp köşeye koyarsın zaman tasarruf devri bence eşin savurgan bilmiyor sen ipleri ele almazsan siz bir şey sahibi olamazsınız geç bile kalmışsın ama önce kaynanaya resmiyet koymakla başla mesela 1 ay gelip sende kalmasın yüz verme işler bul çalışıyorsan ya da okula kursa yazıl bu nedir ya çok yıpranır kötü de sen olursun söyleyeyim iç içe kalmak hiç güzel bir şey değil ben kendimden biliyorum daha çok yüz gözlük daha çok değerinin düşmesi demek gitsin kızında kalsın zaten ona alıyormuş her şeyi siz biraz yüzü yumuşak davranıyorsunuz ama sonunda patlamak yerine baştan tavrinizi koyun istemediğiniz şeye hayır deyin o bütçe eşiniz ve sizin.Cekinmeyin ve sadece söylemeyin icraate geçin ayrıca eşiniz para kismiyorsa para isteyip biriktirmeye başlayın bence.

Haklısınız
Bende çok kızarım
Yalnız kalamıyorsa evlenmeseymiş. Eşinin görevini biliyordu herhalde. Sonradan çıkmış olsa bile koca bir insan market pazar taşımak zor gelin başımı bekleyin demesi çok abes. Yaşlı yaşlı insanlar geline alışveriş taşımaya, tek başına korkmasın diye bakıcılık yapmaya mecburmu. Hem gelmişlerde nolmuş sanki yaranmışlar. Yok pirinci islattım pilav yapmadı yok masaya tabak koydu gitti.
Konunsahibinin haklı olduğu tek konu hediye konusu.
bende diyorum ki buna bir tek ben mi takıldım.. yani burda "eşim dedi kayınvalidem market poşeti taşıyamıyormuş babam da yok sen annemle kalacaksın" deseler o eşe sayar söveriz. adam annesine bu sebeple karısına bakıcılık yaptırıyor. e kadın da bunlar bana muhtaç, alacaklar diyor demek ki. kadınınki ne kadar doğru değilse konu sahibinin ve eşinin tavırları da o kadar doğru değil.

Allah size sabır versin. Benim eşimin annesi eşimi büyütmemiş dedelere vermiş maddi manevi bakmamışlar. Eşim meslek sahibi olunca da yediler de yediler. Ama biz evlenince eşim borç içinde kaldı ailesi bir lira vermedi o da anladı kesti para akışını. Erkekler biraz zora girmeden biz ne kadar da anlatsak anlamaz. Siz aşılayın sürekli paramız yok gelecek yatırımımız yok diye ama güzellikle. O da gereksiz hediye işlerine girmeyi bırakır

700 TL lik eşarp nedir Allah aşkına ? Bide genelde analar oğullarını düşünürlerdi kiyamazlardı şimdi niye böyle oldu bu? :D

Çok merak ettim ama eşinizin mesleği nedir yani bu kadar hakiki deri yok yün eşarp kaç senedir kapaliyim bırak yünü ipek eşarp dahi nadir örterim. 700 TL ye bir gram altın alıp köşeye koyarsın zaman tasarruf devri bence eşin savurgan bilmiyor sen ipleri ele almazsan siz bir şey sahibi olamazsınız geç bile kalmışsın ama önce kaynanaya resmiyet koymakla başla mesela 1 ay gelip sende kalmasın yüz verme işler bul çalışıyorsan ya da okula kursa yazıl bu nedir ya çok yıpranır kötü de sen olursun söyleyeyim iç içe kalmak hiç güzel bir şey değil ben kendimden biliyorum daha çok yüz gözlük daha çok değerinin düşmesi demek gitsin kızında kalsın zaten ona alıyormuş her şeyi siz biraz yüzü yumuşak davranıyorsunuz ama sonunda patlamak yerine baştan tavrinizi koyun istemediğiniz şeye hayır deyin o bütçe eşiniz ve sizin.Cekinmeyin ve sadece söylemeyin icraate geçin ayrıca eşiniz para kismiyorsa para isteyip biriktirmeye başlayın bence.

Valla arabada giderken avm ye gidiyoruz magazaya bakacakti annemlerde bakar dedim eşim beraber bakalım biz alırız dedi.bende niye boz alıyoruz dedim yanlarında sessizce.
biz alacaksak memlekete giderken alirz hediyemizi dedim.

AVM de girişte konusruk yine biz niye aliyoruz ben girmem alacakcan al kartı dedim verdim yanlarinda. AVM ye gelmeden herkes yemek yedi ben yiyememistim.illa yemek yiyeceksin dediler yemeğe giderken kayınvalide me bakacaginiz a mağazası orada digeride şurada dedik gittik eşimle yemeğe.
esime düşüncelerimi söyledim. sanki herşeyi sana aldırmaya çalışıyor gibi, ben ailemden böyle görmedim dedim. Bizde annem birşey alacaksa gider alır yok kızım yok oğlum gelsin bakalım demezler .birşey alsak zorla parasını verir biliyorsun dedim .ben almaktan kacmiyorm ama neden başkasına hediyeyi boz aliyoruz garip geliyor dedim içimi döktüm

Konuştuk anlaştık. Dedim plan yapıyorsanız haber edin banada.

Kendi gidip alacağı hediyeleri almış. Hanfendi alınmış darilmis. Eşimde bana kızdı bir daha böyle yapma dedi. Gönlünü al dedim bende gönül alacak birşey yapmadim dedim.Sonra konuştuk hallettik. Eşarp konusunu açmadım.
Annen böyle dedi demedim eşarp için ama her akşam sanki zorla kalmışlar bunları bunları dediler ve ben buna çok alındım zorla kalsın demedim dedim.

Back
X