• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide

Kesinlikle pahali hediyeler aldirma kisminda kayinvalideniz hakli degil bu konuyu eşinizle görüşebilirsiniz artik bir amaciniz olduğunu ona uygun hareket etmeniz gerektiğini söylersiniz.
Yalniz mobilyalarinizi secerken kayinvalidenin gelmemesi sizin acinizdan neden sorun oluyor onu anlamadim herkesin arayip da bulamadigi sey:) Evde siz oturacaksınız sizin secmeniz gerekir zaten.

Evde tek kalmaya alışmanız lazim.Her zaman birileri gelip başınızı bekleyemezki.Hem siz de daha rahat edersiniz alisinca evde tek kalmaya..Yeni evliymissiniz zaten evinizin tadini çıkarın.Agir seyler almayın,gerekirse markete pazara pazar arabasiyla gidin ama kimseye ihtiyac duymamayi öğrenin

Yeni gelinim gönlü olsun diye aldim derken,birakin siz yeni gelinsiniz kayınvalideniz sizi mutlu etmeye calissin.Yeni gelinsiniz diye kimseyi memnun etmenize gerek yok.. ki zaten kayinvalideniz arsızmiş hata ediyorsunuz hediye alacaksaniz bütçenize gore alir takdim edersiniz begenirse begenir begenmezse degistirme fisini icine koyarsiniz gider degistirir..
Hepimiz evliligimizde yeniyken bir takim hatalar yaptık siz de anlamissiniz hatanizi,suistimal edildiginizi..Bundan sonra ona göre davranirsiniz ama kayinvalidenizi bırakın evine dönsün evde tek basiniza kalmayi öğrenerek baslayin ise..
Konuda düşündüğüm her şeyi yazmışsınız. Günün yorumu diyebilirim. Teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar
Kaynanam bizde. Bizde ona özel gün diye hediye almak istedik uzun süre baktı baktı bota ihtiyacim var kışlık ayakkabım yok yanımda dedi.ayakkabiciya gittik botu alacakkrn anne bu bizim hediyemiz dedim oda vakkoda beğendiğin 700tl lik eşarbı aldiracaktim ben size dedi. Bende biz bota niyetlendik geçen sene eşarp almıştık dedim(geçen senede 300tl ye akerden ipek eşarp aldık)
Ben size eşarp aldiracaktim diyip 700tl lik eşarp istemesi bana mı garip geliyor?ben hediye almaktan cekinmiyorum busene ütüsü kırıldı diye 1000tl üstü ütü aldık. Ama ben size eşarp aldiracaktim demesi garip geldi ve ben her defasında nasıl para biriktirip hesabi yapıyorum ev almak istiyoruz paramız yetmiyor hergecen gün evlere zam geliyor.
Ben bu lafdan sonra kaynanamdan soğudum.

Kaç kere dedim annem biz para biriktirmeye çalışıyoruz acilmamiz lazım ben kendime 200tl lik kazak almaya çekiniyorum indirime girmesini bekliyorum diyorum yok. Geçen gün AVM de vakkoya bakalım dedi bende anne sen bak. Benim maaşım oraya yetmez ben alamacayacagim şeye bakmayi sevmiyorum. Orası bizim bütçenin çok dışında bu dedim. Oda ben birtek yün eşarp orada buluyom dedi iyi dedim sen bak ben başka mağazaya bakacam.

Şimdi oğlu (kocam )geldi ona aldırmaya çalışacak neyapsamda onlesem?
700 tl ye eşarp mı, Allah aşkına böyle insanlar eşarp falan takmasınlar, valla ben olsam eşime ,annene 700 e eşarp alamayız der hiç kv sormadan normal bir hediye alırdım, ayrıca hediye habersiz alınır ve fiyatı dahi sorulmaz bu resmen haraç kesmek , suç sizde kadına soruyorsunuz bile, bem olsam direk alır veririm eline oldu bittiye getirirdim, ayıp yahu ...

Ismarlama hediyeden nefret ederim ve biter benim için bir daha da almam. Konu sahibi fazla alıştırmış kayınvalideyi hediyelere. Eşine aldırırsa kayınvaliden Vakko eşarbı, bir tane de kendi annene aldır, yüreğine insin. Ne zaman kv’ye hediye alırsanız kendi annene de aynısından al.

Ben. İlk dediğinde bunu dedim. Kızı ile fiş fiş konuşurken duydum her konuyu açtığında dedim alan alsın valla bizim bütçemiz yok
Ben mont beğendim 900tl indirime girmiş 400tl sahada iner diye bekliyorimdedim
Kazaga ihtiyacım var kazak 250tl olmuş iner diye bekliyorimdedim

Ben memur maaşı ile alamam insanlarda azıcık maasina göre davransın bilemedim.

Eşimle haftaici evdeyim izin aldım. Bir yere çıkarsak Vakko derse biz birşey bakicafi bakalım siz bakın diyecem
Hatta esimede üstü kapalı annem eşarp dedi amabiz geçen sene eşarp aldık ya bu sene almak istemedim bota ihtiyacı varmış ayağı üşümüş dedim daha iyi yapmışsın dedi
Eşarp 700rtl de almak istemedim demedim.

Hediye içten gelir.ben sana geçen sene ütü bakmışım ben 500 TL bakarken sen begenmedin diye 1000tl beğendin hadi yeni gelinim gönlün olsun diye almışım. Kırmayın diye eşarp aldiracaktim ne demek. Ben annemden böyle görmedim.annem kendisine 5tl ye birşey alsam niye aldın diye kızar paranı biriktir der hemen.
Bu kadını şımartmayın daha fazla, eşinize de yavaş yavaş verin ayarı..

hediye secilmez diyemediniz mi ?
bidaha hediyeyi sectirmeyin alin getirin verin .
ayrica bu koronada ne avm si anne hasta oluruz diyede bahane uretebilirsiniz .
ayrica onun annesine 700 tl lik hediye alinirken sizin annenize ne aliniyor ?

Bir insan oglunadami acimaz anne olarak oglu o 700 tlyi kazanmak icin kimlerle ugrasiyor siparis verende ilk defa gordum bende kv. Hediye alirim aldigimi giyer tutturmaz su markadan olsun bu olsun diye paranizi hacamayin koyun kenara der her defasinda ama sizinki arsizligi iyice ele almis acaba oda size yada ogluna hediye alirken bu kadar bonkor mu

ay yanlış anlamayın ama başka kişiler de dışarıdan yiyen gelinlerinin burnundan getiriyor.. bence anlattıklarınız aşırı kötü kayınvalide kategorisine girmiyor ya. bir de bence annenin kızını düşündüğü kadar, kayınvalide hiçbir zaman gelinini düşünmez. bu her yerde böyle maalesef
Ama maddi olarak hep oğlundan ve gelininden bekliyormuş. Mesela bugün sen yorulma, ben sizi yemeğe çıkarayım demiyor.

Merhaba arkadaşlar
Kaynanam bizde. Bizde ona özel gün diye hediye almak istedik uzun süre baktı baktı bota ihtiyacim var kışlık ayakkabım yok yanımda dedi.ayakkabiciya gittik botu alacakkrn anne bu bizim hediyemiz dedim oda vakkoda beğendiğin 700tl lik eşarbı aldiracaktim ben size dedi. Bende biz bota niyetlendik geçen sene eşarp almıştık dedim(geçen senede 300tl ye akerden ipek eşarp aldık)
Ben size eşarp aldiracaktim diyip 700tl lik eşarp istemesi bana mı garip geliyor?ben hediye almaktan cekinmiyorum busene ütüsü kırıldı diye 1000tl üstü ütü aldık. Ama ben size eşarp aldiracaktim demesi garip geldi ve ben her defasında nasıl para biriktirip hesabi yapıyorum ev almak istiyoruz paramız yetmiyor hergecen gün evlere zam geliyor.

Kaç kere dedim annem biz para biriktirmeye çalışıyoruz acilmamiz lazım ben kendime 200tl lik kazak almaya çekiniyorum indirime girmesini bekliyorum diyorum yok. Geçen gün AVM de vakkoya bakalım dedi bende anne sen bak. Benim maaşım oraya yetmez ben alamacayacagim şeye bakmayi sevmiyorum. Orası bizim bütçenin çok dışında bu dedim. Oda ben birtek yün eşarp orada buluyom dedi iyi dedim sen bak ben başka mağazaya bakacam.

Ne yüzsüz kadınmış 😵Ben olsam hiç bir şey almazdım artık.Esime de böyle söylüyor benim içimden gelmiyor artık derdim.

Merhaba arkadaşlar

Bu devirde 700 TL eşarp yazık bence günah ya. Hadi zengin olursun alırsında orta halli için bence gerek yok. Kaynananız gayet bilinçli bilerek yapıyor maden niyeti böyle. Sizde artık paranız olduğunu birikim yaptığını söylemeyin. Sizde para olduğunu bildiği için rahat davranıyor bence. Ben olsam böyle kaynana ile çizgimi korum beni düşünmeyeni ben ne düşüneceğim. Hatta küserse daha güzel olur

Benim şuan annem var yanımda sağolsun elim ayağım resmen çocuk huysuz olduğunda uyuyum diye uykusunu bölüp uyanıyor. Hamileyken kaynanam geldiğinde torun tombalak utanmadan bide benden beklediler yemek ki o zaman hem çalışıyordum hem de hastaydım istemediğim halde gelmişlerdi. Ben koltukta uyukluyordum valla hamileliğimin başlarıydı ama işte kimin umrunda

Aynen ya annem varken evde birşey yapmiyorum herşey hazır çaya kadar hazır
Kayın validem de yemek yaparken neyapayim kızım diye geliyor ilk tabak masaya götürüyor ben bir namaz kılayim diye gidiyor

Geçen ise gideeken süzgeç içine pirinc bıraktım belki yapar islar yada diye aksmacbana. Ocak kenarinda pirinç vardı neyapacaksin bilemedim birşey yapmadım dedi. Süzgeç de duran pirinç ne yapılır? Dolapta da söylemesi ayıp a köfte var aksama belli köfte varken..Allah aşkına süzgeçte duran pirinç. Ne yapılır? Evde yemek yok süt yok yok? Sütlaç yapcak halim uok evde süt yokkendimi.

Hergun gezmeyi biliyor evde yemek yok biliyor surada da iki patlıcan var yemek yapayım demiyor. Neyapacagiz yapayım filan diyor. Kayın pedeeim ondan daha hamarat salata yapıyor hemen ben demeden.

Oğlu geldiği günde mesaj atmış dolapda su bar neyapilacak yapayım ben bende. Oğlum ne isterse onu yapacam dedim. Ben yaparım biz gelene kadar soğur dedim yaptırmadım

Ütü yaparken filan ben yapayım demiyorum kizika aldığı hediyeleri yikiyorz burada utusunude yapsın bir zahmet

Baya yüz vermişsiniz ki kadında istiyor valla fena alistirmissiniz büyük dediğin tam tersi tutumlu olun dicegine vakkodan eşarp istiyormuş hanımefendi 😂 yazık bizimkilerde aylar öncesinden başlarlar hediye istemiyoruz para harcamayın diye 😂 kv değil ergen mübarek 😂

Bu devirde 700 TL eşarp yazık bence günah ya. Hadi zengin olursun alırsında orta halli için bence gerek yok. Kaynananız gayet bilinçli bilerek yapıyor maden niyeti böyle. Sizde artık paranız olduğunu birikim yaptığını söylemeyin. Sizde para olduğunu bildiği için rahat davranıyor bence. Ben olsam böyle kaynana ile çizgimi korum beni düşünmeyeni ben ne düşüneceğim. Hatta küserse daha güzel olur

Cimri moduna bagliycam artık zaten. Ben çok kızdım o lafa. Ucuz neede var onu söylerdim hatta. Tüm eşarbı bir. Tek vakkoda buluyor mus koskoca ülkede başka yün eşarp satan mi yok. Şurada da esarpvi var baktın mı anne burada da güzel esarp satıyor. Çok umursamadı.
Sizinle konusinca hanımlar icim rahatladı aynı mevzu açılırsa. Birdaha bak annem oğlumla bizim bütçemizin dışında biz Vakko filan giyinemeyizde alamayızda senin bütçen yetiyorsa babamla alın tabiki diyecem oglida varken

Baya yüz vermişsiniz ki kadında istiyor valla fena alistirmissiniz büyük dediğin tam tersi tutumlu olun dicegine vakkodan eşarp istiyormuş hanımefendi 😂 yazık bizimkilerde aylar öncesinden başlarlar hediye istemiyoruz para harcamayın diye 😂 kv değil ergen mübarek 😂
Ay benimkide öyle
Dün bir mağazada 5tl ye tabak gordum on dk alsam kizarmi acaba diye düşündüm o haldeyim. 5tl harcasam kızarlar.
Özel gün öncesi alma diye tembihlerler çikolata alsam bile kızarlar masraf yapma diye.

Geçen bir mevzu oldu eşimin bir yurtdışı durumu var giderse
Kayınpeder neyapcaksiniz o parayı dedi para bekler gibi bende anında hayalimizdeki evi alırız artqrsa çocuk olursa eğitim masrafı filan.simdihersey çok pahalı çocuk olsa büyüde özel okul filan cocuga birikim dedim para ister diye önünü kapatim 😂😂

Ay benimkide öyle
Dün bir mağazada 5tl ye tabak gordum on dk alsam kizarmi acaba diye düşündüm o haldeyim. 5tl harcasam kızarlar.
Özel gün öncesi alma diye tembihlerler çikolata alsam bile kızarlar masraf yapma diye.

Geçen bir mevzu oldu eşimin bir yurtdışı durumu var giderse
Kayınpeder neyapcaksiniz o parayı dedi para bekler gibi bende anında hayalimizdeki evi alırız artqrsa çocuk olursa eğitim masrafı filan.simdihersey çok pahalı çocuk olsa büyüde özel okul filan cocuga birikim dedim para ister diye önünü kapatim 😂😂
Normal anne baba kavramında böyle bu kv maşallah sarayda büyümüş mübarek 😂 ben bulaşık tableti alsam aglicak gibi oluyorlar kıyamam ponciklerime 😂😂😂😂

Eşime bekarken bayaga ev yaptırmışlar
Evlenirken bile eşim aldı eşyayı takıyı bohcayi kendi kiyafetlerine kadar düğün salonu parasına kadar eşim verdi o konu başka yaram
Eşimin fiyat algısı yok. Benle. Tanışınca fiyat algısı yavaş yavaş oluşmaya başladı.esime 5tlik ürün 100tl desen istiyorsun diye alır.
Kaynanamlarherseyi aldırmaya alışmış
Kayınvalidenin tavrı ve isteği konusunda haklısınız. Ancak eşinizin bekarken ailesine destek olması eleştirilecek bir şey değil. Ailesine tabiki destek olur çalışan biri. Düğünde yapılan masrafları ne güzel eşiniz yapmış, size yaptırmamış. Bunu niye yara olarak gördünüz anlamadım. Biz eşimle ortak kredi çekip yaptık tüm düğün masrafımızı ve yara olarak görmedim doğrusu..

Bu kafa değilde alışmışlar
Yazında yatak mi alsak baza mi alsak. Yok şu mu alsak. Ben gecistirfim hep.
Yok evde şurayı mi yapsak oğlum burayı mi yapsak modunda idi ben gecistiriyorfim çok masraflı olmaz mı diye.

Geçen birinw borç verilecekmis eşimde de okadar yok sen verirmisin dedi. Eşim verse ödemeler veririm annemlerde bama verir dedim.
3000 TL ile başladı enson yollarken 4500oldu yollamacak para. Akşama veirrim dedi verme demedim. Akşamda ayıp olmasın diye acelesi yoktu dedim eşim verse alamayacakti geri.
..
Sürekli birşey isteyip aldiriyorlarsa sizin para yemenize engel olmak istiyorlar. Art niyet ve bilinçli yapılan birşey. Gelin istemeden ben isteyim, oğlum geline birşey almadan bana alsın diye uğraşıyor. Hatta oğlu da farkında ama sesini çıkarmıyor gibi geldi.

Back
X