Kayınvalide

Kucuk bir oglum var uykuda bıle ozlerım gece sayısını bılmem uyanır kalkarım evlenince gelın kızacak dıye mesaj atmayayım aramıyayım ozlediğimi söylemeyeyim dımı çocuklarımızı ilmek ilmek ıslıyelım sız ana okul arasına girin
Hanımefendi konu özledim demesi inanın değil. Eşim de ailesini özleyebilir benle ya da bensiz gidebilir ben uzak olsunlar, kopsunlar istemiyorum, aksine iyi olalım iyi olsunlar istiyorum. Biraz daha dürüst ve samimi olabilir bir insan
Henüz çocuğum yok hayal edince bile ne kadar düşkün olabileceğimi hayal edebiliyorum ( kiz veya erkek farketmeksizin), belki omrum boyu kalbim attıkça hissedecegim sevgilerini, bağını.
Biliyor musunuz simdiden kendimi sorguluyorum ve tembihliyorum cocugum evlenirse nasıl davranırım, davranmam dengeyi nasıl ayarlarim diye, çünkü gerçekten zor bir sey.
Çoğu anne-baba canım, kanım, "benim" evladım diye onun sağlıklı ilişkileri olan bir birey olmasını engelliyor ne yazık ki

Ha eşinizin mesajlarını okumuşsunuz ha bir başkasının, utanmıyor musunuz?
Ananızdan gelen her mesajı önce eşiniz okusun değerlendirsin sonra siz okuyun böyle devam edecekseniz
Hangi yüzle okudunuz? Kv kötü niyetliya size göre siz çok mu iyi niyetlisiniz ona karşıda mütemadiyen kadının oğluna yazdığı mesajları okuyorsunuz
Kadın evladına ne yazacağını sizin onayınıza mı sokacak, öyle demiş böyle demiş size ne, sizi hiçbir şekilde ilgilendirmiyor ana-evlat arasındaki muhabbet
Böyle röntgencilik edip kurulup kurulup dolanın karşılığını alırsınız yakında

Çoğu anne-baba canım, kanım, "benim" evladım diye onun sağlıklı ilişkileri olan bir birey olmasını engelliyor ne yazık ki

Burada bazen okuyorum bebegi oluyor mesela kadinin ve kimseye ihtiyacim kalmadi vs kafasina giriyor o kadinlar.

Hatta kendi arkadaşlarimdan biri de ayni kafada "kankimi dogurdum vs der" butun hayati o cocuk olmuş başka şey yok.

Hayatlarindaki boşluğu dolduruyorlar cocukla ama sorun şu ki bebekler buyuyor. Cocuk buyudukce, temel gereksinimlerde anneye bagimliligi azaldikca ayri birey olmaya basliyor annesi disinda arkadaslari oluyor, buyudukce annesi disinda baska bir hayati oluyor.
Boyle kimseye ihtiyacim kalmadi biz bebegimle ikimiz hayat kurduk herseyi birlikte yapariz heryere birlikte gideriz diyen anne zamanla yalniz kaliyor sonra cocugun başina sariyor. Bu şekilde buyutulen cocukta sorun yaşiyor ilerideki aile hayatinda.

Bu toplumda cocuk uzerinden abartili bir duygusallik goruyorum hep.

Diger mesajinizi alintilayacaktim ama bunu alayim. Ben direkt içinden seytan cikanini tercih ederim acikcasi 😂 böyle tatli dilli, devamli duygu somurusu yapaniyla uğraşmak daha zordur. Bence bu kaynanalar gelişmiş seviye kaynana ⭐⭐⭐⭐⭐ 😂
Asiri duyguyla yapis yapis olmuş insanlar bana urkunc geliyor her zaman. 🙄
Geçen gün kavga ettiğimiz kv zorla bana sarılmaya çalıştı o geldi aklıma direkt. Ve ben nefret ederim yapış yapış insanlardan ve benimki tam öyle biri. Konu açıcam zaten boşanma loading...

bence esinizin davranisi cok yerinde,

annesini idare etmis, size de cok duyurmamis.

siz de bence duymamaya gormemeye calisin.
bu mesajlari gormeseniz haftasonunuz ne guzel geciyorsmus aslinda.

hepimiz boyle degil miyiz, idare ediyoruz arada kendi ailemizi. Her sey de esle paylasilmaz.
O yuzden ben esinizi takdir ettim ve size de tavsiyem, cok mudahil olmayin.

zaten zamanla bu beklentiler karsilikli azalacaktir,
ve de bir sekilde duzen oturacaktir.
siz her hafta gitmezseniz, her hafta beklemeyecektir en basitinden, her hafta da bu sekilde mesaj atmayacaktir haliyle.

Kucuk bir oglum var uykuda bıle ozlerım gece sayısını bılmem uyanır kalkarım evlenince gelın kızacak dıye mesaj atmayayım aramıyayım ozlediğimi söylemeyeyim dımı çocuklarımızı ilmek ilmek ıslıyelım sız ana okul arasına girin
Bu kafayla evlendirmeyin ilerde oglunuzu. Problem ne biliyormusunuz erkek anneleri ogullarinin eşlerine saygi duymuyor görmemezlikten geliyor varligini.
Ben annesiyim yaparim, ben annesiyim öncelikliyim, ben annesiyim istedigim saatde ararim! Yok öyle bi dünya evladiniz arayin sorun ama onunda hayatinda artik biri var bunuda bi kabullenin ve saygi gösterin.
Benim annem bizi izin günlerimizde ve akşam yemek saatinde vs aramaz birlikte zaman gecirin der düşünceli olmak bukadar zor olmamali.

gelecekteki gelininiz sizin rakibiniz değil, oğlunuzu sizden koparmaya çalışmıyor, çıkarlarınızın çatıştığı bir durum söz konusu değil, gelininiz oğlunuzun eşi siz de annesisiniz. bunları ara ara tekrarlayın ya da daha basit bir çözümü var çocuğunuzu evlendirmeyin.

yeni gelin toyluğu kıyamam...
bu bir sorun değil emin olun, dua edin hepsi bu kadarla kalsın :)
Haha katılıyorum bu en masumları ve en normalı bunun bi tık dozunun artması şunla sonuçlanır ; neden gelmediniz, gelsenize, gelmiyorsunuz vs vs. Sonra daha da katlanır emir verilir. O yüzden şuan çok masum :)

aman siz mutlu olun da ben hasretlik çekerim yavrum” demesi normal değil. Bu mesajın altında “bana gelmemek için gelin tartışma çıkarmış olabilir, sen gelmek istesen de o istemeyebilir, ben bağrıma taş basarım siz iyi olun” iması var.

Ben kv demi severim ama ikimiz de birbirimizin ayağına basmayız :)

Her hafta sonu , hatta 3 güne bir gidip gelmeyi isteyen bir eşim vardı o dönemler , tabi ben de bir cinnet geçirmiştim bu durum karşısında. Kv dem de dahil olmuştu konuya , her hafta sonu ben sana gelmeye mecbur muyum anne dediğimde, kv dem den gelen cevap "yeter ki siz huzurlu olun yavrum da bana gelmeseniz de olur:) Yani aslında şunu demek istiyordu bana gelmek isteyen oğluma sen huzur vermiyorsun , yeter ki senin huzurun olsun da bana gelmeseniz de olur.

Bu kafayla evlendirmeyin ilerde oglunuzu. Problem ne biliyormusunuz erkek anneleri ogullarinin eşlerine saygi duymuyor görmemezlikten geliyor varligini.
Ben annesiyim yaparim, ben annesiyim öncelikliyim, ben annesiyim istedigim saatde ararim! Yok öyle bi dünya evladiniz arayin sorun ama onunda hayatinda artik biri var bunuda bi kabullenin ve saygi gösterin.
Benim annem bizi izin günlerimizde ve akşam yemek saatinde vs aramaz birlikte zaman gecirin der düşünceli olmak bukadar zor olmamali.
Dedıklerımle yazdıklarınızın alakası yok

Benim derdim oğlunu arayıp sorması, gelmesi gitmesi değil. Ben daha evleneli 1 ay olmamıştı esime beni aramıyor sormuyor demesin mesela ki biraz soğuk almisti aramistim, gidip geldik eve davet ettim yemege, baska bir gün çaya görüştük. Ben de insanım ve yeni bir hayata uyum sağlıyorum dimi? Naz yapmak, ilgi beklemek için çok erken değil mi? 3 haftalık evliyken kalmaya gelmek erken bana göre
Benim annem neden eşin beni aramıyor diye sitem etmiyor mesela bana, aramızda sorun çıkmasın diye, işinize gücünüze yuvaniza bakın diye
Ama bazi arkadaşlara göre olgun davranış bunlar

Kız aileleri genelde aman sorun çıkmasın diye ince düşünür, erkek aileleri her hafta gelinsin gidilsin ister.

Benim yaşadığım ve etrafımda da gördüğüm bu. Ben evliyken her hafta giderdik ailesine, benim aileme de bayramdan bayrama. Ailem asla gelmiyorsunuz demedi, sorun yaratmayalım diye düşündü. Babam çok düşkündür, aşır özlermiş bana söylemezdi, babaannem kaçırdı ağzından bir gün. Ama çalışıyor, yeni bir hayata başladı, yoruluyor diye susarmış.

Evliliğin ilk 1-2 yılı zaman verilmeli çiftlere bence, hele de çalışan kadınsa.

gelecekteki gelininiz sizin rakibiniz değil, oğlunuzu sizden koparmaya çalışmıyor, çıkarlarınızın çatıştığı bir durum söz konusu değil, gelininiz oğlunuzun eşi siz de annesisiniz. bunları ara ara tekrarlayın ya da daha basit bir çözümü var çocuğunuzu evlendirmeyin.
Daha ıkı bucuk yasında bıle degıl ben mesela annemı kv konusunda beğenirim karışmaz etmez gelinleriyle de arası ıyıdır annem der ogullarına gitmek istemedikleri yerlere zorlamayın hatta yenı evlenen kardesıme esını hos tut kibar ol iyi gecının mutlu olun der yerı gelır gelınlerını tutar annem kadar olabilsem keske zaman ne gösterir bilemem demek ıstedıgım kv sı ogluna sızı ozledim demıs konu sahıbı sınır olmus ne gerek var buna

Bence biraz fazla takılmışsın

Kayınvalidenin sana bir kötülüğü yok ki varsın her hafta gidin 1 2 saat oturun kalkın bunda ne sorun olacak ki

Konu sahibinin anlatmak istedigi farkli bence. Konu sahibi kv ogluyla konusmasin, gorusmesin, sevgi gostermesin demiyor. Oglan anneleri bi sakin olun, konu sahibine yersiz yukleniyorsunuz. Yetiskin oglunu hasretimmm, kudummm, oglusum, sensiz yasayamam diye seven insan da bi garip gelir yani. Konu sahibi de dogal olarak noluyoruz demis, garip bulmus. Hic de poncik, masum bi kv gibi gelmemis, bana da gelmez valla.

Daha ıkı bucuk yasında bıle degıl ben mesela annemı kv konusunda beğenirim karışmaz etmez gelinleriyle de arası ıyıdır annem der ogullarına gitmek istemedikleri yerlere zorlamayın hatta yenı evlenen kardesıme esını hos tut kibar ol iyi gecının mutlu olun der yerı gelır gelınlerını tutar annem kadar olabilsem keske zaman ne gösterir bilemem demek ıstedıgım kv sı ogluna sızı ozledim demıs konu sahıbı sınır olmus ne gerek var buna
Komik olan ne

Bır hafta gidersiniz bır hafta gidemezsiniz zamanla duzene girer kv ıyı biriymiş iyilikleri dokunmuş esın de iyi birine benziyor sadece kv esınızden kıskanmayın yeter kv de sız de dengeyi ıyı ayarlayın yeter bu hayatta sorun olmucak dıye bırsey yok onemlı olan ıyı niyetli olmak sorunlar da sağduyulu olmak

Bu kadar takilacak bir sey yok.
Kadinin tarzi fazla drama queen ama.
Ozlemesi gelin demesi normal de hasretimm siz iyi olun da yeter bilmem ne ne alaka? hic sevmiyorum bu tarz insanlari kendi annem asla boyle olmadigi icin olabilir. Ama kimsenin tarzina, alistigi duzene, ailesiyle muhabbetine mudahale edemeyiz. simdi baslarda garip geliyodur size zamanla evliliginiz pistikce siz de piseceksiniz. Bu arada esinizin mesajlarini okumayin basiniz hic agrimasin.

Bu kadar takilacak bir sey yok.
Kadinin tarzi fazla drama queen ama.
Ozlemesi gelin demesi normal de hasretimm siz iyi olun da yeter bilmem ne ne alaka? hic sevmiyorum bu tarz insanlari kendi annem asla boyle olmadigi icin olabilir. Ama kimsenin tarzina, alistigi duzene, ailesiyle muhabbetine mudahale edemeyiz. simdi baslarda garip geliyodur size zamanla evliliginiz pistikce siz de piseceksiniz. Bu arada esinizin mesajlarini okumayin basiniz hic agrimasin.
Ya o an o gösterdi aslında yoksa telefonuna bakmam bile. Aynen takılmaya değmez ya ne yaparsa yapsin ben de sevmek zorunda değilim zaten üstüme düşeni yaparim oğluna da karışmam. Eşim istemiyor zaten her hafta gitmek iznim az zaten evimde dinleneyim diyor benden bilirlerse de bilsinler

Back
X