Kayınvalide

Benim derdim oğlunu arayıp sorması, gelmesi gitmesi değil. Ben daha evleneli 1 ay olmamıştı esime beni aramıyor sormuyor demesin mesela ki biraz soğuk almisti aramistim, gidip geldik eve davet ettim yemege, baska bir gün çaya görüştük. Ben de insanım ve yeni bir hayata uyum sağlıyorum dimi? Naz yapmak, ilgi beklemek için çok erken değil mi? 3 haftalık evliyken kalmaya gelmek erken bana göre
Benim annem neden eşin beni aramıyor diye sitem etmiyor mesela bana, aramızda sorun çıkmasın diye, işinize gücünüze yuvaniza bakın diye
Ama bazi arkadaşlara göre olgun davranış bunlar
Evlenenlerin çoğunun yaşadığı bir durum bu. Sonuçta evladı evden ayrılmış özlemesi normal.

Son düzenleme:
Benim derdim oğlunu arayıp sorması, gelmesi gitmesi değil. Ben daha evleneli 1 ay olmamıştı esime beni aramıyor sormuyor demesin mesela ki biraz soğuk almisti aramistim, gidip geldik eve davet ettim yemege, baska bir gün çaya görüştük. Ben de insanım ve yeni bir hayata uyum sağlıyorum dimi? Naz yapmak, ilgi beklemek için çok erken değil mi? 3 haftalık evliyken kalmaya gelmek erken bana göre
Benim annem neden eşin beni aramıyor diye sitem etmiyor mesela bana, aramızda sorun çıkmasın diye, işinize gücünüze yuvaniza bakın diye
Kız anneleri bizim gibi toplumlarda genel olarak kayınvalide çilesi çektikleri için daha anlayışlı oluyorlar.
damatları kızlarını el üstünde tuttukça daha mutlu oluyorlar.
Alışırsınız zamanla.
Senden sürekli iş bekleyip, aranıza nifak sokmuyorsa zamanla düzene oturur her şey.

İyi geceler herkese, uyku tutmayınca konu açayım dedim
Biz 3 aylık evliyiz, evimiz eşimin ailesinin evine arabayla 40 dakika.
Henüz kayinvalidemle sorun yaşamadım, çok iyiliğini de gördüm hakkini yemeyeyim
Ama sorun olabilecek birkaç davranışına sahit oldum, evliligimizin daha ilk ayında eşime x daha önce arar sorardı evlendikten sonra hiç aramiyor demesi. Eşim de zaten haftada bir görüştük bu ara niye arasin, onun yapisi zaten öyle değil demis
En sonki olayda 2 haftadır onlarin evine gitmedik, haftasonu gelmeden oğlunu aradi geliyor musunuz diye, o da yok anne havalar çok soğuk felan dedi. Pazar gecesi de eşimin telefonuna mesaj geldi gelmeyeceginizi bilsem de bekledim yavrularım
Hasretimm felan yazmış, siz mutlusunuz ya ben çok mutluyum gibilerinden mesajlar hepsini hatırlamıyorum.Ben çok sinirlendim eşime mesajı gördüğümü belli etmedim keyifliydik o da konuyu açmadı ama çok sinirlendim, ne alaka yani? Ne istediğini, ne düşündüğünü acik acik söylemeyen insanlar beni rahatsiz ediyor.
Offf off mesafeli durun, eşinizle halledin kv belli ki alttan alttan msj veriyor , yapmak istemediğiniz şeyleri sırf kv istiyor diye de yapmayın sakın yoksa asla durmaz..

Evet arkadaşlar masum duruyor, ben kotu bir insan da demiyorum ama daha 1 aylık evliyiz belki 3-4 sefer uzun uzun görüşmüşüz neden oğluna beni aramıyor dersin ki. Devamında da o da yoğun napsin kızım cok yoğun calisiyor eve gelip hemen yemegini yapıyor felan diye bağlıyor. Madem o kadar iyi neden oğluna söylüyor aramadığımı. Ki isyerime de geldi ne kadar yoğun çalıştığımı gördü
Orda eşime sert çıktım ben annenle mi evlendim 1 aylık evliligimde birçok şeye adapte olmaya çalışırken onun tribini tavrını mi düşünmek zorundayım?
Diger seyler için de ağzımı açmadım, bir sey yansitmadim
Başta bana da genel kaynana profiline göre korkup evham yapmışsınız gibi gelmişti.
Ama bu tarz davranışı da, yani önce tohum atıp sonra ben anlayışlıyım tavrını dürüst bulmak bence imkansız. Dosdoğru davranmayandan da nem kapılması normaldir. Büyük ihtimal bu şekilde kendinden kopulmamasını sağlamaya çalışıyor. Hemen sert duvar örmenin de fayda vereceğini düşünmüyorum. Çünkü o da sizin için "acaba komple ayağını kesmeye mi çalışıyor" diye düşünüp kendince önlem alıyor olabilir. Siz bence ne tepki verin ne de duygu sömürüsünün işe yaradığını düşündürün. Gitme sıklığınızı kendinize uygun olandan değiştirmeyin ama kafanızda da kurmayın derim.
Ve birebir muhattap olmayın bu konuda. Oğlu ne güzel açıklıyor istediğini. Siz kendi mevzunuzmuş gibi üstünüze almayın.

Sitem edilecek birsey yok ilk haftalarda gelmesinden rahatsızsanız güzel bir dille geri çevirebilirsiniz . Yanlız sunu unutmayın evlenince anne baba kenara bırakılmıyor , öyle bir dünya yok.

Hani deseniz ki eşime beni kötülüyor , aramızı bozuyor , sürekli bizim evde o zaman size hak veriridim. Alt tarafı kadın mesaj atmış, gelmenizi bekledim , özledim sizi diye . Bunda abartılacak hiç birsey yok. Siz konu açarken sadece bunu yazmışsınız. Ben de ona göre yorum yaptım. Yeni evlisiniz bunların ileride devede kulak kaldığını göreceksiniz.

Mesaj var mesaj var. Kv eğer “oğlum haftasonu neden gelmediniz, sizi özledim kızımı da seni de, bu haftasonu müsaitseniz ayarlamaya çalışın” demesi normal mesela. Ama “aman siz mutlu olun da ben hasretlik çekerim yavrum” demesi normal değil. Bu mesajın altında “bana gelmemek için gelin tartışma çıkarmış olabilir, sen gelmek istesen de o istemeyebilir, ben bağrıma taş basarım siz iyi olun” iması var. Ben bu mesajdan rahatsız oldum açıkcası. İlk zamanlar kvler bir kendini gösterme çabasına giriyor, kaybetme korkusu yaşıyor. Bu şekilde güç savaşına giriyor. Zamanla düzeliyor ama gelin de rahatsız oluyor. Yoksa tabi ki mesaj atılır.

Kalmali da kabul etmeyin bu arada yavrusunu kartala kaptırmış Türkan Şoray gibi etrafta geziyor sizin kayinvalide çok üste çıkmaya çalışmak ben iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum aynı yollardan geçen biri olarak bence aramayın gittiğinizde görüyorsunuz zaten vıcık vicik ilişkiye gerek yok
Zaten niyeyse hep erkek anneleri ozler kız anneleri ozlemiyor ayrıca tavırları ve davranışları normal değil büyütülecek şekilde de değil siz dozu verdikçe anlayacaktır nerde durması gerektiğini

Sana tecrübeli abla tavsiyesi
- asla ve Kattaa! Senin Annen - senin Baban söyle olaylarina girme! Ailesini eşine şikayet etme!

- her duyduğunu eşine yetiştirme!
- kayınaileni kendine rakip görme!
- eşininde bir kök ailesi olduğunu unutma!
- ne çok samimi ol nede çok mesafeli !
- gitmek istemediğin zamanlar eşine haftasonu fantezisi ayarla, adam yataktan çıkıp kendi gitmek istemesin 😂

ben öyle minnoş bir kayınvalide göremedim, benimki de böyle başlamıştı yakın oturuyoruz çalışmıyordum o zamanlar gelsin gitsin demişti eşime, aradan biraz zaman geçince de beni aramıyor falan sonrası çeşitli çirkinlikler.. dikkatli olun. hata yapmayın, mesafe koyun, istemediğiniz şeyleri eşiniz ve kayınvalideniz aynı ortamdayken söyleyin sonra kayınvalide melek, siz kötü olursunuz.

Hiç burada kayinvalideyi opup başa koyacak bir durum yok .Tehlike çanları calmaya başlamış .Bu başlangıç .Hep böyle basliyor zaten .Şu an söylemese de senin oğlunu ondan kopardigini ,görüşmelerini istemediğini falan düşünüp kendini dolduruyor .Patlaması yakındır .Benimki de öyle yaptı .Sonra ağlar ,ayilip bayılır ,hastanelik olur yalandan .En tehlikeli tıp sessiz ,sinsi,duygu sömürüsü yapan,gardinizi alın derim.

Hiç burada kayinvalideyi opup başa koyacak bir durum yok .Tehlike çanları calmaya başlamış .Bu başlangıç .Hep böyle basliyor zaten .Şu an söylemese de senin oğlunu ondan kopardigini ,görüşmelerini istemediğini falan düşünüp kendini dolduruyor .Patlaması yakındır .Benimki de öyle yaptı .Sonra ağlar ,ayilip bayılır ,hastanelik olur yalandan .En tehlikeli tıp sessiz ,sinsi,duygu sömürüsü yapan,gardinizi alın derim.
Aynen bana karşı temkinli yaklaşıyor gülesim geliyor, içli dışlı olmayı sevmeyen biriyim ama yan yanayken sicagim, misafir agirlamayi severim, yardim ederim teklif etmese de, eşimin kardeşleriyle felan da iyiyim çok şükür baya sohbet ederiz. Kafası karışıyor nasil oldugumu anlamıyor ama dümdüzüm aslında, o öyle değil
Dediğiniz gibi oğlunu onlardan koparmaya çalıştığımı düşünüyor
Hatta evlendikten sonra ilk görustugumuzde bana diyor ki oğlum ilk zamanlar alisamamisti özlüyordu evini cok arıyordu beni ama simdi alıştı şükür o kadar aramıyor. Halbuki eşimle yan yanaydık ilk hafta arama sıklığında bir değişim yok, öyle bir durum da yok koskoca adam. O zaman da şok olmuştum bir sey demedim

Benim kayinvalide önce oğlunu ozleyip sürekli görüşmek istedi .Sonra oğlu yoğun çalışınca beni özledi sürekli görüşmek istedi .Sonra çocuklarımı özledi sürekli görüşmek istedi .Bunlar bahanesi idi .Gidince de yüzümüze bakmadı .Amaç yanında olmamız.Bunlar hep tecrübe .

Kucuk bir oglum var uykuda bıle ozlerım gece sayısını bılmem uyanır kalkarım evlenince gelın kızacak dıye mesaj atmayayım aramıyayım ozlediğimi söylemeyeyim dımı çocuklarımızı ilmek ilmek ıslıyelım sız ana okul arasına girin

Back
X