Kayınvalide..

öncelikle aynı yaşta sayılırız 20 yaşındayım.

eğer sen sesini çıkarmaz az da olsa tırnak göstermezsen olabilecekleri yazıyorum
-bebeğini bile göstermez oğlumun diye
-keşke okulunu bırakmasaymışsın onun işine gelmiş
-görümcende annesinden destek alarak o şekilde davranıyor kesinlikle

az da olsa sana diş geçiremeyeceklerini göstermen gerek tatlım ve çok şükür ki eşin seninle sana destek oluyor.

okuluna açıktan vs bi şekilde devam edebilir kendi ayaklarının üzerinde durabilirsin dünyanın 1000 türlü hali var elinde düzenli aldığın maaşın olur.

Muhteşem bir din olan islamın arkasına saklanarak gözünü kör etmiş ve okuldan ayrılmanı sağlamış.

kızlar okumasaydı eğer Peygamber Efendimiz s.a.v kendi eşlerini ve Fatıma annemizi eğitmez onlara dini bilgilerle donatmazdı bunu da kibar bir şekilde anlat.

sohbet vermeye gidiyor yazmışsın bende öyle ortamlarda bulundum dinleyen ve anlatan olarak kimseye okumayın demedim bize de demediler...

bebeğin ve seni seven eşin için güçlü olmak zorundasın yarın bi gün üzülürsün sütün kesilir hesap verecekleri tek yer Allah'ın huzuru olur.

sende herkes gibi mutlu bir yuva ve dünyanın en iyi annesi olmayı hak ediyosun ve bunu bal gibide yapabilirsin.. ne demek doğuramazsın..

düğününde dahil hiç bir isteğin hevesin olmamış bundan sondan sonra yaşamaya bak güzelim bebeğin için!!!

bunlar benim konunla ilgili olan düşüncelerim sert olduysa özür dilerim...

Bunu bende anlamadım aklım almıyor onun yanında kalmıycam ama eşyaları bi türlü bana vermiyor.

Ne demek bir türlü vermiyor arkadaşım ,bu kadar dilsizsin yahu
Diyemiyor musun "bebeğimin eşyalarını niye alıyorsun,burda kalmasını istiyorum".. vs
Yani sende millete saygı gösterecem diye kendine saygını yitirmişsin arkadaşım
Sen kaçarak evlendiğin için kıymetin bilinmiyor dua et ki düğünün olmuş beyaz gelinlik giymişsin
Giymeseydin o da içinde kalırdı,yapmayabilirlerdi de...
Ahh ahh ...
Kayınvaliden zaten dayaklık,sinir kadın,ruhsal problemleri var
Madem dinine bu kadar düşkünmüş bu kibir,bu aşağılama,bu dedikodu ne ? :26:
Bide utanmadan ailen hakkında laf saydırıyor ve sen susuyorsun
Bunlar seni sindirmiş belli,ama böyle gitmez 1
Doğum yaptıktan sonra sakın kv nin evinde kalma 2
Sık sık gel git yapma,gerekirse geldiklerinde kapını açma,telefona bakma ,mesafeni koy 3

Son düzenleme:
pu alllah o kaynanayı ne etmesin din din derler şeytanca beddua ederler rezil şey ne diyim gelinine çocuk yapamaz o masada kalırsın diyen iğrençlik yapan insana ne denir Alllah yar yardımcın olsun şükür eşin cahilliklerini görmüş seni pişman etmemmiş ayrı eve çıkarmış helal olsun o eşe sarıl cidden helal olsun değerini biliyor demek

ama o kayananayı Allah ıslah etsin keşke ailenin olduğu şehre gidebilseniz torunu bahane edip sürekli gelicek size

neyse canım sen bebeğini sağlıcakla getir kendinede iyi bak dua et sürekli kötü düşünme

Eşinizin ailesi seni kıskanıyor olabilirler, belli ki eşin sana çok değer veriyor, çoğu erkek bunu yapmaz hep ailesini tutar. O da oğlunu sana kaptırdığını düşünüyordur...Kraliçe arı sendromu yani. Uzak dur o kadından, oğlunun mutsuz olmasından bile mutluluk duyacak kadar bencildir öyleleri. Mesafe koy ve kesinlikle bebeğine kendin bak ne kadar sıkıntı çekersen çek kayınvalideni çağırma gitme kendin hallet. Korkma sakın Allah yardım eder, zaten bebeğin doğunca neyi nasıl yapman gerektiğini biliyor olursun acemilik yaşasan da aşarsın inşaallah...Kayın validenle yaşarsan eşinle huzurun kalmaz eşini de kendi tarafına çeker tehlikeli insanlar onlar. Dindarız diye geçiniyorlar bir de.....Eğitimine de bir şekilde devam et kpss ye vs. girersin bebek biraz büyüyünce. Daha yaşın çok küçükmüş canım benim.

Son düzenleme:
neden susuyosun kardeşim...
sana ölürsün dediğinde "sen geber" deseydin...
üstüne yürüdüğünde dünyayı ayağa kaldırsaydın...
getirseydin anneni babanı hadlerini bildirtseydin...
bebeğin eşyalrını vermeseydin..
ne münasebetle alır elinden bebeğin eşyasını ne alaka yani..
bugün eşyasını almış yarın çocuğu alır elinden..
torun sevgisini bırak iyi düşünmeyide bırak..
okudukça cinlendim burda ah orda olsaydım diye...
bebeğinin eşyalarını al ondan dahada görüşme bu ne böyle...
bide saygısızlık etmedim diyosun..
çok güzel almışsın saygının mükafatını...

Ağırlığımı koy artık, kayınvalidem bebeğin eşyalarını vermiyor diye birşey olmamalı, alacaksın nasıl başlarsan öyle gider.

Maalesef hayatında çok ciddi hatalar yapmışsın ve hep etkileri olacak üzerinde.YAni üzgünüm ama kendin edip kendin bulmuşsun.Kızdım açıkçası, ama geçmiş gitmiş olay asıl bundan sonrayı düşünmek lazım.Bir laf vardır; kadınlar güçsüzdür, analar güçlüdür diye.Bebeğin doğunca biraz daha diklenir, savaşçı olursun (umarım)Güçsüzüm, şöyleyim böyleyim yapamadım edemedim...deme bundan sonra.Eşinle her zaman aranı iyi tut, bebeğin eşyalarını evinize getir.Unutma o "sizin" bebeğiniz.Aklının bir köşesinde de şu dursun, uygun bir zamanda kv.dene usulca eğilip de ki: Senin zaten kaç günlük ömrün kaldı ki, ölür mölürsün yakında...( Niye annen yanına hiç gelmiyor?Baban? Hataların var ama yanında, yakınında olsunlar)

doğum yapınca kv yanına mı gideceksin .bence sakın gitme eşin eve getirsin sezeryan bile olsan eşine heralde işyeri izin verir yasal olarak oda 3 gün izinli.emin ol eşin daha iyi bakar sana normal doğum olursa da zaten daha çabuk toparlanırsın

Araya kesinlikle mesafe koymalısın ve yaşananları içine atmayı bırak artık, eşinle olan biteni paylaş. Bebeğinin eşyalarını alıp eve getirsin ve annesi ile gereken konuşmayı yapsın. Keşke en baştan kaçmasa okulunu bırakmasaydın. Ama zamanı geri saramazsın bu nedenle bundan sonraki adımlarını sağlam atmalısın. Artık anne olacaksın evinin huzuru tabi ki çok önemli ama o çocuk böyle bir ortamda perişan olur.

ahhh kızlar ahhhh

okulu bırakıp kaçarak hayatınızla oynuyorsunuz,daha yaşın ne,başın ne.19 yaşında çocukken evli kadın,üstelik bir de anne oluyorsunuz.her zaman evlenilebilir önce okul ve iş olmalı bana göre
doğumdan sonra kesinlikle kaynananın yanına gitme.eşin senden tarafmış.eşin ilgilensin seninle.bir daha aldıklarını da kaynanana gösterme.eşin diğerlerini de annesinden getirsin

Onca şey yaşamışsın hala ne işin var kv evinde Hamile hamile kendine işkence ettiriyorsun. Kadın değişmemiş ki hala seni yermekte!! Fazla iyilikten de maraz doğar canım yüz verme artık mesafe koy

Ya anlamıyorum gerçekten kaçıp evlenmek filan ne aceleniz var eğer seni bekleyemiyorsa zaten sana layık biri değil demektir yok eğer bekleyebilecekse neden kaçırıyor geleceğini düşünmüyor. Se neden aileni, geleceğini düşünmedin çok kısa sürede olmuş herşey 1 sene bile geçmemiş tanıştığınızda zaten 19 yaşındaymışsın hala 19 yaşındasın hadi tamam kaçtın geleceğini yaktın, okulu bıraktın kaynananlar oturmayı neden kabul ettin, neden hemen çocuk yaptın korunmadın daha sen çocuksun. Ayrı eve çıkmışsınız hala kaynanan ipleri elinde tutuyor her şey meydanda görüşme gitme. Ne demek ya bebeğimin eşyalarını alacak evine götürecek ne münasebet alırım elinden. Bebek o eve doğacak o evde büyümeli kaynananla değil eşyaların orada ne işi var. Yarın bir gün Allah korusun dayanamazsan ayrılırsan bebeğinle ne olacak okulu da bırakmışsın biraz daha mantıklı olmak lazım bu konularda. Artık bundan sonra bari taviz vermeyin.

Egem'le ben kendimizi paralaıyoruz burada .
Lütfen erken yaşta evlilik yapmayın diye.
Koca her zaman bulunur,ilk önce eğitim hayatınıza önem verin ayaklarınız yere sağlam bassın ki doğru dürüst iyi kararlar verebilesiniz.
Hele ki ailenizi asla çiğnemeyin

Üzülerek katılıyorum

Kacarak evlendigin icin sana zulmetme hakkini kendinde goruyo Allah islah etsin
Sen en buyuk hatayi ayni evde yasamayi kabul ederek yapmissin keske en bastan kendi duzenini kursaydin
Onun demesiyle mi masada kalcakmissin neye dayanarak soyluyomus bunu?

O kaynanana benden bir mesaj ilet:

Allahü Teala kendisi için yapılanları veya yapılmayanları affeder. Dinimizin yasak ve emirlerine uymadığınız zaman affetme hakkını saklı tutar. Ama birinin kalbini kırdığında, üzdüğünde, mağdur durumda bıraktığında ondan helallik almadan isterse günde yüzlerce rekat namaz kılsın, cennet yüzü göremez. İçinde kin ve kibir varken zaten yaptıklarının ne değeri var ki? Hem olmayan şeyleri dinimizde varmış gibi göstermekte münafıklıktır. Hoca olmuş birde... Yazık ona vallahi yazık!

İnşallah bunu başarıcam. Çok şükür eşim arkamda destekliyor beni. Okul konusunu dediğin gibi açık öğretimden halletmeye çalışıcam..

işte saygısızlık etmek istemeye istemeye ezildim kaldım.

Umarım böyle birşey yaşamak zorunda kalmam. Bebeğimden koparacak kadar vicdansız olabilirmi bu kadın. Allahım sen koru

canım sen esini al git oturmaya kalkacağın sıra bebeğimin esyaları nerde de al git hos vermiyorsa zorla al şu kaynanalar doğacak çocuğu kendileri doğurmuş gbi davranyorlar ya öldryorlar beni

elinde olsa karnımdan alır kendi doğurur çözemedim bir türlü.

evet canım evlenir evlenmez oldu.. ben sustum kaynanam ezdi..

Yok canım sert değil. Aksine desteğin için saol. Söylediklerinde çok haklısın. Okul konusunu çözmek için elimden geleni yapıyorum. en azından açıktan bitirmek için.

Çok şükür giydirdiler gelinliği ama eşim sayesinde. eğer kv ye kalsaydım kaçan kıza düğün yapılmaz diyordu. yalvar yakar getirdi beni hayatımı mahfetti. ama kabahat bende tabi. ne işin var burda. git okulunu okusana ama ah aptal kafam.

İnşallah canım sağlıkla kucağıma almak nasip etsin rabbim. Kaynanamıda ıslah etsin.

Haklısın.. yanında olursam bitiricek beni bu kadın. Eşim olmasaydı nasıl katlanırdım bilmiyorum. Umarım çocuğum konusunda fazla üstüme gelmez.

doğru söze ne denir ki . haklısın ama bişey yapamadım işte daha doğrusu yapmadım. Annemlere burda olan hiç birşeyi bildirmedim. sonuçta kendim ettim kendim buldum psikolojii.

İlahi.. Güldürdün beni. onun kulağına öyle desem delirir evi başıma yıkar. korktuğumdan değilde huzursuzluk olmasın işte.
Annem ve babamla bi sorunum kalmadı çok şükür ama işleri ve diğer kardeşlerimin okulları dolayısıyla pek vakit bulamıyorlar. Yaz geldiğinden beri iki kez gelip bir hafta kaldılar ama her zaman olmuyor işte. Babam yaşayamaz zaten bensiz bende ona çok düşkünümdür , Geçenlerde artık emekli olup yanıma gelmeyi düşündüklerini söyledi çocuklarda okuluna burda devam edecekmiş ama bakalım hayırlısı.

Evimde kalabilirsem eğer teyzem yada annanem gelip bakabilir. dediğim gibi annem gelemiyor küçük kardeşlerim var..

haklısın bundan sonrası çok önemli bebeğime hiçbirşei yansıtmamam gerek ve onu kendim etiştirmeliyim.

gösterme kelimesi çok garip o kadın benim evime gelr iç çamaşırlarıma kadar hereri kurcalar herseferinde. sesimi çıkartmam gerek biliyorum ama işte ayrı eve çıktı burnu büyüdü demesini istemiyorum allahından bulsun.

haklısınız.. Okulum için birşeyler yapıcam.. açıktan okuycam kpss falan. deniycem hepsini.

Kesinlikle katılıyorum, bilerek yapılan günah çok kötüdür bunuda biliyor.

bebeği oturup süt olmayan memesiyle emzirmeye çalışan ruh hastası kaynanalar okudum şu sitede. kayınvaliden alacak çocuğu komple. niyeti bu. seni yanında tutmak değil. sadece bebeği istiyo. eşyaların alınmasının başka hiç açıklaması yok. seni çok pasif gördüğü için dilediğini yapacak bence. dikkatli ol lütfen.

bu beni korkutuyor ama artık biraz tavrımı koyucam. bu benim bebeğim. ona veremem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…