Kayınvalide..

o esyaları bebege alan sızmısınız kayınvalıdenızmı?

kendine yazık etmişssin be güzelim
kafanı böyle şeylere takıpta üzme... hamilesin bir de
ne güzel evladın olacak...

yaşın çok küçük daha, hayırlısı her şerde bi hayır var diyelim...
ama bak canım benden sana tavsiye şu okulunu bi şekilde bitir bebeğin biraz toparlasın kendini..
git hocalarınla falan konuş,
halledirler bi şekilde bence..
hiç gidemedin bari açıktan adalet vb iyi bi bölüm bitir bak yaşın çok küçük daha nerden başlasan kar kardır..
bi mesleğin olsun diploman olsunda istersen çalışma...
yoksa gün gelir o çok sevdiğin kocanda bi laf edr de tanıyamazssın onu da daha pişman olursun sonra...
boşver kaynanayı falan umursama ya gitme onlara boşver...

çok pişmanım ama işte eşimin desteğiyle sabrediyorum. inşallah okulunda caresine bakıcam.

O kadının aklından şüphe ediyorum… annenin aldığı şeyleri ne akla hizmet evine götürdü ben hala anlamadım deli midir nedir. Yaşlı diye bir şey demeyeyim demiştim amaburda sinirlerim bozuldu okurken bile. Asıl suç eşinde niye engelleyemiyor ki seni zor durumda bırakıyor? Sen annesi ile sorun yaşamana gerek kalmadan bu durumu kendi annesi ile çözmelyidi…

Canım sende hemen hamile kalmışsın biraz korunsaydın bari yaa neyse Allah bebeğine sağlık versin

CANIM BENİMMM olan olmuş artık hatalarının sende farkındasın ne denir ki...
kv de konusuna gelince eşine istettir eşyaları sustum hep senin için bu haldeyken beni bu kadar üzmeye hakkı yok git eşyaları al getir die eşinle güzelce konuş gitti vermedi mi eşinle sen git eşyaları ver diye çıldır resmen vermedi mi...
gerek kalmadı hepsi senin olsun ben bebeğime yenilerini alırım vermiyosan verme de ve ben olsaydım allah büyük konuşturmasın kesinlikle konuşmazdım bi dahaa sabrına hayran kaldımm kendini ezdirme.. gerekirse annen doğuma geldiğinde eşyaları istesin bu ne ya

ezdirme güzelim kendini ben kendim hocayım eşimde hoca bazen kv kendini kabediyor ne dediğini bilmiyor hiç altta kalamam o bana düzgün davransın ben ona düzgün davranayım sesimi bile yükseltiyorum çok cahil kalmış herşeyi ben bilirim ben yaparım havasında bazen havasını fos diye söndürüyorum olmaz böyle canım bizde insanız sonuçta sen oglanevlendirdiysen bizim anamızda size kız vermiş sonuçta herkez durması gereken yeri bilsin demi ama

iyide annenin getirdigi eşyaları ne hakla götürüyor kv
yeminle yolarım be
kimse ne benim aldıgımı nede annemin aldıgını götüremez
izin verme bidaha
dogum sonrada yanında kalmasına müsade etme
anneni çagır

Canim öncelikle bebegin hayirli olsun saglikla mutulukla bebegini kucagina alirsin insallah. simdi kayinvaliden ister hocalik yapsin isterse kabe kapisin da yatsin bu yaptiklarinin dinimizde yeri yok. gücü yeten gücünün yettigine zalimlik yapamaz. siddet sadece fiziksel olmaz psikolojik olarak bi insana zulüm yaparsin ki kaynanan da aynen böyle yapiyor.

sana kendi hayatimdan örnek veriyim ben akraba evliligi yaptim. ama esimi ya 1 sefer ya 2 sefer görmüsümdür yabanci gibiydik. neyse bizim orda akraba evliligi coktur hatta kaynananmla kayntamda akrabalr .ben ilk cocuguma hamile kaldigim da 9 ay boyunca kaynanam bana psikolojik siddet yapti. hamilelik biliyosun zaten insan haddinden fazla duygusal. o zaman da reha muhtar sürekli akrabadan dogan cocuklarin sakat kaldigini felan göstertiyordu. aman Yarabbi kaynanam acardi agzini iste akraba evliliginin sonuclarini görüyosun. felanca da böyle evlendi böyle cocuklari oldu her aksam her gün bana böyle zulmetti. (bu arada kendi cocuklarinin benden baska iki oglu da akraba ile evlendi)aglardim geceleri sabahlara kadar dua ederdim. bi de ben beraber oturuyordum. hayatimin en zor günleriydi. neyse ben cocugumu dogurdum. o kadar güzeldi ki bunlar bana zulmedenler gitti. yerine sanki baska insanlar geldi. cocugumu cok sevdiler simdi kizim 13 yasin da. hatta diger eltilerim söylerdi bizim cocuklarimizi bu kadar sevmediler diye. ama ne fayda ne yaparsa yapsinlar o hamileyken bana yaptiklarini asla unutmiycam. ahirete biraktim artik.

demem o ki kaynana hic yüz verme. onlari onun silahiyla vur bu yaptiklarinizin din de yeri yok de.ne demek sen dogumda ölürsün bu ne vicdansizlik kanser hastasina bile denmez bu sözler.Allah islah etsin ne diyim. sana Rabbim hayirli uzun ömür versin. kimin ne olacagini Allahdan gayri kimse bilemez. hic kafana takma bosver. insani ayakta tutan moraldir. bu arada kendini de ezdirme gereken cevabi ver. cünkü duvari nem insani gam yikar. hic kimse senden kiymetli degil.

peki eşinizin o mükemmel insan bunlara nasıl göz yumuyor eşyaları aldığında size o lafları saydığında kendisi nerde nasıl koruyor kolluyor seni anlamıyorum daha sen çok küçüksün senden birşeyler gitmeden onlardan gitsin koru kendini canım

canım öncelikle annen mutlaka gelsin yoksa doğumda bu kadın seni kendi evine götürmek ister.birde kesinlikle mesafeni koy madem eşin yanında öyle çok gelip gitmeyin bence böyle bir kadından her şey beklenir Allah korusun büyü bile yapar huzurunuz kaçsın diye sana bol sabır diliyorum canım kendini asla ezdirme biraz dişini göster bak o zaman nasıl geri çekiyor kendini kayınvaliden.

hatalarım çok fazla ama olan oldu artık kızımı hayırlısıyla bi kucağıma alsaydım, hoş o zamanda bırakmıcak peşimi ama.. sabır.

doğumdada vermezse artık istemiyorum kalsın diycem. kendi annemde çok şaşırıyor buna. ne yapıyor bu kadın neden götürüyor diye. hatta sıkma canını bırak kendisi giysin ben yeniden alırım torunuma falan demişti geçen gün.

kesinlikle. benim annem istermiydi kızı ezilsin büzülsün tabikide hayır. ama konu kendi kızına gelince öve öve bitiremez kimselere vermez. hep evdemi kalıcak o kız elbet bi gün gidecek o zaman ne olacak bakalım.

annem sadece bir hafta kalabilir sanırım, diğer kardeşlerim küçük onların okulları babamın işi var ama cevaplardan birinde bahsetmiştim babam yapamıyor bensiz aklı hep burda ilk göz ağrısıyım ben onun o yüzden emekli olup konyaya erleşmeyi düşünüyormuş. bakalım neler olacak..

Verdiğin moral için çok teşekkür ederim ablacım.. Elbet kimsenin hakkı kimsede kalmaz.. bende tıpkı senin gibi ahirete bırakıp allaha havale ettim.

tüm bunları bana eşim yokken yapıyor. resmen zulmeder gibi. onun yanında çok iyi melek. o yokken burnumdan getiriyorlar. Eşime anlatıyorum ama ne olur gidip söleme annenle küsme diye yalvarıyorum.

ondan herşey beklenir bundan eminim. annemde doğuma gelir ama fazla kalamaz herhalde.

kadın hasta bence yaaa, bır de bunlar dındar sımdı degıl mı, sohbetlerde nezaket saygı hak hukuktan bahsederler... Allahkolaylık versın. hıcbısey olmaz merak etme, bıraz daha sabır, bebegıne kavusursun ınsallah saglıkla

Bacımmm sende kendimi gördüm hadi benim yaşım 35 lafı söyler gerekirse çemkiririm de sen daha çok küçüksün canım ya bu kadın yarın öbürgün senin sütünü falan keser allah korusun benim öyle oldu çünkü. Elinde imkan varsa doğum yapmadan topla pılını pırtını kocanıda al denizliye git annene babana yakın otur derim tecrübeyle sabit şimdiden sana yaşatacaklarını görür gibi oldum kalbim sıkıştı.

Ne yazıkki eşimin işinden ötürü burada kalmak zorundayız ama annemler gelecekler sanırım babam emeklilik planı yapıyormuş..

ne yazıkki eşimin işinden ötürü burada kalmak zorundayız ama annemler gelecekler sanırım babam emeklilik planı yapıyormuş..

valla canım böyle din kisvesi altına sığınmış şeytanlardan ne kadar uzak o kadar rahat eşinin işi çokmu iyiki orda bırakamıyor. Benim bildiğim denizlide daha çok iş imkanı var.bebeğin olduktan sonra en azından kendi annene gönül rahatlığıyla bırakır sende çalışırsın daha rahat edersiniz konyada bu kadın seni eve kapatacak ne okul ne iş köreleceksin.kimin garantisi varki hayatta tut eşin öldü tut anasının ağzına baktı seni bıraktı ne yapacaksın.. En azından elinde mesleğin olur eyvallah etmezsin böyle insanlara şu an onlara muhtaçsın verirlerse elinde olur vermezlerse isteyemezsin kusura bakma biraz ağır oldu ama bunlar hayatın gerçekleri.

evlenmeden hemen önce yeni dükkan açmışlardı. reklam tabela grafik tasarım üzerine. o nedenle şimdi birden bırakılıp gidilmiyor. birde tek başına değil dayısıyla ortak açtılar. yoksa bu şehirde bir dakika bile kalmak istemiyorum (kayın validem burda olduğu için)
sohbette ne anlatıyor acaba?kul hakkı falan mı

bilmem.. sanırım.. sonrada sohbet anlattığı insanları kullanıyor. ekmek yaptırıyor onlara meyvesini sebzesini getirtiyor. nasıl bir ilişki bilemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…