Kayınvalide..

gercek dini bilen birisi olsa oku kizim der
hz ali ne demis bana bir harf ögretenin kulu kölesi olurum din kisinin okumasini gelismesini destekler
cahil kalmasini asla desteklemez dini isine gedigi gibi kulanana nalet olsun

Merhaba canim sana nerden baslayip be diyecegimi bilmiyorum.ama bunlar senin cocuguna annelik yapcak elinden alamazsin secemezsin bile akilli ol esine soyle esyalari alsin.yeri gelincede kayimvaludene lutfen karisma evime cocuguma duzenime herseyi kendi emegimle babmin emegiyle yaptim ya bana insan gibi davrab yada coxugundan ve benden yzak dur..kadin bevegi bile istemiyorkiskaniyor resmen bundan hersey beklenir ne varsa bu hacida hocada var malesef akilli ol ac agzini esine de soyle..seni madem koruyor korma ferekirse saygusuz desin cocugunu onlarin ellerinde heder etme bi de kiz olursa o kiza napucaklarini dusub ona gore simdiden kur zeminini haksizligin karsisinda egilen dinsiz seytandir demis peygamber bu kaynanada olsa acidim sana akilli ol korkma ne demek bebefin esyasini goturuyo cek al elinden nereye gituruyosun bebegin esyalarini onun evu burasi de.dogumdan sonrada aman anneni cagir yada en guzeli esin sana baksin. Evde ziyaretci istemiyoruz yeni bevegimizle cakit gecirmek istiyoruz de yoksa o halinle senin canini okur .yanlis anlama ama o kadin torununa bile bisey yapip ustune atar cok cirkef.susma ac agzini boyle yapicaksan evime girmede cikmada senle degil ahmet mi besinin adi onla evliyim de bu her sryw senin evinde karisiyodu burasi benim evim buda benim cocugum de cik.susuyosun saf gibi seni mafdediceklerrr kizim o insanlardan hersey beklenir

doğru söylüyorsun.eskisi kadar ezilmiyorum artık.kapıyı kapattığımda dışarda kalıyor. ama bebek olunca damlayacak biliyorum.

sanki kendi hikayemi okudum biliyor musun? bende 20 yaşımda aynı şeyleri yaşadım benim babam 4 yıl konuşmadı benimle.. bir evin içinde tam 10 kişiydik.. ama ben çocuk için erken davranmadım.. sende evini ayırmasaydın çok zorlanırdın.. benim kv seninki kadar değildi çok şükür..ama yinede üzüyordu beni az çektirmedi bana.. seninki gibi olsa öldürürüm herhalde nasıl dayanıyorsun maşallah yaşına göre çok sabırlısın.. ama bu kadar sessiz olma.. ilerde çok pişman olacaksın şimdi bu kadar kendini ezdirdiğin için.. ne demek bebeğim eşyalarını vermiyor.. bak eşinin kıymetini bil kv ye saygısızlık yapmadan eşinin yardımıyla bunu yapabilirsin.. cahil insanla uğraşmak çok zor Allah sabır versin.. yarın birgün çocuğun da etkilenecek aklı ermeye başladığı zaman onuda etkileyecekler sana karşı dolduracaklar.. bu kadar sessiz olma.. dinimizde onun sana olan davranışlarından hiç birine yer yok.. seni dini kullanarak sindirmeye çalışmasın.. bak bebeğine yazık stres yapma..

çok üzüldüm canım ya. ama şimdiden kendini ezdirme. kızkardeşim de aynı şeyleri yaşıyor. daha beteri kocası annesini dinliyor. eziyet veriyor kıza. üzülme canım evin ayrı kocan iyi. gerisi dış kapının dış mandalı. ne kadar susarsan o kadar kötü olursun. cevap verdin mi senden iyisi yoktur. kaynanalar bunu istiyor. saygılı terbiyeli gelini haketmiyorlar. yolucan saçlarını vericen ellerine ama onların seviyesine düşemiyoruz işte.

Sakın taviz verme. Çirkefleşirse de çirkefleşsin. Tamamen ipleri koparman için bahane olur. Öyle insan eve alınmaz bu ne ya...

Keşke herkes bencilliği bir kenara bırakıp çocuklarının evliliklerinin daha mutlu olmasına yardım etse, üzünce ne oluyor sanki. Gerçekten de yazık yahu.

çocuğumu etkilemesi konusu beni çok korkutuyor. umarım bu kadınla basedebilirim.

Belki şu an doğum yapmışsındır bilemicem ama inşallah kolay bi doğum geçirirsin... evini ayırdığın yeri anlatana kadar kendi hikayemi okur gibiydim. Ben evi ayıramadım maalesef...Sorunlar da bitmedi bu yüzden. Bunu söylemek acımasızca gelebiliyor belki ama tecrübeler öyle gösteriyor ki sen seviyeni saygını kaybetmemeye çalıştıkça daha kıymetli olmuyorsun. Saygısızlık etmeden istediğini söyle istediğini yap küserse küssün nasılsa barışırsınız yoksa kendini yer bitirirsin onlara da bişey olmuyo zaten. Söylemesi kolay yapması zor biliyorum ama sen yapabiliyosan takma onları. Eşin seni destekliyormuş bu çok güzel. Bu arada durum ne bilmiyorum ama eşin ya da sen gidin bişey demeden eşyaları alın gelin derim. Bazen sert durmak daha iyi yapıyor hayatımızı sanki...

kayınvalide lafı duyunca damlıyorum her yere bu dunyada hıcıbırımız yanlız degılız sanırım rabbım oncelıkle sabır guc kuvvet nasıp etsın hepımıze ...

sonrasında hayırlısıyla bebegını kucagına almayı nasıp etsın guselım...dogumdan hıc korkma rabbım yardım edıyor emın ol...dunyanın en gusel seyı normal yoldan bebek dunyaya getırmek...

sanırım bu dındar gozukenlerden korkmak lazım allahtan korktuklarını dusunmuyorum ben bu zıhnıyettekılerın bı tanede bende mevcut gecenlerde bı konuda ben acmıstım senınkınınde beterı sakın ola boyun egme saygınıda bozma ama skretkı arkanda duran bı esın var bende oda yok:26:

bebegının esyalarını gıtsın esın alsın dogumuna bısı kalmamıs babanneyse babannelıgını bılsın esyaları vermyen kadın yarın bıgun neler yapar bılmıyorum allah sabır versın kuzum yasında kucuk cok zor cokkk allah boyle kaynanaları ıslah etsın

henüz doğum yapmadım ama bebeğimin eşyalarının bir kısmını aldık. hastane çantaları ve gerekebilicek bazı şeyleri saklamış.
allaha şükür eşim var..
ne denir bilmiyorum allah ıslah etsin..

çok teşekkür ederim canım.. eşyaları aldık ama bi kısmı orada kaldı..

Son düzenleme:

Geçenlerde illa senin evini temizleyelim diye geldiler kızıyla ikisi. kızı zaten arıza. ne bileyim değişik. gelip otursunlar başımın üzerinde yerleri var ama evimi temizlemelerine hiç gönlüm yoktu, çünkü huylarını biliyorum. bir odayı bir günde temizlerler. saolsunlar ama son haftalarım ayakta duramıyorum. gidip otursam dip köşe heryeri karıştırıp bazı eşyalarımı habersiz atıyorlar. inanın iç çamaşırıma kadar inceler her geldiğinde. sanki teftişe gelmiş müfettiş gibi, birde temizliği düşünün.
pantolonlarımı çöpe atıyordu bende aldım elinden ben bunları giyiyorum atılmasın dedim. benle bir kavgaya tutuştu ki sormayın. bana "sanki koca g....'ne yakışacakmı dedi. o kadar kötü oldum ki gizli gizli ağladım kendi evimde. neyse biraz zaman geçti çaya oturduk. ağzına ne geldiyse söyledi bana. bende açtım ağzımı yumdum gözümü. Bu benim tercihim dedim. yakışıp yakışmamasına eşim karar verir. eğer oğlun bana istemiyorum giyme derse giymem ben onu dinlerim dedim. artık dayanamadım çünkü. öyle sinirlendimki kendimi kaybettim bi an. bana diyorki ben açık sözlüyüm. madem öyle anne bende açık sözlüyüm dedim saydım ağzıma geleni. sen giymeyebilirsin bu benim tercihim. sen artık bana etek falan giydiremezsin dedim.

ya tövbe yarabbi insanı dinden imandan soğutucak kadın. kafaya taka taka deliricem.
inada bindiriyor sinir ediyor. insan gelinine koca g...lü dermi. diyebilirmi. ayıp ya oğlunun eşiyim.
ben konuşunca ağlamaya başladı nolur oğlana söyleme söylersen bana kızar bağırır diye yalvarmaya başladı.
eşime söylemedim ama yüreğimde bi yara olarak kalıcak bu sözü.

böyle insanları gördükçe dinden soğuyorum öncelikle eşin iyi bir insan arkanda duruyor bu kadınla bundan sonra görüşmek istemediğinş belirt ve ondan kesinlikle uzak dur çocuğunuda görmesini engelle çünkü çok tehliklei yalnış şeyler öğretir. ayrıca gelen doğar meraklanma ben normal doğum yaptım öyle korkuyordumki hep orda kalacak diyordum doğmaz gibisinden ama normal doğumla hemen yaptım çok kolay korkma..onlada görüşme

bence söyleyin eşinize görüşmek istemediğinizi annesiyle.çünkü ne zaman görüşseniz mutlaka bi laf atıyolar ortaya dediğinz kadarıyla.eşiniz anlayışlı birine benziyo.eşinize anlatın annesinin sizi olumsuz etkilediğini,psikolojinizin bozulduğunu yani ne hissediyosanız.ama tabi senin annendir ailendir sen tabiki görüşürsün falan diyin.

çocukta olucak şimdi herşeye karışırlar,sen yapamazsın sen edemezsin lafları havalarda uçuşur.böyle tipler herşeyi kendilerinin bildiğini sanır çünkü.sınırlarınızı geçte olsa biranönce çizin bebek gelmeden.

hayırlısıyla bebeğinizi kucağınıza alırsınız inşallah.

Kesinlikle öyle. bana kendi evimin temizliğini bile sen yapamazsın edemezsin diye aşşalayan kadın çocuğumada çok bilmişlik yapar eminim

canımm benim Allah ın izniyle bebeğini sağ salim kucağına alırsın inşallah canını sıkma eşinin yanında olması çok iyi. sende daha küçüksün ama o kadın bebeğini bırakmaz sana eşyalarını da al kendi evinde kendi kendine idare et. yoksa o senin canını daha çok sıkar o öyle olmaz bu böyle olmaz çocuk byle bakılmaz falan diye. Allah yardımcın olsun kardeşim

Mrb cnm. Oncelike Allahh Yar ve Yardimcin olsun...Sen skldigin anlarda Allaha sigin
Kv de Allah islah etsin dee surekli bende cok cektim cok iyi anliyorum seni .kocanla
Arani iyi tut gerisinide mesafeni iyice korru ben oyle yapiyorum evimdeyim herjes sag olsun evimde olsun
Diyom ohh miss valla gercekten arada bir geliyolarr hic ses etmiyom.evimde cok rahatim valla rabbim herkesi
Dar yerden tez zamanda kurtarsin...Ha bu arada Bebeginide sag sslim kucagina alir
Buyutursun insallah..Sen yetrki Allaha daya sirtini vee iyi gecegine INANNNNN...Guzel saglikli gunler diliyorim
Arkadasim...

Sohbette ne anlatıyor hoca hanım sana yaptığı eziyetleri mi Allah sana sabır onlara Allah korkusu versin canım. çok sinirlendim

Juanaa , hayatımda çok nadirdir bir insana "kötü" dediğim anlar.Ama senin kayınvaliden beş para etmez gerçekten kötüler kötüsü bir kadınmış anlattıklarına göre.Fotograflarından da anlaşılacağı üzere maşallah ki sen çok güzel bir kızsın.Karakterin de bu kadar kötü insanlara karşı tavırlarından belli zaten şimdi canım güzel juanaa , sen öncelikle eşine herşeyi güzeeelce anlatıyorsun.Seni bugüne kadar nasıl aşağıladıklarını senin psikolojini nasıl mahvettiklerini sana ne kadar karıştıklarını bir bir anlatıyorsun.Eşin zaten senin her daim yanında anladığım kadarıyla ama yarın öbür gün torunu onun da arayı açmayalım diye düşünmeyin çünkü bu kadın de-ğiş-mez.Bu kadından olabildiğince uzak dur bu şahıs dini sohbetler ediyor belki ama tamamen yozlaşmış cahil bir kadın bu apaçık.Seninle konuşmalarında da sen hep alttan almış saygıda kusur etmemişsin ama işte maalesef bazı insanlara da diş göstermek gerekiyor /: Okulun konusunda da lütfen ama lütfen bitir okulunu af çıkar bir şansın olur lütfen takip et bırakma peşini.Çok için sıkıldığında Allahın isimlerinden oku.Umarım herşey dilediğin gibi olur sorunsuz bir şekilde yavruna kavuşursun.

Canım aranızda ne olrsa mutlaka eşine söyle.tecrübeyle sabit.sakın bir şey saklama.karıştırma kendine sakın.gözünü aç.susma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…