Kayınvalide

Mikolata

"Fe inne meâl usri yusra . İnne meâl usri yusra"
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2015
514
749
18
36
Merhaba kızlar. Yazacaklarımı mümkün olduğunca kısaltarak yazacağım. Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.

27 yaşındayım ve nişanlıyım. Bir gün kv beni çaya çağırdı. Gittim, oturuyoruz. Nerden nasıl yaptıysa yaptı konuyu nişanlımın eski sözlüsüne getirdi. Başladı verip veriştirmeye. Kızın ne çirkefliği kaldı ne saygısızlığı ne terbiyesizliği:KK57: Ben olayın şokunu atlatır atlatmaz
-anne bunlar beni ilgilendirmez. Gerek yok konuşmaya dedim. Konu kapansın diye. Ama bırakmadı orda bana olayları anlatıyor işte bana şunu dedi bunu dedi diye. Ben de artık sabır falan kalmadı tabi. Dedim ki sen ne demiştin de kız böyle cevaplar verdi sana anne? Durduk yere böyle konuşmamıştır eminim. İnsan bazen kendi ailesine sabredemiyor. Bana bunları niye anlattığını da anlamadım ama bu konudan da hiç hoşlanmadım açma bir daha sakın dedim.
Bu konuşmanın üzerine müsade isteyip kalktım.

Bu olaydan sonra kv aşırı derecede değişti bana karşı. Çok umursamadım önce. Ama dün şöyle bir olay oldu. Kv beni aramış 3 kez. Duymadım bende. Görünce mesaj yazdım görmedim anne önemli bişey mi vardı diye. Cevap yok. Aradan biraz geçti nişanlım aradı. Konuşma aynen şu:
-annem aramış seni açmamışsın.
-çünkü görmedim
-bilerek değil yani
-niye bilerek olsun?
-bilmem sordum sadece.
-Bilerek açmamak için geçerli sebeplerim var evet ama gerçekten görmedim hem sana ne ki bundan annen kendisi sorsun çok merak ettiyse.
-tamam aşkım kapatalım konuyu.

Hayır zaten ben görmedim demiştim bunun üzerine sen ne diye arıyorum açmıyo diyosun ki. Ben mi büyütüyorum kızlar yoksa kv bana cephe mi aldı onu destekleyip, aman valide sultan o fettan kız sana ne hadle terbiyesizlik yapar demedim diye.

Edit: kızlar belirtmedim ama yorumlardan sonra belirtmem gerektiğini düşündüm. Faturam kapalıydı ödeme günü geçmiş o yüzden arayamadım. Kv bunu biliyordu rahatsızdım bir haftadır çıkamadım evden o da kaldı gitti öyle. kv nin yiğeninin düğününe katılamayacaktım annemden aramıştım o arada söylemiştim bunu da.

Son düzenleme:
Neden mesaj atacağına geri aramadın kvyi?
Bence hatalısın.
Sözlüsüyüle ilgili muhabbette de fazla tepki vermişsin hee hee diyip geçebilirdin kadını resmen terslemişsin.
Bence hele ki nişanlılık dönemi gibi bi dönemde kvyle papaz olma derim aklın varsa.
Sana taptığını düşündüğün bi adam bile söz konusu annesi olunca çok üstüne gidilirse siler atar.
Sana bu süreçte kayınvalidenle tartışmaya girmekten ve onu karşına almaktan kaçınmayı öneriyorum,bence yapma.
Sen kaybedersin.

valla iyi yapmışsınız bence. ne gerek var da anlatıyor hem hiç bir şey tek taraflı değildir. tebrik ettim sizi.

Yani kimin hoşuna gider ki böyle bir konu. Ve bunu neden bana anlattı hala anlam veremedim.

Eski sözlü konusunda haklisiniz.
3 aramayi gördükten sonra aramaniz gerekirdi mesaj yazmak olmamiş.

Neden mesaj atacağına geri aramadın kvyi?
Bence hatalısın.
Sözlüsüyüle ilgili muhabbette de fazla tepki vermişsin hee hee diyip geçebilirdin kadını resmen terslemişsin.
Bence hele ki nişanlılık dönemi gibi bi dönemde kvyle papaz olma derim aklın varsa.
Sana taptığını düşündüğün bi adam bile söz konusu annesi olunca çok üstüne gidilirse siler atar.
Sana bu süreçte kayınvalidenle tartışmaya girmekten ve onu karşına almaktan kaçınmayı öneriyorum,bence yapma.
Sen kaybedersin.

Canım çünkü hattım kapalıydı arama yapamıyordum o yüzden de whatsapp dan yazdım mesajı da yoksa arardım geri.

Durduk yere bi saygısızlık yapmam zaten ama daha ziyade o bana tavır almış gibi geldi bana. Haklı olduğum halde annesi için beni silecek nişanlı da silsin zaten çünkü evlenince daha beter uğraşmak istemiyorum şimdiden ak koyun kara koyun belli olsun derim. Ama çok şükür bir sıkıntım yok o konuda.

çok iyi yapmışsın ,tanımadığın bir kadının sana dedikodusunun yapılmasını engellemişsin ,ayrıca bana kalırsa bu tavrınla kayın valideye dedikodu gibi çirkin durumların içinde asla olmayacağını anlatmışsın ..bu konuyu sakince ve üsturuplu bir şekilde nişanlınla konuş,bir daha ki sefere böyle bir şey yaşanırsa bunu şikayet olarak algılayacağını söyle ,sakın ama sakın sinirlenerek konuşma,haklıyken haksız olma,ayrıca kötülenerek de konuşulsa eski sözlü konusunun kıskançlığına sebeb olduğunu söyleyebilirsin

Eski sözlü konusunda haklisiniz.
3 aramayi gördükten sonra aramaniz gerekirdi mesaj yazmak olmamiş.

O konuda bir ekleme yazayım hemen faturam kapalı olduğu için arayamamıştım.

Hic kimse esinin nisanlisinin sevgilisinin vs.eski iliskisino duymak onunla neler yasadigini duymak istemez.ben kendi adima cok rahatsiz oluyorum bu tarz konusmalardan.duymak bilmek istemiyorum.kv seni aradiginda gormemen cok normal.ama 3 kere aranmaya karsilik senin msj atman biraz yanlis olmus bence.sende gorunce geri aramaliydin.istemedigin konularda tavrini koy sana her seyi rahatca soyleyemesin.cekinsin biraz.yoksa ilerde dert olur.cokda abartip nisanlini karsina alma.bu konudan anlaki kv seninle ilgili olaylari esine anlatacak.dikkatli olman lazim.

çok iyi yapmışsın ,tanımadığın bir kadının sana dedikodusunun yapılmasını engellemişsin ,ayrıca bana kalırsa bu tavrınla kayın valideye dedikodu gibi çirkin durumların içinde asla olmayacağını anlatmışsın ..bu konuyu sakince ve üsturuplu bir şekilde nişanlınla konuş,bir daha ki sefere böyle bir şey yaşanırsa bunu şikayet olarak algılayacağını söyle ,sakın ama sakın sinirlenerek konuşma,haklıyken haksız olma,ayrıca kötülenerek de konuşulsa eski sözlü konusunun kıskançlığına sebeb olduğunu söyleyebilirsin
Teşekkür ederim canım yorumun için. Bu konuyu hiç açmadım nişanlıma sanki annesini kötülüyormuş gibi olur diye belki tekrarlarsa konuşurum.

Kayınvalide eski olayları anlatarak size ayar vermeye çalışmış bence.Yani bak geçmişte kız bana böyle yaptı,çok sinirlendim sende ona göre ayağını denk al gibi.Üstü kapalı uyarı gibi geldi bana.

Kayınvalide eski olayları anlatarak size ayar vermeye çalışmış bence.Yani bak geçmişte kız bana böyle yaptı,çok sinirlendim sende ona göre ayağını denk al gibi.Üstü kapalı uyarı gibi geldi bana.

Durduk yere niye böyle bi ayar verme girişiminde bulundu acaba. Çok temkinli bir insandır zaten kendisi ondan sanırım :)

Canım çünkü hattım kapalıydı arama yapamıyordum o yüzden de whatsapp dan yazdım mesajı da yoksa arardım geri.

Durduk yere bi saygısızlık yapmam zaten ama daha ziyade o bana tavır almış gibi geldi bana. Haklı olduğum halde annesi için beni silecek nişanlı da silsin zaten çünkü evlenince daha beter uğraşmak istemiyorum şimdiden ak koyun kara koyun belli olsun derim. Ama çok şükür bir sıkıntım yok o konuda.
Sözlü olayı konusunda kesinlikle haklısın ama nişanlılık zaten başlı başına zor bi dönem.Bi de kv falan sorun olmaya başlarsa işler çok kötü oluyor.Bu sitede nişanlılık dönemnde kayınvalidesi gıcık olduğu için evlenemeyen insanların yüzlerce konusu var.Yine de sen bilirsin.

Sözlü olayı konusunda kesinlikle haklısın ama nişanlılık zaten başlı başına zor bi dönem.Bi de kv falan sorun olmaya başlarsa işler çok kötü oluyor.Bu sitede nişanlılık dönemnde kayınvalidesi gıcık olduğu için evlenemeyen insanların yüzlerce konusu var.Yine de sen bilirsin.

Normalde böyle değildi. O konuşmadan sonra bir soğukluk oldu. Yani ben o konuşmada hatalı olduğumu düşünmüyorum ama kv de benim gibi düşünmüyor sanırım o yüzden de böyle şeyler yaşanıyor.

iyi yapmisin. bilmeyerek de olsa acmayarak da iyi yapmissin aslinda.

Benim kv de kaynimin eski nisanlisinin fotosunu saklamis.eltime kizdigi bi gun fotoyu gostermis ve neler demis....eski nisanli coook guzeldi ,eltim eh iste...sukret yine de

Güzel cevap vermişsin canım kayınvaliden seni ters köşe yapayım derken kendi ters köşe olmuş :)

Back
X