• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalideden bombalar

Ohh azginiza saglik cok iyi yapmissinz susan ezilir. Burdaki bayanlarda kayinvalideci oldu birden bire nedense.
bende anlamadım okadar çok kayınvalideden dert yanan konusunu okudum ki şimdi böyle, tamam belki biraz kendimce aştım ama inanın kayınvalidem çok çok fena, hiç burdaki bayanların savuncağı cinsten değil.

Eşim anneme şöyle bir uslupla konuşsa tek kelime etmem boşanma kâğıtlarını hazirlarim heralde. Her seyin bir söyleme şekli var canim. Bende eşimin annesine şöyle bir tavirda davransam, adam beni yatağına sokmaz heralde bida. Cok terbiyesizce. Hakliyken haksiz olmak böyle oluyor işte.

Saygısızlık diyen arkadaşlar, evet saygısızlık ama kayınvalidesi neler yapmış ki novelll'inde canına tak etmiş ki bunları söylemiş. Durduk yere kimse kimseye böyle şeyler demez.

Eşim anneme şöyle bir uslupla konuşsa tek kelime etmem boşanma kâğıtlarını hazirlarim heralde. Her seyin bir söyleme şekli var canim. Bende eşimin annesine şöyle bir tavirda davransam, adam beni yatağına sokmaz heralde bida. Cok terbiyesizce. Hakliyken haksiz olmak böyle oluyor işte.
durduk yere olmuş denen laflar değil bunlar, kadını tanıdığım günden beri faturası kesilen bi hesap diyelim, eşim inan beni destekledi, annesini bildiği için.

Bu akşam eşimle kayınvalidelere gittik önceki konumdan malum bana gıcık, gelelim bu akşam ki konumuza; kayınvalidem resmen doğmamış çocuğa don biçiyo, 2 yılı geçgin evliyim ortada ne bir çocuk var ne hamilelik, neymiş efenim bebek erkek olsunmuş, adı da kayınpederin adı olsunmuş, benim tepe attı ısmarlama bebek cinsiyeti mi olurmuş oğlun tarlaya ne ürün ekerse hasadı da o olur:) isim baba adı koymak olursa da rahmetli babamın adını koyarım dedim kadın bozum oldu:) biz de ölenin değil yaşayanın adı konur dedi, koymayı çok istiyorsan bi tane doğur dedim, öldürecek bu kadın beni
Bu akşam eşimle kayınvalidelere gittik önceki konumdan malum bana gıcık, gelelim bu akşam ki konumuza; kayınvalidem resmen doğmamış çocuğa don biçiyo, 2 yılı geçgin evliyim ortada ne bir çocuk var ne hamilelik, neymiş efenim bebek erkek olsunmuş, adı da kayınpederin adı olsunmuş, benim tepe attı ısmarlama bebek cinsiyeti mi olurmuş oğlun tarlaya ne ürün ekerse hasadı da o olur:) isim baba adı koymak olursa da rahmetli babamın adını koyarım dedim kadın bozum oldu:) biz de ölenin değil yaşayanın adı konur dedi, koymayı çok istiyorsan bi tane doğur dedim, öldürecek bu kadın beni

Kadin tabi ki bozum olur böyle sozlere karsi bozulmamak mümkün mu acaba?
Yaptiginiz gerçekten buyuk saygisizlik ve bunu da iyi bir sey yapmis gibi yazmissiniz. ister kv.niz olsun her seyinize karissin, sonucta o sizden yasca cok buyuk ve birak kv ye herhangi yasli bir insana bile ben bu kelimeleri sarfedemezdim. Kadin size bujdan sonra dha gicik davranabilir goze aliyor msunuz? Bence bundan sonrasi icin daha saygili olmalisiniz esinizle aranizin bozulma durumu da var. Ha esiniz bu soylediklerime ses cikarmiyo diyorsaniz artik o kadarina da soylecek sozum yok ben cozemedim sizi.

Kötülüğe kötülükle
saygısızlığa saygısızlıkla cevap verilmez

tarlaya ne ekersen hasadı o olur ya da çok meraklıysan doğur bir tane sen istediğin ismi koy şeklindeki bir tavır hiç hoş değil.
herşeyden önce yüzgöz olmaya sebep verir ki saygısızlıkğın boyutunu kat kat artırır içinden çıkamazsınız.
o saygısız olabilir siz kendinize ne yakışıyorsa o şekilde davranmalıydınız.

cinsiyet söz konusu olduğunda nasip eli ayağı sağlam olsun da kız erkek fark etmez denebilirdi
isim mevzusu olduğunda ben babamın adını koymayı tercih ederim ama o gün gelsin de düşünürüz derdiniz
böyle konuşmalara hiç gerek yok, yüzyüze bakacaksınız

Saygısızlık diyen arkadaşlar, evet saygısızlık ama kayınvalidesi neler yapmış ki novelll'inde canına tak etmiş ki bunları söylemiş. Durduk yere kimse kimseye böyle şeyler demez.
aynen öyle, kaç kez güzellikle hayırlısı anne, du bakalım olur inşallah, v.s. yeri gelince saygıdan susmalar, ama takkkk etti ve haketti, pişmanmıyım kesinlikle hayır.

kısmet işi bunlar hadi diyelim benim bebeğim olmuyo, öyle bi durumda olsam hergün bebek muhabbeti farklı farklı insanlardan duymak kırıcı olmaz mı.

Çok haklısınız yaşlı insanlar düşünemiyorlar tabi... Yeni evlendikten bir kaç ay sonra bir iki tanıdığımda bana aynı konuyu açtı, bebek istiyormusunuz ? Şuanda hayır diyince başladılar tavsiyeye, bende sizin gibi biraz sert cevap verdim insanların içinde kimse sormuyor artık. İsim konusunda da, bitanecik bebeğim olcak, eşimin babasının adını mı koycam yani :D hem neden dede-nine ismi konulur ki minicik yavruya. Bambaşka bir kişilik olacak o. Düşünsenize çocuğunuza bir konuda sinirlendiniz ve bağırıyorsunuz (tasvip etmiyorum ama hangi anne bağırmaz ki), ve çocuğunuz adı babanızın adı. İnsan bağıramaz bile. Siz takmayın, kayınvalidenizde almış zaten ağzının payını ;)

söylediklerin biraz sert kaçmış ama burda bu kadar tepkiye neden olacak kadar değil yani kadın da ortada hamilelik yokken bebeğe kocasının ismini koyma planları yapıyor. ona cevap vermeyip içine atınca da bu sefer moral bozukluğu ve içinde büyüme oluyor insan kendi kendini yiyor.

Kadin tabi ki bozum olur böyle sozlere karsi bozulmamak mümkün mu acaba?
Yaptiginiz gerçekten buyuk saygisizlik ve bunu da iyi bir sey yapmis gibi yazmissiniz. ister kv.niz olsun her seyinize karissin, sonucta o sizden yasca cok buyuk ve birak kv ye herhangi yasli bir insana bile ben bu kelimeleri sarfedemezdim. Kadin size gicik olmakta hakli mi biraz ne? Bence bundan sonrasi icin daha saygili olmalisiniz esinizle aranizin bozulma durumu da var. Ha esiniz bu soylediklerime ses cikarmiyo diyorsaniz artik o kadarina da soylecek sozum yok ben cozemedim sizi.
büyük diye sadece saygı duymak mecburiyetinde değilim her lafına her yaptıklarına, saygı sadece tek tarafa uygulanınca bunun adı iyi niyeti süistimal oluyo.

durduk yere olmuş denen laflar değil bunlar, kadını tanıdığım günden beri faturası kesilen bi hesap diyelim, eşim inan beni destekledi, annesini bildiği için.
Ahh gülüm eşinin desteğine çok guvenme derim ben. Bak bir destek olur iki destek olur ama nihayetinde o annesi yinede kiyamaz üzülen sen olursun. Ayrica dediğim gibi hakliyken haksiz konuma düşmüşsun. Elbette sen koyacaksin bebeginin adını. Yarin dogum olduğunda al dogum kâğıtlarını kimseye verme sonra git istedigin adi koy. Ama bazi şeylerin gercekten söylenme sekli var. Ve inanki sonuçları değiştirebilior.

çok iyi yapmışsın arkadaşım ağzın dert göremesin içimize ata ata sinir hastası olacağımıza ya da eşimizin başının etini yiyeceğimize böyle böyle dedi diye en iyisi onların ağzının payını alması... kendi işimizi kendimiz halletmemiz...

bu nasıl bir terbiyesizlik ya
kayınvalidenin yerinde olsam seni evime koymam..
Çok saygısız ve dengesizsin

Kötülüğe kötülükle
saygısızlığa saygısızlıkla cevap verilmez

tarlaya ne ekersen hasadı o olur ya da çok meraklıysan doğur bir tane sen istediğin ismi koy şeklindeki bir tavır hiç hoş değil.
herşeyden önce yüzgöz olmaya sebep verir ki saygısızlıkğın boyutunu kat kat artırır içinden çıkamazsınız.
o saygısız olabilir siz kendinize ne yakışıyorsa o şekilde davranmalıydınız.

cinsiyet söz konusu olduğunda nasip eli ayağı sağlam olsun da kız erkek fark etmez denebilirdi
isim mevzusu olduğunda ben babamın adını koymayı tercih ederim ama o gün gelsin de düşünürüz derdiniz
böyle konuşmalara hiç gerek yok, yüzyüze bakacaksınız
ben babamın adını koyma isteğinde falan değilim, bebeğe kişilik vermemek gibi gelir bana o ayrı bir birey neden babamı onda yaşatmaya çalışıyım, babam benim kalbimde her daim yaşıyo, ama kayınvalide kendi eşinin adını diyince bende büyüklerin adını koymak gibi bi niyetim yok öyle olsaydı rahmetli babamın adını koyardım dedim, kadın ona bile bozuldu ama erkeğin ve yaşayan babanın adı konur dedi.

bu nasıl bir terbiyesizlik ya
kayınvalidenin yerinde olsam seni evime koymam..
Çok saygısız ve dengesizsin

he he. biz kadınlar ağaç kovuğundan çıktık bizim anamız babamız bi hayatımız geldiğimiz bi ailemiz yok, evlendik ya kocanın annesi yerden yere vursun istediği kalıba soksun ağaç kovuğundan çıktıkya, bizi yontar yontar masa da sandalye de kapı da pencere de oluruz.he he

he he. biz kadınlar ağaç kovuğundan çıktık bizim anamız babamız bi hayatımız geldiğimiz bi ailemiz yok, evlendik ya kocanın annesi yerden yere vursun istediği kalıba soksun ağaç kovuğundan çıktıkya, bizi yontar yontar masa da sandalye de kapı da pencere de oluruz.he he
yerden yere vurmak bir isimlemi oluyor
kadın bişey dememiş ki bunu bizim kendi ailelerimizde söylüyor
çok abartmışsın ve oğlun ne ekerese vs ne demek ya
sen saygı bekliyorsan ilk önce göstereceksin.

yerden yere vurmak bir isimlemi oluyor
kadın bişey dememiş ki bunu bizim kendi ailelerimizde söylüyor
çok abartmışsın ve oğlun ne ekerese vs ne demek ya
sen saygı bekliyorsan ilk önce göstereceksin.
ilk vukuatı değil, derç etme bukadar kayınvalidem mışıl mışıl uyuyo şimdi, görse yazdıklarınızı gözleri yaşarır.

ilk vukuatı değil, derç etme bukadar kayınvalidem mışıl mışıl uyuyo şimdi, görse yazdıklarınızı gözleri yaşarır.
sende dert etme o zaman ...
bak hem bence bu laflar bir kadın olarak sana yakışmıyor düşme onun seviyesine
yarın bir gün inşallah sende kayınvalide olucan alma kimsenin ahını..

çok iyi yapmışsın arkadaşım ağzın dert göremesin içimize ata ata sinir hastası olacağımıza ya da eşimizin başının etini yiyeceğimize böyle böyle dedi diye en iyisi onların ağzının payını alması... kendi işimizi kendimiz halletmemiz...

bende öyle yapıyorum napıyım say say say sayılmaz oldum, biraz da anladığı dilden konuşuyum dedim ama kayınvalide sever ne çok kişi varmış.(ha kayınvalide kötü niyetli olmaz başımın üstünde yeri olur, ama benim ki malesef böyle)

Back
X