Kayınvalideden gün geçtikçe soğuyorum

Trizomi13-15

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2016
318
267
103
37
iyi akşamlar bayanlar.. akşam akşam yine kafama temizlik tapArken düşünceler geldi ve sizlere danışmak istedim ben mi çok sorun yapıyorum bunu diye.. 8 ay önce doğum yaptım.. kayınvalidem bebeğime hiç bişey takmadı.. takacağın yok para vericem param yok yok şu yok bu diye.. çevremdekiler zaman zaman soruyor kayınvalşden ne taktı diye bebeğine.. hiçbişey diyorum ben bu cevabı vermekten utanıyorum o takmadığına utanmıyor.eşimle sürekli bu mevzulardan tartışıyoruz çünkü çok soğudum onlardan sahte samimiyet geliyor.. eşimin yanında farklı benle yalnızken farklı davranışları var. Çok cahil düşünceleri. Benim annemin durumu olmamasına karşın çeyrek taktı. Sürekli durumu yok tavrında tamam çokda durumu olmsyabilir ama bi çeyrrek bi künye takacak kadarda değil. Hamileliğimi en başından beri biliyor her ay 20 lr koyup bi çeyrekte mi alamazdı diyorum. Düşündükçe sinirlerin bozuluyor görüşüp fazla samimi yüz göz olmak isteniyorum bu bana, bebeğime, oğluna verdiği değeri gösterir diye düşünüyorum. Eşim ise sürekli yok durumu yok bana söyledi takamıyacağını felan fiyor. Üstelik sürekli kocamdan beklenti içinde para istiyorlar yok biletimş sl yok harçlığımı ver il dışına bir yere gşdiyorum diye.. yok dr a bioenerji dr na gidecekmiş.çok canım sıkılıyor biraz ayrıntısız anlattım ama..

Bebeğine odaklanlanın bence, bu beklenti aşırı ne gerek var yani kim ne taktı benim Kayınvalidemler de doğum dan önce söylediklerin yarısını taktılar hiç takmasalar olurdu böyle şeyler benim için önemli değil
onlar için doğurmadım sonuçta.
Bir onlara çok cahiller demişsiniz şaka gibi

Neden takı taksınlar ki, mantığını ben anlamıyorum. Ne doğdu diye ne de doğurdu diye birine para verilmez. Hayatın normal akışı bu. Cinsel birlikteliğin bi ürünü, insanlığın devamı için gerekli bi kural. Biri doğuruyor diye ben neden para vereyim ya.
Adettendendir. Takılabilir bence. Ama zorunlu degildir. Istemeyen takmaz. Ben genel olaram çok yakınlarıma takarım. Ama takmadım diye küsene de notunu veririm.

İnsanların ne düşündüğünü umursadığınız ve çocuğunuza verilen değeri ona takılan takı ile ölçtüğünüz için cehalette kayınvalideniz ile yarışırsınız.

8 aylık bebekle uğraşığ evde temizlik yaparken aklınıza bunları getirip kendinizi doldurmanız da aşırı işsizlikten herhalde?

Ne kadar ayıp kadının durumu yokmus cok mu onemli ceyrek? Benimde Allah kısmet ederse 1 ay sonra bebeğim olacak kimseden öyle bi beklentim yok. Kaynanam gittiğimiz de bebeğime sevgi şefkat göstersin bu bana yeter bu kadar sıkıntı yapma böyle seyleri kadın belli ki mahcup zaten sürekli ceyrek takıcam diye dile getiriyomş zaten.

Kayın valideniz bir şey takmadı diye neden utandığınızı anlayamadım.
Geleneklere göre durum o an yoksa da önceden planı yapılır.
Şahsi görüşüm ise umrumda değil. Durumları yokken yapan gönlünden gelerek yapıyordur ama yapmamasını tercih ederim. Öte yandan eşinizin maddi destek verdiği ailesinin takı takmasını beklemek bana saçma geldi. Sağ cepten sol cebe koymak gibi olur.
Bence bunu dert etmeyin. İnanın çok gereksiz. Eşinizi darlamayın. Bebeğinizle mutluluğunuz daim olsun.

İnsanların ne düşündüğünü umursadığınız ve çocuğunuza verilen değeri ona takılan takı ile ölçtüğünüz için cehalette kayınvalideniz ile yarışırsınız.

8 aylık bebekle uğraşığ evde temizlik yaparken aklınıza bunları getirip kendinizi doldurmanız da aşırı işsizlikten herhalde?
Evet aşırı işsizlikten çok doğru.. cehalette yarışma fikrinizde sanırım sizin gibi yazan insankarın çoğu karşısındakine
Kayın valideniz bir şey takmadı diye neden utandığınızı anlayamadım.
Geleneklere göre durum o an yoksa da önceden planı yapılır.
Şahsi görüşüm ise umrumda değil. Durumları yokken yapan gönlünden gelerek yapıyordur ama yapmamasını tercih ederim. Öte yandan eşinizin maddi destek verdiği ailesinin takı takmasını beklemek bana saçma geldi. Sağ cepten sol cebe koymak gibi olur.
Bence bunu dert etmeyin. İnanın çok gereksiz. Eşinizi darlamayın. Bebeğinizle mutluluğunuz daim olsun.
onların durumu yok değil öyle gösteriyorlar.. 2 oğlu var çalışıyor evde.. biz evliyiz gidip onlardan istesin evli barklı oğlunun kredi ödemeleri vs var.. benim eksiğim varken niye annesine versin ki..

Eşinizle bebeğe bir altın bile takmadilar sen gidip bilet alıyorsun diye tartışmıyorsunuzdur umarım. Başkasının yaptıkları veya yapmadıkları şeyler yüzünden tartışmak ilişkinize zarar verir. Ayrıca ailesine maddi yardımda bulunabilir. Normal şeyler bunlar. Benim kardeşlerim ziyarete gelecekleri zaman biletlerini alır ceplerine harçlıklarını koyar gönderirim. Eşim de annesinin ihtiyaçlarını giderir. Evlendik diye evlatlıktan çıkmadık. Kendinizi boşuna doldurmayın. Başka şahsi problemleriniz varsa onu bilemem ama bunlar çok küçük mevzular.

Bence siz utanmayin..kayinvaliden ne takti diyerek onları zerre ilgilendirmeyen konulara karisanlar utansin...kime ne onlarin cebine mi girecek insanlari kiskirtip duruyorlar

Ben şunu bilir şunu söylerim gerçekten olmayan insan yapıyor ne yapıyorsa. Istese takardı ama demekki yeteri kadar istememiş. Olabilir saygı duymak lâzım, soranlara da hiçbir şey takmadı deyin. Bu utanılacak ya da gücenilecek bir şey değil. Eşinize de durmadan söylemeyin sizi kötü, fena bilir. Haklıyken haksız olursunuz.

iyi akşamlar bayanlar.. akşam akşam yine kafama temizlik tapArken düşünceler geldi ve sizlere danışmak istedim ben mi çok sorun yapıyorum bunu diye.. 8 ay önce doğum yaptım.. kayınvalidem bebeğime hiç bişey takmadı.. takacağın yok para vericem param yok yok şu yok bu diye.. çevremdekiler zaman zaman soruyor kayınvalşden ne taktı diye bebeğine.. hiçbişey diyorum ben bu cevabı vermekten utanıyorum o takmadığına utanmıyor.eşimle sürekli bu mevzulardan tartışıyoruz çünkü çok soğudum onlardan sahte samimiyet geliyor.. eşimin yanında farklı benle yalnızken farklı davranışları var. Çok cahil düşünceleri. Benim annemin durumu olmamasına karşın çeyrek taktı. Sürekli durumu yok tavrında tamam çokda durumu olmsyabilir ama bi çeyrrek bi künye takacak kadarda değil. Hamileliğimi en başından beri biliyor her ay 20 lr koyup bi çeyrekte mi alamazdı diyorum. Düşündükçe sinirlerin bozuluyor görüşüp fazla samimi yüz göz olmak isteniyorum bu bana, bebeğime, oğluna verdiği değeri gösterir diye düşünüyorum. Eşim ise sürekli yok durumu yok bana söyledi takamıyacağını felan fiyor. Üstelik sürekli kocamdan beklenti içinde para istiyorlar yok biletimş sl yok harçlığımı ver il dışına bir yere gşdiyorum diye.. yok dr a bioenerji dr na gidecekmiş.çok canım sıkılıyor biraz ayrıntısız anlattım ama..
Haklısın çok ayıp etmıs
Ben de takardım bu duruma
Gerçekten önem verse takardı ama siz yine de eşinize sürekli söylemeyin
Komşu bile birşey takar , babaanne yani ....

Evet aşırı işsizlikten çok doğru.. cehalette yarışma fikrinizde sanırım sizin gibi yazan insankarın çoğu karşısındakine

onların durumu yok değil öyle gösteriyorlar.. 2 oğlu var çalışıyor evde.. biz evliyiz gidip onlardan istesin evli barklı oğlunun kredi ödemeleri vs var.. benim eksiğim varken niye annesine versin ki..
2 kayınbiraderin çalışması falan fark etmiyor. Sonuçta eşinizden para isteyen insanlar takı takmaz. Bence sizin eşinizle aile bütçenizi kullanma şekliniz ile ilgili sıkıntınız var. Bunları halledin kimseden beklentiniz olmasın. Mutlu olan siz olursunuz.

birincisi kime ne ya o ne takmış bu ne takmış?sorunun cevabı basit :"sanane". ikincisi , yemiycek içmeyecek benim çocuğuma altın takacak diye bir adet duymadım ben.elinden ne geliyorsa onun yardımını yapmak adettir.insanlara yürüyen banknot gözüyle bakmazsanız insanlardan gereksiz yere soğumazsınız.

Adettendendir. Takılabilir bence. Ama zorunlu degildir. Istemeyen takmaz. Ben genel olaram çok yakınlarıma takarım. Ama takmadım diye küsene de notunu veririm.
Adeti anlayamıyorum işte. Muhtemelen yardıma ihtiyacı olan gençlere, bakıma muhtaç çocuklara yardım niteliğinde takıldı bu paralar, altınlar, hediyeler. Şimdi ihtiyaç olsa da olmasa da milletin eli gözleniyor.

Back
X