Kayınvalideler kötü!.. Bizler nasılız?

güzel bir konu::hooray:evli değilim ama fikir belirtebilirim galibasengözlerimebaksanab evlilik siz ve eşiniz demek değil,sizin aileniz eşinizin ailesi:lepi: yani iki ailenin anlaşması,bence ilk fedakarlık gelin tarafından yapılmalı çünkü tanımadığı bir aileye katılıyor o ailenin kişiliği ve karekteri size uymayabilir yada sizin kişilik karakteriniz o aile uymayabilir, kendi ailemde örnek vereyim,bizim 3 gelinimiz var ilk etaplarda korkular oluyor acaba bizim ailemize ayak oydururmu severmi sayarmı a.s,bizim ailemiz birbirine çok bağlı, ama biz hiçbir zaman onlara bu korkularımızı beli etmedik:lepi: annem onlara kızı bizde onlara kızkardeş gibi yaklaştık onlardan da aynı güzel tepkileri aldık, anneme çok saygı duyorlar buda bana yeter haftada 2-3 kere gelirler,değişen birşey olmadı hata katıkları güzelikler var diyebilirim,ama bazı gelinler kaynanalarını hiç sevmezler evlerine gitmezler onlarının gelmesinide istemezler normal olarak kaynana gelin çatışması başlıyor,annenizin sizin evinize gelmesinden memnunsanız kaynanında hakı var buna a.s saygı sevgi olduktan sonra çözülmeyen soru kalmaz sizde mutlu olursunuz onlarda,yaklaşım çok önemli söyledikleri lafları mana aramayı bırakın anneniz ve kardeşinizle kavga ettiğiniz zaman mana arıyormusunuz,iylikte iylik kötülükten kötülük doğar.a.s.

Son düzenleme:
3 bucuk senelık evlıyım bu yılar ıcınde bı cok sorunumuz oldu tabıkı
istemedı benı evlendıkten sonra dahi telefon acıp ıstemıyoruz bız senı dedı
senın ıstemmen onmelı degıl cok mutluyuz catlada patla dedım kendıne
bundan 3 ay once cok zor gunler gecırmeye basladık maddı yonden
para pul yok
bunlar duydu tabı bıze gelın kalın dedı
eşim hayır dedı bana telefon actı
kızım gurur yapcak bısey yok bız bı aileyiz dedı sok oldum:1shok:
tamam dedım gelıcez
ama bu arada kafamda cumleler kuruyorum karsıma alıp guzel guzel konusacam kaynanamla
dedımkı bak anne bız sana gelmıyoruz dıye benı suclu görüyosunuz senın oglun hayırsız bı evlat benı sucluyosun benım bı sucum yok
hadı dıyelımkıı ben kızıyorum
işten cıkar gelır hafta sonu dısarda zaten bı yarım saat gelır gorur benım nerden haberım olucak dedım
cok haklısın dedı sorun benım oglumda bos yere senı sucladık dedı
ve evınde 25 gun kadar kaldım ne görümcelerim nede kaynanam bi söz söyledı
şimdi ogularını aramıyolar benı arıyolar hihoyyyt
kızım nasılsın dıyo
onceden bırı bana bı gun ıyı olucaksını dese dalga gecıyo sanırdım
ıcımdekı kırgınlıklar gıttımı
gıtmedı tabı ama
napalım ıste 3gunluk dunya kaydirigubbakcemile4

bişey daha itiraf ediyim içimde ona karsı sevgi olusmaya basladı eşimin annesi oldugu için degil
benım kayınvalidem oldugu için :asigim:
zamanla daha cok sevecem gibime geliyo kaydirigubbakcemile5

ben hep iyi bir gelin oldum...söz vermiştim çünkü evlenmeden önce kendime, ön yargılı olmayacağım, küçücük şeyleri büyütüp kinlenmeyeceğim diye...tuttum sözümü...
ama tabi şansımı inkara edemem...kayınvalidem beni ilk gördüğünde sevdi, hep açık oldu, kötülüğümüzü mutsuzluğumuzu hiç istemedi, hatta annemle konuşurken demiş, eskaza sesleri kötü gelse aradığımda o gece bana uyku yok, kendimi kemiriyorum sabaha kadar diye, oğlunu hep uyarmıştır, hep objektif olmaya çalışmıştır, aman benim oğlumdur ne yapsa haklıdır dememiştir hiç...
en yakın örneğini daha akşam yaşadım...gribim 2 gündür işe geliyorum ama mecburen, katılmam gereken bir eğitim var...kayınpederim anjio oldu ve eşim gitmek durumunda kaldı, git dedim baban senin, daha ne işe yarayacaksın hastayken yanında olamayacaksan, gitti...
kayınvalidem akşam aradı, kızım ben bilmiyordum hastaymışsın, şimdi söyledi kocen, derhal bu akşam dönüyor burada kalmıyor dedi...kalsın anne iyiyim ben grip sadece babamı hastaneden çıkarsın dedim...yok dedi...biz burda kalabalığız elbet biri çıkarır onu hastaneden, sen yalnızsın...uyumam ben bu gece sabaha kadar, bişey olur sana ne yaparız dedi...ve eşimi zorla gece 12.30 otobüsüne gönderip yolladı...sabaha karşı evde oldu eşim...hatta babanın arabasını al hemen git demiş, eşim de yollar kötü anne arabayla gidemem demiş, gelecek dedi...aman oğlum yola çıkmasın, ne olacak gripmiş, geçer demedi...şimdi bu kadına kötü davranılır mı...uzun uzun konuştu benle, ne kadar itiraz etsem de hayır gelecek dedi...aman dikkat et kendine dedi...evet ben iyi bir gelinim ama bunda kayınvalidemin payı da çok büyük...

:nazar::nazar::nazar:

çirkin betty en son dediğin bi söz var ben iy bir gelinim ama bunda kayınvaldmin payıda cok büyük demişsin
bu çok önemli

Son düzenleme:
Bende kayinvalidemin istedigi gibi bi gelin degilim sanirim..
O sürekli oraya gittigimizde orda yatiya kalalim ister,
butun aile ile cok yakin oluyum ister,
onlar bisey søylemisse laf sokmussa kafaya takmiyim ister,
ben hep affeden oluyum ister, sürekli ariyim soruyum ister, onlar køtü olsa bile ben kendimi sevdiriyim ister... isterde ister

anliyorum bu isteklerini evet, ama yapamiyorum, ben öyle baska yerde kalarak rahat edemem, herkeslede cok iyi anlasamam, ordayken sofra indirilmesine toplanmasina yemege vs yardim ettigimde hep farkederimki daha fazla is yapmami bekler, yapilacak bir seyi her seferinde evinde kizida olmasina ramen bana søyler, halbuki isten cikmis gitmisim oraya, kizi evde uyumus... Bende artik oturuyorum köseme kalkana kadar, ne yapiyim...

Benim ailem örf ve adetlerine cok baglıdır ve dolayısıyla büyüğümüzü küçüğümüzü nasıl sevip sayacagımızı cok ıyı bılırız..Ben nişanlandığımda eşimin aılesıne gereken saygıyı sevgıyı gostermeye calıstım ve yaptım.. Eşimin hatırı ıcınde hıcbırseye ses cıkarmadık aılemle..Ama zamanla bu durum onlarda söyle bırsey yarattı,ıstedıklerı zaman eşimle hayatımıza mudahele edebılcekleri hakkını kendılerınde gördüler,2-3 gunde bır arardık ama üçüncü gun arayamadıysak onlar arardı ve tavır yaparlardı,yuzumuze tlf bıle kapanırdı.. anlatsam bitmez ınanın..
O yuzden ben elimden gelenı yapan,saygıda kusur etmeyen bir gelin oldum ama yaranamadım..Ne kadar cok ıyı olursan o kadar beklentılı oluyorlar..

valla ben eşimle evlenmeye karar vermeden önce tanıştık biz kayınvalidemle çok iyiydi o zaman bana karşı kızı benden önce evlendi o dönem çok dertleştik kızının kayınvalidesi nedeniyle ne zamanki bizim iş ciddiye bindi kızına yapıldığından şikayet ettiği her şeyi üstümde denedi ben terbiyemi bozmadan kendimi ezdirmedim
evlendikten sonra çok iyiydim ilk bir yıl her şeylerine koştum eşimi sürekli götürmeye çalıştım ziyarete arattım zorla (kendine kalsa yapmıyodu) ama baktım ki olmuyor zaten ben kötü addediliyorum ve sürekli üzerimde hakimiyet kurulmaya çalışıyor ben de direk mesafe koyup gerektiğinde diş gösterdim yine de hiçbir saygısızlığım olmadı, saeece bana laf sokulduğunda ya da emri vaki yapıldığında gereken cevapları tek tek verdim her yaptığımı her dediğmi de eşime anlattım beni hep haklı buldu çünkü asla ve asla kayınvalidem veya görümcem bana ters bişi yapmadan ben terslik çıkarmadım
şimdi son derece mesafeliyim arada gene sınırlarımı deniyorlar ama sonuç alamıyorlar
ben katiyen siz iyi olursanız iyi olurlar olayına inanmıyorum çünkü ne yapsam yaranamadım hatta aptal enayi yerine konuldum şimdi direk kim bana nasıl davranıyora ben de ona öyle davranıyorum iyiyse iyi kötüyse kötü yeter de artar bile benim kayın aileye

güzel bir konu::hooray:evli değilim ama fikir belirtebilirim galibasengözlerimebaksanab evlilik siz ve eşiniz demek değil,sizin aileniz eşinizin ailesi:lepi: yani iki ailenin anlaşması,bence ilk fedakarlık gelin tarafından yapılmalı çünkü tanımadığı bir aileye katılıyor o ailenin kişiliği ve karekteri size uymayabilir yada sizin kişilik karakteriniz o aile uymayabilir, kendi ailemde örnek vereyim,bizim 3 gelinimiz var ilk etaplarda korkular oluyor acaba bizim ailemize ayak oydururmu severmi sayarmı a.s,bizim ailemiz birbirine çok bağlı, ama biz hiçbir zaman onlara bu korkularımızı beli etmedik:lepi: annem onlara kızı bizde onlara kızkardeş gibi yaklaştık onlardan da aynı güzel tepkileri aldık, anneme çok saygı duyorlar buda bana yeter haftada 2-3 kere gelirler,değişen birşey olmadı hata katıkları güzelikler var diyebilirim,ama bazı gelinler kaynanalarını hiç sevmezler evlerine gitmezler onlarının gelmesinide istemezler normal olarak kaynana gelin çatışması başlıyor,annenizin sizin evinize gelmesinden memnunsanız kaynanında hakı var buna a.s saygı sevgi olduktan sonra çözülmeyen soru kalmaz sizde mutlu olursunuz onlarda,yaklaşım çok önemli söyledikleri lafları mana aramayı bırakın anneniz ve kardeşinizle kavga ettiğiniz zaman mana arıyormusunuz,iylikte iylik kötülükten kötülük doğar.a.s.

destinacım sana şu kadarını söyleyim..günü geldiği zaman sende gelin olacaksın..şuan kendi ailenin yaptıkları doğru geldiği için..gelinler kayınvalidelerini genelde sevmezler evlerinde istemezler gibi bir şeyler yazmışsın....bunun nedenini geniş çaplı olarak düşündünmü hiç???senin annen dünyanın en iyi kayınvalidesi bile seçilse yarın sen elin kapısına vardığında annenin davranışına benzer davranışları görmediğinde ne düşüneceksin..buradaki insanlar durduk yere her lafın altından bişey aramıyorlar ..sen şimdi sen neden savunuyorsun da dersin hemen açıuklayım bende bir gelin sıfatına sahip bir birey olarak onların sıkıntılarını az çok tahmin edebiliyorum..emin ol belli bir yerden sonra o saydıklarının hiç bir önemi kalmıyor ..iki saniyenin içinde dış kapının dış mandalı oluyorsun..tekrar söylüyorum umarım sen senin annen gibi bir kayınvalideyle karşılaşırsın.unutmadan hiçbirşey göründüğü gibi değildir..

doğrusunu söylemek gerekirse kayınvalidem bende daha iyi hatta cok cok iyi :nazar:
yemek yapar önüme koyar sonra toplar bana el sürdürtmez biz bi kavga edelim eşimle ne yudum ne yemek yer nede uyku uyur üzüntüden
su ana kadar aramızda gecenlerin hiç birini eşime anlatmamıstır.
ve daha bir cok sey var aklıma gelmeyen
nasıl hakkı ödenir bilmiyorum
zaten kayınvalidemle tanısan herkese cok sanslısın der :nazar:
bende elimden geldiğince iyi bir gelin olmaya calısıyorum :asigim:

1-ben hayırsız bi gelınım sadece bayramda seyranda arayan biri olarak ,
2-daima basıma buyrugum asla onun dedıklerıne kulak asmam,
3-çalışmayan biri olarak ( ögrenciyim) ; bu halimle herzaman oğluşuna maddi açıdan yük olurum,
4-onun gözünde daima dış kapının mandalıyımdır ( etrafa karşı bana derki; '' kızım benım , 2kızım oldu,gorumcesine nasıl davranıyorsam gelınımede aynı muameleyı gosterıyorum''. palavradan baska birsey deil)
5-kendisiyle kavgalarımı hemen eşime yetiştirmemde benim düşük çeneli biri oldumu gosterır + bazı seylerı ben uydurdugum için oğluşunu ona karşı kışkırtanda tamamen BENİM.

...............kayınvalidem bir Melektir..................

İnşallah inanabilirsiniz yazacaklarıma arkadaşlar çünkü kötü bir şaka gibi yaşadıklarım ya da KABUS desem daha doğru :çok üzgünüm:

Daha nişanlandığımız da başladı kayınvalide (hiç yakıştıramıyorum ona bu sözü yakışmıyo çünkü)

Nişan ın 2. günü sizi nişanladım ama oğlumla rahat görüşün, elalem laf etmesin diye nişanladım kusura bakma 5 sene bekleyeceksin evlenmek için dedi :1shok:

Oğlu ne zaman bize oturmaya gelse o gelmeden tlf la arayıp saat 10 olmadan gönder ben korkuyorum.(Yemin ederim hayalet gelse onu görünce korkar kaçar ne korku vardır ne bişey)(Kayınpederim tırcı üsrekli şehir dışında ama inanın yalnız olduğu için korktuğu için yapmıyor bunu yeri geldiğinde ben bişeyden korkmam ne olucak der hep)

Neyse inat ettim nişanlıma bu sene olacak düğün dedim. Çünkü biz nişanlımla öle planlamıştık her neyse damarı tuttu beraber oturucaz dedi kaynana hayır dedim eşşek gibi oturucaksın dedi.

Neyse aylarca ağlattı, huzur kalmadı.(Ayrı evde oturuyoruz güyaa) Evlendik daha düğün de gelin odasına geçtik tüm takılan altınları, paraları aldı. Kuduruyorum, sinirimden ölüyorum en güzel günümde. Eşim diyor aman hayatım bişey deme lütfen borç yapmış bırak alsın ben yapıcam sana ilerde. Herşeyi yuttuğum gibi bunu da yuttum senağlama

Düğünün 2. günü yola çıktık balayına (eşim işten ayrılmıştı düğünden 3 ay önce) Antalya ya kadar gittik merkeze girdik tlf başladı KAYNANA arıyor çabuk gelin acil anne ne diyosun antalya dayız daha arabadab inmedik ben anlamam diyor çabuk iş buldum yarın gitmen lazım Yemin ederim arabadan inmeden geri döndük ağlaya ağlaya senağlama

İş falan olmadı.İçine etti ya yetti ona. Her sabah o uyandırır sabah bırakmaz uyuyalım gece bırakmaz uyuyalım. 1 haftalık evliyken yine tlf çabuk gelin burd kalıcaksınız benim canım sıkılıyor dedi
Ve şuna dikkat; ne işiniz varsa burda yapın orda oda var, orda da banyo dedi bana yaaaaaaa edepsiz. Sen bi evin bi oğlunu aldın mecbursun burda kalıcaksın dedi ve yarın öbür gün ben felç olduğum da sen altımdan alıcaksın dedi. Hadi bana kızsın bazı arkadaşlar edepsiz dedim die kaynanama :kızgın:

Allah şahit o güne kadar onca terbiyesizliğine rağmen ağzımı açmamıştım ama;
-Bittim oan Sen dedim gelininle nasıl yatak odası muhabbeti yaparsın, sen o karakterde olabilirsin ama ben değilim.

-Nasıl mecbursun dersin Allah katın da bile gelin kayınvalide ye, kaynanaya bakmak zorun da değilsin diyor Kadına sen kimsin?

-Her şeyin bir adabı var ona göre konuş tatlı ol canımı ye o zaman sen bakma desen ben bakarım.

-Yeter dedim yaşının kadını ol, anne ol, büyük ol Allah tan kork ben insan evladı değil miyim. Biraz düzelir gibi oldu canımı nasıl yaktığını anladı sandım ama nafile ayn aynı aynı........

Ben daha 4 aylık evliyim ama 2 aydır evimde yemek yapamıyorum hergün onlardayız (bizim borcumuzu ödüyorlarmış diye)

Hergün ayrı bir edepsizliği var

Ve şuan eşim onun yanında 3 saat önce arayıp canım sıkılıyo yanıma gel dedi eşim gitti haber verdi yanında kalıcakmış yine yalnızım ne kötü gelinim dimiiiiiii

Kusuruma bakmayın bu kadar uzattığım için ama kimseye anlatamıyorum annem ölür kahrından bilse mutlu gelini oynuyorum ona zaten annem yalnız 24 yaşında dul kaldı tek derdi ben ve kardeşim mutlu olsun senağlama

Tek paylaşacağım sizlersiniz :çok üzgünüm:

kayinvalideme göre iyi bi gelin diilim cok kötüyüm.
benim kayinvalidem cok tembel biri sürekli oturacak süslenecek giyinecek kusanacak
emirler yagdiracak bizse onun dediklerini yapicaz.daha yeni evliyken bana evinin anahtarini verdi sabahlari gel cayi koy kahvaltiyi hazirla annecim kahvalti hazir deyip beni uyandir beraber kahvalti yapalim benim evimin islerini yapalim sonra git kendi evinin islerini yap dedi.
denedim ama bütün günüm is yapmakla geciyo 9 da kalksam gittim cay oldu o kalkti kahvalti isler felan saat 12 oluyo evime gel kendi islerimi yap dusa gir yemek yap aksamm oluyo inanamiyorum yaa.
yapamadim.gitmedim bende cok bozuldu.kahvaltisini hazirlamiyorum ama bazen yemek götürüyorum pasta börek götürüyorum ona gittigimizde evinin islerini yapiyorum(ondan daha temiz yapiyorum cok pasakli:)) bide ben biraz özgürlügüme düskünüm giyim kusam cok karisiyo ogluna her firsatta beni sikayet ediyo sürekli bana emirler yagdiriyo sinir oluyorum ama ses cikarmiyorum ben öle kavgaci bi tip degilim sessizimdir.oda iyce üstüme geliyo beni sinir etmeye calisiyo keske ogluma seni degilde köyden cahil bi kiz alsaydim hem o benim her isimi yapardi hemde ben onu istedigim gibi giydirirdim felan diyo.
beni kizdirmak icin herseyi yapiyo hic bi firsati kacirmiyo laf sokmalar vs vs...
önceden cok agliyodum ama artik takmiyorum fazla
ben iyi bi gelin degilim ona göre evet bencede iyi bi gelin degilim keske biraz yagci yalaka icten pazarlikli bi gelin olsaydim(ah annecigim sen emret ben herseyi yaparim,seni kendi annemden bile cok seviyorum) bak ozaman nasil seviyodu beni:)

Kayınvalide hep bir adım önde olmalıdır bence...
Çünkü o gelin olmuştur ama gelin henüz kayınvalide olmamıştır...
Büyüğün tutumu belirler sevgiyi de saygıyı da..
Kayınvalidesiyle sorun yaşamamış bir gelinim...
Ve bu daha çok onun ağırlığı ve tarzıyla alakalı..

inşallah bundan sonrasında da bir sorun yaşamazsın nazar değmesin sana canısı
evet k.valide k.valide olmuştur bizler daha olamadık ama bize örnek bir k.validelermi he
bence yerine göre kişilik olarak değişir ama benim k.valide bana hiç bir zaman örnek bir k.valide olmamıştır
evlendiğim den beri saygımda kusur etmedim kalplerini kırmadım
ben ne kadar yaklaştıkca onlar benim tırlatmama sebeb oldular
sinirimi piskolojimi altüst ettiler ben evlendiğimde 65 yaşındaydı şimdi 76 yaşında ve hala aynı
sanırım bugün istemeyerek kalbini kırdım artık bardağı taşırdığından yani
anlatcam uzayıp gitçek sayfalar
kısa ve öz geçem bunun toz konduramadığı bir gelini var benle çok uğraştılar eşimide doldurup üzerime saldılar
gelini ne yaptıysa kendilerine karşı saygısızlık diz boyu ben yapmışım gibi
eşime anlattılar ailemin gelmesini bana istemediler benim aileme gitmemi
evime karışmak istedier izin vermedim
yani sincice akıllara ne gelirse yaptılar
yapmamış gibi göründüler beni çok yıprattılar
ve o gelini hala k.valideye saygısızlık yapıyor genede o kıymetli onlar için sadece ben
köle gibi
şuan k.validenin ayagı kırık ve ben ilğileniyorum kıymetli gelini inmiyor yanına demiş yüzüne karşı ben bakamam diye
her yanına indiğimde ondan bahsediyor bana beni çıldırtmak için ve bugün çıldırttı beni bende istemeden kırdım kalbini isterse oğluna desin umrumda değil
kaynanalar kaynana gibi yanaşsa gelinler bu kadar göze batmazlar
kötü duruma düşmezler birazda gelinlerin kötü olmalarına k.valideler sorumlu
madem oğlunu kıskanacaksın evlendirme ya
ben yemek yaparım aaaaaaaaaaaa ben de yapardım benim yaptıgımı yemezdi filan daha neler neler şimdi bende
k.valide oldugumda gelinime k.validemin yaptıgınımı yapayım
dedikodusu fulll acayip kızdırıyor beni çinayet işlemesem bayriiiiiiii:roflol:

bayram günü hasta halde yollara düşüp yataklara düşecek kadar kötüleştiğimde evlerinde bir köpek yavrusu kadar acınıp insan yerine konmadıgımda daha iyi anladım ne kadar kötü oldugumu..
uc gun sureklı yattıktan sonra ıgneden dönerken kapıda tesadufen karsılastgmda kaynbaba namzetıyle bır gecmıs olsun ya da nasıl oldun sorusuna layık ve muhatap görulmedgımde anladım kötunun kötusu oldugumu..
on gün boyunca hem bedenen hem ruhen hasta sanıye sanıye esımın hatrına cekmek zorunda kaldıgım cın ıskencesını andıran bayram tatılnden sonra vedalasırken sevgılı kayınbaba denen adamın esımı opup ugurlar ugurlamaz ıcerı kosa kosa gıdıp bana bır gule gule demedıgınde anladım kötunun en kötusu oldugumu..
evımıze dönup tam ohh dıyecegım zamanda esımın bana karsı degısen tavırlarının ardından gelen o hıc aklmdan cıkmayacak sahane atasözünü," ne ektiysen onu biciyorsun x hanm" ı duydugumda anladım kötü kelimesinin bana iltifat olacak kadar kücük,hafif kaldıgını..

ha sımdıye kadar anlayısım mı kıttı da yenı dustu jetonum..hayır..basından berı yaptıgım butun saflıklarımla,iyi niyetlerımle,insaniyetle saygıyla ve sükunetle,susrak,yutarak buyuk deyıp sayarak unuturken ya da unuttum dıye yalanlarla avunup esımı onore ederken kaybettıgım kadınlık ve asagılanan ınsanlık onurumla bırlıkte gıden tum mutlu duslerımde..her asamasında evlılgıımn..yasayarak yasatılarak en yasamadgım durumları..uc maymunu oynadıgım her an aslında bılıyordum iyinin onların lugatıinde yer almayan bır kelıme oldugunu..onların dunyasında böyle temız ınsanı mezıyetlere yer yoktu ya madem..bundan sonra benden kötusu de olmasın o halde ne dıyeyım..sımdı cok emınım kendımden..bugune dek ıyı oldum hakkını veremedım kötu gelın olmanın..bundan sonra vasfıma layık olacagım ben de..eee ne de olsa ekılenın bıcılme vaktıymıs vakıt..e yukarda da Allah var ya..bana yeter o tek sahıt..

canım çok çok geçmiş olun boşver hakedene gerektiği davran
kimseye bişey deme bundan sonara eşine bile
çok üüzldüm yazdığını okuyunca
sıkma canını daha fazla ne kadarlık evlisin
merak ettim ..üzülmeye değmiyor bazen
zaman en iyi ilaç umarım atlatırsın ....

kayinvalideme göre iyi bi gelin diilim cok kötüyüm.
benim kayinvalidem cok tembel biri sürekli oturacak süslenecek giyinecek kusanacak
emirler yagdiracak bizse onun dediklerini yapicaz.daha yeni evliyken bana evinin anahtarini verdi sabahlari gel cayi koy kahvaltiyi hazirla annecim kahvalti hazir deyip beni uyandir beraber kahvalti yapalim benim evimin islerini yapalim sonra git kendi evinin islerini yap dedi.
denedim ama bütün günüm is yapmakla geciyo 9 da kalksam gittim cay oldu o kalkti kahvalti isler felan saat 12 oluyo evime gel kendi islerimi yap dusa gir yemek yap aksamm oluyo inanamiyorum yaa.
yapamadim.gitmedim bende cok bozuldu.kahvaltisini hazirlamiyorum ama bazen yemek götürüyorum pasta börek götürüyorum ona gittigimizde evinin islerini yapiyorum(ondan daha temiz yapiyorum cok pasakli:)) bide ben biraz özgürlügüme düskünüm giyim kusam cok karisiyo ogluna her firsatta beni sikayet ediyo sürekli bana emirler yagdiriyo sinir oluyorum ama ses cikarmiyorum ben öle kavgaci bi tip degilim sessizimdir.oda iyce üstüme geliyo beni sinir etmeye calisiyo keske ogluma seni degilde köyden cahil bi kiz alsaydim hem o benim her isimi yapardi hemde ben onu istedigim gibi giydirirdim felan diyo.
beni kizdirmak icin herseyi yapiyo hic bi firsati kacirmiyo laf sokmalar vs vs...
önceden cok agliyodum ama artik takmiyorum fazla
ben iyi bi gelin degilim ona göre evet bencede iyi bi gelin degilim keske biraz yagci yalaka icten pazarlikli bi gelin olsaydim(ah annecigim sen emret ben herseyi yaparim,seni kendi annemden bile cok seviyorum) bak ozaman nasil seviyodu beni:)

Kusura bakmayın ama sizin kayınvalideniz biraz az yesinde kendine paralı hizmetçi tutsun:oklava:

destinacım sana şu kadarını söyleyim..günü geldiği zaman sende gelin olacaksın..şuan kendi ailenin yaptıkları doğru geldiği için..gelinler kayınvalidelerini genelde sevmezler evlerinde istemezler gibi bir şeyler yazmışsın....bunun nedenini geniş çaplı olarak düşündünmü hiç???senin annen dünyanın en iyi kayınvalidesi bile seçilse yarın sen elin kapısına vardığında annenin davranışına benzer davranışları görmediğinde ne düşüneceksin..buradaki insanlar durduk yere her lafın altından bişey aramıyorlar ..sen şimdi sen neden savunuyorsun da dersin hemen açıuklayım bende bir gelin sıfatına sahip bir birey olarak onların sıkıntılarını az çok tahmin edebiliyorum..emin ol belli bir yerden sonra o saydıklarının hiç bir önemi kalmıyor ..iki saniyenin içinde dış kapının dış mandalı oluyorsun..tekrar söylüyorum umarım sen senin annen gibi bir kayınvalideyle karşılaşırsın.unutmadan hiçbirşey göründüğü gibi değildir..

kesinlikle haklısınız bazı kayınvalideler çok kötü dedikoducu kıskanç işallah öyle bir kaynanam olmaz:Saruboceq: benim annem gerçekten iyi bir eş iyi bir anne ve kayınvalide,söylediğim mana aramak lafınıda görüdüklerimden söyledim:çok üzgünüm: geneleme yapmadıma.s. hep gelinler kötü diye birşey olamaz ama gönül isterki herkes iyi anlaşsın aile bağları kopmasın sizin dediğinizde doğru, sevmiyosa zorlamanın anlamı yok formalite icabı bayramlarda seyranlarda elin öpersiniz o kadar:delphin:

Back
X