• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalideleriniz hala eşlerinize size de sormadan yolluk hazırlıyor mu?

Arada börek yapıyor sabah getiriyor çok mutlu oluyorum çay yapmak yetiyor mis gibi yiyoruz ,hiç art niyet görmedim .Tek sıkıntı sen güzel yapmıyorsun ben yaparım derse sıkıntı olur onun dışında öküz altında buzağı aramaya gerek yok.....

Kayınvalideleriniz hala eşlerinize
Aç kalmasın, akşam yemek yiyemeyecek, yola gidecek diye, evde yemek pişecek mi diye size de sormadan yolluk hazırlıyor mu kızlar ?
ne var bunda her şeyi de sorun haline getirmeyin adam evlendi diye annesinin çocuğu olmaktan cıkmıyor oğlu o bunu unutma sana bir mesaj vermeye çalışmıyor sen de yaparsın ama ana o bunu unutma sen de olacaksın şefkatini ve saygını bırakma

İlk evlendiğimiz zamanlarda kayınvalidem, “yemek yaptın mı?” diye sormadan bana da yemek gönderirdi. Sonuç genelde aynı olurdu: İkimizden birinin yemeği çöp… çoğunlukla da onunki. Ben mutfağa girdiğimde çeşitlerimi yaparım. 1 günlük değil yani.
Ve inanın çok üzülürdüm. Hem günah, hem nimet.

Şunu söylemek isterim; bu bencillik değil ama evler ayrı, mutfaklar ayrı. “Kızım yemeğin var mı, yoksa getireyim mi?” demek var; bir de emrivaki yemek göndermek var. Oğlunu aç bırakıyorum sanki diye düşünürdüm hatırlıyorum ☺️ şimdi olsa takılır mıydım bilmiyorum gerçi bu kadar.

Ben de kayınvalidemi arayıp kibarca, yemeğimi yaptığımı, ihtiyacım olursa isteyeceğimi söyledim. Ondan sonra her şey çok daha kolay oldu.

Biz çalıştığımız için o da yapar ama sorar yine de. sadece yemek göndermez zaten yakın degılız ama mesela yemeğe gittiysek söyler evde yemeğiniz var mı vereyim vs diye. Biz eger varsa verme çöpe atılır diyoruz acık acık. O zaman vermiyor.
Ama yola giderken kırk kere bişi yapma dememize rağmen yapıp beni krize sokuyor. ben hiç sevmiyorum yollarda börek çörek vs. Zaten gittiğimiz yerler ya bodrum Antalya Marmaris falan yani ortalama 8 saat sürüyor. ben tatile giderken durup kahvaltı vs yapmayı sevdiğim için sevmem. ayrıca araç kullandığımız için bi mola da olmus oluyor Bu sene onu da götürdük bi otele kırk kere yapma dememe rağmen arka koltuktan çeri domates uzatıyordu bana araba kullanırken :D
Yemedim asla sinirimden hatta dalga gectim eşime dedim sağa çekelim de bi de çay bulalım kahvaltı yapın dedim :D

Evlenmeden önce ne gerek var ben yaparım diyordum. Ama şimdi her gittiğimde ertesi günün yemeğini alıyorum 😄😄 yola gittiğimizde benzer şeyler yaptığında işime geliyor. Çoğu zaman ay neyse uğraşmıcam şimdi iyi olur diyorum. Laf sokarak bişey yapmıyorsa, canıma minnet valla.

Öğle yemeğini evden götürüyor eşim o yüzden ekstra yük oluyor yemek işi bana,
yolluk molluk bir şeyler yapsa oğluna çok işime gelir ama yapmıyor, hoş evdekileri doyurdu da benimki mi kaldı gerçi orası da ayrı ama neyse :KK53:

Back
X