Kayinvalidem aileme küs (ne sebeple bilmiyoruz)...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

kuboshh

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2025
25
-18
1
34
Siz olsaniz ne yaparsiniz..

Yurtdisinda yasiyorum ve benim ailem burada. Esimin ailesi turkiyede.

Kayinvalidem 1 yildir hicbir sekilde konusmuyor. Kendi capinda küs. Annem kayinpederim ile konusurken hic telefona gelmiyor, veya bir bahaneyle yok oluyor (namaza duruyor).

1 yasinda kizim var, ve kizim oldugundan beri birbirleriyle hic konusmadilar (ne üzücü).

Benim ailem birkac hafftaya izine gidecek ve kayinvalidemin ailemi ziyaret etmeyecegin kaygisi var icimde. Ne biliyim ya gitmezse hosgeldine diye kafamda buyutuyorum bu olayi.

Neden küstü diye sormayin, vallahi billahi bilmiyoruz, kafasinda ne kurdu onuda bilmiyoruz ...

Yani siz olsaniz esinizin ailesi, ailenize küsse, sizin tepkiniz ne olurdu (hakli veya haksiz) sonucta ortada bizim hatrimiz var degilmi... küsülmemesi gerekir cocuklarin hatri icin..

Bana deyinki,
Bu seni ilgilendirmez, birak ne halleri varsa kendileri görsun diyin,
Yada, sen haklisin ben olsam bende gönül koyarim diyin..

Ve ben bu yüzden yazin turkiyeye gitmek bile istemiyorum..

benim kaynanam da anneme 5 yıldır küs, soruyoruz sebepne her defasında başka bir bahanesi var.
2 oğlan sünnet ettim sırf bu sebeple sünnet düğünü dahi yapmadım, çekemem şimdi iki küsü bi düğünde

sallayın gitsin, bırakın birbirilerine gidip gelmesinler, gidince nolacak ?
kendince bi oto b... ka alınmıştır , sudan sebep işte..

hayat onun bunu umursayacak kadar uzun değil, yarın ardınıza dönün yılar çoook geçmiş ..

adettendir, senin kv türkiyeye geldiğinde önce ailen hoşgeldine gider sonra onlar iadeyi ziyaret eder.
ailen gidecek mi bunu sormalısın

kocan annene hesap sordu mu, kayınbabanıza sordunuz mu ?

Yani siz olsaniz esinizin ailesi, ailenize küsse, sizin tepkiniz ne olurdu (hakli veya haksiz) sonucta ortada bizim hatrimiz var degilmi... küsülmemesi gerekir cocuklarin hatri icin..
Neden küs olduğunu sorardım. Sebebini bilmiyorsunuz bile, ki hatrınızın yetip yetmeyeceğini bileceksiniz.

Kimse kimseyle görüşmek sorunda değil annenizde birdaha arayip sormasın bu kadar basit

Neden böyle davrandığını kendisine sorun. Eğer geçerli bir sebebi varsa haksız olan taraf özür diler konu kapanır. Koskoca insanlar sonuçta. Geçerli bir sebebi yoksa da takmayın ister gelsin ister gelmesin kendi bilir. Üstüne de düşmeyin çok fazla. Herkesin kendi tercihi, herkes kendi tercihlerinin sonucuna katlanır.

benim kaynanam da anneme 5 yıldır küs, soruyoruz sebepne her defasında başka bir bahanesi var.
2 oğlan sünnet ettim sırf bu sebeple sünnet düğünü dahi yapmadım, çekemem şimdi iki küsü bi düğünde

sallayın gitsin, bırakın birbirilerine gidip gelmesinler, gidince nolacak ?
kendince bi oto b... ka alınmıştır , sudan sebep işte..

hayat onun bunu umursayacak kadar uzun değil, yarın ardınıza dönün yılar çoook geçmiş ..

adettendir, senin kv türkiyeye geldiğinde önce ailen hoşgeldine gider sonra onlar iadeyi ziyaret eder.
ailen gidecek mi bunu sormalısın

kocan annene hesap sordu mu, kayınbabanıza sordunuz mu ?
TUrkiyeye gidecek olan benim kendi ailem. Kayinvalidem turkiyede zaten. Normalde onun bi hosgeldine gelmesi gerekmezmi

Umursamayın yok sayın kayınvalideyi fark etmemiş gibi yapın daha da kudursun gitmezse de farketmemiş gibi yap hiç muamelesi çek önemseme

Neden küs olduğunu sorardım. Sebebini bilmiyorsunuz bile, ki hatrınızın yetip yetmeyeceğini bileceksiniz.
Kardesimin yaptigi bi hatadan dolayi (hatasi benim evimde baska erkek arkadaslariyla kalmasiydi, ve bu onun icin kabul edilir birsey degildi), ve bu surede bende turkiyede esimin yanindaydim. Ev bostu..

Bu nedenle annemi sucluyor.. nasil olurda izin verir diye..

Neden böyle davrandığını kendisine sorun. Eğer geçerli bir sebebi varsa haksız olan taraf özür diler konu kapanır. Koskoca insanlar sonuçta. Geçerli bir sebebi yoksa da takmayın ister gelsin ister gelmesin kendi bilir. Üstüne de düşmeyin çok fazla. Herkesin kendi tercihi, herkes kendi tercihlerinin sonucuna katlanır.
Peki bu sebeple sen olsan kayinvalidenin evinde kalirmisin?

Bekleyin bi gitsinler bakalım eğer bi adım atılmazsa o zaman sorarsınız neden noldu die

Siz olsaniz ne yaparsiniz..

Yurtdisinda yasiyorum ve benim ailem burada. Esimin ailesi turkiyede.

Kayinvalidem 1 yildir hicbir sekilde konusmuyor. Kendi capinda küs. Annem kayinpederim ile konusurken hic telefona gelmiyor, veya bir bahaneyle yok oluyor (namaza duruyor).

1 yasinda kizim var, ve kizim oldugundan beri birbirleriyle hic konusmadilar (ne üzücü).

Benim ailem birkac hafftaya izine gidecek ve kayinvalidemin ailemi ziyaret etmeyecegin kaygisi var icimde. Ne biliyim ya gitmezse hosgeldine diye kafamda buyutuyorum bu olayi.

Neden küstü diye sormayin, vallahi billahi bilmiyoruz, kafasinda ne kurdu onuda bilmiyoruz ...

Bana deyinki,
Bu seni ilgilendirmez, birak ne halleri varsa kendileri görsun diyin,
Yada, sen haklisin ben olsam bende gönül koyarim diyin..

Ve ben bu yüzden yazin turkiyeye gitmek bile istemiyorum..
Keşke burda konu açmak yerine önce lv ile konuşmayı deneseniz, kayınpederinizle. Siz yapamıyorsanız eşiniz yapsa dimi ama. Konuşulmuş olmaması imkansız bence.

Kardesimin yaptigi bi hatadan dolayi (hatasi benim evimde baska erkek arkadaslariyla kalmasiydi, ve bu onun icin kabul edilir birsey degildi), ve bu surede bende turkiyede esimin yanindaydim. Ev bostu..

E biliyormuşsunuz sebebini nie bilmiyorum die yemin ediyorsunuz .

Üstelik sizde hak vermiş olmalısınız kayınvalidenize kiii kardesımın hatası diyorsunuz

Sebep buysa eşinizin bir kere bu konuya müdahale etmesi gerekir. Annesine sana ne demesi gerekir. Ama konuyu bilmiyorum dediniz şimdi bunu yazıyorsunuz anlam veremedim. Ayrıca kardeşiniz bir hata yapmamış ki? Bu yüzden küsmesi bana mantıklı gelmedi. Bence başka bir şey vardır. Başkasının evine karışamaz sonuçta. O kim oluyor da bunu kabul edecek ya da etmeyecek?

Anneniz de ağzını açıp benim evim benim çocuğum sana ne oluyor diyemiyor mu? Garip gerçekten.

Ona neymiş elalemin çocuğundan? O kim oluyor?

Sadece bunun oldugunu zannetmiyorum cunku.. sizce haklimi bu konuda
Bence haksız… kimse benim evime karışamaz eşim sorun etmemiş olduktan sonra ama bence işte

Ama eşinizin ailesi muhafazakar ise oğlunun evinde baldızının erkek arkadaşlarıyla kalmasını yanlış görmüş olabilir .Türkiye şartlarındaki bi anneyle yurt dışı şartlarındaki bi anne yaşları aynı olsa bile kafa yapıları farklı olabilir toplumsal yaşayız tarzıyla alakalı olarak .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X