• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidem aileme küs (ne sebeple bilmiyoruz)...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim kaynanamda annemi sevmez kendince hoşlanmıyor demekki hele doğumda annem bende kalıyorken suratına bakmadı değişiktir triplidir havalıdır sanarsın dünyayı o kurtarıyor. Annem hastanede karıştı diye sinir olmuş herhalde annem yani sanane karışır ben doğuruyorum. Boşver dedim anneme salla suratına bakmıyorsa sende bakma. Geçen süt getirmiş anneme sağol dedim geçtim. Annemde ona çay şeker falan aldı. Küsse küs az ötede küssün çokta tın yani. Siz keyfinize bakın
Oylemi dersin.. sende haklisin yani ben niye bukadar dert ediyorsam.. annemde der zaten, "kizim amaan ben takmiyorum sen niye bukadar dertleniyorsun, gelirse kapim herkese acik gelmezsede ne yapayim cani sagolsun der"..

Bak ister istemez sende tavrini koyuyorsun kayinvalidene, sirf annene surat yapiyor diye.. iste benim anlatmak istedigimde bu.. tabiki kimse kimseyle gorusmek aramak sormak zorunda degil, asil problem, benim nasil davranmam gerektigi.. yani üzüluyorum annemin adina.. birde evine gidecem 1 ay..

Peki sen gidiyormusun annenin gormek istemedigi kayinvalidenin evine
Yetişkin insansınız, eşinle ve çocuğunla bir ailesin. Ne sen annene biriyle görüş ya da görüşme diyebilirsin ne de annen sana onunla görüş ya da görüşme diyebilir. İki tarafın da kök ailesi var. Görüşüp görüşmeme kararı senin ve eşinin ortak kararı olmalı.

Böyle bir soru soruyor olman bile doğru değil. Annen görmek istemiyorsa görmez. Önemli olan senin ne istediğin. İstiyorsan gör istemiyorsan görme, bu kadar zor değil.

Özetle başkasının aklıyla ya da olayıyla hareket etme. Kendi tercihine göre hareket et.

Kardesimin yaptigi bi hatadan dolayi (hatasi benim evimde baska erkek arkadaslariyla kalmasiydi, ve bu onun icin kabul edilir birsey degildi), ve bu surede bende turkiyede esimin yanindaydim. Ev bostu..

Bu nedenle annemi sucluyor.. nasil olurda izin verir diye..
Sizin baska bi uyeliginizle anlattiginiz bu konuyu ben cok iyi hatırlıyorum, niye ayni uyelikle devam etmediniz ki?

Yetişkin insansınız, eşinle ve çocuğunla bir ailesin. Ne sen annene biriyle görüş ya da görüşme diyebilirsin ne de annen sana onunla görüş ya da görüşme diyebilir. İki tarafın da kök ailesi var. Görüşüp görüşmeme kararı senin ve eşinin ortak kararı olmalı.

Böyle bir soru soruyor olman bile doğru değil. Annen görmek istemiyorsa görmez. Önemli olan senin ne istediğin. İstiyorsan gör istemiyorsan görme, bu kadar zor değil.

Özetle başkasının aklıyla ya da olayıyla hareket etme. Kendi tercihine göre hareket et.
Haklisin yetiskin insanlariz.. kafamda cok buyuttum bu olayi.. yanlis yapmak asla istemiyorum kimseye karsi..
Size sormak istedigim hatalimiyim boyle dusunerek veya davranarakti.. yani beni aydinlatin demek istemistim

Kardesimin yaptigi bi hatadan dolayi (hatasi benim evimde baska erkek arkadaslariyla kalmasiydi, ve bu onun icin kabul edilir birsey degildi), ve bu surede bende turkiyede esimin yanindaydim. Ev bostu..

Bu nedenle annemi sucluyor.. nasil olurda izin verir diye..
Ay o konunuzu hatirliyorum, sizin evinizde kardeşinizin kalması sizi ilgilendirir.
Kadın hala bunu davasini sürüp, annenizi suçlayıp, üstüne bir de görüşmuyorsa, anneniz de artık aramayiversin.
Annenizin Israrla kadinla konuşmak, görüşmek istemesi, sanki sucluymuş ta, kendini affettirmeye cabaliyormus gibi anlaşılıyor.

Akrabayiz ne yazikki..
Kayinpederimin kendisi dayim olur..
Haklisin gereksiz kaygi, belkide akraba oldugundan bilmiyorum..😏
Niye ne yazık ki? Zorla mı evlendirdiler sizi dayınızın oğluyla, erkek mi yoktu Almanya'da? Kayınvalide kayınpeder yazınca 7 kat el sandık. Annenizin öz kardeşine dayım değil kayınpederim mi diyorsunuz? Yenge teyze dayı nasıl kayınvalide kayınpedere dönüyor? Bir yaşında çocuğunuz varmış. Fiziksel gelişimi yerinde mi, genetik tarama yapıldımı hamile kaldıktan sonra? Uzak da değil yakın akrabasınız, hiç korkmadınız mı çocuğum engelli doğabilir diye? Hadi bu çocuk normal doğmuş olabilir ama ya ikinci çocuk isterseniz ve engelli çıkarsa? Neyse derya deniz memleketler mecburen kardeş çocuklarının evliliğinden oluşacak bütün hasta çocuklara gık demeden bakıyorlar nasıl olsa. Kaç nesil geçti ama hala ilk giden gurbetçi kafasıyla devam edin, gram geliştirmeyin kendinizi. Tek derdiniz öz kardeşlerin pardon dünürlerin birbirine hoşgeldine gidip gitmemesi olsun. Orada yetişmişsiniz büyümüşsünüz, çok mu mecbur kaldınız Türkiye'den koca bulup götürmeye, o yetmiyor bir de sülale boyu sorun yaşıyorsunuz.

Ben ilk evlendiğim seneler bir araya öyle çok getirdim ki iki dünürü her gün okey masaları kurdum onları çağırdım yemekler hazırladım birbirlerine gitmelerini gelmelerini sağladım sonra baktım her seferinde ben yoruluyorum o küsmesin bu kızmasın o surat asmasın bedenen olan bir yorgunluk değil bu küstüler barıştırdım falan baktım olmuyo dedim ki kimse benim evimde bir araya gelmeyecek hatta bir araya geldiğiniz de ben olmayacağım 3 sene böyl geçirdim aaa bi baktım artık bir araya gelmek istiyorlar hayır diyprum bahaneler buluyorum falan bugün bir araya geldiler nasıl tatlılar nasıl hoşgörülü nasıl iyiler dmeek ki napmak gerek ;

Kendi hallerine bırakıp küsen küssün diyeceksin

Ben ilk evlendiğim seneler bir araya öyle çok getirdim ki iki dünürü her gün okey masaları kurdum onları çağırdım yemekler hazırladım birbirlerine gitmelerini gelmelerini sağladım sonra baktım her seferinde ben yoruluyorum o küsmesin bu kızmasın o surat asmasın bedenen olan bir yorgunluk değil bu küstüler barıştırdım falan baktım olmuyo dedim ki kimse benim evimde bir araya gelmeyecek hatta bir araya geldiğiniz de ben olmayacağım 3 sene böyl geçirdim aaa bi baktım artık bir araya gelmek istiyorlar hayır diyprum bahaneler buluyorum falan bugün bir araya geldiler nasıl tatlılar nasıl hoşgörülü nasıl iyiler dmeek ki napmak gerek ;

Kendi hallerine bırakıp küsen küssün diyeceksin
Konudaki dünürler; dayı yenge teyze enişte.

Niye ne yazık ki? Zorla mı evlendirdiler sizi dayınızın oğluyla, erkek mi yoktu Almanya'da? Kayınvalide kayınpeder yazınca 7 kat el sandık. Annenizin öz kardeşine dayım değil kayınpederim mi diyorsunuz? Yenge teyze dayı nasıl kayınvalide kayınpedere dönüyor? Bir yaşında çocuğunuz varmış. Fiziksel gelişimi yerinde mi, genetik tarama yapıldımı hamile kaldıktan sonra? Uzak da değil yakın akrabasınız, hiç korkmadınız mı çocuğum engelli doğabilir diye? Hadi bu çocuk normal doğmuş olabilir ama ya ikinci çocuk isterseniz ve engelli çıkarsa? Neyse derya deniz memleketler mecburen kardeş çocuklarının evliliğinden oluşacak bütün hasta çocuklara gık demeden bakıyorlar nasıl olsa. Kaç nesil geçti ama hala ilk giden gurbetçi kafasıyla devam edin, gram geliştirmeyin kendinizi. Tek derdiniz öz kardeşlerin pardon dünürlerin birbirine hoşgeldine gidip gitmemesi olsun. Orada yetişmişsiniz büyümüşsünüz, çok mu mecbur kaldınız Türkiye'den koca bulup götürmeye, o yetmiyor bir de sülale boyu sorun yaşıyorsunuz.
Ne kadar kirici bir yorum..
Sana hayatimi yargila veya kiminle, nerde ve ne zaman evlenecegimi sormadim..
Her iki laftan birini sakat cocuklara bagliyorsunuz..! Sakat dogan cocuklarin bircogu normal bireylerden meydana geliyor ne yazikki.. buna sen ben degil, rabbim karar verir. Benim etrafimda bircok akraba evliligi yapan var hicbiride ne sakat nede özürlu..

Evet isteyerek ve severek 10 yil once evlendim.. kimse beni zorlada vermedi zorlada almadi.. tamamen kendimiz istedik.. avrupada evlenen ciftlerin yuzde 50si hep bosaniyor.. bunlarda mi akraba evliliginden.. hayir! Anlasamayan bircok insan var..

Kayinpederi lafina gelince, kimden bahsettigimi anlayiniz diye oyle belirttim, tabiki kayinpederime dayi diye hitap ediyorum.. konuyu baska yere cekme..

Ve siz burda yorum yaparken, kiminiz alay edercesine yorumlar yapiyorsunuz.. ben cikmaza girmesen, sizlerle sohbet etmezsem nasil rahatlayabilirim ki?
Ne kadar kolay insanlari yargilamak ve ustune basa basa NEDEN NEDEN NEDEN demek..

Sana yargila demedim, siz olsaniz bu durumda ne yapardiniz dedim.. hatta abartiyorda olabilirim, gereksiz bir kaygida olabilir bunuda kabul ediyorum.. demekki sormak istedimki sordum..

Yinede yorumun icin tesekkur ederim ama kimsenin hayatini yargilayip sorgulamayin.. cocugum birkere tup bebek ile oldu, genetik bile yaptirdik.. buda akraba oldugumuz icin degil, kendim kronik hastasi oldugum icin.. iciniz rahat olsun! Elhamdulillah cocugumda cok saglikli..

Ve son olarak evet kac nesil gecti.. lakin hayat bu, nasip, kader denen birsey var, kimse biz evlenelim diye zorlamadiki.. kendimiz istedik.. ve Allahin helal kildigi birseyi, sizler nasil oluyor da ötekilestire biliyorsunuz?

Siz de o beğenmediğiniz kaynana pardon yengenizin kafasındasınız. Aynı dünya görüşü, aynı bakış açısı. Neden küstüğünü biliyormuşsunuz, nasıl gönlü alınır en iyi siz bilirsiniz yine.

Hiç boşa kızmayın gönül koymayın. Yaşlanınca o olacaksınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X