Niye ne yazık ki? Zorla mı evlendirdiler sizi dayınızın oğluyla, erkek mi yoktu Almanya'da? Kayınvalide kayınpeder yazınca 7 kat el sandık. Annenizin öz kardeşine dayım değil kayınpederim mi diyorsunuz? Yenge teyze dayı nasıl kayınvalide kayınpedere dönüyor? Bir yaşında çocuğunuz varmış. Fiziksel gelişimi yerinde mi, genetik tarama yapıldımı hamile kaldıktan sonra? Uzak da değil yakın akrabasınız, hiç korkmadınız mı çocuğum engelli doğabilir diye? Hadi bu çocuk normal doğmuş olabilir ama ya ikinci çocuk isterseniz ve engelli çıkarsa? Neyse derya deniz memleketler mecburen kardeş çocuklarının evliliğinden oluşacak bütün hasta çocuklara gık demeden bakıyorlar nasıl olsa. Kaç nesil geçti ama hala ilk giden gurbetçi kafasıyla devam edin, gram geliştirmeyin kendinizi. Tek derdiniz öz kardeşlerin pardon dünürlerin birbirine hoşgeldine gidip gitmemesi olsun. Orada yetişmişsiniz büyümüşsünüz, çok mu mecbur kaldınız Türkiye'den koca bulup götürmeye, o yetmiyor bir de sülale boyu sorun yaşıyorsunuz.
Ne kadar kirici bir yorum..
Sana hayatimi yargila veya kiminle, nerde ve ne zaman evlenecegimi sormadim..
Her iki laftan birini sakat cocuklara bagliyorsunuz..! Sakat dogan cocuklarin bircogu normal bireylerden meydana geliyor ne yazikki.. buna sen ben degil, rabbim karar verir. Benim etrafimda bircok akraba evliligi yapan var hicbiride ne sakat nede özürlu..
Evet isteyerek ve severek 10 yil once evlendim.. kimse beni zorlada vermedi zorlada almadi.. tamamen kendimiz istedik.. avrupada evlenen ciftlerin yuzde 50si hep bosaniyor.. bunlarda mi akraba evliliginden.. hayir! Anlasamayan bircok insan var..
Kayinpederi lafina gelince, kimden bahsettigimi anlayiniz diye oyle belirttim, tabiki kayinpederime dayi diye hitap ediyorum.. konuyu baska yere cekme..
Ve siz burda yorum yaparken, kiminiz alay edercesine yorumlar yapiyorsunuz.. ben cikmaza girmesen, sizlerle sohbet etmezsem nasil rahatlayabilirim ki?
Ne kadar kolay insanlari yargilamak ve ustune basa basa NEDEN NEDEN NEDEN demek..
Sana yargila demedim, siz olsaniz bu durumda ne yapardiniz dedim.. hatta abartiyorda olabilirim, gereksiz bir kaygida olabilir bunuda kabul ediyorum.. demekki sormak istedimki sordum..
Yinede yorumun icin tesekkur ederim ama kimsenin hayatini yargilayip sorgulamayin.. cocugum birkere
tup bebek ile oldu, genetik bile yaptirdik.. buda akraba oldugumuz icin degil, kendim kronik hastasi oldugum icin.. iciniz rahat olsun! Elhamdulillah cocugumda cok saglikli..
Ve son olarak evet kac nesil gecti.. lakin hayat bu, nasip, kader denen birsey var, kimse biz evlenelim diye zorlamadiki.. kendimiz istedik.. ve Allahin helal kildigi birseyi, sizler nasil oluyor da ötekilestire biliyorsunuz?