Kayınvalidem, Asker Eşim, Çekilen Krediler...

iş açmayı, batırmayı, tekrar açmayı, o borcu yapmayı beceren ödemeyi de becersin! Size güvenip mi yapmış o kadar borcu? Oturduğu ev kendininse satsın ödesin! Tam tersini düşünelim hadi, sizin 40.000TL kredi borcunuz var ve ödeyemiyorsunuz, kayınvalideniz ödermiydi bu borcu? Hiç sanmam! Sizde aynen onu yapın! Mesele eşinizi ikna etmekse, bunun için çocuk bile yapabilirdim ben olsam. Annenden önce kendi çocuğumu düşünmem gerek, onun da masrafları olacak diye. Ki zaten istiyormuşsunuz da...

Ahh... Burnundan da kıl aldırmaz.

Çocuk konusu zaten içime oturuyor. Kaç sene oldu hakkım değil mi artık?

O aldrmıyosa siz alacaksınız o kılı burnundan
Ben kim olursa olsun hatasının bedelini kendi ödemezse tekrarlayacağını düşünüyorum

Ayrıca bu sefer ki konu sizi de kasacak derecede bişey
Bence taviz verme
Sen giyim kuşamdan hatta çocuktan vazgeçerken
Milletin kozmetiğinden süsünden vazgeçmemesi, üstüne gel bi de benim borcumu öde demesi haksızlığın daniskası
Açık açık de benim böyle bi lüksüm yok, çocuğumu bile ertelemişken bir borcun altına daha giremem diye

Çok teşekkürler. Ama şu ana kadar yardım ettik hala da edeceğiz eşimin annesi sonuçta. Ama bu borcun asla bitmeyecek olması insanı sıkıntıya sokuyor. Eşimin borcu olsa yine neyse eşim kendi için hayatta yaşamaz. Markette bile kendine bişeyler alır sonra yerine bırakır. Benim aldıklarıma karışmaz ama kendine de almaz. Böyleyken borç ödemek insana biraz dokunuyor.

Canım maşallah çok güzel bi evliliğin var.:46:Ne yaptın borç konusunu? Bu arada eşinin askerden gelmesine çok var mı?

Kaynana değil resmen bela kozmetik,sigara içmesl tam boğmalık bide sorumsuz
arsan atılmaz satsan satılmaz
durumun gerçekten zor , paşa paşa ödeyeceksiniz kadının umrunda değil beceriksiz , ohhh ne rahat hayat oğlu varya

Bir koca bunca sıkıntıya değer mi be.

Düşünüyorum şimdi, çekip gitseniz, kendi maddi özgürlüğünüzle yeni bir hayata başlasanız şu an oldugunuzdan daha mı kötü durumda olurdunuz?

Ama bi laf varya cidden, Allah dağına göre kar veriyor. Ben olsam bırak borcu ödemeyi, teklif ettiği an cıngar çıkartırırım. Hani hep deniyor ya, evlenirken anne baba yardım etmek zorunda mı diye, gelin bu borcu ödemek zorunda mı?

Yanlış anlamayın asla kötü bir niyetim yokta bir laf var, sırtınızı eğerseniz binen çok olurmuş. Bence atın bu yükü üzerinizden. Alsın borcunu 20 yılda ödeyeceğim diye her ay maaşının bir miktarı krediye gitsin bir miktarını harcasın. Yaparken sıze mi sormuş?

hadi yardım ettiniz diğelim. neyle ödeyeceksiniz o parayı. koca asker ona para ver.. yetmesin anasına da gönder...

bitlerinizle mi geçineceksiniz...

ne biçim insanlar var ya:47:... (eşiniz ve kaynananız için diyorum)

Son düzenleme:
Zaten bu halde 5 sene falan oluyor taksidi. En fazla bu kadar vade verilebiliyormuş zaten. Tasarruf konusunda da hiç borcu yokmuş gibi davranıyor. Gereksiz harcamaları çok fazla. Dönüp dolaşıp bu borçlar bize patlayacak gibi. Hayattaki tek çocuğu eşim. Ne bekliyordum ki :47:
Benm esim 5 kardesler ama benim maasi yiyoruz esimin geliriyle de gorumcemim kredisini ev masraflarini karsiliyoruz. Bu nasil ??

Benm esim 5 kardesler ama benim maasi yiyoruz esimin geliriyle de gorumcemim kredisini ev masraflarini karsiliyoruz. Bu nasil ??

Haa birde kucuk gorumceyi okutuyoruz tabi bunun yaninda.. oyle uc bes harclik felan degil ustelik
baya baya okutuyoruz canim gorumcecigimi..

erkek kardes dag gibiymis de.tabi bakacakmis da.ailesine sozu varmis da ...

Buyuk gorumcenin krediyi ode, kucuk gorumceyi okut.amma guc vermis allah benim kocama be...

Haa birde kucuk gorumceyi okutuyoruz tabi bunun yaninda.. oyle uc bes harclik felan degil ustelik
baya baya okutuyoruz canim gorumcecigimi..

erkek kardes dag gibiymis de.tabi bakacakmis da.ailesine sozu varmis da ...

Buyuk gorumcenin krediyi ode, kucuk gorumceyi okut.amma guc vermis allah benim kocama be...

Benim kocam dağ gibidir bana mı bakamıycak deyip evinde otur sende ne yoruyorsun kendini güzel kardeşim :)

Ben senin yorumlarini cok begenirim.Hep akli basinda yorumlar yaparsin.

Hem kayinvalidene hem esine cok kizdim.Ama en cok esine kizdim.Annesi tek akrabasiysa ,sen necisin.

Lütfen kimse icin borc ödeme,kredi cekme.Cünkü sonu yok, o borc bitmez zaten .

Esin cok merakliysa gelince hem normal islerde hem de extra islere gitsin,ödesin annesinin borcunu.
Mantikli birisin,lütfen bu borcun altina girme,kimseye yardim ederim diye güvence verme.
Sana da yazik , acik acik konus esinle .

Benim kocam dağ gibidir bana mı bakamıycak deyip evinde otur sende ne yoruyorsun kendini güzel kardeşim :)

Suan hamileyim canim

Asiri duygusalim evde dursam daha kotu olurum diye mecbur calisiyorum.

onu ben de dusundum.ablasinin evinim borcunu odeyen bana da cals dye diretmz diretmemeli.

Doguma son iki ay kala ayrimlayi dusunuyorum isten.

gerci o zaman da k.v tum bizim evde turer de...yapacak bsy yok.

Back
X