• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maaş konusu

Jandarma 60-65 alıyorsada gerçekten çok az, ben 65 alıyorum 8-9 senem doldu (sağlık). Aynı alıyor olmamız tuhaf. Adamında 3 çocuğu var kiralar var derken yetmez ki mümkün değil. Hele üni okuyan varsa ciddi paralar bunlar. Siz bi artı eksi hesap yağın oturun konuşun en güzeli. Belki kumar yoktur adam yettiremedi kredi çekti bi şeyler oldu bilemezsiniz. Kağıt kalem alın yazın tane tane ne gelmiş ne gitmiş
Öyle ya,eşi de memur bi sıkıntıları yok,evleri de var..Doğunun en ücra yerlerinde de görev yaptı,Allah askerlerimizi korusun....konu sahibine gelince, eşi bu borcun ne olduğunu açıklamalı..2 çocukla kabul edip evlendiğinde göre adam sevmiş demek ki..Temiz ,efendi bir adamsa eş olarak yardım edilebilir..ama nasıl bi işe bulaştığını anlatması gerek

Gerçekten bende çok tutuldum ona. Herkes aynı jargonu bilmek zorunda mı, aldattıysa zina davası dersin geçersin hukukta kalktı şu bu bilmem ne, halk dili diye bir şey var. Yoksa zina işledi diye şeriat kanunları işlenmeyeceğini herkes biliyor.
Bende hukukçu değilim ve biri aldatma nedeniyle boşanmak istese zina davası açmış diyebilirim ve kimsede kadı efendiye gitti diye anlamaz😄😄
Halk dili olabilemez 🙄 tam ve doğru ifadeler kullanmak zorunda herkes. Başka bir konuya daha denk geldim yakınlarda. Konu anlamsız bir yerde takılı kalıyor birileri kendini tatmin edecek diye.

Merhaba arkadaşlar şimdi sizlere bir sorum var. Eşim 24 yıllık uzman jandarma komando kursu vs de var. Şu an doğu görevinde. Tayinimiz çıktı ve benden bilezik istedi sebebini sordum borcumuz var dedi nasıl yani dedim meğerse bankadan kredi çekmiş ayrıca ki.kartina da girmiş 500 bin TL icerdeymisiz. Dedim sen ne yaptın. Hiç bişey diyor.sen dedim ne kadar maaş alıyorsun? Diyor ki 60 bin TL . Yahu mesleğe yeni giren alıyor bu maaşı diyorum aldığım maaş bu diyor. Şimdi sorum şu bu Ağustos da 8.kademe ye geçiş yapıyor bu adam ne kadar maaş alıyor öğrenmem lazım e devletinde yok baktım .
Tüm mesajlarınızı okudum eşinizin size tek artısı sizi umreye göndermek olmuş. Ama fark ettim ki siz belli ki ikinci evliliğinizi yaptığınız için adam alttan alıyorsunuz ama bu doğru değil ondan para istediğinizde para yok diyorsa büyük ayıp ediyor. Bu da bir saygısızlıktır. Size para göndermesi gerekiyor. Bir araya geldiğinizde de bu durum devam ederse boşanmaktan çekinmeyin

lisans mezunu memur 8.kademeden başlar genellikle. onca yıl çalışıp 8.kademede olması zor bi ihtimal. 60 binden fazladır maaşı. e devlet üzerinden e-bordro yazıp kuruşuna kadar bordrosunu yani döküman olarak maaşınızı görebilirsiniz tüm kesintiler ile. 500 bin borç varsa başka bir iş vardır diye düşünüyorum. bilemedim yahu.
8. kademe dediği şey sanırım jandarmanın kendi iç derecelendirmesini ilgilendiren bişey

yoksa normal memuriyet derecesi olarak 1in 4ü filan gibi bişey demiş

ayrıca askeri personelin bordrosu görünmüyormuş gerçekten e-devlette, OYAK sebepli kesintileri farklı oluyormuş

yani kadının dediği şeyler koşulları içinde doğru

adam da benim anladığım ilk eşi ve çocuklarına ne gerekiyorsa onu gönderiyor zaten maaş da 70 alsın hadi 80 alsın.

bu adam bir başına yaşıyor. kendine bir ev döndürüyor ve bekar erkek olarak çıkıp pazardan ne ucuzsa onu alıp yapıp buzluğa atarak, market market indirimde tuvalet kağıdı arayarak stok yaparak filan yaşamıyordur herhalde? çünkü erkekler pek öyle varlıklar değiller. askeri personel olanlar hiç değiller. bu bir de ev yemeğine düzene alışmış bir adam, üstelik asker, aktif, sadece boğazına bile harcıyordur yani.

lojmanda bile kalıyor olsa (bekara lojman çıkıyosa?) çocuklarına kurstu telefondu vırttı zırttı gönderiyorsa, kendine de düzenli ev hayatı olmayıp dışarda vs yiyorsa. e bir de evlenmiş bir altın almış, git-gel yapıyor. biraz da hesabın ucunu kaçırırsa borçlanabilir. atıyorum arabası vardır (asker olup arabası olmayanı bilmiyorum) kaskosu yokken bir kaza yapar. evde basit tamirat olur ihmal eder, arıza büyür. atıyorum yani bunları 500 bin bu koşullarda olmayacak borç değil -kumar vs olmadan bile olabilir ki asker kesim denelde iddia filan da oynar.

dahası evlenmişler ama aile birliği yok. bu çift şu ana kadar ne birlikte yaşamış ne doğru düzgün cinsel bir hikayeleri var. birbirlerini aile gibi benimsemiş değiller.

normal şartlarda bir evlilik olsa nasıl maaşını bilmezsin denir de işte, bu şartlarda bilmemiş.

konu sahibinin bir riski daha var. kiası 800 TL miş.

bence kocanın maaşını bilmemekten daha mucizevi bir olay 800 TL kirayla oturmak
ev sahibi çıkın derse ya da güncelleyelim derse ne yapacaklarmış merak ettim

bir de batıya tayin çıkmış....
şimdi

yani admaın eviyle ev sahibinin evi birleşecek mi? bu kadın 2 çocuğu alıp o şehre mi gidecek?

konuda bunlar neden sorulmamış ben asıl onu merak ettim. zira bu evliliğe şans vereceklerse, kadın taşınacaksa umarım anlalıp geçirebilirler yoksa bir daha 800 liraya kira da bulamaz...

Merhaba arkadaşlar şimdi sizlere bir sorum var. Eşim 24 yıllık uzman jandarma komando kursu vs de var. Şu an doğu görevinde. Tayinimiz çıktı ve benden bilezik istedi sebebini sordum borcumuz var dedi nasıl yani dedim meğerse bankadan kredi çekmiş ayrıca ki.kartina da girmiş 500 bin TL icerdeymisiz. Dedim sen ne yaptın. Hiç bişey diyor.sen dedim ne kadar maaş alıyorsun? Diyor ki 60 bin TL . Yahu mesleğe yeni giren alıyor bu maaşı diyorum aldığım maaş bu diyor. Şimdi sorum şu bu Ağustos da 8.kademe ye geçiş yapıyor bu adam ne kadar maaş alıyor öğrenmem lazım e devletinde yok baktım .
Canım bildiğim kadarı ile Doğu tazminatı ile şuan 92

Back
X