Nereden nasıl başlasam bilemiyorum, şuan o kadar gerginim ki. Daha önce de anlatmışımdır, biz eşimle kendi kendimize evlendik. Şu ana kadar kimseden bir destek görmedik tam tersini gördük... Bunun sonucu olarak bütün altınlarım borçlara gitti, kenarımızda kötü gün niyetine beş kuruş yok. Ki hala kredi ödüyoruz. Bir kaç aydır kredinin biri bitti. Kaç senedir çalışıyorum daha yeni yeni üstüme başıma almaya başladım. Çalıştığımın sefasını süreyim dedim biraz... Bu arada eşim asker, evim kira. Para toplansın diye ortadirek bir araba almıştık onunTek maaşa düştüm ama annemler yanıma taşındı sağolsunlar market alışverişini falan bana bırakmazlar. Ucu ucuna yetiyor.
Eşim az önce aradı, kayınvalidemin bankaya borcu vardı, miktarını bilmiyordum. Meğer bir kaç bankaya ve yere borcu varmış ve onları yapılandırıp tek bankaya ödemek istemiş. Sadece annesinden üçaylık ve asgari ücretin yarısı bile olmayan başka bir yerden gelirle ayda 1200 TL.

Kaç sene ödeyecek dedim, işte 40.000 kaç sene olacaksa

... Peki aldığı para krediye yetmeyecek? Ben de onun için aradım anneme bundan sonra biz para göndericez. Ama benim maaşım zor yetiyor? Babama da söylicem katkıda bulunsun. Bu arada eşimin babasıyla eşim küçükken boşanmışlar falan... Adam niye para göndersin ki sana, mecbur mu? Yetmez ki dedim. Bir de yardım kuruluşlarına derneklerini araştıracakmışım (bunu eşim akıl edemez hayatta kulağına çalınmış) Dedim ki o kadar muhtaç durumda insan varken böyle birşeyi istemem söz konusu bile değil. Nasıl derim kredi ödeyecek yardım

Şimdi diyebilirsiniz ki bu borç nasıl oldu? İşyeri açmaya çalıştı batırdı borcu bitmeden yeni bi iş kurdu, tutmadı derken yine yine... Borçlar birikince krediyle kapatmaya çalışmış o arada başka iş yapmaya çalışırken başka bankadan kredi çekmiş. Derken krediyi krediyle kapatmaya çalışırken bu meblağ olmuş. Zaten yeni bir iş yaparken kimseye sormaz araştırma yapmaz, olanca iyiliğiyle bodoslama dalar. Benim elimde mesleğim var ben bilmiyor muyum iş açmayı? Bu arada tasarruf etme konusuyla biraz sıkıntısı var. Şahsen o kadar borcum olsa yüzlerce liralık kozmetiğe para vermem, yada gereksiz eşyalar almam, günde kaç paket sigara içmem...
Şimdi oğlu askerde olduğuna göre son kredi olayının ucunun kime dokunduğunu hesaplamadığını sanmam. Kızlar ben 2010 da evlendim ve o zamandan beri çalışıp borç ödemeye uğraşıyorum. Benle evlenenler ikinciye hamileyken ben evlendiğimden beri mücadele etmekten 31 oldum hala çocuk düşünemedim. Eşim askerden gelsin ilk iş diyordum ama özel sektördeyim sırtımızdaki bunca yükle nasıl olacak? Biz ne zaman borçları bitireceğiz ne zaman çocuk yapacağız ne zaman ev sahibi olacağız? Milletin kaynanası kayınpederi ev verir iş verir düğününü yapıverir şu bizim duruma bakın. Şans işte...
Uzun oldu biliyorum. Yazmasam çatlardım şuan deliriyorum sinirden

Sahi, ne yapacağım ben?