Kayınvalidem, Asker Eşim, Çekilen Krediler...

valla diyen diyo elmeyracım bnm abimle yengem beş kuruş istemediğimiz halde kendilerinden, mesela eskiyen çekyatımızın yerine koltuk aldık dimi ooo paranız var sizin koltuk aldığınıza göre ben karıma daha evlendiği eşyaları kullandırıyorum.. oo tavuk da yiyebiliyorsunuz maşallah valla anne ben kimseye bakamam yaşlanan gitsin huzurevine herkes başının çaresine baksın..benim karım kimseye bakamaz dedi (tabi bunlar yengemle ikisinin düşünceleri)

biz hiç bir şey istemediğimiz halde bu şekilde muamele gördü anneciğim dünkü oğuzboyu nun görümcesinin ve sevginin kvsinin yengeme denk düşmesini çok isterdim..

Oğuzboyunun konusunda olay tamamen görümcenin sizofrenliği ama ben hayatta dangalak dangalak hatalar yapıp tek basına borcun icine girmiş bir kadına sırtımı dönmem. Ha bu demek değil ki güle oynaya borcunu öderim, koynuma boynuma dolarım....

Verebildiğim desteği veririm, sonra da yoluma bakarım.

Elmişim peki bu kız ne yapsın..Eşi askerde zaten ona da o bakıyor..

Eee eşi döndügünde aldıkları maaş toplamı zaten belli be gülüm..Birde çocuk istiyor bu kadın...Bir çocugun masrafı az çok nedir bilir kadınlar..

Zor çok zor..Kirada oturuyor üstelik..O parayla alacagı evin peşinatını verir..

Çok aklı geride olan bir kayınvalidesi var

Oğuzboyunun konusunda olay tamamen görümcenin sizofrenliği ama ben hayatta dangalak dangalak hatalar yapıp tek basına borcun icine girmiş bir kadına sırtımı dönmem. Ha bu demek değil ki güle oynaya borcunu öderim, koynuma boynuma dolarım....

Verebildiğim desteği veririm, sonra da yoluma bakarım.

Destek vereceğim insanın kendisinin de ders alıp kısmasını beklerim. Ben kendime bile bakım yapamazken kozmetiğe dünyanın parasını veriyorsa, sigarasından yemeğinden hiç bir şeyden kısmıyorsa ben çocuk yapmayı ertelediğim hayatta daha neyimden kısayım.

Ha dersini almıştır, o da hayatında bir kısıntıya gitmiştir ben de bir seferlik yardım ederim ama hiç sanmam. Yaşlı insanlar ders almak konusunda hiç iyi değiller. Yine tekrarlanır yine tekrarlanır.

Sinir oluyorum böyle düşüncesiz insanlara, eşine de biz ödeyeceğiz derken kızdım ama, kaç senedir borç ödüyorsun, kira da oturuyorsunuz, çocuk sahibi olmak istiyorsun bir de kayınvalide borcu, sen kayınvalidenin düşüncesizliğinin cezasını mı çekiceksin kendisi o kadar borcu olupta yokmuş gibi davranırken? Kozmetiğe, ıvır zıvıra harcamayı biliyorsa kısıp borcunu kapatmayıda bilir.

Bu tip insanlar arkasında bir kurtarıcısı olduğunu bildiğinden değişmezler, yani şimdi siz ödersiniz borcu ama kayınvaliden hiç birşey yokmuş gibi davranmaya devam eder, bi gün yine yapar böyle birşey nasılsa arkasını toplayan var çünkü. :ssz:

Destek vereceğim insanın kendisinin de ders alıp kısmasını beklerim. Ben kendime bile bakım yapamazken kozmetiğe dünyanın parasını veriyorsa, sigarasından yemeğinden hiç bir şeyden kısmıyorsa ben çocuk yapmayı ertelediğim hayatta daha neyimden kısayım.

Ha dersini almıştır, o da hayatında bir kısıntıya gitmiştir ben de bir seferlik yardım ederim ama hiç sanmam. Yaşlı insanlar ders almak konusunda hiç iyi değiller. Yine tekrarlanır yine tekrarlanır.

Yazdıklarına sonuna kadar katılmakla birlikte bir kez yardım ederdim. Baktım değişen bişi yok hersey aynı o zaman ben de dönerdim sırtımı.

Yazdıklarına sonuna kadar katılmakla birlikte bir kez yardım ederdim. Baktım değişen bişi yok hersey aynı o zaman ben de dönerdim sırtımı.

Peki aynı şeyi bir kadın yapabilir mi? Yani kadın çalışmasa (askerdeki eşi çalışmıyo sayabiliriz) kendi annesinin lüzumsuz bir borcunu ödemek için kocasına "Anneme bundan sonra biz para göndereceğiz" diyebilir mi?

Konu sahibinin eşi en azından hödük olmasa. "Canım biliyorum senden bunu isteyemem ama annemin şu dünyada benden başka kimsesi yok. Ona biraz yardım etsek olur mu? Senin gönlün razı olmadan yaparsam bunu iyi olmaz o yüzden lütfen beni anlamaya çalış" diyebilirdi. Ya da eşi annesine ben yardım edeceğim tabi anne ama sen de hayatında biraz tasarruf öğreneceksin diyebilmeli. Bir insan para göndericez diye konuşabiliyor eşiyle annesiyle de konuşabilir.

Eşiniz konuşamıyorsa siz konuşmak zorundasınız, yoksa o kramplar ömür boyu geçmez.

Anlatın kayinvalidenize, kozmetik bir yana üstünüze başınıza almadığınızdan bahsedin, çocuk isteğinizden bahsedin.
Kredi için yapacak bir şeyiniz olmadığını söyleyin.
Ama tamamen de bırakmayın öyle, mutfak masrafına veya faturalarına yardım edin biraz.
Krediyi kendi öderse mecbur tasarruf eder, krediyi siz öderseniz kendi parasını ne yapacağı belli olmaz.
Diğer masraflarına yardım edin edecekseniz ki az da olsa edin bence.

Eşiniz konuşamıyorsa siz konuşmak zorundasınız, yoksa o kramplar ömür boyu geçmez.

Anlatın kayinvalidenize, kozmetik bir yana üstünüze başınıza almadığınızdan bahsedin, çocuk isteğinizden bahsedin.
Ama tamamen de bırakmayın öyle, mutfak masrafına veya faturalarına yardım edin biraz.
Krediyi kendi öderse mecbur tasarruf eder, krediyi siz öderseniz kendi parasını ne yapacağı belli olmaz.

Bakın olağanüstü bir öneri. Kayınvalidenizin maaşı tamamen krediye gitsin. Siz ona gıda ve fatura yardımı yapın. Hem borç ödemenin nasıl bir şey olduğunu bilir ve ders alır diye düşünüyorum.

Ayrıca eşiniz madem annesi ile konuşmuyor, siz yardım edin ama ne şartlarda ettiğinizi anlatın. Torunu ertelediğinizi.

Bin kere beğenmek istiyorum üstteki yorumu.

Kadın askerdeki oğlunu sıkıştırınca oradan bana pörtleyeceğini biliyor ve emrivaki yapılmasına da deli oluyorum. Şuan işten çıksam gitsem ne yapacaklar? Ben mecbur muyum benim olmayan borcu ödemeye. Ayrıca ben her ne kadar çalışsam da asker eşiyim. Kimsenin salladığı yok valla...

sabahtan akşama kadar çalışıp k.validenin gereksiz borçlarını ödeyecek değilsin.sana zerre yardımı dokunmayan bir kadın için gelecek planlarını ve hatta çocuu planını sakın erteleme.bu konuda belki çok acımasızım ama ayağını yorganına göre uzatacaktı.

Kesinlikle bu yapılmalı, güzel öneri :42:

kesinlikle bu öneriyi değerlendirin derim.çok mantıklı.
Ancak kayınvalidenin kendi üzerine kredi çekmesinde bir engel olabilir.
ama çocuk fikrinizi ertelemeyin.
eşin askenden döndüğünde kendizi tartın,borçlarınız idare edilebilir bir noktaya gelince de düşünün bebeği derim.
kayınvalidenin sorumsuzca harcamaları yüzünden kendi geleceğinizi harcamayın.
bu en çok seni yıpratacaktır.
makul düzeyde arkadaşın da önerdiği gibi mutfak masrafları vs. için yardım yapın bence de.

Gercekten ihtiyaç sahibi olsa neyse de
O kadar borcu yaparken size mi sormuş?

Ben böyle ayağını yorganina gore uzatmayip
krediyi sanki banka bedava veriyormus gibi davranan insanlara hic acimam

Boyleleri zaten hep birilerine guvenir

O guvendigi daglara kar yagdirmak gerek ki anlasın.

Ben olsam 5 kurus vermem.
Esime de verdirmem.
Ucunda bosanma da olsa yaparim yani.

Ben calisip kazanacagim baskasinin sorumsuzlugunun ceremesini cekemem.

Son düzenleme:
Şimdi eşin neden askere gitti canım erteletmiş miydi gitmeden önce işi var mıydı ve birikmişiniz var mıydı onun parasıyla acaba nasılsa biriktirdik ben çalışırken deyip ona mı güveniyor. İş yeri açmış batırmış olabilir tahmin edememiş olabilir başına gelecekleri ama kozmetik sigara bunlar olmaması lazım tabii borcu var madem kısacak öderim ederim diye belki de şu zamana kadar kısma yapmamış olabilir ama eşinizi de bir yere kadar anlamaya çalışıyorum en kadar borç yapmışta olsa savurganlıkta yapsa sırtını dönemiyor banane diyemiyor bende yaşıyorum aynısını çünkü annem sigara içiyor kardeşimde aynı şekilde babamla ayrılar ve annem işten ayrılmak zorunda kaldı rahatsızlandı kiralarını ben gönderiyorum eşim primlerini yatırıyor kardeşim ne zam istiyor ne sigortasını başlattı, içtikleri sigara ikisinin ayda dünya para filan. Ama en yapayım ki annem banane diyemem ki. O zorluk çektikçe ben üzülürüm burada. Emekliliği bağlanana kadar ya da kardeşim evlenene kadar böyle. Ben sırf annem için çalışıyorum mesela ona kira gönderebilmek için benim hiç ihtiyacım yok durumumuz çok iyi. Tedavi gördüm gittim geldim izinler filan zor oluyor ama işte sırtını dönemiyorsun aynı şey annenin de başına gelebilirdi herhangi bir sebepten borcu olabilirdi baban olmayabilirdi sırtını dönemezdin sen de bizim de ihtiyacımız var diyerek ama birisi söylemiş bence de krediyi o ödesin siz fatura gıda yardımı yapın. Artık kaç ayda ödeyecekse kendi sorunu. Siz ne ihtiyacı varsa aylık yaparsınız faturasına yardım edersiniz daha az tutar. Madem kredi verince geçinemeyecek. Başka oğlu kızı filan yok mu onlarda az biraz yardım etseler. Kredi ödemek için lüks harcamalarından da kısar böylece.

canım şimdi kredi borçları kesin kv nin borçları mı? bence eşinin de olabilir.. yani ben de çevremden biliyorum. küçük küçük görünüyor eşim 25 lira 30 lira tuttu der.. ama bunu ay bazına vurduğunda hatırı sayılır bir rakam çıkıyor. sadece kredi onun üzerine gözüküyordur ya da öyle söylüyor olabilir..

ama gerçek ve somut olan birşeyler var.. eşin askerde.. borç var.. o da senin kayınvaliden..

bence faturaları sen öde.. ne biliyim elektrik,su vs. ısınma (azar azar) bunların da hesabını tut.. yüzüne vururak değil bu bilgi olarak tutmak için.. yardımcı ol.. eşin askerden gelince de adam akıllı bir konuşur yönünüzü ona göre belirlersiniz..

Nereden nasıl başlasam bilemiyorum, şuan o kadar gerginim ki. Daha önce de anlatmışımdır, biz eşimle kendi kendimize evlendik. Şu ana kadar kimseden bir destek görmedik tam tersini gördük... Bunun sonucu olarak bütün altınlarım borçlara gitti, kenarımızda kötü gün niyetine beş kuruş yok. Ki hala kredi ödüyoruz. Bir kaç aydır kredinin biri bitti. Kaç senedir çalışıyorum daha yeni yeni üstüme başıma almaya başladım. Çalıştığımın sefasını süreyim dedim biraz... Bu arada eşim asker, evim kira. Para toplansın diye ortadirek bir araba almıştık onunTek maaşa düştüm ama annemler yanıma taşındı sağolsunlar market alışverişini falan bana bırakmazlar. Ucu ucuna yetiyor.

Eşim az önce aradı, kayınvalidemin bankaya borcu vardı, miktarını bilmiyordum. Meğer bir kaç bankaya ve yere borcu varmış ve onları yapılandırıp tek bankaya ödemek istemiş. Sadece annesinden üçaylık ve asgari ücretin yarısı bile olmayan başka bir yerden gelirle ayda 1200 TL. :53: Kaç sene ödeyecek dedim, işte 40.000 kaç sene olacaksa :53::53:... Peki aldığı para krediye yetmeyecek? Ben de onun için aradım anneme bundan sonra biz para göndericez. Ama benim maaşım zor yetiyor? Babama da söylicem katkıda bulunsun. Bu arada eşimin babasıyla eşim küçükken boşanmışlar falan... Adam niye para göndersin ki sana, mecbur mu? Yetmez ki dedim. Bir de yardım kuruluşlarına derneklerini araştıracakmışım (bunu eşim akıl edemez hayatta kulağına çalınmış) Dedim ki o kadar muhtaç durumda insan varken böyle birşeyi istemem söz konusu bile değil. Nasıl derim kredi ödeyecek yardım :19: Şimdi diyebilirsiniz ki bu borç nasıl oldu? İşyeri açmaya çalıştı batırdı borcu bitmeden yeni bi iş kurdu, tutmadı derken yine yine... Borçlar birikince krediyle kapatmaya çalışmış o arada başka iş yapmaya çalışırken başka bankadan kredi çekmiş. Derken krediyi krediyle kapatmaya çalışırken bu meblağ olmuş. Zaten yeni bir iş yaparken kimseye sormaz araştırma yapmaz, olanca iyiliğiyle bodoslama dalar. Benim elimde mesleğim var ben bilmiyor muyum iş açmayı? Bu arada tasarruf etme konusuyla biraz sıkıntısı var. Şahsen o kadar borcum olsa yüzlerce liralık kozmetiğe para vermem, yada gereksiz eşyalar almam, günde kaç paket sigara içmem...

Şimdi oğlu askerde olduğuna göre son kredi olayının ucunun kime dokunduğunu hesaplamadığını sanmam. Kızlar ben 2010 da evlendim ve o zamandan beri çalışıp borç ödemeye uğraşıyorum. Benle evlenenler ikinciye hamileyken ben evlendiğimden beri mücadele etmekten 31 oldum hala çocuk düşünemedim. Eşim askerden gelsin ilk iş diyordum ama özel sektördeyim sırtımızdaki bunca yükle nasıl olacak? Biz ne zaman borçları bitireceğiz ne zaman çocuk yapacağız ne zaman ev sahibi olacağız? Milletin kaynanası kayınpederi ev verir iş verir düğününü yapıverir şu bizim duruma bakın. Şans işte...

Uzun oldu biliyorum. Yazmasam çatlardım şuan deliriyorum sinirden :47: Sahi, ne yapacağım ben?

Canım konuyu baştan sona okudum arkadaşlar güzel yorumlar yapmışlar. Sende arada kalmışsın belli ki yardım etmek de istiyorsun ama bi yandan da hem kv de kızıp hem de kendi maddi durumunu düşünüyorsun. Çok haklısın. Yazını ilk okumaya başladığımda ben de çok kızdım kv ne. Sorumsuz insanlardan nefret ederim. Ama malesef ki var böyle insanlar dünya üzerinde. Senin de nasibine düşmüş bir tanesi. Bende yazını okumayı bitirdiğimde diğer arkadaşlar gibi bir miktar yardım etmeni tavsiye etmeyi düşündüm. Bence de krediye elini sürme diğer ihtiyaçlarına yardımcı olabileceğini söyle. Böylelikle hem eşinle aranı bozmazsın hem de kv ni kırmamış olursun. Tabi ki o senin kırılmanı üzülmeni hiç düşünmüyor. Ama bunu sınavın olarak gör ve elinden geleni yap canım. Bizde bir gün yaşlanıcaz ve çocuklarımızın eline bakıcaz belki de. Ne kadar kötü ve düşüncesiz olsalar da anne babalarımız başımızın tacı olmalı. Sen eşinin annesine bugün sırtını dönersen eşin de günü gelir sana yapar. Ne ekersek onu biçeriz. Ayrıca evlenirken ne diyoruz iyi günde kötü günde yanında olmaya söz veriyoruz. Şimdi kötü günde eşine de sırtını dönmemelisin. Bazı arkadaşlar sonunda boşanma da olsa ödemem diyor. Arkadaşlar böyle bir evlilik hayatı olmaz. Ben burda tabi kv ni ya da eşini haklı görmüyorum tamamen sen haklısın. Sen zaten yardım edeceksen biraz eşin için ama daha çok kendin için yardım edeceksin. Görmezden gel ve affet derim. Keskin sirke küpüne zarar demişler. Nefret edersen stresten kendini yer bitirirsin. Ben de bu tür sorunlar yaşadım. Çok uzun zaman olmadı ama hala evlenirken çektiğim krediyi ödüyorum ve bir bu kadar zaman daha da ödeyeceğim. Üstelik krediyi bitiremememizin sebebi eşimin borç üstüne borç yapması. Stresten saçlarım dökülmeye falan başladı artık. Bu yüzden ben de takmamya çalışıyorum. Kendime zarar veriyorum çünkü. Çocuk konusuna gelince nasip diyorum Allah yazmıştır elbet alnımıza hayırlısını.

yuhh artık eski kocadan bile borç almaya yüzü olan insandan korkarım ben yaaa canım borç senin değil sana ne ödeme bence hastalık değil dert değil kime neyin yardımını yapacaksın. yazık daha yavrun bile yok diyorsun çalışmaktan ayyy çok sinir oldum yaa ödeme sakın hatta ben gelir savunurum seni ödemeyecek bu kadın bu parayı diye. az yesin içsin bi zahmet kaynanan. oğluna da aferin valla

yuhh artık eski kocadan bile borç almaya yüzü olan insandan korkarım ben yaaa canım borç senin değil sana ne ödeme bence hastalık değil dert değil kime neyin yardımını yapacaksın. yazık daha yavrun bile yok diyorsun çalışmaktan ayyy çok sinir oldum yaa ödeme sakın hatta ben gelir savunurum seni ödemeyecek bu kadın bu parayı diye. az yesin içsin bi zahmet kaynanan. oğluna da aferin valla

bence eski kocadan borç isteme olayı hikaye,
eşi, konu sahibini babamda verirse biraz daha az vermiş oluruz şeklinde rahatlatmaya çalışmış.
ama ben bütün borcun size kalacağını düşnüüyorum

okurken benimde mideme kramplar girdi
yahu oglu askerde
bir anne askerdeki oglundan nasıl para ister ya
halen anlamış degilim
insan biraz utanır yüzü kızarır:47:

Burayı okudukça kendimi çok acımasız buluyorum. Yani bu halde tek başınıza evlenmişsiniz askerdeki eşinize para gnderiyorsunuz eviniz kira yani şu durumda zaten siz zor geçiniyorsunuz. Birde yardım etmek de istiyorsunuz vs vs. Valla ya siz meleksiniz ya ben şeytan.

Yani ben böyle birşeyi kocamın bana söylemesine değil imkan vermek düşünmesine fırsat vermem, bana byle birşey teklif edilirse, ki ben kendi çocuğumdan vazgeçiyorken, ben o adamı boşarım ya.

Ha şimdi demek kolay di mi diyeceksiniz, ama 31 yaşına gelmiş bir kadın, bu durumda bebeğini ertelerken, bu kolay mı? Hem bakalım siz isteseniz bile olacak mı? Kadın gelininin maaşına güvenmiş oğlundan istemiş bak bak emrivakiye baaaakkk.

Valla ben herhalde bilemiyorum çok mu ailemi karıştırıyorum ilişkime yada ailem mi çok karışıyor dedim ya bilmiyorum ama benim anam babam bunu duysa, o adamı bi paralarlar, sonrada benim evladım çocuk yapmamış annenin borçlarını mı ödeceyecek derler, yani iş bana kalmadan çözülür. Yani tavsiye ederim. Bence bunu yapamıyorsanız, babanızın kredi çektiğini, ödeyemediğini çok zor durumda olduklarını söyleyin ve maaşımı onlara göndereceğim diyin.

canım ben şimdi anlamadım sen kayınvalidenin yanına ev mutfak giderleri ordan karşılansın diye taşınmadın mı o karşılıyordu diyorsun..peki şimdi borcu var onları birleştirmiş falan diyorsun. yani aslında harcanananı senden mi istiyorlar..

ben anlamadım.

canım ne yalan söyleyim aynı dertler bizde de var. kayınvalidemin borcu yok ama eşimin borcu vardı.katlandı.. ben geldim 35 yaşına.. sen 31miş..senin gibi ben de çocuk düşünemedim bu zamana kadar.. ama sen benden daha şanlısın daha küçüksün..

neyse .. kayınvaliden kaç yaşında çalışacak durumda değil mi.. hani o da yardımcı olsa.. ya da sen varsa annenin evine git.. orada kal paranı biriktir.. tabi oraya gidip paranı harcatırlar mı harcatırlar...maalesef ben bunu da gördüm. bizim gelinden..

Ben kaynanamın yanında değilim. Benim kendi annem babam benim yanıma taşındı ve mutfak masrafını onlar karşılıyor. Ben çalıştığım için annemin evi ters işyerime. Yani bu halde maaşım ucu ucuna yetiyor.

Back
X