• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem bebeğime para ile bakmak istiyor

Açıkçası parayla bakma olayını garipsemedim maaşı olmayan ninelere hep paraverildiğini duyuyorum sadece çocuğa bakmaksa mesele ev işi yemek falan yapmıyorsa 1500 çokmuş gerçekten bence işten ayrılıp kendi evladınıza kendiniz bakın başkasına minnet etmemiş olursunuz

Onuda herkese vermiyorlar , kriterlerii var bakan kişinin yaşı ,anne babanın aylık geliri çocuğun yaşı aklıma gelenler

Bende bunu anlamıyorum kendimde doğum yapicam Allah kimseye muhtaç etmesin ama anne baba yaslaniyolar bide kendi çocuklarını buyuttukleri yetmiyormus gibi çocuk bebek bakmak zorunda birakiliyolar . Tamam torun sevgisi başka ama o kadının kafası bakalım çocuk bebek sesini kaldirabiliyormu yeri geliyor biz gençler tahammül edemiyoruzki , onların artık belli hayatları kalmış belki kadın gezmek tozmak istiyor . Hadi bakıyor diyelim tabiki hoş tutulacak o istemeden sizin maddi destek olmanız vermeniz lazım . Bu sadece aaa torununada parayla bakacak meselesi değil , bencilce düşünmeyin ... Oğlu da annesinin bu durumuna nasıl sessiz kalıyor boşver diyor hayret ben olsam derdim senin annen nerde niye kaçtı madem ... Çok tek taraflı düşünüyorsunuz konu sahibi .
annemede çok kızıyorum beni yarı yolda bıraktı tek tarafflı değil aslında oğlu onların çok ihtiyacı olduğunu düşünmüyor boşvermesinin nedeni bu yüzden

gerçekten çok farklı bi yorum olmuş asla boynunun borcu diye bişey yazmadım oğlunun ihtiyacı var gelin çalışıp oğluna destek oluyor ,birde bu açıdan bakın, siz bakmayın o zaman torunlarınıza anlayış meselesi bu durum...
Oğlunun ihtiyacı var gelin çalışıyor ne demek. Sizin paraya ihtiyacınız yok demek ki havayla yaşıyorsunuz. Kayınvalidenizle olan durumda da yüzde bin beş yüz haksızsınız. Kadın para istese ama torunu diyorsunuz yetiştirme şeklinize laf etse ona alınıyorsunuz. Para vermeden babaanne diye beleş çocuk baktıracaksanız evet laf sokmasına filan da katlanacaksınız. Ama babaannesi o diyecekseniz de Filipinli dadı muamelesi beklemeyeceksiniz

Bekarlıkla ne alakası var,evliyim,3 çocuğum var.Ve bende torun bakma taraftarı değilim.Babaannem, tırnağın varsa başını kaşı derdi.Ben ne anneme,ne de kayınvalideme baktırmadım.Ben bir ev fazla alacağım ya da daha.iyi şartlarda yaşayacağım diye,insanların kalan ömrüne ipotek koymak doğru mu?Bizim kendi işimizdi,hem çocuklarıma baktım,hem çalıştım.Kendi işimiz olmasaydı,oturup kendim bakacaktım.Kayınvalidem gönlünce yaşıyor,bazen sebze ekiyor,bazen komşularıyla toplanıyor.Annem bizi büyütürken mahrum kaldığı kurslara katılıyor,gezilere gidiyor.Bence en doğrusu...
farklı bir bakış açısı şahsen benim de kızım var kızım çalışmak isterse ben çocuguna bakabilirim kişiye göre değişir bu durum .

Onuda herkese vermiyorlar , kriterlerii var bakan kişinin yaşı ,anne babanın aylık geliri çocuğun yaşı aklıma gelenler
Maaş derken emeklilikten falan bahsettim devletin toruna baktığı için yaptığı ödemeyi kasdetmedim

kimseye güvenip çocuk doğurmadım benim mesleğim var ve önü açık çalışmak istiyorum siz çocuk doğurdukran sonra çalışırsanız o zman beni anlarsınız zaten siz kv felan baktırmayın ama onların bakması en iyisi aile kültürü ile büyümesi çocuğunuz olmadğı için beni anlamanız çok zor o yüzden fazla kafanızı yormayın...
Memurum çocuğum olursa da çalışmaya devam edeceğim tabiki.Güzellikle bir şey anlatmaya çalışmıştım ama sizin farklı düşüncelere tahammülünüz yok.Sadece destek bekliyorsunuz.Burada bir konu açıyorsunuz,herkes kendi düşüncesini söyleyip yardım etmeye çalışıyor,çocuğunuz yok anlayamazsınız o yüzden kafa yormayın filan hoş değil gerçekten.

Keşke parayla bile olsa da baksa...Aynı şehirde olmamıza rağmen ele bırakacağım çocuğumu baksın diye

26 yasinda gucumun enerjimin yetmedigi bebegime 60 yas civari annemin karsiliksiz bakmasini kabul etmem. Ihtiyacin varsa karsilayalim demek ayri bir sey. Bir lokma bir hirkadan fazlasi kimine gore ihtiyactir kimine gore lukstur. Elinde parasi olsun gucu olsun keyfi olsun istiyor. Acikcasi ne kadar severseniz sevin cocuk bakmak cok zor bir sey. Muhtemelen disarida yaptiginiz isten fazla efor sarfediyor kayinvalide.

Bu gunler onun rahat etme gunleri
Ununu eleyip elegini asma gunleri

Buna ragmen bu zahmete giriyorsa bence o istemese de siz karsiligini verin.

Maddi acidan yetemezlerse basimin ustune, yoksa kendim de torunuma bakmak istemem. Yillarca okula gittim. Okul bitti 20 gun sonra ise girdim. Emekli olunca artik biraz hayatimi yasamak benim de hakkim, kayinvalidenizin de hakki.

Oğlunun ihtiyacı var gelin çalışıyor ne demek. Sizin paraya ihtiyacınız yok demek ki havayla yaşıyorsunuz. Kayınvalidenizle olan durumda da yüzde bin beş yüz haksızsınız. Kadın para istese ama torunu diyorsunuz yetiştirme şeklinize laf etse ona alınıyorsunuz. Para vermeden babaanne diye beleş çocuk baktıracaksanız evet laf sokmasına filan da katlanacaksınız. Ama babaannesi o diyecekseniz de Filipinli dadı muamelesi beklemeyeceksiniz
oğlunun ihtiyacı var gelin destek oluyor yazdım iyi okuyun hayat müşterek ,ben haksız olduğumu düşünmüyorum o sizin görüşünüz baktığı kişi torunu el değil farkındamısınız parasız bakması normal değil mi benim kültürümde böyle ...yorum yaparken kırıcı olmayın olumsuz kırıcı yorum yapmak içinde yorum yazmyaın kimse sizi zorla bu posta çağırmadı

sinir olcak bisey yok
memursaniz ewinize 5bin 6 bin para giriyordur
bakici tut deseler kusrrsiniz cunki bakici para
ama anne kayinvalide oldu mu BELEŞ
bu yasiniza kadar buytmus meslek sahibi yapmis size bakmis azcik da siz bakin
kadinlar yasli basli hayatlarini yasayacaklarina onlari kendinize köle yapiyosunuz
gercktrn bakmak isteseydi oflayip puflamaz

bakmak zorunda değil.
kafası götürmüyordur ya da bu yaştan sonra hayatını yaşamak istiyor olabilir.
ama bakacaksa da para karşılığı torun bakmak bana etik gelmiyor.
o söylemeden zaten ihtiyaçları karşılanır.
ama işi ticarete dökmek, çıkar güdüp öyle bakmak kafamdaki nine-torun ilişkisine uymuyor.

Boyle minnet etmek zorunda kaliyorsunuz.Belki guvenilir ama kahri da cekilmez.Illa ki guvenilir baska birileri vardir. Al cocugunu baskasina baktir ver parayi gam yemezsin kahir cekmezsin karisamaz da ohh miss

oğlunun ihtiyacı var gelin destek oluyor yazdım iyi okuyun hayat müşterek ,ben haksız olduğumu düşünmüyorum o sizin görüşünüz baktığı kişi torunu el değil farkındamısınız parasız bakması normal değil mi benim kültürümde böyle ...yorum yaparken kırıcı olmayın olumsuz kırıcı yorum yapmak içinde yorum yazmyaın kimse sizi zorla bu posta çağırmadı
Konunun girişine tabela asın bari; olumsuz yorum yapacaklar girmesin diye. Benim kültürümde böyle laflarına da hasta oluyorum; sizin kültürümüzde kayınvalidenin hizmetimi görmek filan da var onları uyguluyor musunuz muhtemelen hayır. Kültür adet hep işinize yarayan kısımları ayıklayın zaten

Memurum çocuğum olursa da çalışmaya devam edeceğim tabiki.Güzellikle bir şey anlatmaya çalışmıştım ama sizin farklı düşüncelere tahammülünüz yok.Sadece destek bekliyorsunuz.Burada bir konu açıyorsunuz,herkes kendi düşüncesini söyleyip yardım etmeye çalışıyor,çocuğunuz yok anlayamazsınız o yüzden kafa yormayın filan hoş değil gerçekten.
siz yardımcı olmaya calışmıyorsunuz ki kendi düşüncenizde diretiyosunuz sadece bence sizin tavrınız hoş değil

Konunun girişine tabela asın bari; olumsuz yorum yapacaklar girmesin diye. Benim kültürümde böyle laflarına da hasta oluyorum; sizin kültürümüzde kayınvalidenin hizmetimi görmek filan da var onları uyguluyor musunuz muhtemelen hayır. Kültür adet hep işinize yarayan kısımları ayıklayın zaten
ewt sizin için asıcam tabelayı

Toruna bakmak zorunda mı:işsiz: kendi anneniz yan çizince sadece çizdi oluyor kv para isteyince zoruma gitti oluyor:işsiz:kvnin bakmasından da rahatsızsanız kreşe verin o zaman. Kreş de 1000 den aşağıda değil
beles bakitmak varken okadar para verilir mi
konu sahibinn dusuncesi bu
normalde 1000 ise cocuk bakmak 500 600 verseler yine bisry demez kadin
ama nerde gediyeyle gecistriyilar

seninki yine para ile bakmak istiyormuş benim annem 'torunuma bakamam kurura bakma. ben 3 çocuğu nasıl büyüttüysem siz de büyüteceksiniz. bana güvenip çocuk yapmayın' diyor. ki ben de zaten ona hak veriyorum.
o yaştan sonra gezip tozacağı yerde bir de başına bebek bırakmak istemiyorum.

Back
X