• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem bebeğime para ile bakmak istiyor

Çok kızıyorum şu bakmak zorundalar tavrına. Kimse bakmak zorunda değil yahu, sevmek başka şey gün boyu çocuk bakmak başka... Ben annemi okadar çocuk büyütüp rahat etmişken tekrar eve tıkmaya kıyamam, kv olsa ona da kıyamazdım. Ha baksa bile ozaman maaş verir gibi para verirdim istemese de, başkası gelse kaç katını vereceğim zaten. Ki istanbulda yarım güne 1500 istiyor hatunlar. Pazarlık bile yapamıyosun sırf çocuk emin elde olsun diye, kv laf edince konuşmak kolay oluyor tabi. Bence siz başkasına verin parayı, hem kimse de size karışmamış olur, aranızı da bozmazsınız bu nedenden ötürü...

Merhaba kızlar 17 aylık bebeğim var ve çalışıyorum Bebeğime kayınvalidem bakıyor , aslında başta annemle sıra ile bakıcaklardı ama annem yan çizdi kendisi şehir dışında yaşlı babanne var kavinvalidem alt katta neyse kayınvalidem bebeğime baktığından beri sürekli kendinde bir söz hakkı tabiri caizse bana sürekli laf sokmalar , bebeğime bakıyor diye herşeye katlanmak zorundamıyım ?? sürekli hediye alıyorum pof pof tutuyorum ama artık bu durumdan çok sıkıldım hele ki dün bana ayşenin gelini torununa para ile bakıyormuş 1500,00 Tl veriyormuş kayınvalidesine dedi nasıl yaa dedim insan kendi torununa para ile bakarmı dedim ne kadar ayıp sana versek sende alırmısın bunu mu demek istiyrosun dedim alırım niye almıyım dedi anne bişeye ihtiyacın varsa karşılayalım paraya ihtiyacın varsa verelim ama çocuk bakmak için benden para talep edemezsin dedim çok gücüme gitti açıkcası bakmamak için sürekli yokuş yapıyor insan kendi torununa para ile bakarmı yaa???eşime anlatıyorum sürekli boşver diyor ... onun boşver deyip kafaya takmadığı şeyler bende birike birike beni hasta edicek ne yapmalı nasıl davranmalı ??
Anneniz bakmayıp o bakıyorsa bence biraz daha fazla söz hakkına sahip gerçekten. Bir de şöyle düşünün o da bakmazsa ne olucak? Evet parayla bakmak deyince hoş durmuyor (tabi bakmadığı zaman başka iş yapıp para kaZanıyorsa o ayrı), ama torununa bakmak zorunda diye düşünmek de hoş durmuyor. Çünkü o durumda anneniz de bakmak zorunda :KK43: benim de tam tersi kayınvalidem bakmıyor, bi kere hastaneye bi kere de eve geldi iki lohusalığımda da; yaşlı zaten, haliyle öyle bi beklentim de yok. Ama bu durumda eşimin de annemin bakmasını beklemek gibi bi lüksü yok. Yine de annem iki lohusalığımda da yanımdaydı,, mecbur kaldığı günlerde de baktı.. amma velakin eşim de söylediğiniz civarda maaş vererek yardımcı tuttu bu defa... çünkü "annem yoruluyor" dedim net bi şekilde... olmaz tutamam deseydi o zaman ben de "peki söyle annene sırayla baksınlar" derdim... zira nispeten genç olması annemi fedakarlık yapmak zorunda bırakamaz... ayrıca bu durumda başkasına güvenemiyorum illa sen bak anne desem de ihtiyacı olduğu için o zaman bakıcıyı gönder parasını bana ver dese gıkım çıkmaz... ihtiyacı zaten yok,, hayatta da demez ama içiniz rahat etsin diye kendimizden örnek vermek istedim. Yanlış anlamayın lütfen, sadece eşinize yahut kayınvalidenize bilenip de evinizde tatsızlık çıkarmayın diye iyi niyetle yazdım. Sevgiler...

Benim annem mecburiyetten 3 hafta bakti yatak doselek hasta oldu
O kadar yorucu bir is ki bence de bakmak istememeleri cok normal

Sizinki gerci acik acik para istemis , bu da cok tuhaf , ben o parayi bakiciya veiyorum gayet rahatim , annemin baktigi 3 hafta cehennem gibiydi , Allah bi daha yasatmasin

annane babaanne bakmak zorunda degil diyen arkadaslar ,o bakmayan insanlar yuzunden insanlar cocuklarini olmadik bakicilara merdiven alti kreslere birakmak zorunda kaliyorlar empati kurun,ayni bakmayan tipler bayram seyranda da surat yapmayi biliyorlar torunumu ozledim getirim die vaktniz var mi paraniz var mi die sormuyorlar bile ,konu sahibi esiniz annesine desin ki tamam sen hasta olunca biz de sana bakmak icin 1500maas istiyoruz

annane babaanne bakmak zorunda degil diyen arkadaslar ,o bakmayan insanlar yuzunden insanlar cocuklarini olmadik bakicilara merdiven alti kreslere birakmak zorunda kaliyorlar empati kurun,ayni bakmayan tipler bayram seyranda da surat yapmayi biliyorlar torunumu ozledim getirim die vaktniz var mi paraniz var mi die sormuyorlar bile ,konu sahibi esiniz annesine desin ki tamam sen hasta olunca biz de sana bakmak icin 1500maas istiyoruz
İşte benim oğluma kızıma ben işe giderken bakmak istemeyene bayram da seyranda da baktırmam
Herşey karşılıklı
Ama evet kimse bakmak zorunda da değil
Ve evet ben torunuma bakmıyorsam ben yaşlandığımda da bana gelinin bakmaması doğru olan

Maddi imkani olmayan cocuk yapmasin ozaman veririm en kralindan krese baktiririm cocuguma borcla evlenne kole olmaya mahkumdur simdi kv senin cocuga yaslaninca sen ona bakarsin ne annemi kv mi bu yasta eve hapsederim ne de zamani geldiginde ben bakarim bi kere geliyo herkes dunyaya kimse kimsenin derdini cekmek zorunda degil

Ben babaaneymis annaanneymis toruna bakmali diye dusunmuyorum
Iki cocuk buyuttum tek basima ve coook xorlandim
Emin ol ilerde buyuk soz olmasin asssslaaaa torun felan bakmam hatta para verse gene bakmam
Bana ne ya banami guveniyon yapmak icin
Ben zaten cocuklarimi butmyutup genckigimi cileli gecirmisim
Birde isim yok yasliyken hemide onume gelinin bir tas corba bie bardak cay getirmesini bekledigim bit donemde
Sil bastan cocuk kahri heee

Bak anladi mi heekes kendince cik hakli
Devlete muracat edin madem bakicak devlet baba oder

tam olarak demek istedigim bu,bu kadin hic hasta olmiycam saniyor heralde ama hasta olsa kim bakicak ona;artik oyle bi hale geldik ki kardesim benim anam babam benim zorumda bana kosmiycaksa ya da ben onlar icin kosmiycaksam ne anlami car aile olmanin neymis gezmek tozmakmis ya bu hayata gelisimizin cok daha derin anlamlari var o zaman aile die bisey niye var

Kimse zorunda degil.
Cocuk bakmak cok zor ve yorucu. 60 yasindaki insanlarin tam hayatinin tadini cikarcaklari evrede bunlari istemek haksizlik.
Bizim bile enerjimiz miniklere yetmiyorken o insanlar ne yapsin acaba?
Ayrica bakmak var "bakmak " var. Cocugun besin ve giyimini tedarik edip tum gun evde bos bos ya da tv karsisinda "oyalamak"var.
Bir de etkinlik ve mahallede yasitlari ile etkilesim ile bakmak var.
Bunlar da cok onemli kistaslar.
Kendi cocuguna bakmamak icin ise baslayanlari gordu bu gozler kk'da.
Az el insaf. Kendi yapamadiginizi sizin 2 kat yasinizdaki insanlardan istemeyin.

Bi arkadaşımın annanesi çocuguna bakıyor annanenin durumu çok iyi kızın ihtiyacı var ve her ay annesine 1000 tl para veriyor Birgün anne annaneye para verirken görür ve derki annane sen bana para ile bakıyorsun ya sen yaşlanınca bende sana para ile bakıcam der annanenin bu durum çok gücüne gider siz bunu yazınca aklıma geldi
Maşallah pekte dilli:işsiz: annesi öğretmediyse tabi;).Annaneye bu kadar çemkirebilen çocuk tek başına da kalabilir sanki.:kahve:

Ben anneme ya da kayinvalideme bir şey olduğunda bakmakla yükümlüyüm bakmak zorunda hissederim kendimi ki onlarda bize bakip ne şartlar altında büyüttü ama, onlar benim çocuğuma bakmak zorunda değiller ,o yaştan sonra kadınlara çocuk baktirip kafalarını neden sisireyim ,zamanında yeterince yorulmuslar en rahat edecekleri zaman birde bu işi neden baslasina sarayim
Tabi kendi düşüncem

arkadaşlar postu kapatma konusunda yardımcı olurmusunuz nasıl kapatabilirim ? gerçekten morelim çok bozuk ve çok fazla olumsuz yorum gelmiş kapatmak istiyotum postu

Bu kadar olumsuz yorum karsisinda yaptiginiz sey bu mu?
Bence durup dusunun herkes aynisini dusunuyorsa ben bir yerde hata yapiyor olabilir miyim diye.
Begenmediginiz yorumlar gelince cekip gitmek size cozum getirmez ki. Buraya konu acmaktaki amaciniz farkli gorusleri almak ve cozum bulmak degil miydi? Farkli goruslerin varligi sizi neden rahatsiz etti?

Annem bakarsa ben şahsen para vermeyi düşünüyorum, en azından motivasyon olur.

Birde her konuda diyorum kimse çocuğunuza bakmak zorunda değil, zor gelmesi istememesi çok normal değil mi? Öz anneler bile yoruluyor bakarken. Bütçeniz dahilinde verin aydan aya biraz para oldun bitsin. Eşinize anlatıp kendinizi yormaya değmez. Üstüne düşünmeye hiç değmez. Öz annem bile bakmak istemiyorum derse anlayışla karşılarım ben.

Ben anneme ya da kayinvalideme bir şey olduğunda bakmakla yükümlüyüm bakmak zorunda hissederim kendimi ki onlarda bize bakip ne şartlar altında büyüttü ama, onlar benim çocuğuma bakmak zorunda değiller ,o yaştan sonra kadınlara çocuk baktirip kafalarını neden sisireyim ,zamanında yeterince yorulmuslar en rahat edecekleri zaman birde bu işi neden baslasina sarayim
Tabi kendi düşüncem

konu sahibi normalde bu kadina bakar zaten hasta falan olsa ama bu kv araya oyle bir sey sokmus ki"para"yaa tamam sen bakamiycaksan da de ki kizim kafam kaldirmiyor kusura bakma ben bakamiycam bu kadinin derdi sagligi huzuru degil "para"kendi oglunun evladi icin para isteyen bi kadina da saygi duyulmaz ha bi de sunu demeden gecemiycem bazi ark.lar calismayin cocugunuza bakin demisler de hicbirimiz keyfimizden calismiyoruz kocalarimiz adam olup yeterli gecimi saglayabilseler biz de butun gun evde evladimizin her aninda yaninda olabilmeyi cok isterdik emin olun

gerçekten çok farklı bi yorum olmuş asla boynunun borcu diye bişey yazmadım oğlunun ihtiyacı var gelin çalışıp oğluna destek oluyor ,birde bu açıdan bakın, siz bakmayın o zaman torunlarınıza anlayış meselesi bu durum...

Gelin çalışıp oğluna destek olmuyor, kendi hayatları için ortaklaşa hareket ediyorlar.

Şuan bu sözde verdiğiniz desteği vermek için bakıcıya en az 1.500 veren yüzlerce kadın var.
Yani böyle bir fırsat herkesin eline düşmüyor.

Gerçekten bakmak zorunda değil. Gerçekten çocuk bakmak çok mu çok zor.
Bir yere gitmek istesen gidemezsin.
Is yaparken bunaltır. Uyumak istediğinde uyuyamazsın. Gözünü ayiramazsin.
Sorumluluğu da yükü de fazla.

Devlet bile artık maaş bağlıyor .

Hediye almak yerine gerçekten maaş bağlanabilir. Ne var ki, yabancıya gideceğine annenin bir maaşı olur.

Benim kv. Baksa çocuğuma , iyi bakacağını bilsem mutlaka teklif ederdim.

konu sahibi normalde bu kadina bakar zaten hasta falan olsa ama bu kv araya oyle bir sey sokmus ki"para"yaa tamam sen bakamiycaksan da de ki kizim kafam kaldirmiyor kusura bakma ben bakamiycam bu kadinin derdi sagligi huzuru degil "para"kendi oglunun evladi icin para isteyen bi kadina da saygi duyulmaz

O konuda evet baştan soylemeliydi,para işin bahanesi zaten bakasi yok gibi
Kendi annesiyle dönüşümlü bakacaklarmis ama annesi bakamam diyince kadında bahane aramış yani yazılanlardan anladığım bu

tam olarak demek istedigim bu,bu kadin hic hasta olmiycam saniyor heralde ama hasta olsa kim bakicak ona;artik oyle bi hale geldik ki kardesim benim anam babam benim zorumda bana kosmiycaksa ya da ben onlar icin kosmiycaksam ne anlami car aile olmanin neymis gezmek tozmakmis ya bu hayata gelisimizin cok daha derin anlamlari var o zaman aile die bisey niye var
Muhtaç oluyorlar da ne oluyor,torunuydu,elbet bakacaktı.Kızı varken bana mı düşer,kızı yoksa da benim problemim değil deniyor.Bu forumlarda neler okuduk neler.

Back
X