Kayınvalidem Bebek arabasına bile karışıyor

• Konu Sahibi Konu Sahibi Byvs
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben zaten bu konular açıldığında sinirleniyorum konuyu kapatmaya çalışıyorum ama kayınvalidem gün içinde eşimi arayıp konuşuyor

Kv hasta ruhlu biri orası kesin de onu konuşturarak sen de büyük hata ediyorsun.
Bir insana saygı ve seviyeyi bozmadan da lafını söylemenin yolları var. Ciddi şekilde yapamıyorsan şaka yollu yapacaksın.
Birinin yanında 'ben izin vermiyorum' derken nasıl susabiliyorsun?
Eşine zaten söylenecek şey yok. Anasından doğamamış. Bence sen bu adamı baba yapma. O sorumluluğu alacak biri hiç değil.

En önemlisi hayatınızla ilgili en ufak detayı bile o kadınla paylaşma. Bir kere hamile kalmadan bebek arabası alma muhabbeti bile saçmayken, her şeye burnunu sokan kadını haberdar etmek daha da saçma.

Bebek yapma konusunda annesinin sözünden çıkmayan eş
Bu mahrem bir konu , kayınvalide hangi sıfatla buna müdahale edebiliyor, eş nasıl buna müsaade ediyor, yok artık!!

1 saatlik mesafede oturuyoruz ama her gece oğluna iyi geceler oğlum
Günaydın oğlum diye mesaj atar

Ya ama bunda birşey yok ki
Bakın bunu görmeden altta bir yorum yaptım aradaki denge saygı vesevgi herşeyin yeri ayrı.
Bunlar ana-oğul birbirlerine diyebilirler
klaşe bir kelime olacak ama doğruluk payı yüksek anne OLUNCA anlarsınız
Ben oğluma evlendi diye sevgi sözcüklerinde bulunamıcam mı kim karışabilir ki buna ?
İyi geceler canımda derim günaydın annesinin birtanesi de diyebilirim,İster mesafe 10 dk olsun ister 50 saat
Sevgi mesafe ile derecelendirilmez ,özlem duyması çok farklı bir durum büyüten anneciği o
Ama tabiki bukadar mudahale hakkını vermez.
Dediğim gibi eşinizde bitiyor dengeyi kuracak olan eşiniz kv,fikrini söyleyebilir ortaya önünde mevzu atılmışsa
AMA bunu size diretip yaptırım uygulatamaz

Ben kesinlikle konuşmam eşim anlatıyor hep. Vitaminleri içerken gördü bilerek geçiştirmedim onu takmadığımı bilmesi için söyledim yoksa bu konularda ben zaten asla konuşmuyorum eşim hep anlatıyor

Parayla mi aliyorsunuz böyle pisirik koyun gibi annesinin onun bunun lafinla hareket edenleri.

Ben olsam derim sen koyun musun ? Senin aklin fikrin zikrin yok mu ? Benim iliskiye girip bebek yapmama annenin kimin haddine de laf ediyor? Sen ne bicim erkeksin derim ? Benim babam bizzat böyle laflar etse hosuna mi gitcek derim.
Gururunu kirarim diye korkma gurur pek goremedim ben esinde az bir silkelenip kendine gelir belki.

O kaynanaya da saygisizlik yapmak istemiyorum demisin ama o sana yapiyorsa susuyorsan bu eziklik olur tepene binerler.

Kaynanin 2-3 cumlelik isi var.

Benim yatak odamdan yapacagim cocuktan zevkimden sanane. Sen mi hamile kalcan sen mi dogurcan sen mi bakcan sen mi yapacan. Bu kadar basit. Susmayin artik. Konusunca hic bir sey olmaz haddini bilir oturur yerine.

Ben kesinlikle konuşmam eşim anlatıyor hep. Vitaminleri içerken gördü bilerek geçiştirmedim onu takmadığımı bilmesi için söyledim yoksa bu konularda ben zaten asla konuşmuyorum eşim hep anlatıyor

Hayir o vitaminleri aksam evdede icebilirdin. Ne geregi vardi bunu kv'denin önünde yapmak? Bizde cocuk istiyoruz ve o hapi annemin yaninda bile icmem, cünkü biliyorum, soracak. Yani bana sorarsan, bilerek ictin o hapi onun önünde.

Yani kesinlikle konusmam demen dogru degil. Herseyi esinin üzerine yikma. En basit sende vardin bebek arabasi konusmasinda. Bir erkek birden annesine bebek arabasi konusunu acmaz. Demek ki senin dedigin birseyler var.

Yani ister kabul et, ister etme, seninde bu olaylarda payin büyük. Kayin aile ile hep saygili fakat mesafeli olmak gerekiyor. Kadin zaten islere karismaya meyilli, sende herseyi anlatip, mesafeni ölcemedigin icin bu hakki ona vermis oluyorsun. Tabi esinde ana kuzusu olmasi da cabasi.

Son düzenleme:
Ben zaten bu konular açıldığında sinirleniyorum konuyu kapatmaya çalışıyorum ama kayınvalidem gün içinde eşimi arayıp konuşuyor
mesela bebek arabası konusu bunu yanında konuşmayın ve buna benzer şeyleri...fikrinizi açıkça bir süre için yanında anlatmayın bu ister istemez bir çekişmeye döner ,çünkü kadın oğlunu paylaşamıyor ve sen ne istersen, ne söylersen tersini savunacak...inan bana çocuk istemiyorum deseydin; bu sefer çocuk için zorlardı yani kadın hep bir muhalefet olacak çünkü eşiniz onu dinliyor ve egosu tavan yapmış sizde onun fikirlerini doğru bulmasanızda aynı ortamda konuşmaktan dolayı dinlemek zorunda kalıyorsunuz....
ben size kendi kv demden örnek vereyim evliliğimizin ilk 5 ayından sadece ;biz yeni evliyiz hanım 3,5 aylık evliyken şehir dışından bize 1,5 aylık misafirliğe geldi kp ve görümceyle!onların gitmesine 2 gün kala hamile olduğumu öğrendik,eşimde bende uçuyoruz ,eşim hemen babasına anlattı işte bebek beklediğimizi,babası uçtu havalara ,torunlarına aşırı düşkündür kp .....neyse kv suratı asıldı,kadın birden suspus yani içimden ne bu şimdi diyorum ama konduramıyorumda....çok uzatmayayım kanamam oldu bana geçen ay şu tarihte adet olmuştun(o gün ağrımdan anlamış) şimdide adetsindir ne hamileliği dedi tabi ben şok! elimde, kan değerlerim var yani doktor demiş gözün aydın hamilesin,kadın tutturdu adetsin diye,bir gün sonra kavga çıkarıp apar topar memleketine döndü ve ben düşük yapıyordum velhasıl kelam asla bir daha onunla hiçbirşeyimi paylaşmadım ve sevemedim bitti bende...şimdi sadece adı kv okadar....asla ve asla dinlemem onu yanında hiçbir özelim için konuşmam ,birşey danışmam o da farkında o yüzden kızım sen bilirsin ama diye başlar bir akıl verecek olsa...o a dese ben z yaparım çok iyi bilir...tavrını koy ve şu çok önemseniyorum havası sönsün onda ki bir daha özeline müdahale etmesin bu hakkı kendinde görmesin gerekirse konuş....

+1

Babanne olmak istemiyor hatta çocuktan konu açılınca güya kayınpederimin ona baskı yaptığını 1 çocuk daha düşündüklerini söylüyor
Uuh devenin bale papucu

Seninkinin ruh durumunun saglam olduguna eminmisin

Hafi ondan gectimde esin niye boyle ciddi meselelerde annesine bu kadar soz hakki veriyir ki

Benim de kv daha erken diyor manyakmidir nedirtabi ben ve esim onu kale almiyoruz uygun zamani bekliyoruz.sanki kendileri doguracak ya

kocan annesine niye herşeyi anlatıyo, kvnin niye herşeyden haberi var. sevişmek içinde anasından müsade istiyomu, iyi geceler mesajı atıyomuş ya o arada onuda soruyomu bu gece yapabilirmiyiz diye

benm kv de de evliliğimizin ilk zamanlarında neredeyse her hafta görüşmemize rağmen çok görüşemediğini ima eder, her fırsatta şap şup öper heleki düğünlerde davetlerde toplum içinde ve oğlunun arabasını park ettiği yere dahi karışırdır. çocuk muhabbetinde de daha nişanlı değilken herkesin içinde korunmasınlar hemen bebek olsun demişti hadsizce. şimdi 1,5 yıllık evli bir yandan olsun diye konuşur diğer yandan da kendi kızının olmamasından daha vakit var der. en önemlisi eylül ayı falandı tanıdıklarına bebek görmeye gittik ve benim hamilelikle alakam bile yokken şu beşikten alırız demişti.. sanane kardeşim benim bebeğim benim beşiğim demek gelse de içinden malesef daha usturuplu bi kelime bulup derdimi anlatmıştım. o zamandan beridir de oğluyla olan alakası daha da azaldı. ama aramızda da bir problem yok şimdilik, velhasıl kabullenmeye başladı artık

Arkadasım kayınvalidem ara ara hasta numarası yapar bizde bütün işimzi gücümüzü bırakır orada kalırız vitaminleri içtiğim Zaman o zamana denk geldi haklısın ama gece yatağımdada içebilirdim ben sözlerimle yaralamak istemediğim için görmesini istedim. Diğer konulardada inanın ben anlatmıyorum herşeyi eşim anlatıyor Bebek arabası meseleside awmde gezerken baktık beğendik neyse geziyoruz eşim dedi ki annem diyor ki şöyle şöyle Nasıl yani diyorum meğersem biz daha bakarken annesine arabayı çekip resmini atmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…