Konu baslıgına istinaden kayınvalıdeler genelde gelınlerınden bir şey istemez ogullarından gelinlerin kendilerinden asagı oldugunu duymak gormek isterler. Konuyu da ilk satırları okuyunca ozur dilerim ama okumadım. Cunku kilit nokta sıze yapılan ilk atagı bastırmak. Eger sıze ilk hakaret ettiğinde agzının payını verirseniz cetin cevize carpar ve siner. Yok eger o ilk atak altta kaldıysanız altta kalanın canı cıksın derler. Eşiniz de bir kere yuttugunuz hakaretleri devamlı yutmanızı bekler.O yuzden o ilk atak onemliMerhaba arkadaşlar...
Iki yıllık evliyim evliligimin ilk dönemleri bir buçuk ay kadar kayinvalide kayınbana ile aynı evde yaşadık. Yeni evliyken kayınvalidem bana her türlü kötülüğü yaptı. Eşimle salonda kalıyorduk kapıyı vurmadan bir anda girmeler, beceriksizin çocuk gibisin vs. bir çok hakaret hepsine sustum saygımı elden bırakmamaya çalıştım. Daha sonra evimizin tadilatı bitti ve yerleştik evimiz yakın onlara . Kayınvalidem ertesi gün sabah aradı ve aksama kadar burda kalacaksınız akşam kendi evinize gidersiniz dedi. Eşim annesini kırmamak için tamam dedi banada anlattı bende tamam dedim fakat bu sürekli böyle olunca birlikte vakit geçirmek istedigimizi eşim annesine anlattı kv tartışma çıkardı bana beni oglumdan ayirdin sende oğluma hasret kal geber ve daha fazlası beddua etti. Ben bütün bunların üzerine sünger çektim eşim annesiyle konuşmadı. Kv geldi evimizi dağıttı camları kırdı. Bende sabir tasi olmadigim için yüksek sesle bağırdım cagirdim sonra suçlu ilan edildim. Şuan bu olayların üzerinden bir yıl geçti ve bizim çok şükür harika bir evliliğimiz var. Ama kv hala arada sırada anlamsız surat asmalar arkamdan konuşmalarını devam ettirir sizce böyle birine tutumum ne olmalı kendimi sevdirmeye çalışmıyorum elimden geldiğince iyi gelin olmaya çalışıyorum ama kesinlikle hep bir mesafem var bu tutumum yanlış mi ?
Ben iyilik meleği olarak göstermiyorum kendimi tabiki karşısında konuştum bağırdım hasta misin dedim ama olayların üzerinden zaman geçince hem kendim için hem esim için devam ettirmek istemiyorum bizim mutlu bir evliliğimiz var bunu onun gölgelemesini istemiyorum.
Allah sizinde yardımcınız olsun. Beyinleri bu kadar cahilce çalışan insanların bir yerde açık vereceğini düşünüyorum insallah sizinde kayınvalideniz bir yerde gerçek yüzünü gösterir.Sen bir yönden sanslisin kv. Kendi karakterini ortaya koyuyor ve oglu görüp ona göre tavir aliyor. Benim kv. Tam bir sinsidir karda yürür izini belli etmez oglunu bana karsi öyle bir doldururki anlayamazsin. Esimin aninda bana tavei degisip kavga ederiz. Annen seni doldurdu dedugim zamanda esim asla kabul etmez cünkü ortada somut bir lafi yok. Esim tipik türk erkegi gibi gazla calisir annesinin eteklerinaltinda yasar malesef bunun farkinda degil en kötüsüde ispat edememek yani yine haline sükret ki kv. Sinsi degil hatalari yanlislari ortada yapiyor esin görüyor benimki gibi kv. Allah düsmanima vermesin beterin beteri var
Teşekkür ederim evet yaptığı her hata oğlunun hatta çevremizde bizi tanıyan insanların kendisine karşı soğumasına neden oluyor umarım anlar....senin esine bir sey kanitlaman gerek yok arkana yaslan kv. Hata yapmasini bekle esinde bunu görecek yani kendi kaybedecek sen degil kafana hic takma esinle hayatini yasa mutlu ol
Anladım haklısınız en azından yaptığı ayıbı oğlu görüyor gizli kalmıyor. Allah o insanlara akıl bizede sabır versinEmin olun benim kv. Acik vermez 16 senedir vermedi nasil bas edecegimide bilmiyorum en basitörnegiyle esimden. Ir kere dayak yemistim kyillar önce kv. Söyldigimde benim yanimda benden yana oluyor oglunada tekken oglum kadin dövülmez ama senide cileden cikartmis sen ne yapacaktinki mecbur birakmis seni o durumua sen öyle bir erkek degilsin senin sucun yokki diyor esimi tutabilene ask olsun oda basliyor sen hak ettin demeye ama bunu annesinin kafasina soktuguna inandiramiyorum ve evimde her zaman tartisma resmen benim evimi kv. Yönetiyor o istese simdi bizi bosatir o derece. Yani tatlim anliycagin senin kv. Gibi olmasi icin cok seyimi verirdim sükret haline canim benim.
Ne yaptıysa aynısı yapmaya kalksam bile onun kadar ileri gidemem emin olun sınırları yok çünkü kendini bir fikre sabitlemiş mantigini ahlakını devre dışı bırakmış aklina ne eserse yapiyorAllah peygamber sabrı vermiş Helal olsun
Ben ne yaptıysa aynısını yapar ayna olurdum ona benim evime gelip cam kırıcak şikayet ederdim bile...
Çoçuğuma beddua ettiği an ölüm fermanını imzalasın zaten .
Çok teşekkür ederim desteğiniz için beni hiç tanımadan rahatlamama yardımcı oldunuz Allah sizede huzur rahatlama versin inşallahAmin tatlim. Bunlari yazmamin sebeni ne insanlar var nelerle ugrasiyoruz sen rahat ol esinle mutlu ol gerisi yaptigini kendi ceker merak etme hicte kafani yorma.
Niçin bizim toplumuzda erkek anneleri böyle?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?