Astoria bununla ilgili bir makale tez açıklama vs var mı, 10 kv den 9 u böyle zira. Toplumun en büyüksorunlarından biri bence.
AboooMerhaba arkadaşlar...
Iki yıllık evliyim evliligimin ilk dönemleri bir buçuk ay kadar kayinvalide kayınbana ile aynı evde yaşadık. Yeni evliyken kayınvalidem bana her türlü kötülüğü yaptı. Eşimle salonda kalıyorduk kapıyı vurmadan bir anda girmeler, beceriksizin çocuk gibisin vs. bir çok hakaret hepsine sustum saygımı elden bırakmamaya çalıştım. Daha sonra evimizin tadilatı bitti ve yerleştik evimiz yakın onlara . Kayınvalidem ertesi gün sabah aradı ve aksama kadar burda kalacaksınız akşam kendi evinize gidersiniz dedi. Eşim annesini kırmamak için tamam dedi banada anlattı bende tamam dedim fakat bu sürekli böyle olunca birlikte vakit geçirmek istedigimizi eşim annesine anlattı kv tartışma çıkardı bana beni oglumdan ayirdin sende oğluma hasret kal geber ve daha fazlası beddua etti. Ben bütün bunların üzerine sünger çektim eşim annesiyle konuşmadı. Kv geldi evimizi dağıttı camları kırdı. Bende sabir tasi olmadigim için yüksek sesle bağırdım cagirdim sonra suçlu ilan edildim. Şuan bu olayların üzerinden bir yıl geçti ve bizim çok şükür harika bir evliliğimiz var. Ama kv hala arada sırada anlamsız surat asmalar arkamdan konuşmalarını devam ettirir sizce böyle birine tutumum ne olmalı kendimi sevdirmeye çalışmıyorum elimden geldiğince iyi gelin olmaya çalışıyorum ama kesinlikle hep bir mesafem var bu tutumum yanlış mi ?
Sosyoloji, kadın çalışmaları vs. bölümlerinden akademisyenlerin muhakkak vardır bunlar üzerine çalışmaları. Mesela şöyle bir baktım bir tane makale bu, merak edenler okuyabilirler. Anne-oğul bağlanmasının gelin-kayınvalide ilişkisi ve evlilik doyumunu yordamadaki rolü incelenmiş; güzele benziyor: http://dergipark.gov.tr/download/article-file/402810
Ama benim bu konuyla ilgili en sevdiğim yazı psikiyatrist İlker Küçükparlak'a ait: Özgecan'ın Ardından - Erkekleri Doğuran Analar
Merhaba arkadaşlar...
Iki yıllık evliyim evliligimin ilk dönemleri bir buçuk ay kadar kayinvalide kayınbana ile aynı evde yaşadık. Yeni evliyken kayınvalidem bana her türlü kötülüğü yaptı. Eşimle salonda kalıyorduk kapıyı vurmadan bir anda girmeler, beceriksizin çocuk gibisin vs. bir çok hakaret hepsine sustum saygımı elden bırakmamaya çalıştım. Daha sonra evimizin tadilatı bitti ve yerleştik evimiz yakın onlara . Kayınvalidem ertesi gün sabah aradı ve aksama kadar burda kalacaksınız akşam kendi evinize gidersiniz dedi. Eşim annesini kırmamak için tamam dedi banada anlattı bende tamam dedim fakat bu sürekli böyle olunca birlikte vakit geçirmek istedigimizi eşim annesine anlattı kv tartışma çıkardı bana beni oglumdan ayirdin sende oğluma hasret kal geber ve daha fazlası beddua etti. Ben bütün bunların üzerine sünger çektim eşim annesiyle konuşmadı. Kv geldi evimizi dağıttı camları kırdı. Bende sabir tasi olmadigim için yüksek sesle bağırdım cagirdim sonra suçlu ilan edildim. Şuan bu olayların üzerinden bir yıl geçti ve bizim çok şükür harika bir evliliğimiz var. Ama kv hala arada sırada anlamsız surat asmalar arkamdan konuşmalarını devam ettirir sizce böyle birine tutumum ne olmalı kendimi sevdirmeye çalışmıyorum elimden geldiğince iyi gelin olmaya çalışıyorum ama kesinlikle hep bir mesafem var bu tutumum yanlış mi ?
Ha bi de evine gidip yemek temizlik filan yapıyorsunuz oo kafalar süpermiş.Aynen öyle yaptım şu anda hep bir mesafem var evine gittiğimde elimden geleni yaparım ama oturup sohbet etmem kısa kısa cevaplar veriyorum gecistiriyorum
Sen hala görüşüyormusun o kayınvalideyleMerhaba arkadaşlar...
En doğrusunu yapıyorsun zaten ne yaparsan yap takdir gelmez o meymenetsizden zorakide olsa saygıda kusur etme kazanan sen olacaksın bu İmtihanda inşaAllah Rabbim seni bütün şerrli insanların şerrinden korusun aminBen kendime yakıştırdığım gibi davranmaya çalışıyorum kesinlikle onun gozune girmek gibi bir niyetim yok eşimi doğuran kadın saygılı olmak zorundayım diye düşünüyorum ama doğru mu bilemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?