- Konu Sahibi 85ophelia85
kısaca ne haliniz varsa görüb diyor ben göstermelik anneyim diyor canım siz başınızın çaresine bakın o anneyede siz yorulmayın biz hallettik herşeyi diyin sanırım bunu istiyor 

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Smuwilacim bugün basıma öyle kötü bir şey geldiki...Opera, canım bence o kadından hic birseyi bekleme, bırak söylediklerini de yapmasın yeter ki senden uzak dursun..
Hic bir sekilde gebe kalmayın kayınvalidenize, ve nisanlınla konus annesi' nin bir problemi oldugunda seninle degil, nisanlınla halletmesi gerektigini söyle, ay bende cok gerilirdim ya baban takı konusunda iyi yapmıs, benim babamın da bir talebi olmazdı, ailemiz' de de bu böyledir, gönüllerinden gecen en iyisi ki, kadın onda bile yan ciziyor birde bu konuda talebiniz olsaydı kim bilir daha neler duyardınız?
Sanırım nisanlı' nın durumuda iyi' mis, bir sekilde gelirsiniz üstesinden, Allah yardım eder belki dört dörtlük olmaz ama oldugu kadarıyla kurarsınız yuvanızı, hersey sonradan olur merak etme, Allah tamamına erdirsin insallah.![]()
koartık böyle kalınıyormuş evde zaten ben seviyorum yinede bekliyeliorum görüşüyoruz ama ben bütün dünyaya duyurdum sözlüyüz evlecez diye o herkesten saklıyor annesi öyle istiyor nişan bile yaptırmıyor annesi beni istemiyor galiba kesin evlenez diyor ama senelerdir erteliyor 30 yaşıma gelicem evde kalacam bu ne iştir vallaha soğudum artık bir bir buçuk seneye evlenmessek bırakacam artık evlenmicem kimseyle.kizlar daha onceki kayinvalidemle olan mezuyu bir kizminiz bilyor.
dunden beri bana mesaj atiyor.. ablamda tesadufen dun bir haftaligina tatile gitti..sansima!! fikrini yada akil alamiyorum, kizin tatilinide kendi sorunlarimla mahfetmekde istemiyorum. Aileme anlatincada tamam, bunlarin niyeti belli diyorlar hep.. destek vereceklerine morelimi dahada bozuyorlar.
daha onceki yardimimda bagzilari uffledi pufledi.. dert degil diye.. ama ne yapayim.. olecem bu karisik korkularim yuzunden!! herkez yardim istiyor bu benimde hakim!!! lutfen yine tepki vermeyin bu dert degil diye!
konuyu kizaca yazmaya calisacagim:
daha onceki yardimimda sorunlar cikdi hani bir ara düğünümüze gelmeyeceğini ve kimseyede davet etmiyorum demisdi. Benim aklıma bu başka bir kizi istiyor( aklında olan bir kiz) yada birsey yapmamak icin sandim ( taki), ama bir seyde istemiyorum, yeterki bizi ayırmazsin."" ist............. -->
dunki mesajlarindan biri ev sorunu: "siz dinlemezde kafanizin dikine giderseniz benden destek goremezsiniz. ben uc yere musayit ediyorum! biri onlarin oturdugu sehir, ikincisi bizim oturdugumuz sehir ucuncu olan ise onlara yakin buyuk bir sehir. bunlarin disinda ben yokum demis.. ogluma uc yeri teklif ettim ama ev yok diyor" . bizde olan bos evlere yaziliyorsuz mecburen. cunku sahiz evleri mesella kirasi 750 bunu 4 carpip okadar mahsin kazancimizin olmazsini isyorlar.. belediye evleri icin ise sirada beklememiz gerekiyor.. biz daha en son siradayiz...yemine derim ev bulamiyoruzsuan haftaya 6 evden bir kacsi cikma sansi var!! Allaha sukur.
neyse,: mahdur olacaksiniz yazmis. Bu parayi bulamayacaksiniz.. ben eminim yazmis. ozaman dugunu erteleriz yazmis. (biz kartlarimizi, balayi paramizi, herseyimizi aldik, odedik ve ya ayarladik herseyi.)
bugunde konu takilarmis:"bir sorun daha var, ben size su kadar bilezik dedim ama, daha bir bilezik parasi dahi yok bende, ogluma diyorum ne yapacagiz diye, bende diyorumki dugun seneye ertelensin..ne diyorsunuz bilerzik" parasi nasil olcak?
ve yuz yuze fallan gorusmek istiyor benimle ( safim ya annemle konusacagina ve kaybetmek istemiyorum)
ben boyle yazdim: suan ev cikma sansimiz cok buyuk annecigim, kezin cikacakdir endise etmeyin. vallah annecigim XXXXX 8 senedir biliyordu evlenecegimzi hazirlikli olmaliydi( kendisi sanki bilmiyordu) ben iliskimizin basindan beri dedim, git hem oku hem calis diye. Sonu boyle olmazsi beni pekde sasirtmadi ama o hersey dusundugum gibi olacak dedi.. su zamandan su, bu zamana kadar taki haric herseyi denk getiriyor demisdi. dugunu simdi ertelersek olurmu bilmiyorum ( oldum burda..cildirdim) cunku balayi odendi, dugun kartlari basildi ve neler yapildi neler.
Bilmiyorumki nasil yapalim.Bence once ogulunuzu karsiniza alip guzelce konusmaniz gerekiyor.
gecinemezsiniz, ac kalacaksiniz soyle boyle bir suru sey yazip rezil olacaksiniz yazmis.. sonra takilar ortaya cikdi..
simdi sorun tam ne hala emin degilim.. dugunu ertelesek seneye eminim bu dugun hep ertelenecek ve biz hic evlenemeyecegiz diye korkuyorum ( istemiyor halla diye hisediyorum)
benim ailemde biraz suc var bu konuda cunku cok yuz verdi.. taki konusunu kezinlikle hic bir zaman acmadi.. onlar acincada gonlunuzden ne kopuyorsa onu takarsiniz kizima dedi.
hic bir beklentimiz yokdu. zaten takilar disinda hic bir sey yapamayacaklarinida gecen soylemislerdi. Herseyi biz birlikde yapiyoruz. o dedigi uc evde oturmazsak benden bir sey beklemeyin dedi.. acaba neyi beklemeyin dedi? takimi? zaten yapmak istemiyor.. isteyen adam son 3 aydami yapmaya baslar 8 sene onceden isini saglamami alir.. yavas yavas .. guzel..guzel..
rezil edecek bu kadin bizi.... 6 telini bile tenezul ettigim yok arkadaslar yemin edeirm!!!
ne diyorsunuz? siz ne anladiniz bu mesajlarindan? ayirmakmi istiyor yoksa derdi.. bizi yanindami istemezsi... ney anlamadimki....!!!???
aranizda cok zeki arkadaslar var benim anlamadigimi anlayacaginizdan eminim yada bana akil vermekdende.. off acaba banakdan borcmu alsak benim ailemden gizli ne yapsak soyleyin lutffenn..
ne sansiz insanim ya..:18:![]()
Suan yanımda sonra yazacağım ilaylari..ve ciddi bir akıla hitiyacin var!!!!![]()
Hic takma kafana canim bendede ayni durum
kayin validem altin disinde birsey yapmiyor herseyi nisanlim yapiyor
dügünüme 1 hafta var cok sükür iyi kötü bisiler toparladik calistik etti birsekilde birseyler aldi
allah evlenenlerin yardimcisi oluyor bir sekilde bir yerden sans geliyor
altin felan bende cok takiyorum, ki bence hala kayinvalidem altin yapmamistir dügünde süpriz yapicak ´bi ceyrek altin takarak ama bakalim nasil olucak hic takmiyorum kendi utansin kendi rezil olucak okadar insan icinde...nisanlinla iyi anlasmaya bak gerisi yalan...
Arkadaşım konuyu okuyup anlayana kadar canım çıktı bu nasıl bir karmaşık anlatım şeklidir. Anlatımı geçtim imlana azıcık dikkat etsen... Neyse ben evlilikte iki tarafında eşit ölçülerde birşeyler yapmasından yanayım. İki tarafta çocuğunu evlendiriyor nihayetinde amannnn 3-5 bilezik takacak ne var ki demeyin. Geçen sene erkek kardeşimi evlendirdik ne kadar masraflı iş olduğunu ben bilirim. Yok evinin döşenmesi yok osu yok busu üstüne bilezikleri nihayetinde kimse darpane işletmiyor. Kayınvalidenin parasının olup olmadığını bilemezsin sıkışık olduğu ve altınları alamadığı için ertelemek istiyor olabilir. Azıcık makul düşünmek gerekir. Nerede yaşayacağın konusuna gelince buna sen ve eşin karar vermelisin. Bu arada sen çalışıyor musun? ve düğün için sen neler yaptın ögrenebilirmiyim merak ettim
Altın olayı olmayınca rezil olmakta neymiş kime neye rezil oluyorsunuz. Nişanlının ailesi diyelim ki altın filan almıyorum dedi ki diyebilirde... Nişanlında aman sen yeterki rezil olma diyerek bankadan kredi çekti koluna taktı bilezikleri sırf sen ve ailen rezil olmasın diye!!! eeee düğün bitti evlerinize dağildınız bankanın borcu kime kaldı? sana ve nişanlına... Sen ve nişanlın yemenizden içmenizden keseceksiniz sırf altınların şıngırdasın diye bir çok şeyi yapmaktan vazgeçip banka kredisini ödeyeceksiniz... Hayat bu herşey olur insanın başına herşey gelir olduda bir şey oldu ödeyemediniz ne yapacaksın altınlarını satıp borcunumu kapatacaksın... Bırakın yahu bu altın sevdasını önce bir düzenini oturt evine gir gerekirse toplarsın paranı en güzelinden altınını alırsın... Ne bu rezil olacağız kafası... Sizin rezillik anlayışınız çok ilğinç asıl rezalet altınların içinde saçmasapan bir evlilik yaşamaktır. Nişanlınla anlaşıyorsan ve mutluysan bırak onun bunun lafını evlen biran önce evine geç...
Kayınvalide' nin oyununa ortak olma sakın, ailenden bu istegini gizleme kesinlikle ve gösteris icin bilezik takamayacagını da söyle, kabul etme. Ne kadar ayıp birsey ya, kendisi yapmıs gibi gerim gerim gerinecek, sonra da alıcak sahibine vericek! Maddiyatın iyi degilse hic yapmazsın böyle isler bana garip geliyor, Baskasına ait olan seylerle caka satılmaz! Kimse bilezik takamadıgı icin ölmüyor..![]()
Hic sorma Smuwila! hala iyi niyetlimidir yinede diye saftrik.. saftrik.. dusunuyorum.
Cok ayip oldugu dogru, onun yerine ben utaniyorum simdi ailemden.
Suan tatilde olan ablama mesaj yollamak sorunda kaldim. Gercekden saskinlik icerisindeyim.
Bir kere kayin validem kendi dugunundeki taki olayini anlatti. Ozamanlar kayin pederimde ayni seyi yapmis. Bir tane bilezik takmis ama onuda baskasindan odunc alip takmis ve bir gun sonra geri vermisler.
bununla bir ilgisi yokdur degilmi..
hic altin istemiyorum! yemin ederim! tamam diyelimki durumlari gercekden kotu.. ama oglunun sekiz senedir bir sevgilisin oldugunu biliyordu .. hic dusunmemismi kenarda iki, uc kurus koyayim? bir senedirde nisanliyiz.
madem dugunu bir sene ertelemek istiyor, ozaman nasil olurda bu nisanlilik doneminde o birikimi yapamiyorda simdi bir senede yapi verecek anlamadim.
birde arabadan inerken bir sey sacmaladi..
oda ben X le konusup hata kizacagim dedim.. sizin sucunuz degildi.. daha once bilseydik onlemini alirdik. ( gecen seneki okul bahanesi ile burakdigi isi burakdirmazdim diye) yani altinida biz yapardik.
oda aman ha dedi bak dedi.. benim bir arkadasim.. 2 torunu var simdi bu yasda bile bosaniyor dedi..
hic anlamadim.. bu ne diyor, ne alaka fallan dedim kendi kendime...
nisanlima hic bir sey yapamazsak.. borc aliriz diye dusunduk bankadan..
o borclada ugrasmak istemiyorum cunku beyfendinin eyitimi yuzunden 10 bin euro borcu varmis bugun dedi..
hersey arap corbasina benzedi..
cok haklisin bende bu yuzden hic bir sey yapmayin dedim...
simdide.. ama ailene soz verdim diyor.
ve aklima sirf bu bahaneyi kulanarak asil millet ne diyecek diye dusunuyor geliyor..
nisanlim cok koruyor annesini. Surekli onu yanlis anliyorsun diyor.. onada hayret ediyorum!
zadece anneme bir sey icin kizdim dedi, oda:
bu, anne en azindan operaya deki her ay 200 verecegim boylece ilerde soz verdigimiz bilezikleri yapmis oluruz demis.
oysa annesi bana dediki.. kendin her Turkiye'ye gittiginde bir bilezik alirsin dedi. ( annesi ogluna herhalde tamam demiski, x kizmis)
nisanlimi cok seviyorum ama bu tur seyler hic bana gore degil,hic hoslanmiyorum boyle cingeneliklerden..
yani oyunlardan hoslanmiyorum. Keske en basda durumlarin olmayacagini ve taki takmaya guclerinin olmadigini saklamasalardi.. yada icinden gelmiyorsa en azindan boyle diye bilirlerdi..
dugune bukadar yakinken boyle tuaf seyler yapmalari cok uzucu...
Durumları neden kötülesti yani sundan, bundan böyle oldu demiyorlar mı? Hersey normalken pat diye biz sunları yapamayacagız diye mi cıktı kayınvaliden ortaya? Ve kayınpederinden hic bahsetmemissin sanırım kayınvaliden yalnız bir kadın.
Kabul etmezsen birde dügünü ertelemekle tehdit ediyor dimi?
Kesinlikle milletin ne diyecegini düsünüyor, baska hic bir sebebi olamaz bunun, ben illa takıyı yapmalılar, mecburlar demem normalde yine demiyorum ama ortada verilen bir söz var, hadi diyelim durumu yok neden takamayacak olmaktan gocunuyor ki? Baskasından alıp kendisi takmıs gibi gerinirken gocunmayacak, kendine yakıstırabilecekte takmadıgı zaman mı milletin ne diyecegini önemsiyor yani?![]()
Allah sana sabır versin benim kaynananın bir eşide sana düşmüş kardeşim :26: evlen evlenmeye amaaaaa o kadın cazgırsa benimki gibi tlf.la dahi seni deli eder şimdiden bukadar düşük konuşuyorsa artık gerisini sen düşün![]()
pardon, son gelismeyi simdi okudum...
herseyden COK KORKUYORSUN....
yok annem böyle olucak
babam böyle olucak
su hastalanicak bu sinirlenicek...
kadinlan yüz göz oldun alis veris merkezinde kadinda sana nasil teklifde bulundu gördünmü...
kadin annen babandan tiksiniyorki ailene söylemiceksin diyor..
sen hala kadinlan yüz göz oluyorsun..
ve kusura bakma..
ama nisanlin heerseyden haberi var...
kadinlan hiiic bi yere gitme.. allah allah.. bunu anlamak zormu..
kadin sana zirnik deger vermiyor.. allah allah.. nisanlinada ilet: ben seninle evleniyorum annenle degil. beni lütfen bir daha annenle muhatab etme. artik bitti. sen yokken o kadinla ayni yerde bulunmak istemiyorum söyle bitsin.
o kadin sana öyle birsey teklif ettigi zaman: benim lafim su olurdu. takilan takiyi ben annemlere vericem. annemlerden isteyebilirsiniz tabi. verirseler birde kahkaha atirdim... olur biterdi..
ama genelde.. annesini gelecegini duysaydim.. ve böyle büyük problemler oldugunu bilseydim ....... ah askim benim isim cikdi annemlerlen carsiya cikcakdim bende derdim....