• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem düğünü ertelemek istiyor

Evlilik seninle nişanlın arasındaki anlaşmayla gerçekleşen bir olay..

Dolayısıyla ben senin yerinde olsam o mesajları nişanlıma gösterir, annen tam olarak benden ne istiyor anlamadım derdim..

Ayrıca bilezik de takmazsa kendi bilir..annenler çok asil davranmış..benm annemler de neye gücün
z yeterse onu yapın demişlerdi..fakat borç bilezik kesinlikle takmayın..takmıyorsa havasını da atmasın..ayrıca takmazsa üzülme üstünde hakkı olmasın boşver..eyvallahın olmaz..ben de sana şunu yaptım diyemez..

Herseyide olmazsa o gun ne dusundugum herseyi kustum uzerine. Soz verdigi icin.. biran borcu dusundum ama buyuk bir hata olacagini simdi dusunuyorum...
Haklisin, aslinda takmamazsi iyi olurdu en azindan ondan uzak durmam icin bir nedenim olurdu.

hic bir sey yapmayacakmis, cunku bir bilezik icin bile parasinin olmadigini soyledi. Ama kendisine ayit olan bir set varmis onu vercek.. ama simdi dugunden sonra onun setini geri vermeyi dusunuyorum! onun setini tenezul etmek bile istemiyorum..

Son mesajlarini okuyamadim kusura bakma..

bana ayin 4ünde cvp yazmistin. geri cevap yazim dedim

kayinvaliden bu kadar problem filan yapiorsa bile.

nisanlina konus annesine gidip hic birsey söylemesin. sadece bilmesi icin gösterdigini söyle.
sonra mesajlari göster. ve rahatsiz oldugunu söyle nisanlina.

yeni hat al veya numarani degistir.
ve numaranin kayinvalidenin eline gecmesin.

kayinvalidende senlen irtibat kurmak istiyorsa nisanlinlan konusmak zorunda kalsin.

bak canim ilk önce bunu anla: bu kadin sana niye böyle yapior?
cünkü bu kadinla yüz göz oluyorsun
YÜZ GÖZ OLMA..

NUMARANI DEGISTIR...
Cok tesekkur ederim!

yuz goz olma diyip duruyor herkez! Anlamadim hic salagim:)

Dogru numarami degisdirmeliyim! en azindan bir daha beni rahatsiz etmez.

yine gelecek agliyacak... off off kendimle cok savasmaliyim..!

Cok tesekkur ederim!

yuz goz olma diyip duruyor herkez! Anlamadim hic salagim:)

Dogru numarami degisdirmeliyim! en azindan bir daha beni rahatsiz etmez.

yine gelecek agliyacak... off off kendimle cok savasmaliyim..!

bak yüz göz olman böyle:

numaran kadinda var, sana mesaj yaziyor ( 1.yüz göz olma)
sen geri yazinca ( kariya yüz vermis oluyorsun)

nisanlin seni kayinvalidenle yalniz birakiyor.. sende buna göz yumuyorsun. (neyse.. ama burda bile.. kacmak icin birseyler uydurabilirdin. ben tencerlere filan bakcam.. ceyiz icin filan deseydin.. kadin kendi kacardi belkide.. ama iste...)

sonra bide KADINI DINLIYORSUN.... (yine yüz göz oldun)

kadin sana konu kapanmadi birdaha konusacagiz diyor.. ve sen HIC BIRSEY DEMIYORSUN (kariya bide susarak evet dedin)

sen konulari büyütmek istiyorsun, ailene rezil olmaktan korkuyorsun..

kayinvalidende bunlari kullaniyor... eger ailen ise karissa... kayinvaliden hic birsey diyemicek...

ve benim aklimda su var.. anlattiklarina göre..

kayinvalidenin sana taki almak icin gücleri filan var..
ama sen aileni karistirmadigin icin, kendi onlara karsi gücsüz arkasinda zaten kimsesi yok gösterdigin icin,.. niye sana o zmn taki taksinki? bedavaya gel iste...( burda basliyor degersizligin)

kusura bakma ama..
benim kayinvalidem bana dügünü ertelemekten bahsedicek..(BAHSEDEMEZ )
( burdada yüz göz oluyorsun)
ben bunlari anneme babama desem... afferdersin.. annem babam onlarin a**** s***...
bide öyle dügün ertelemek diye bi konu kalmaz.. babam der cünkü mal mi aliyorsun gelin mi veriyoruz sana...

sonucta dügün ertelendi diye millet adini cikarir...

ve ben taki filan istemiyorum diye sana düsmez bence.. bunlari annen baban filan derse daha iyi olur.
annen baban hemde agizlarina kapak olarak söyleseler: biz taki kabul etmiyoruz. bizim durumumuz fazla iyi.. sizin de durumunuz zaten yok.. yada öyle birsey bilmiorum bu durumu..
.
ama sana simdiden söyliyim... sana bide böyle bi teklif etti... gösteris olarak.. yani ben gelinime takdim...
cünkü aslinda millet kayinvalidenin durumunu iyi oldugunu biliyordur.. ama bak geline hic birsey takmadi gibilerinden konusmasinlar diye

bide sunu unutma.. bu taki konusunu evlendikten sonra basina kakacaklar... sen bedavaya geldin diye...
hic mi okumuyorsun burdaki konulari...

Canım meraba.. Bu kayınvalide size çok karışıyor canım, kayınvaliden ile samimi olma.. Ayrıca kayınvaliden de ergen gibi msj atıyor sürekli çok komik değil mi ya? O sana msj attığında cevap verme tatlım, önemli meseleler bunlar, kayınvalidenin yüz yüze konuşmaya cesareti yok ki sana msj atıyor anca.. Canım biraz kayınvalidene karşı çık, boyun eğme.. Evlendikten sonra da bu böyle devam eder, elini vermişsin, kolunu kaptırma ;)

Son düzenleme:
offf çok hatalı yazıyorsunuz 2. paragraftan sonra bıraktım.Daha anlaşılır bir biçimde yazsaydınız keşke.:26:

bence siz bu düğünü ertelemeyin.
iptal edin...
bizim toplumumuz da sadece kadın ve erkek evlenmiyor.
ailelerde evleniyor.
bu kadın bu yuvaya huzur vermez.
isterseniz 20 yıllık nişanlı olun.
emeklerime ne olacak demeyin.
sevgi huzurun yanında pörtürükten bir şey.
çoluk çocukda olsa, başka şehirlerde de olsanız bu kayınvalide size huzur vermez.
doğum yapmış ama oğluyla göbek bağını koparamamış kendince...

yol yakınken vazgeçin
sonra çok ağlarsınız...

bence siz bu düğünü ertelemeyin.
iptal edin...
bizim toplumumuz da sadece kadın ve erkek evlenmiyor.
ailelerde evleniyor.
bu kadın bu yuvaya huzur vermez.
isterseniz 20 yıllık nişanlı olun.
emeklerime ne olacak demeyin.
sevgi huzurun yanında pörtürükten bir şey.
çoluk çocukda olsa, başka şehirlerde de olsanız bu kayınvalide size huzur vermez.
doğum yapmış ama oğluyla göbek bağını koparamamış kendince...

yol yakınken vazgeçin
sonra çok ağlarsınız...

Zamanla bir hata yaptim diyecegim belki...
ama ayrilmak benim icin olmek demekdir...
huzur vermeyecegini bende farkindayim..
anneme bir ekre genel olarak, eyer bir kayin valide gelinini sevmiyorsa, ne yapar, eder onlari bosatir demis.
ben butun kalbimle artik nisanlima guveniyorum bu konuda...
tuzagina dusup is birligi yapacaksa..
evet bir gun bitecek.

nisanlimi o dogurmadi, yani oz annesi degil...
belkide bu yuzden bu davranis bozuklugu ve rahati..

bugun aileme butun gercekleri anlattim...
uzulduler.. babam once tepki verdi..biran iptal olsun bile dedi..
ya nisanlinda (bunun yetisdirme tarzindan) buna cekdiyse diye korktular..

taki takmak istemedigi icin degilde, boyle bir seyi ve ozelikle ailemden gizlememi istedikleri icin kizdilar.
bundan sonra artik.. dogru durust bir birilerin yuzune bakacaklarini pek sanmiyorum..

benim icin en azindan dugun bitene kadar umuyorumki katlanirlar..
dun kayin validem mesaj atti.. cevap vermedim.
bundan sonra ona tekrar guvenmeyecegim...

kardesim dediki...
bu turkiyeye gitmisdi gecenlerde.. birseyi haletmek icin.
belkide altinlari almaya gitti.. ve sanada baskasindan altini bulup daha sonra vereyim dedigi kisi kendisi olabilir dedi, yani altinlari senden geri kendisine alacak dedi..

bizimkiler tam bir cingene dedi...

ve ailem, bir daha sana parmagini :20: yapmayacak, bizim gibi sizi ozgur burakacak, herseye karismayacak dedi... (burakmazki bizi)
nisanlim hep benim tarafimdaydi hic bir zaman annesini yaptiklarini savunmadi..
kardesim evlendikden sonra bu tam terzi olur dedi..

kopruyu gecene kadar ayiya, dayi diyor olabilir...
evlendikden sonra nisanlim degisirmi? boyle bir sey mumkunmu..
dogrusu bunu dusunmek bile cok korkunc.

evlenip zadece mutlu bir yuva kurmak amacimiz..
insanlar neden herseyi bukadar zor hale getiriyor anlamiyorum!
o beyinlerindeki zihniyeti anlamiyorum!
belkide muhtesem yuzyili cok guzel takip ediyor olmali!

yarabbim, beni ve iliskimi butun kotuluklerden koru! bu kadindan koru bizi!!!!
cidden uykularim kacdi! bugun araba kulanirken bile panikden ve dikatsizlikden gidiyordum...
icim okadar huzursuzki.. anlatamiyorum bile....

keske iyi bir kayinvalidem olsaydi.. birde salak gibi eskiden birlikdede yasaya biliriz derdim..:44:

Canım meraba.. Bu kayınvalide size çok karışıyor canım, kayınvaliden ile samimi olma.. Ayrıca kayınvaliden de ergen gibi msj atıyor sürekli çok komik değil mi ya? O sana msj attığında cevap verme tatlım, önemli meseleler bunlar, kayınvalidenin yüz yüze konuşmaya cesareti yok ki sana msj atıyor anca.. Canım biraz kayınvalidene karşı çık, boyun eğme.. Evlendikten sonra da bu böyle devam eder, elini vermişsin, kolunu kaptırma ;)

oncelikle cok tesekkur ederim!
bundan sonra artik mumkun degil samimi olmamiz! ama ben biraz yumasak bir insanim... cabuk unutuyorum yapilan seyleri...
bundan sonra bu olmayacak.

Cok haklisin! hatta ben senin gibi dusundugum icin artik mesajlarina cevap vermiyorum... ( banaemde tel.'de bir sorun var) boylece telefoon nr'da degisdirmeme gerek kalmayacak.
karsi cikmayada benim pek cezaretim yok.. boyle bir sey yapsam.. erkek arkadasim tepki goztermezmi?

ben birdaha hata yaparsa birdaha gorusmek istemedigimi soyleyecekdim ama kardesim ozaman sen kotu olursun dedi..sonucda annesi dedi..

kafam karisdi bu yuzden...

bak yüz göz olman böyle:

numaran kadinda var, sana mesaj yaziyor ( 1.yüz göz olma)
sen geri yazinca ( kariya yüz vermis oluyorsun)

nisanlin seni kayinvalidenle yalniz birakiyor.. sende buna göz yumuyorsun. (neyse.. ama burda bile.. kacmak icin birseyler uydurabilirdin. ben tencerlere filan bakcam.. ceyiz icin filan deseydin.. kadin kendi kacardi belkide.. ama iste...)

sonra bide KADINI DINLIYORSUN.... (yine yüz göz oldun)

kadin sana konu kapanmadi birdaha konusacagiz diyor.. ve sen HIC BIRSEY DEMIYORSUN (kariya bide susarak evet dedin)

sen konulari büyütmek istiyorsun, ailene rezil olmaktan korkuyorsun..

kayinvalidende bunlari kullaniyor... eger ailen ise karissa... kayinvaliden hic birsey diyemicek...

ve benim aklimda su var.. anlattiklarina göre..

kayinvalidenin sana taki almak icin gücleri filan var..
ama sen aileni karistirmadigin icin, kendi onlara karsi gücsüz arkasinda zaten kimsesi yok gösterdigin icin,.. niye sana o zmn taki taksinki? bedavaya gel iste...( burda basliyor degersizligin)

kusura bakma ama..
benim kayinvalidem bana dügünü ertelemekten bahsedicek..(BAHSEDEMEZ )
( burdada yüz göz oluyorsun)
ben bunlari anneme babama desem... afferdersin.. annem babam onlarin a**** s***...
bide öyle dügün ertelemek diye bi konu kalmaz.. babam der cünkü mal mi aliyorsun gelin mi veriyoruz sana...

sonucta dügün ertelendi diye millet adini cikarir...

ve ben taki filan istemiyorum diye sana düsmez bence.. bunlari annen baban filan derse daha iyi olur.
annen baban hemde agizlarina kapak olarak söyleseler: biz taki kabul etmiyoruz. bizim durumumuz fazla iyi.. sizin de durumunuz zaten yok.. yada öyle birsey bilmiorum bu durumu..
.
ama sana simdiden söyliyim... sana bide böyle bi teklif etti... gösteris olarak.. yani ben gelinime takdim...
cünkü aslinda millet kayinvalidenin durumunu iyi oldugunu biliyordur.. ama bak geline hic birsey takmadi gibilerinden konusmasinlar diye

bide sunu unutma.. bu taki konusunu evlendikten sonra basina kakacaklar... sen bedavaya geldin diye...
hic mi okumuyorsun burdaki konulari...

Oyle haklisinki…
ama benim yetisme tarzim sanirim tamamen yanlis olmus.

Buyuklerimise kezinlikle cevap vermemeyi ve ne olursa olsun saygili davranmayi asiladi annem.
hatta eskiden konusukken hemen sustururdu.

Evet ya, bak simdi oyle dedinde, kendime kizdim nasilda durmus bir guzel onu dinlemisim diye!
sen cidden hangi dilden anladigimi biliyorsun :))

Cok korkak ve kaybetme dusuncelerinde oldugum icin nerdeyseherseyi kabul ediyorum!
onun durumu bence gayet yerinde:) zadece icinden yapmak gelmiyor oda benim bukadar kolay olmam yuzunden.

bu verdigin bir cogunu babamda ayni dedi!.. hatta ben biliyorum ne yapacagimi dedi..delirdi sandim..

Ablam bos ver altinlari, borc,morc ilerde siz sikintiyagirersiniz dedi. Babam ise seni ne saniyorda bir sey yapmayacak, simdi bedava alirsa seni.. bu sana neler yapar neler dedi… ( yani beni mahfedermis)

Ya sen cidden babam ne dediyse onlari yazmissin… :46:

Son düzenleyen: Moderatör:
Konu sahibi yurtdisinda yasiyormus bu yuzden hatali yaziyor olabilr. Ya da telefondan giris yapiyordur su an ben de telefondan yaziyorum ve hatali oluyor hep boyle olunca
Suan internetim gittiği icin bende yine telefondan bağlandım. Bir çok kelimeyi değiştirip başka bir kelime ekliyor Teldeki klavye. Bilgisayardan girdiğimde ise, ş,ğ,ü gibi noktalı, harfler kullanamıyorum. Biz alışık olduğumuz icin kolay okuyoruz ama bazı insanlar anlamıyor ve okumamda zorlaniyorlarmis. Açıklamaya çalıştığın icin çok teşekkür ederim.

Baban dogru dedi!

:)

sende almanyadami yasiyorsun ? öyleyse neresinde???

ben freiburga yakin yasiyorumda :D
Merhaba canım,
Vallah artik herseyin hayirlisi diyorum..
bekleyip olacaklari gorecegiz.

Ben Almanya'dan değilim. Ama Almanya'ya sık, sık gideriz, özelikle bu aralar düğün hazırlıkları icin gidiyoruz.
Ben kendim şuan Belçika'dayim. Almanya'yı severim, değişik bir havası var, benim yaşadığım yerle kıyaslandığımda.

o kalbi kotuluklerle dolu olan kadin bitirdi bizi:(
insanlar cok kotu cok! ve okadar acimazsizlarki.. kendi ogularina bile acimiyorlar...
Allahindan bulsun ruh hastasi!!benim icin demedigi iftiralar kalmadi!
cok korunclar cok!

onsuz nefes alamamak, olum gibi...
senssiz yasamak, olmekden daha iyi gibi...
ne kadar kadersiz bir insanim ben ya!
oysa ben 2 senedir en guzel papuclarimi, elbizelerimi giymiyordumki, askimla olan her saniyesine sakliyordum. Ne salak bir insanim!

Nerde hata yaptim, anlamadimki...:50:

o kalbi kotuluklerle dolu olan kadin bitirdi bizi:(
insanlar cok kotu cok! ve okadar acimazsizlarki.. kendi ogularina bile acimiyorlar...
Allahindan bulsun ruh hastasi!!benim icin demedigi iftiralar kalmadi!
cok korunclar cok!

onsuz nefes alamamak, olum gibi...
senssiz yasamak, olmekden daha iyi gibi...
ne kadar kadersiz bir insanim ben ya!
oysa ben 2 senedir en guzel papuclarimi, elbizelerimi giymiyordumki, askimla olan her saniyesine sakliyordum. Ne salak bir insanim!

Nerde hata yaptim, anlamadimki...:50:

Ne oldu opera?

Ayrıldınız mı?:18:

Ne oldu opera?

Ayrıldınız mı?:18:

8 sene sonra sirf o istedi diye, evet
evlensek bile, bosatirmis,
oglu uyurken dograrmis, beni oldururmus, okadar tehditler yaptiki, ailem bize zarar verir bu deli diye yuzugu atilar.

Ayirdi bizi......

bir gece yarisi kalkiyor, hersey saka diyorum kendime, bir bakiyorumki, oysa saka olan, kendimi kandirmam
kadin kiriz gecirdi kabul etmedigim icin ve mesajina cevap vermedigim icin:(

8 sene sonra sirf o istedi diye, evet
evlensek bile, bosatirmis,
oglu uyurken dograrmis, beni oldururmus, okadar tehditler yaptiki, ailem bize zarar verir bu deli diye yuzugu atilar.

Ayirdi bizi......

bir gece yarisi kalkiyor, hersey saka diyorum kendime, bir bakiyorumki, oysa saka olan, kendimi kandirmam
kadin kiriz gecirdi kabul etmedigim icin ve mesajina cevap vermedigim icin:(

Her şeyin hayırlısı demek ki böyle hayırlıymış.

İlerde kimbilir ne sıkıntılar çekecektin.

biraz zor bir süreç seni bekliyor ama Allah'ın sevgili kuluymuşsun ki evlenmeden önce gerçek yüzlerini göstermişler.

Ailenin arkasında dur, sakın geri adım atma...

Her şeyin hayırlısı demek ki böyle hayırlıymış.

İlerde kimbilir ne sıkıntılar çekecektin.

biraz zor bir süreç seni bekliyor ama Allah'ın sevgili kuluymuşsun ki evlenmeden önce gerçek yüzlerini göstermişler.

Ailenin arkasında dur, sakın geri adım atma...

Zadece nasil dayanacagim, can veriyor gibiyim...
boynumda bir ip duruyor gibi , nefes alamiyorum..

Back
X