kayınvalidem düşük yaptığımı eşimin abisine,abiside karısına söylemiş

benimde daha önce bi kaybım var 9. haftada zorunlu kürtaj oldum.......... ilk bebek hevesiyle ailelere ve arkadaşlara söyledik tabi onlarda bütün çevreye........sonrası teselli etmeler,yeniden olur nasılsa demeler...........ama bazıları var ki sırf can yakma derdinde.......ben yeniden hamile kaldım şükür ki yolunda gidiyor...........ama daha dün benim daha önce bebek kaybettiğimi bilen bi akraba gördüm yolda çok iyi ayrıntılı olarak biliyordu ve direkt şunu söyledi eee senin doğum yapman lazım değil miydi temmuzda karnın daha 4-5 aylık gibi!! kadın herşeyi hatırlıyorda bebeğimi kaybettiğimi unutmuş defalarca konuşulmasına rağmen.. böyle zihniyette insanlar var sessiz kalmadım bozdum haliyle,niyeti biliyorum çünkü..........kimyasal gebelik gerçek gebelik sayılmıyor ama çift çizgiyi gördüğü anda insan hevese kapılıyor haklısın.......... kayınvaliden anlatmamalıydı belki ama eminim kötü niyetli bi cümle değil çünkü çok belli cümlelerinden...sen şu anda çok kırılgansın korkuyorsun ama eşinle aranı bunun için açma derim o da onun ailesi,annesi silip atması imkansız... sen kendini toparla eminim hamile kalmak isteyeceksin,, hayırlısıyla inşallah bu defa sağlıklı bi gebelik olur ve sağlıkla kavuşursun evladına........kendini yıpratma :34:

Son düzenleme:
kımyasal gebelık bır dusuk sayılmıyor
ayrıca bunu aılenızle paylasmasının nesı kotu anlayamadım ?

kımyasal gebelık bır dusuk sayılmıyor
ayrıca bunu aılenızle paylasmasının nesı kotu anlayamadım ?

Evet kimyasal gebelik düşük sayılmıyor kendiliğinden adetle atılıyor. Öncelikle bu kadar üzülme ben de yaşadım ama şükür şimdi kızım içimde kıpır kıpır hemde 2ay sonrasında oldu.
Ben de sadece kendi anneme söyledim bir de yengem biliyordu, eşime kimseye söylemeyelim ciddi bir problemmiş gibi yayılmasın ortalığa dedim ama kv.ye söylemiş. O da eltilere, kuzenlere söylemiş beni arıyolar g.olsun diye :) Ben de anlamadım bile hastamıyım ki diyorum filan :1: çok komikti. Birşey olmaz söylesin bu kadar soğuyacak bişey yok bunda belki kv. niz bak bebeği oluyor oğlumun sorun yok edasında söylemiştir. Hem çok iyi kızı gibi sever diyorsunuz hem soğudum diyorsunuz. kv.ye diyinki ben kimseye söylemiyordum keşke sen de söylemeseydin de anlar o da gizlediğini en azından bundan sonra kimseye söylemez.

MErhaba geçmiş olsun öncelikle.Sakınan göze çöp batar derler ya, siz k.v.ye deme söyleme dedikçe olay dallanmış budaklanmış.Yani eşiniz tabi hatalı burda söylemeyiverseydi ne olmuş yani.Annem de bilsin nedir yahu, güleyim mi bilemedim.Ama hadi afedersiniz eşeklik etti söyledi siz de aman be deyip geçin.Ben sizin esas neye üzüldüğünüzü çok iyi anladım.Kayınvalidenizin eltinize bebek baskısı yapabilmek için sizin bebek isteğiniz ve yaşadığınız sağlık sorununu kullanması. Çok ayıp etmiş çok, ne denir ki.Böyle bir ayıp bin iyilik götürür gözünüzde. Diğer sorunlar nedir bilmiyorum ama yani bence henüz daha boşanma falan aklınıza getirmeyin.Hiçbir evlilik sanmıyorum ki bu anlattıklarınız gibi olayları aşarak, affederek devam etmemiştir. Yani diyorsanız ki ya kardeşim sıkıldım ben evlilikten bana göre değilmiş, yani o da doğal, bir şey diyemem.Ama biraz soğukkanlı olup düşünün derim.Hayat şartlarınız ve maddi durumunuz nasıl bilemem ama eşinizden ve ailesinden ayrı başka bir yerde kafanızı dinleyin üç gün beş gün.Onlar da hatalarıyla yüzleşsin.Demek ki çok bunalmış, kırmışız desinler.

eğer sizi terslemiş gibi yazmışsam özür dilerim.ama çıklamamı okumadan bakın sizde kırıcı oldunuz.çok teşekkür ederim ilginize gerçekten ama yanlış anlaşılmalar olmasın lütfen.

özür dilemenize gerek yok,
ama ben kirici bir yorum yaptigimi dusunmuyorum...
ve gecmis olsun,
ALLAH TEKRARINI YASATMASIN INSALLAH(AMIN)

Diger arkadasta uslup farkindan rahatsiz olmus ki,
beni ve renginayi belirterek anlatmak istemis...

üzülmenize gerek yok,
siz derdinizi paylasmaya devam edin,
ama bu konuyu bence büyütmeyin :34::34:

Son düzenleme:
geçmiş olsun...
eşin de bir garip,neden annesine söylüyor ki,ne de olsa kaynana dış kapının mandalı:34:

geçmiş olsun çok iyi anlıyorum seni..
bende ilk düşük yaptığımda herkese söylemiştik..
karşıma geçip ne yaptında düştü diye sormalar durumumu zerre takmayanların ah yazııık lı tavırları derken pişman olmuştum söylediğime
2. düşüğümde söylemedim kafam rahat toparladım kendimi...
kv.nin bu durumun senin için önemini anlamasını bekleme
ona göre gayet normal bişey ki aslında da öyle..biz yaişadığımız için büyütüyoruz belki..
hoş ben o sinirle 3 ay hamileliğimi sakladım ,bana kalsa doğuma yakın söylerdim ya :P
neyse sende herşeyi takma kafana eşine söyle duyulmasını istemediğin şeyi duyurmasın

Merhaba,

Düşük yaptığınızı gizlemek isteyebilirsiniz bu çok normal. Sonuçta çok özel ve hassas bir konu. Ancak eşiniz de bebeğini kaybettiği için annesi ile paylaşmak istemiş olabilir. Bunu bence bu kadar sorun etmemelisiniz. Sanıyorum hassas bir dönemde olduğunuz için böyle oldu. Yoksa ilk mesajınıza göre kayınvalideniz de kötülük olsun diye söylememiş bunları.

kvniz tembihlendiği halde gidip başkalarına söylemişse sizde bunu öğrenip içinize neden atıyorsunuz ki söyleyin eşinize rahat edin bırakın kv düşünsün yaptığı hatayı kavga mı edicek başka birşey mi boşverin annesinin melek olmadığını anlasın....
kvnizin eltinize söylemesinde ki amaç bak onlar sizden sonra evlendi çocuk yapıyorlar sizde hala birşey yok gibi görünüyor
buradakileride anlamıyorum arkadaş hayatında yaşadığı herşeyi başkalarına söylemek zorunda değil ki kime ne düşük yaptıysa kendine dost var düşman var yani yadırgamanın ne alemi var ki
neyse canım çok geçmiş olsun
inş rabbim istediğin zaman hayırlısıyla nasip eder...

siz düşük yapmış sayılmıyorsunuz ki ,kimyasal gebelik gebelik değildir ,
dr lar bile bunuın gebelikten sayılmadığını söyler ,
binlerce kadın bunu yaşar ama farkında bile olmaz ,
döllenemeyen yumurta adet kanamasıyla atılır vücuttan zaten ,farkına bile varmayız ,sadece kan değerinin bir anlık yükselmesi durumudur,adı üstünde kimyasal,dönem dönem kullandığımız bazı ilaçlar bile kimyasal anlamda kanda beta hcg değeri olarak yüksek çıkabiliyor,zaten 1 gün sonra değer düşmüş ve kaybolmuş kendiliğinden ,yani bu kadar bir mevzuyu hemen düşük yapmış diye herkese duyurmak başta yalnış ,keşke yaptığım test yalnışmış ,gebe değilmişim deseydiniz hem ailenize hemde eşinizin ailesine ,bu kadar yıpranmazdınız ..

siz düşük yapmış sayılmıyorsunuz ki ,kimyasal gebelik gebelik değildir ,
dr lar bile bunuın gebelikten sayılmadığını söyler ,
binlerce kadın bunu yaşar ama farkında bile olmaz ,
döllenemeyen yumurta adet kanamasıyla atılır vücuttan zaten ,farkına bile varmayız ,sadece kan değerinin bir anlık yükselmesi durumudur,adı üstünde kimyasal,dönem dönem kullandığımız bazı ilaçlar bile kimyasal anlamda kanda beta hcg değeri olarak yüksek çıkabiliyor,zaten 1 gün sonra değer düşmüş ve kaybolmuş kendiliğinden ,yani bu kadar bir mevzuyu hemen düşük yapmış diye herkese duyurmak başta yalnış ,keşke yaptığım test yalnışmış ,gebe değilmişim deseydiniz hem ailenize hemde eşinizin ailesine ,bu kadar yıpranmazdınız ..

beta hcg değerim 10 sonra düştü.doktor dış gebelik riskin var iki günde bir takip emişti.o dönemde tabi ilk deneyimim olduğu için çok korkmuştu.doktorda kimyasal ama değerin bir gün sonra hemen sıfırlanmadığı için dış gebelik riskin var merkezimize git orada kan ver ki acil bir müdehale olabilir demişti.eşimde beni yalnız gönderdi hastaneye.yani dediğim gibi olay ben sadece alındığım konuyla kısa geçmiştim,yoksa çok stresli 2 fata yaşadım onun duygusallığıda vardı.ben bu sebeplerden zaten kimsenin duymasını istememiştim ilk başta.

ya ben arkadaşı anlıyorum şimdi bazı insanlar var bu kız düşük yapmış gider derki işte onların çocuğu olmuyormuş der millet dedikoduyu seviyor ne gerek var insanlar hamile olduğunu bile 3.aydan sonra söylüyor bir de hassas şimdi olabilir zamanla düzelirhem hormonlar hem duygular

MErhaba geçmiş olsun öncelikle.Sakınan göze çöp batar derler ya, siz k.v.ye deme söyleme dedikçe olay dallanmış budaklanmış.Yani eşiniz tabi hatalı burda söylemeyiverseydi ne olmuş yani.Annem de bilsin nedir yahu, güleyim mi bilemedim.Ama hadi afedersiniz eşeklik etti söyledi siz de aman be deyip geçin.Ben sizin esas neye üzüldüğünüzü çok iyi anladım.Kayınvalidenizin eltinize bebek baskısı yapabilmek için sizin bebek isteğiniz ve yaşadığınız sağlık sorununu kullanması. Çok ayıp etmiş çok, ne denir ki.Böyle bir ayıp bin iyilik götürür gözünüzde. Diğer sorunlar nedir bilmiyorum ama yani bence henüz daha boşanma falan aklınıza getirmeyin.Hiçbir evlilik sanmıyorum ki bu anlattıklarınız gibi olayları aşarak, affederek devam etmemiştir. Yani diyorsanız ki ya kardeşim sıkıldım ben evlilikten bana göre değilmiş, yani o da doğal, bir şey diyemem.Ama biraz soğukkanlı olup düşünün derim.Hayat şartlarınız ve maddi durumunuz nasıl bilemem ama eşinizden ve ailesinden ayrı başka bir yerde kafanızı dinleyin üç gün beş gün.Onlar da hatalarıyla yüzleşsin.Demek ki çok bunalmış, kırmışız desinler.

çok teşekkür ederim ilginize.ben zaten bu sebebi kullanarak boşanmak düşünmedim hiç.hani sadece herşey birikir birikir duygularınızın en üst safhasındayken bir şey sizi patlatır ama yinede içinize atmak zorunda kalırsınız ya işte öyle bir durum yaşadım.

benimde daha önce bi kaybım var 9. haftada zorunlu kürtaj oldum.......... ilk bebek hevesiyle ailelere ve arkadaşlara söyledik tabi onlarda bütün çevreye........sonrası teselli etmeler,yeniden olur nasılsa demeler...........ama bazıları var ki sırf can yakma derdinde.......ben yeniden hamile kaldım şükür ki yolunda gidiyor...........ama daha dün benim daha önce bebek kaybettiğimi bilen bi akraba gördüm yolda çok iyi ayrıntılı olarak biliyordu ve direkt şunu söyledi eee senin doğum yapman lazım değil miydi temmuzda karnın daha 4-5 aylık gibi!! kadın herşeyi hatırlıyorda bebeğimi kaybettiğimi unutmuş defalarca konuşulmasına rağmen.. böyle zihniyette insanlar var sessiz kalmadım bozdum haliyle,niyeti biliyorum çünkü..........kimyasal gebelik gerçek gebelik sayılmıyor ama çift çizgiyi gördüğü anda insan hevese kapılıyor haklısın.......... kayınvaliden anlatmamalıydı belki ama eminim kötü niyetli bi cümle değil çünkü çok belli cümlelerinden...sen şu anda çok kırılgansın korkuyorsun ama eşinle aranı bunun için açma derim o da onun ailesi,annesi silip atması imkansız... sen kendini toparla eminim hamile kalmak isteyeceksin,, hayırlısıyla inşallah bu defa sağlıklı bi gebelik olur ve sağlıkla kavuşursun evladına........kendini yıpratma :34:

teşekkür ederim ilginize.tabiki asla eşimin ailesini karşısına almasını veya annesini silmesi aklımın ucundan bile geçiremem.zaten eşime söylemedim annesinin abisine anlattığını çünkü annesine kızar diye kavga etmesinler diye.inanın hem aşırı duygusallıktan hemde yaşananların verdiği dolmuşluktan yaşadığım ilk tecrübemin bana kızım gibisin diyen birinin düşüncesizce yansıtmasıydı beni kıran.eşimse annesini hiç hata yapmayan biri olarak gördüğü için onada o konuda bozulmuştum.nasıl benim annem insansa hata yapabilirse onun anneside hata yapabilir.sizinde anlattığınız konu gibi niyeti biliyorum ya o yıprattı.
dualarınız içinde allah razı olsun.sizinde allah herşeyi gönlünüze göre versin inşallah.

Evet kimyasal gebelik düşük sayılmıyor kendiliğinden adetle atılıyor. Öncelikle bu kadar üzülme ben de yaşadım ama şükür şimdi kızım içimde kıpır kıpır hemde 2ay sonrasında oldu.
Ben de sadece kendi anneme söyledim bir de yengem biliyordu, eşime kimseye söylemeyelim ciddi bir problemmiş gibi yayılmasın ortalığa dedim ama kv.ye söylemiş. O da eltilere, kuzenlere söylemiş beni arıyolar g.olsun diye :) Ben de anlamadım bile hastamıyım ki diyorum filan :1: çok komikti. Birşey olmaz söylesin bu kadar soğuyacak bişey yok bunda belki kv. niz bak bebeği oluyor oğlumun sorun yok edasında söylemiştir. Hem çok iyi kızı gibi sever diyorsunuz hem soğudum diyorsunuz. kv.ye diyinki ben kimseye söylemiyordum keşke sen de söylemeseydin de anlar o da gizlediğini en azından bundan sonra kimseye söylemez.

öncelikle allah hayırlısıyla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin,sizi korusun.
evet doğru kv.em beni kızı gibi sevdiğini söylerken benim ruh halimi önemsememesi kırmıştı ki bu olayın ilk pazar günü bhsettiğim abisi eltiyle bize geldiler eltimin yanında soracakken işaret ettim ona anne kimse bilmiyor senden başka dedim.bunu söylediğim halde eşimin abisine anlatması beni şaşırttı açıkçası.abisi de mesela annesiyle o kadar önemsemiş olsalardı neden eşime kardeşim böyle olmuş geçmiş olsun demedi mesela çünkü biliyorlar bilinmemesi gerektiğini.karısınada zaten baskı yapmış onlar bile bebek yapmaya kalkmış ama bizde bişey yok diye.neyse geçecek buda tabi inşallah allahım doğru zamanda eşimle problerimde düzelince nasip eder.

geçmiş olsun ancak kimyasal gebelik düşük değildir ki..ortada bebek yok aslında hamileik bile yok sadece gebelik var gibi gözükür.bunu bir çok kadın yaşar aslnda ama adet kanamasıyla birlikte yok olur..o yüzden bu konuda kendini çok yıpratma sen düşük yapmamışsın..

sen ailenle paylaşmışsın eşinde kendi ailesine anlatmak istemiş ben bunda çok garip ya da abartılacak bişey göremedim.mesela bende 3.ay bitene kadar hamileliğimi kimseye demeyelim dedim ama annem tüm sülalaye söylemiş yapacak bişey yok.

ancak k.validen çok ilgincime gitti,yani bir gelinine laf vurmak için diğer gelinini kullnamaya mı çalışıyor ya da bebekle ilgili laf vurma hakkını nasıl görüyor çözemedim,garip geldi.asıl üzülmesi gereken eltin bence,kadın henüz çocuk istemediği halde sanırım sürekli laf vurmalara maruz kalıyor.

evet eltimden öyle bir beklenti var.çünkü olmuyorsa bebekleri tedavi olsunlar demiş hala onuda söyleyince üzüldük iyice ama dediğim gibi kv.em kimseye söylemeyelim dediğim halde abisine anlatması beni şaşırtmıştı daha çok.eltimde bana üzüldü senin durumunu bile bile bana laf söylemek için konuştu cemre dedi.

geçmiş olsun çok iyi anlıyorum seni..
bende ilk düşük yaptığımda herkese söylemiştik..
karşıma geçip ne yaptında düştü diye sormalar durumumu zerre takmayanların ah yazııık lı tavırları derken pişman olmuştum söylediğime
2. düşüğümde söylemedim kafam rahat toparladım kendimi...
kv.nin bu durumun senin için önemini anlamasını bekleme
ona göre gayet normal bişey ki aslında da öyle..biz yaişadığımız için büyütüyoruz belki..
hoş ben o sinirle 3 ay hamileliğimi sakladım ,bana kalsa doğuma yakın söylerdim ya :P
neyse sende herşeyi takma kafana eşine söyle duyulmasını istemediğin şeyi duyurmasın

doğru söylüyorsunuz.ben ilk tecrübe yaşadığım için afalladım çok.Allah böyle uygun gördü yapacak birşey yok.eşimin benim fikrime saygı göstermeyip beni düşünmemesi benim için sorun oldu.inşallah aşıcam bunları.çok teşekkür ederim sizede

kvniz tembihlendiği halde gidip başkalarına söylemişse sizde bunu öğrenip içinize neden atıyorsunuz ki söyleyin eşinize rahat edin bırakın kv düşünsün yaptığı hatayı kavga mı edicek başka birşey mi boşverin annesinin melek olmadığını anlasın....
kvnizin eltinize söylemesinde ki amaç bak onlar sizden sonra evlendi çocuk yapıyorlar sizde hala birşey yok gibi görünüyor
buradakileride anlamıyorum arkadaş hayatında yaşadığı herşeyi başkalarına söylemek zorunda değil ki kime ne düşük yaptıysa kendine dost var düşman var yani yadırgamanın ne alemi var ki
neyse canım çok geçmiş olsun
inş rabbim istediğin zaman hayırlısıyla nasip eder...

inşallah allahın izniyle herkese nasip eder.bakış açınız için çok teşekkür ederim gerçekte.iyi niyet olmadığını bildiğim için güya bana çok değer verdiklerini gördüm.yoksa sorun değil tabi bu kadar yadırgamam hatta eltime laf olsun diye bile söylediğinde de içime attım çok uzatmak istemedim ama baktım ki abisine anlatmış annesi aa noluyo dedim ben miyim mesele ailede.ama nasıl anlatmıştır bilemem tabi.abisi de karısına sarıyor bak bizim olmuyorda onlarda bebek yapmak istemiş diye.çok çirkin değil mi?bir abi olarak kardeşine geçmiş olsun derdi değil mi ama demedi?çünkü eşimin abisinin kimsenin bilmediğini biliyor.kv.em herşeyi biliyorda işte sağolsun işte yaptı.onlara göre zor bi durum değil zaten.ben ilk deneyimi habersizce şok yaşayınca afalladım işte.allah yine de kimseye yaşatmasın .

arkadaşlar dün çok üzülmüştüm birde internetim sürekli düşünce ve bende bu forumda acemi olduğumdan dolayı mesajlar ara sıra zamansız oldu.şimdi birçok arkadaşıma cevap yazmaya çalıştım.tekrar konumla ilgilenenlere zaman ayırdıkları için teşekkür ederim.
hayatım boyunca insanlara karşı empati kurmaya çalışarak saygımı yitirmeden tüm sevecenliğimle yaklaşmaya çalıştım.en çokta eşim ve ailesine.sanırım bunlar içimde birikti patladım...yoksa asla kimseyle kötü olmam olamam kendime yakıştıramam.ama bundan sonra da ben ne kadar düşünülüyorsam bende herkesi o kadar düşünücem.

Bazı şeyleri yakın akrabalara anlatmakta sorun yok bence, saklamak isteme sebebiniz nedir bilemiyorum tabi.
Biz komşumuzun bile dış gebelik yaşadığını biliyorduk.

İnsanlar geçmiş olsun dediğinde acı tazeleniyor denmiş ama ailemizden birini kaybettiğimizde birilerinin başınız sağolsun demesinde de acı tazeleniyor. Sırf acı çekmeyelim diye onu da mı saklayalım. Üzülün, acı çekin sevdiklerinizle beraber neden tek başınıza yaşamak istiyorsunuz bunu? Ayrıca hamilelik bence sizin özeliniz değil, tek başınıza hamile kalmadınız sonuçta. Gerçekten sizinki anne de onunki ne? O da üzüntüsünü annesiyle paylaşmasın mı?

Başka sorunlar yoksa ben büyütülecek hiçbir şey göremedim. Kayınvalide de hamileliğin öğrenilir öğrenilmez dşük yapılmasından dolayı çok önemsememiş olabilir...

iki kaybında verdiği üzüntü farklı

tecrubeme göre dediğim kısmı atlamış olmalısınız

Back
X