Kayınvalidem eski eşyalarını hep bana vermeye çalışıyor

jakobi

Binlerce kez şükür
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2010
2.100
63
363
#################»»»»»»»»»»».............................

Son düzenleme:
bence bu konuda yapabileceğiniz pek bişey yok..tüm iş eşinize düşüyor siz hayır derseniz aranız bozulur ama o oğlu kızsa da küsse de oğlunu affedicektir eşinizle konuşun bir iki derken artık kabul etmeyeceğinizi anlayacaktır ve bu baskısından vaz geçicektir diye düşünüyorum

Acaba "anne çok şükür daha önce verdiklerin bizim işimizi görüyor, bunları bir ihtiyaç sahibine versek hem sevap kazanırsın" falan deseniz acaba ikna olur mu? Gerçi bu kadar müsrif biri bunu muhtemelen iplemez ama denemekte fayda var.

oğlunu affetmeyedebilir ne yazıkki benim kayınvalidemin annelik hormonu pek salgılanmıyor gibime geliyor. biraz acımasız ve bencil çok zor işimiz çok alttan alcaz, yanlış anlaşılmayalım alınganlık yapmasın diye akla karayı seciyoruz.
oğlum 30 yaşını geçti demiyor çok kırıcı konuşuyor bizde annedir günah olmasın analık hakkı var diye boyun eğiyoruz.

dediiğin gibi:)) iplemez. aksine ele vereceğime sana veriyorum birde almıyorsun diye alınganlık yapar

bencede sen söyleme eşinle konuş bir çare bulsun sizi bu kadar düşünüyorsa sizinkini yenisiyle değiştirsin yeni alınana gönül konulmaz tabiki eskisine layık görünce doğal olarak zoruna gider canım

bencede sen söyleme eşinle konuş bir çare bulsun sizi bu kadar düşünüyorsa sizinkini yenisiyle değiştirsin yeni alınana gönül konulmaz tabiki eskisine layık görünce doğal olarak zoruna gider canım

kendine eli açık başkasına cimri hediye vermem gerekir diye bazen düğüne bile gitmez. bize bişey almaz aman zaten istemem Allah a şükür kazanıyoruz çalışıyoruz. Allah muhtaç etmesinde eskilerine layık görmesi dediğin gibi çok gücüme gidiyor. eskiden ağlardım şimdi bile bazen ağlıyorum. biliyorum bunda ağlanacak bişey yok şükretmek lazım daha neler var dünyada ama duygusallık işte kendime kızsamda bazen kendimi tutamıyorum.

allahtan korkmaz kaynana !!!
bence artık konusmanın zamanı gelmıs canımmm

Ondan alin eskiciye verin :)

oda güzel fikir ama bize veremeyeceği eskilikte bir cep telefonununu yeğenine vermiş yeğenide satmış telefonu eve gelen komşulara falan anlatıyordu, öyle yapsam benimde arkamdan konuşur bu halimle bile konuşuyordur zaten ben buzdolabı verdim beyaz şunu verdim bunu verdim diye elalem nerden bilsin eskimi verdi yenisini alıverdi sanıyorlardır

Saol anne, biz çalışıyoruz kendimiz isteyince alabiliriz. Sen ihtiyacı olanlara ver, deseniz yine alınır küser mi?

allahtan korkmaz kaynana !!!
bence artık konusmanın zamanı gelmıs canımmm

off hiç sorma konuşulsa bir türlü konuşulmasa bir türlü işte pek çözüm olduğunu sanmıyorumda derdimi anlarsınız bana iyi gelir diye konuyu açtım işte buraya

küserse küssün ya bana bile geldiler soldan soldan o bu kadar düşüncesizse sizde bu kadar yufka yürekli olmayın istemiyorum deyin valla canım sen iyisin yine ben hiç gelemem öyle düşüncesiz insanlara Allah yardımcın olsun

Ben olsam açık açık söylerdim istemediğimi, örneğin vermek istediği şeyin yenisini almak istiyorsam ve o ne gerek var bunu al diyorsa, "teşekkür ederim anne, ama bu benim istediğim gibi değil, (misal çamaşır makinesi ise) ben şu modeli, şu özellikli olanı istiyorum, heves ettim" falan der, almazdım onunkini. Valla böyle saçma birşeyden küserse de küssün yani yapacak birşey yok... Neticede bir saygısızlık yapmıyorsunuz ki.

sağol canım, eskiden benimde tepemin attığı zaman aklımdan geçen kırıldığım noktaları kendisine bir bir söylemişliğim var tartışmışlığımız var, tabi işe yaradı eskisinden daha iyi oldu. eskisi gibi beni ezmedi işe yaradı ama bu dönemler çok zor geçti benim için. ama yinede her daim çok zor benimki pek nazlı çiçek dokunsan solacak bizde napıcağımızı neresinden tutacağımızı bilemiyoruz sabır diliyorum napiym

O zaman sende ona senin eskiyen bi eşyanı ver ama kesin onada küser:)

iyi fikir ne versemki:)) benimde kullanmaktan sıkıldığım bişey ne olabilir düşüniym

küstüğünde sadece beni değil annemleride üzüyor annemleri üzmesine hasta etmesine dayanamıyorum zaten yaşlılar. o yüzden küstürmemeye çalışıyorum. neyse zaten bizde yeni bişey alcağımızda gizlice alırız artık çözümü bu gibi

ne tuhaf kaynanan varmış :26:siz onun eskilerini kullanmak zorundamısınız
eşinin yerinde olsam kırılsada küssede açık açık istemediğimi gerek olmadığını söylerdim bir küser iki küser sonra size böyle bir teklifle gelmezdi bence
sen konuşma eşin konuşsun bu olayı çözsün

evet ya eşim söylese işe yarayabilir ama mesela en son geçen sene böyle eşim kayınvalideme karşı gelmeye çalıştıda eşime sen evlendin evleneli salaklaştın dedi. böyle kırıyo geçiriyor. eşimide kendinden soğuttu, sırf anne hakkı vardır diye iyilik ediyoruz artık hiç içimizden gelmiyor onunla ne konuşmak nede yardım etmek. Bütün hafta sonu gittim evine hastaymış diye gözüne lazer yaptırmış eğilmemesi gerek diye çeşit çeşit yemek börek yaptım bir hafta kendileride misafirleride yerler. ne demişler iyilik yap denize at balık bilmezse halik bilir. bizimki yarım ağız bir teşekkkür etti birde eski telefonunu vererek ödüllendirmek istedi heralde:))

kayınvaliden tam bir vakaymış :)))

Değiştirdiği şeyleri neden değiştiriyor? Yeni teknoloji almak mı hoşuna gidiyor yoksa belli bir süre sonra kullandıktan sonra sıkılıyor mu yada bozulmaya mı başlamış oluyor? Nedenini bi sor bakalım ne cevap verecek? Eğer "bu aldığım buzdolabında şu şu özellik var onun için.. " gibi bir açıklama yaparsa sen de yeni teknoloji almak istediğini söylersin; ekonomik durumuna göre dilediğini almak en doğal hakkın. Şayet "sıkıldım" gibi bir cevap verirse de "ben de burda göre göre sıkıldım " de. Anlatmak istediğim anlayacağı dilden konuşun onunla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…