Kayınvalidem eski eşyalarını hep bana vermeye çalışıyor

canım aynen bende birine birşey verecek olsam utanırım sıkılırım beğenmezsen başkasına ver falan derim ama bizimki el üstünde tutarak kullanmam gerektiğini düşünüyor. eşimin kuzenini eşine veriyor o kadında kullanıyor eskilerini çalıştığı halde alıp kullanıyor onu bana örnek gösteriyor o bak hiçbişey demedi aldı kullanıyor ne güzel diye. bana kibirlilik yaptığımı ima ediyor ben başa çıkamıyorum işte ben varya bir lafıyla allak bullak oluyorum çok üzülüyorum çok

canım valla snın kaynana bayagı bı luksmus ama bu kadarıda fazladır demekkı kendınden baskasına yakıstıramıyor yenı selerı madem kendısı yenılıyor sıze neden karısıyor bence bıraz sevıye belırle uzak dur ve otorıtenı koy bırdee bole dene ....

yazdıgın cok acı bı gercek yanıı kaynananın bu yaptıkları cok abartı bence madem sen yenı alıyon kendı eskılerını neden gelınıne verıyon bı kıyak yapsında bır hedıyede sana alsın mademkı cok parası var bence bu yenı seylerı kendınden baskasına yakıstıramıyor yapılacak sey 2 madde sana eskıttıgı seylerı verıyorya hanı sende ya bı fakıre ver yada eskıcıye ver onun ınadına sende yenı seyler al nasıl olsa calısıyormussun.... ve sevıye belırle uzak dur aynısını sende ona yap nasıl oluyomus gorsun

Kendilerini dünyanin merkezi sandiklari icin herseyin en iyisine layik olduklarini düsünüyolar sanirim en azindan benim kayinvalidem oyle yillarca yaninda yasadim onun ceyizinden kalma eski esyalarini kullandim sesimi bile cikarmadim tasinmaya karar verdigimizde evde ne kadar eski varsa(bulasik legenini bile)toplayip bana hediye etti sagolsun ne bileyim oyle elinde iki tane olurda birini sana vereyim diyede degil hepsini bana veriyo ki yer acilsin daha sonrasinda kendine herseyi yeni aldisanki yeni gelin yani ben kayinvalide evi ona birakip cikiyorumda evdeki esyanida al git der gibi yeni legenler, kaplar,yeni yatak odasisacma sapan abur cuburlarini koymak icin bile kendine tupper dan saklama kaplari almisbaharatlari posetleyip tupperlara koymuspatates sogan kapi bile tupperama yapicak bisey yok verdiklerini alirken niyetini bilmedigim icin biseyde diyemedim tabiiama simdi yapsa yine sen bunu al ben yenisini alicam diye senin tenezzul edip kullanmadigini gelinine mi layik görüyosun derimhaaa bu arada bu anlattigim insanda maddi durumu gayet iyi ,esim evin tek cocugu yani aldigi seyden iki tane alip birinide senin icin aldim kizim dese hiiic bisey kaybetmez

aman ondan bişey istemiyorum ne yenisini nede eskisini vermesin. yeterki özgür olayım karışmasın laf etmesin bir lafıyla allak bullak oluyorum zaten.

niyet önemli eğer iyi niyetle vermiş olsaydı üzülmezdin ama ard niyetle vermiş eskilerini sana üstelik sen onun iyi niyetli olduğunu zannedip kabul etmişsin. bende iyi niyetle verdiğini bilsem üzülmiycem kullanıcam hatta kullanıyorumda zaten eşyaları ama ardniyetle sırf ezmek aşağılamak için verdiğini bilmek üzüyor haliyle.

milli israf die kaynanacın ölene kadar onun eskilerinimi kullanacaksın.yapma kuzum.herşey gelip geçiyor.yaşananlar yanına kar kalıyor.insan hayatında kaç defa buzdolabı alırki:) bari oda senin istediğin olsun.kıyafet olsa neyse yer bezi yapardın.ve inan engeller bu dediğim.sen çaktırmadan galip geleceksin bu oyunda hemde kimse bişi diemiicek:)

Ben şunu merak ettim.3kez fırn değiştirdi yazmışsınız mesala.Her değiştirmede eskiyi size getiriyorsa sizinde ortala 2 yılda bir evdeki eşyalarınız yenileniyor demektir.Kendi paranızla aldığınız buzdolabını belki 20 yıl kullanacakken kayınvalidenizin densizliği sayesinde sürekli yeni bir modele geçiş yapıyor olacaksınız demektir:)) İşin şakası bir tarafa zor bir durum elbette.O yaşa gelmiş birinin karakterini değiştiremezsiniz.Konuşmak ,iğnelemek,kızmakşalttan almak hiçbir işe yaramayacaktır.En güzel çözümü yazmış arkadaşlar elektronikleri bozun,koltuklarında üzerinde zıplayın gerekirse,kırın.O sizin tatlı canınızı acımıyorda siz onun eski eşyasına mı acıyacaksınız.

şimdi tüp bebek tedsavim var bu 2. tedavim her defasında 5000 tl falan gidiyor ne ev alabildim ne eşya elimiz biraz bollaşsa onun haberi olmadan beyaz eşyalarımı değiştiricem inşallah

benim kayınvalidem yaklaşık 2 yılda bir evini satıp yenisini aldığı için ankastre fırınını ocağınıda yenilemiş oluyor eskisini bana vermiyor eskisi sattığı evde kalıyor, buzdolabısının eskisini ilk evlendiğimizde vermişti hala onu kullanıyorum diğerinde buzdolabı aldığı mağzaya vermiş indirim yapmışlar, aynen dediğin gibi bu yaştan sonra onun karakterini değiştiremem iğneli laf soksam altta kalmaz aksine ben kendimi üzmüş olurum. tüp bebek tedavisi falan bitse elim bollaşsa evimizi alsak hepsini yeniliycem eskileri kendisine geri veririm eşyalı kiraya verdiği evine koyar. bidaha bişey vermeye kalkışıncada bir bahane buluruz artık napalım öyle böyle idare ederiz

Son düzenleme:
ben bu konuda bıra zfarklı düşünüyorum... bence kayınvalideniz size verdiği eşyaları sizin düşündüğünüz gibi ESKİ olarak düşünmüyor... yeni olan eşyalarını değişim yaptığı zaman,sizinde sürekli eşya değiştirmediğinizi bildiğinden, bir de ''yeni daha ele gitceğine oğluma gitsin'' diye düşündüğünden o eşyaları size aktarıyor olabilir. başka gelini yok mu siz hariç?? hani varsa madem bu kadar rahatsızsınız onlara da paylaştırabilir (paylaştırıyor mu bılmıyorum).. ha yoksa da yapcak bişiy yok belki kadir kıymet bılıyo benım gelınım fıkrı ile size verıyor... sız nıye gördükçe çıldırıyorsunuz eşyaları.

hAklısın el kullanmasın oğlum kullansın diye veriyor. ama keşke yeni eşya almamıza karışmasa yeni eşya almak istediğimizde engel olmak istiyor bu yüzden ondan gizli alıyoruz alacaklarımızı. ben çıldırmıyorum onun eskilerini kullanıyorum sadece bazı zamanlar kendimi ezilmiş aşağılanmış hissettiğim için ağlıyorum. Ben yüksek lisansını yapmış bir öğretmenim Allah a şükür paramı kazanıyorum tüp bebek tedavimiz olmasa bizde evimizi almış olurduk şimdi biraz gecikti. ev almış olsam hepsini yeniliycem o yüzden yenileyemedim. başka gelini henüz yok olsada diğer oğlu rezidasta yaşayacak kadar varlıklı olduğu için onun aldığı geline böyle bişey teklif edebileceğini sanmıyorum. ben neye üzülüyorum biliyormusun yeni evleneceğimiz zaman sanki hiç paraları yokmuş çok sıkışıklarmış gibi bana dert yandı bunları kullan deyip eskileri bana veri (çift evi vardı) kendi oturmadığı evdekileri bana verdi bende yazık durumları yoktur biz çalışıyoruz zamanla alırız diye düşündüm kabul ettim. ama birde baktım bizim evlenmemizin hemen arkasından bütün eşyalarını yeniledi perdelerine kadar bende kendimi kandırılmış hissettim. Bizde dul kadınlar eski eşya kullanır denir bunlar aklıma geldi kendimi değersiz aşağılanmış hissettim. üstüne düğünde takılan altınlarımı alması gibi diğer yaptığı ettiği söylediği eklenince çok gücüme gitti herzaman anne derim hafatada en ax 2 kez ararım hasta olsa gider evini temizler yemeğini yaparım tüm bunları hep içime attım hep kendim üzüldüm. öyle kimseyede anlatılmıyor o yüzden burada kimse beni tanımıyor diye gelip bu sayfalara içimi döktüm. tabi sende doğru söylüyorsun. eli sıkı oluyor bazı insanlar ancak eskisini paylaşabiliyor. ama olur olmaz her eskiyi bana vermesi hiç hoşume gitmiyor bende bahaneler uydurup almamaya çalışıyorum. eski anteninin bizde ne işi var bozuk uydu dekoderini vermiş bize geçen attık oğlu almam diyemiyor bizim ev depo görevinde anlayacağın. işte böyle:)

hmm şimdi kayınvalide gözümde daha da şekil aldı.. ne demek ya düğünde takılan altınlarını alması... çok üzücü bi durum. nıye kocanıza demıyorsunuz. bu işi kocanız kurtarır. sonucta o onun oğlu. o olumsuz bişey de dese kötü olmaz, ama siz deseniz olabilirsiniz... verme anne napalım biz bu anteni git hurdacıya ver fakıre ver allah allah desin nıye demıyor... sinir bozucu :)

İnanki canım benim kayınvaldem de böyle. eskileri vermeye bayılıyor. eski ayakkabı fırçasını bile bana getirmiş şehirler arası düşünsene:) ben arkasından çöpe tabi...

İnanmıyorum yaaaaaaaaaa
Akıl mantık almıyor

Böyle yapan k.validelere bence sizde herhangi eski bir şeyinizi götürün verin bakalım tepkileri ne olucak

Benim kızkardeşimin k.valideside eski çamaşır mak. ve kanepelerini kardeşime verdi evlenirken. Durumları çok iyi olduğu halde eşi almadı annesinin verdiklerine de hayır demedi hemen ve taşımış. Birde eski ve pislik için de düşünün.
Şimdi kızıyor kardeşim keşke almasaydım diye.
Ama şu da var ki yeni de alıp getiriyor kardeşime k.validesi.
Sanırım eşlerde bitiyor böyle şeyler.
Bir kere kırılsın bence yoksa tepenize çıkar iyice, nasıl olsa kabulleniyorlar diye

ahh ahhh ne deyimki arkadaşlar demekki herkes yaşıor benzer şeyleri benimkide ynei gelin evine eski mutfak sandalyelerini koymuş(ben gelmeden)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…