Kayınvalidem eski eşyalarını hep bana vermeye çalışıyor

İnanki canım benim kayınvaldem de böyle. eskileri vermeye bayılıyor. eski ayakkabı fırçasını bile bana getirmiş şehirler arası düşünsene:) ben arkasından çöpe tabi...

canım kayınvalideniz küserek iş yaptırmaya alışmış bu zamana kadar herhalde, o da yetmiyorsa annenize eziyet ediyor... ağlayarak iş yaptıran çocuklar gibi... siz de çocuklara yaptığımız gibi davranın, ben kızıma öyle yapıyorum ağlarsan ağla yapabileceğim bir şey yok diyorum, bir dk ağlıyor iki dk ağlıyor bir de geliyor 'anne sustum, diyerek' gülmemek için zor tutuyorum kendimi... bir küser iki küser, siz de takmayın...ailenize de söyleyin kayınvalidem bana küstü, bu ara onunla muhatp olmayın diye... siz boştan yere üzüleceğinize, o hatası yüzünden üzülsün... en iyisi kulak tıkamak...

Biz de bu sene izin icin ev aldik...kaynanam da evini kalorifer mutfak dolabi yaptirdi ayrintilara girmeyim neyse...yaa esime diyormus ki koltuklari firini size veriyim...esime hayir dedim...annen yasli basli kadin kendi sifir alipta ben de eskisini kullanamam dedim...o yasli ben gencim alsinda yenileri bana versin dedim...sonra esim kem kum etti gunumuz yaklasti nereye alacagiz yenileri dedi yani buraya donme gunu o sekil beni kandiracaklardibakti kararliyim annesine demis..kaynanam durup durup aman firinimda yeniydi su bu deyip durdu...cok ustume gelseydi o zaman niye yenisini aliyorsuno sekil savdim sukur....millete bak yaa .....

bu durum yeni eşya yla alakalı değil bence canım,bu durum kendinden başkasının zevkli olamayacağını düşünmesinden.kendini ve eşyalarını okadar seviyorki onun eskisi senin yeni alacağından daha bile iyidir.alışveriş yapmadan duramıyor eskisini de yabancılara vermeye kıyamıyor ve aklınca sana en büyük ikramı yapıyor.benim kayınvalidem de seninkine çok benziyor.sürekli alır eskisini de bana vermeye çalışır.o gün dayanamadım saydım evinde 6 çeşit ütü var.(3 tane buharlı biri daha açılmamış,kazanlı,pres,ve birde adı ne bilmiyorum askıdaki eşyaları elinle tutuyosun ütüleniyo)düşün artık sen.ben gerçekten ihtiyacım yoksa eski eşyalarına sağol anne gerek yok diyorum,biraz bozuluyor ama artık o konuya alıştı artık.ama bana sormadan gidip benim evim içinde alırsa vay benim halime.2 sene önce benim oturma odası takımım iyice eskimişti,kayınvalide de her geldiğinde bu takım dökülüyor,benim eski takımım depoda ben onu tamir ettirip size vericem deyip duruyordu,bende güzel bi dille anne 2 seneye evimiz biter oraya taşınırken iyisinden almayı düşünüyorum,biz idare ediyoruz diyordum.bir gün geldi bu koltukları kapıcıya verin ben size buraya 2 tane çok güzel koltuk aldım(2 tane çekyat almış) diye.şok oldum ama neyse dedim artık,yeni evime geçerken ben takımımı alırım nasıl olsa.bu sene evimiz bitti ,eve taşınmadan oturma odamızı aldık.eşim söylemiş artık kadın ne dediyse eve geldi bu çekyatları da oturma odasına koyucaz dedi.bende oturma odasının neresine sığdıracaksın hepsini dedim,o zaman yüzünü değiştirip salona koyarız dedi.saçmalama allah aşkına salonda çekyatın ne işi var dedim tutturdu o çekyatlar evden gitmeyecekmiş kendi çok seviyomuş.(annem bozuluyo derse kendiyle hertürlü kavga ediceğimi bildiği için kendi istiyomuş gibi davranıyor.)ertesi gün annesi aradı ve parkon benim sana aldığım hediyeyi birine vermiyceksin heralde dedi.evde yer yok anne dedim.o zaman yüzünü değiştirip çocukların odalarına koy dedi.artık bütün heyheylerim tepeme çıktı ve anne yenisi 250 tl olan çekyatı kaplatmak için niye 300tl kumaş parası verelim hem evde yerde yok dedim.ve küstü.tabi kocamla aylarca kavga ettik bu yüzden ve o çekyatlar kimseye verilmedi depoda çürüyor.benimde kayınvalidemin bana sormadan aldığı hediyelerle başım dertte anlayacağın,kadın kendini okadar seviyorki kendi aldı diye basit bir çekyatı bile salonun başköşesinde görmek istiyor

hemde çözümsüz vaka, henüz eltim yok ama umarım eli maşalı benim söyleyemediklerimi söyleyecek bir eltim olur.
kayınvalidem hava atmayı seviyor lüks araba, ev, eşya ile sanırım kompleksini yeniyor. kaynanam takilidim yapar o zaman "şuna bak şuana yeni teknoloji alacakmış " diye dediklerimi tekrar eder çok beter bişey benimki...
İnanki canım benim kayınvaldem de böyle. eskileri vermeye bayılıyor. eski ayakkabı fırçasını bile bana getirmiş şehirler arası düşünsene:) ben arkasından çöpe tabi...
:)) eski ayakkabı fırçası demek buda güzelmiş. gülelimmi ağlayalımmı nasıl çalışıyor akılları acaba

evet küserek iş yaptırmaya alışmış doğru söylüyorsun kardeşinede küsüyor oğlunada küsüyor ama ne demişler can çıkar huy çıkmazmış bu yaştan sonra pavlovun köpeklerini eğittiği gibi eğitmek pek mümkün gelmiyor ama elimden geldiğince çok yönlü düşünerek yaklaşmaya çalışıyorum. o kadar üniversite okuduk ettik ailemiz ne zorluklarla büyüttü oyuncak edip psikolojimizi bozuyorlar kaynanalar ya

offf of erkekler çocukluktan beri annelerinin bu davranışlarına maruz kaldıkları için onlara normal geliyor bizi anlamakta güçlük çekiyorlar. seni çok iyi anlıyorum. ama benim kayınvalidem ne yazıkki yenisini almaz kimselere herkese eskisini verir. birde yakınlarından biri mesela kardeşi yeni araba aldıysa yada yeni bir tv aldıysa en kısa zamanda daha pahalısını kendisine alır. anlayacağın s.. yarışı var bizimkinde. ben biliyorum bizimkinin tek derdi ezmek en güçlü benim herşeyi ben alırım sizin aldığınızdan daha iyisini alıp kullanırım egosu var. tabi iyi niyetle eskilerinide bize veriyor garibim.

kaynanam biz evlendiğimizde bize eşyayı ben alcam diye ısrar etti.neyse kabul ettik.eşyaların parasının yarısından fazlası benden çıktı bunu karttan çek heray öderim şunu çek öderim diye diye.ama millete hava atıyor tüm eşyaları ben aldım diye.neyse eşya almaya gelmeden önce habire telle arıyor işte eski masası varmış kullanmıyormuş ama yeni aslında sana getirsem.birde kütahya porselende bir yemek takımı varmış 12 kişilik 200 tl alayım diyor,neden okadar ucuz dedim,birkaç tabağı kırılmış takım bozulmuş diyor..nasıl sinirlendiğimi ve sinirimden nasıl ağladığıımı bilmiyorum.nasıl isterseniz öyle yapın dedim.tabi eşim gördü ağladığımı nedenini söyledim.hemen o ve görümcem müdahale ettilerde rahatladım.yoksa ev eskilerle dolup taşacaktı.

evet hava atma hevesleri var birde ben aldım herşeylerini ben alıverdim diye her gittikleri yerde anlatmak istiyorlar kimbilir kimler ödedi borçları. demekki neymiş hava atan gelinime ben herşeyi aldım deyip dillendiren kişilere pek inanmamalı. zaten neden yaptığın iyiliği dillendiriyorsunki ne gereği var. sen iyilik olsun diye değilde demekki hava atmak için yapmışsın yaptıklarını. kırılmış tabagı kendisine al desek almaz ama sana layık görür. hayret bişey kırılmış eksik takımı bizde alırız tamam parası yoktur elinden bu geliyordur diye ama hiçte öyle değil sırf gelinin kıskandığı ve ona yeni eşyaları yakıştıramadığı için böyle davranıyor

canım kayınvalidenin bu kadar deli gibi alışveriş yapması
eskileri sana vermesi,kendine sürekli yeni şeyler alması bana bir psikolojik hastalığı olduğunu düşündürdü
kayınvaliden zaman zaman depresyona girer zaman zaman da aşırı enerjik alışverişi delisi olur mu?
bipolar diye bir hastalık var.bipolarlar aynen boyle davranırlar

sana verdiği herşeyi boz.kendin yenisini al.anne bu ara verdiğin herşey bozuk çıkıyor de:))) eskiden ne güzel uzun süre kullanabilirdim şimdi hemen bozuluyor de.bi süre sonra vermez olur:)

kıskançlıklarından herşeyi yaparlar kaynanalar aynısıda benim başımda da var canım ama ben hiçbişeyini almam

Ben olsam söyle derdim :)

Annecim cok naziksin cok teşekkür ederim ancak esim de ben de çalıştığımız için yenisini alabiliriz cok şükür. Sen bunu gercekten ihtiyacı olan birine versen daha makbul olmaz mı? (bunları tebessüm ederek söylüyorsun tabi)

Net ve kararlı konuşursan bir daha denemez bence.

Ondan alin eskiciye verin :)

katiliyorum arkadasima :))
Hem belki bir satarsan iki satarsan zoruna gider birdahada sana vermeye calismaz.
Sayende bu kadar kar yaptim dersin is tamamdir bence :)))

Ay cok guldum kayinvalidene ne tuhaf insanlar varmis hey Allahim sen sabir ver.

konunun başlığını görür görmez atladım (algıda seçicilik bu sanırım) :)
bende aynısını yaşıyorum ve buna ek olarak alınacak şeyinde en ucuzunu aldırma durumlarınıda yaşıyorum. Değer vermeme ,bana alınan şeylerin kayıp sayılması ve beni kaybetme korkusu olmaması olarak değerlendiriyorum ben bu durumu

kayınwalidene sinir oldum aynı babannem geldi aklıma yıllarca annem onun eskilerini kullandı hayır diyemediği için
şimdiyse hiç umursamıyor alıyor aşağı atıyor :)
seninde beğenip birşeyler almaya hakkın war sonuçta
benim kayınwalidemde pek anlamaz eşya değiştirmekten felan
gelince ancak benim eşyalarımı inceler çarşıya çıkınca onlardan arar
kayınpederime bizede gelinin fırınından al şunu al bunu al der ancak
beni acayip kıskanır

ay benımde nısanlımın ablası:) pek sewerım ama kullandıgı cantaları arık begenmeyıp bana yolluo yada kocasının aldıgı pekte guzel olmayan ayakkabıları begenmedıgını yolluo kadınD cok sewerım ama bıse dıyemıorum

gidip gelmeleri yok hep istikrarlı alışveriş yapıyor bibolar oldugunu düşünmüyorum daha çok narsist kişilik bozukluğuna yakın gibi duruyor ancak ben sana teşhisi koydum kaynanacım diyemiyorum kendisine:)))

sana verdiği herşeyi boz.kendin yenisini al.anne bu ara verdiğin herşey bozuk çıkıyor de:))) eskiden ne güzel uzun süre kullanabilirdim şimdi hemen bozuluyor de.bi süre sonra vermez olur:)

süpperrr fikir aslında ama bende çok düşünürüm milli israf falan diye yazık değilmi diye kıyamayabilirim bozmaya :)) ama şu vereceği telefona yapabilirdim bu dediğini neyse sıradaki eşyaya bunu uygulayabilirim

kıskançlıklarından herşeyi yaparlar kaynanalar aynısıda benim başımda da var canım ama ben hiçbişeyini almam

benimki fazla dominant herkes onun dediğini yapıyor koca koca 40 yaşına gelmiş yeğenleri falan sus dediğinde susuyolar ondan ben başedemem napiym alıyorum tek dileğim dişli hakkından gelecek hayırlı bir eltim olsun:))

bende tebessüm ederek söyledim zamanında böyle şeyleri sonra tüm sülaleye "bak bak bak ikisie çalışıyormuş alabiliyormuş " diye taklidimi yaparak anlatır çok zor çoook , dediği yapılacak ,eleştiriye gelemez deli oldum 7 senedir evliyim artıık kendi kendime konuşmaya başladım.

aynen katılıyorum sen haketmiyorum sen kimsinki hiçsin demek istiyor. çocukluguna inmak lazım var derin kompleks var

benimki yıllardır alışveriş yapa yapa işin piri olmuş gider buyuk mağazalardan indirimlerden sırf indirim var diye teflon tava alır, yok tencere alır dizer evine, benim onunla yarışmam ne mümkün onun kadar varlıklı değilim birde evim kira ama yarışabilecek kadar olsam bende alsam gelip kontrol edip daha iyilerini evine alırdı kesin. evine oda takımı almış az boncuklu sade olanlarından bir süre sonra daha güzelini daha çok boncuklu işli olanını görüp alınca beğenmediğini bana getirmiş birde anlatır bu fırın iyi pişirmezdi bu makina iyi yıkamaz yorgan sığmıyordu buna ben yorgan sığanını aldım falan diye anlatır. tabi annecim sen en iyilerine layıksın dememi beklerde onuda ben diyemiyorum susuyorum sadece gücüme gidiyor.

aynı kafadanlar bizimki oda güzelmiş aslında aklıma ne geldi eski bir çantam var bunu ben kullanmıyorum sen kullan desem ne hissseder artık sıkıldım falan desem onun bana yaptığı gibi:))) ama işte o yapar ben yapamıyorum kesinlikle bunlar sadece benim hayallerim:)

kızarsa başını suya soksun bence söyle canım anne ben yeni gelinim gencim sen esya alıyorsunda niye beni eskiye layık görüyorsun bana sıfır eşya yakışmıyormu lutfen verme bana artık ihtiyacı olan çok insan var de ben olsam çoktan söylerdim kırılacak ne var bunda onun yaptığı ayıp ben birine bişey verirken yanlış anlama ben sen idareten kullanırsın diye düşündüm istersermisin diye utanarak veriyorum kırarmıyım diye insanları anlayamıyorum ya kendilerini ne sanıyorlarki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…