• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

(kayınvalidem)fikrinize ihtiyacım var???

• Konu Sahibi Konu Sahibi maje
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
slm kk üyeleri aranıza yeni katıldım 1 aydır takip ediyorum bir derdim var sayfasını ve yeni üye oldum. benim derdim var demek istemiyorum burda benden dertlileri var. sadece bi sıkıntı diyelim . şöyle ben 8 aylık evliyim ve eşim ailesine yakın aynı sokakta oturuyoruz. bunu kabul ettim çünkü kayınvalidem iyi güler yüzlü olduğu için kabul ettim. tabi eşimide çok sevdiğim için. ben çalışıyorum ve çalıştığım için problem olmaya başladı . eşimin ailesine misafir geliyor bizide çağırmaya başladılar evliliğimiz 1 ayından itibaren her gelen misafire çağırıyorlar.ben tatlı dille kayınvalideme yorgunum bazen gelemeyebilirim dedim kayınvalidemde surat asıyor sizin fikirlerinize ihtiyacım var saygısızlık yapmak istemiyorum . birde evime gelene gidene karışıyor şöyle yemeğe şuzaman alırsın yani yemeğe almamı istiyor kendi kardeşlerinin cocuklarını ben çalıştığım için müsait olamayabliyorum . kendi kardeşinin cocukları geldiği zaman bana yatılıya geliyorlar ve her akşam kayınvalidemde toplanıyoruz . yorgun oluyorum ama ses çıkarmadım için eziliyormuşum gibi hissediyorum . kayınvalidemin yiğenleri burdayken bir yere çıkıcaz eşimle nasılsınız demeye kayım validemlere uğruyoruz kayınvalidem kahve yapta öyle çıkarsınız diyor .bismillah yeni gelmişim yiğenlerine nasılsınız dyeceğim kayınvalidem sanki hizmetcimişim gbi bana kahve yapında çıkarsınız nereye giderseniz gidin diyor tamm kahve yapması problem değil sorun olan söyleyiş tarzı yiğenlerinin yanında bana sanki gösteriş yapar gbi konuşması ve bunu birkaç kez yapması gücüme giden. biz ayıp olmasın diye kayınvalideme uğrayalım oda kahve yapmadan çıkmazsınız der gibi muamele etmesi.yani benmi yanlış düşünüyorum acaba bana biraz fikir verirseniz sevinirim.

canım sen bunları eşinle konuştun mu? konuşunca neler söyledi seni haklı buldu mu?

Baştan nasıl alıştırırsan öyle gider.
Baştan tavrını koymalıydın.
Benim de kv ile bir iki sokak var aramızda. O da ilk zamanlar çağırmalar etmeler bilmem ne. İpin ucu kaçınca eşim girdi devreye. Çünkü senin de kendine göre planın oluyor, sen insanlara uymak zorunda değilsin ki.
Sen kötü olmak istemiyosan arada, eşin konuşsun annesiyle.

sğl şimdi kaç günde bir gidiyorsun eşinin ailesine akraba geldiği zaman gidiyormusun:?

sğl şimdi kaç günde bir gidiyorsun eşinin ailesine akraba geldiği zaman gidiyormusun:?

Keyfim bilir canım kısacası :1: Gitmek istiyosam giderim. Ama sık sık değil. Hatta bazen birbirmizi bir ay falan görmediğimiz oluyor.
Bugün çağırmış eşimi arıyor tabi benim kv, beni arayamıyor niyeyse. Buna da gıcık oluyorum. Belki beni arasa ben kabul edicem, ama eşimi aramış eşim de bizim işimiz var kafana göre planlar yapma falan diye kavga etmiş :31:

Keyfim bilir canım kısacası :1: Gitmek istiyosam giderim. Ama sık sık değil. Hatta bazen birbirmizi bir ay falan görmediğimiz oluyor.
Bugün çağırmış eşimi arıyor tabi benim kv, beni arayamıyor niyeyse. Buna da gıcık oluyorum. Belki beni arasa ben kabul edicem, ama eşimi aramış eşim de bizim işimiz var kafana göre planlar yapma falan diye kavga etmiş :31:

ne güzel canm eşin sana destek ben neyapayım eşim bana destek olmuyor :(

ne güzel canm eşin sana destek ben neyapayım eşim bana destek olmuyor :(

O kötü işte canım. Ne olursa olsun sana destek olmalı. Sen bi terbiyesizlik yapmadığın sürece senin arkanda olması lazım :31:
İşten yorgun argın gelip bi de kv nin misafirleriyle uğraşmak pek akıl karı değil yaa. Senin evinin işi yok mu, dinlenmeye ihtiyacın yok mu:31:
Eşinle adamakıllı otur konuş bunları.

O kötü işte canım. Ne olursa olsun sana destek olmalı. Sen bi terbiyesizlik yapmadığın sürece senin arkanda olması lazım :31:
İşten yorgun argın gelip bi de kv nin misafirleriyle uğraşmak pek akıl karı değil yaa. Senin evinin işi yok mu, dinlenmeye ihtiyacın yok mu:31:
Eşinle adamakıllı otur konuş bunları.

tartışmalar olsa bile mi? buna katlanmalıyım tartışsak bile konuşacağım bir yerden başlamalıyım sonuçta böyle olmayacak dediğiniz gibi...:20:

ah ah şu hayatta yaptığım en büyük hata kayınvalidemle aynı sitede oturmak hatta evlerimiz birbirini görüyor..çocuk yokken de sorun yaşıyorduk ama çocuk olduktan sonra yaşamadığımız sorun kalmadı çocuğuma bakıyor allah razı olsun ama eşimle huzurum kalmadı sürekli laf sokmalar haftasonu nereye gidicez diye merak edip durmalar,onu çağırmazsak surat asmalar,benim misafirim geldiğinde illa onu çağırmamı bekliyor,ailem uzakta benim onlar gelse yalnız bırakmıyor sürekli asık suratla off off..daha bitmedi bazen yorgun oluyoruz dışardan yemek söylesek aman allahım ben yemek yapmıyorum diye millete anlatmalar..daha fazla yazmayım sinirim bozuluyor ben çıkış yolu arıyorum ama bulamıyorum.T üm bunlara karşın eşim destek bana ama çözüm bulamıyoruz konuştuk olmadı bana demediği kalmadı terbiyesiz bile olduk, azarladık olmadı saygısız olduk ..ev borcu ödüyoruz evi satsam nereye gitcem çocuğa bakıcı nasıl bulacam tüm bu sorularla hergün beynimi yiyorum hayırlısı bakalım..tek tesellim çocuğuma bakıyor aklım onda kalmıyor ama mutsuzum eşimle sürekli tartışıyoruz çözüm bul diyorum ama adam da napsın ben artık sinirimden ona çatıyorum biliyor

eşimle konuşmaya çaışsam sen gitmek istemiyorsun gibi tavır aldım surat astı bana oyüzden korkuyorum tartışacağız diye...

anladım cnm ama tartışmaktan korkma düşüncelerini açıkça dile getirmeye çalış Allah'a dua et inş. eşin seni bu konuda haklı bulur cnm kendisi her misafir geldiğinde gitse bile senin gitmene gerek kalmaz en azından

tartışmalar olsa bile mi? buna katlanmalıyım tartışsak bile konuşacağım bir yerden başlamalıyım sonuçta böyle olmayacak dediğiniz gibi...:20:

Evet canım, bazı şeyleri göze almalısın. Sen tartışma çıkmasın, aman huzurum bozulmasın dedikçe inan daha çok bozulur. Kendi huzurunu kendin yarat.
Kimseye taviz verme :34:

Son düzenleme:
Ya bence zamanla daha az giderek oyle ortamlarda milletin yaninda bi arkadasin dedigi gibi cikmamiz lazim siz yapiverin deyip direk birilerini opmeye basla felann oldu bittiye getir yani o kendi bisey derse yorgunum calisiyorum sen yanlis anlamissin deyip kestirip at bence boyle insanlar konusmaktan ne denli anlar bilemiyorum

slm kk üyeleri aranıza yeni katıldım 1 aydır takip ediyorum bir derdim var sayfasını ve yeni üye oldum. benim derdim var demek istemiyorum burda benden dertlileri var. sadece bi sıkıntı diyelim . şöyle ben 8 aylık evliyim ve eşim ailesine yakın aynı sokakta oturuyoruz. bunu kabul ettim çünkü kayınvalidem iyi güler yüzlü olduğu için kabul ettim. tabi eşimide çok sevdiğim için. ben çalışıyorum ve çalıştığım için problem olmaya başladı . eşimin ailesine misafir geliyor bizide çağırmaya başladılar evliliğimiz 1 ayından itibaren her gelen misafire çağırıyorlar.ben tatlı dille kayınvalideme yorgunum bazen gelemeyebilirim dedim kayınvalidemde surat asıyor sizin fikirlerinize ihtiyacım var saygısızlık yapmak istemiyorum . birde evime gelene gidene karışıyor şöyle yemeğe şuzaman alırsın yani yemeğe almamı istiyor kendi kardeşlerinin cocuklarını ben çalıştığım için müsait olamayabliyorum . kendi kardeşinin cocukları geldiği zaman bana yatılıya geliyorlar ve her akşam kayınvalidemde toplanıyoruz . yorgun oluyorum ama ses çıkarmadım için eziliyormuşum gibi hissediyorum . kayınvalidemin yiğenleri burdayken bir yere çıkıcaz eşimle nasılsınız demeye kayım validemlere uğruyoruz kayınvalidem kahve yapta öyle çıkarsınız diyor .bismillah yeni gelmişim yiğenlerine nasılsınız dyeceğim kayınvalidem sanki hizmetcimişim gbi bana kahve yapında çıkarsınız nereye giderseniz gidin diyor tamm kahve yapması problem değil sorun olan söyleyiş tarzı yiğenlerinin yanında bana sanki gösteriş yapar gbi konuşması ve bunu birkaç kez yapması gücüme giden. biz ayıp olmasın diye kayınvalideme uğrayalım oda kahve yapmadan çıkmazsınız der gibi muamele etmesi.yani benmi yanlış düşünüyorum acaba bana biraz fikir verirseniz sevinirim.

ah canım benim seni çok iyi anlıyorumm.. sen gene çalışıyosun şükret.. ben ilk 1 sene nerdeyse her sabah gidip gece geliyodum evime.. ben de kv iyi güler yüzlü diye yakın oturmayı kabul ettim ama bi baktım daha 1 aylık evli değilken bile laf sokmaya başladı.. baya bi süre başlalarının gelinlerinin yaptıklarını dinlemekle geçti. hala da dinliyorum. ama inan benim kadar safı yoktur. bu arada görümcem evliydi çocuğu var geri geldi. kv min yanında kalıyo. önceden sadece kv hizmet istiyodu şimdi hepsi istiyo. ben görümcem için çok iyilik yaptım üzüldüm çünkü ama o en ufak bişeyde surat asar trip atar laf sokar bana. halbuki biz evlenmeden önce melek gibiydi. komşularından tut komşularının çocuklarına kadar hizmet ettim. uzaktan yatılı misafiri geldi her gün gittim temizlik yaptım, yemekleri yaptım hizmet ettim. kendi komşularımla ev oturmasına gidip gelince laf yedim. bişey olsa komşum yardıma koşmazmış onlar koşarmış. ulan hasta olduk eşimle ikimiz de, biri de gelip bi çorba kaynatmadı. hem kendime hem eşime baktım. neymiş on kişi kızının çocuğuna bakıyolar.. daha ilk ayımızdayız bir gün iki gün gitmesem gelmezsen gelme demek ki istemiyosun dedi. sen bize bakmazsan biz de senin çocuklarına bakmicaz dedi. şok geçirdim. seni almazdım bi sürü kızını vermek isteyen vardı. bnm sayemde evlendiniz dedi. 2.şok geçirdim. bi de ben babam eşimi istemedi yine de evlendim. (bu arada eşim çok iyi bi insan onun desteği olmasa dayanamam) görümcem kaç defa eşiyle geldi bende kaldı kaç defa ve bir kez olsun yerinden kalkıp bişeye el atmadı hizmet ettim salak gibi. şimdi de diyo ki arkadaşlarım oturmaya gelecekler gel de bişeyler yap. saçmalığa bakar mısın.. evlerinde kuran okuttu kv ben bir hafta boyunca her gün gittim işini gücünü yaptım. neyse bende kuran okutulacak tel.de arayıp bişey lazım mı diyolar. ağzımla isteyince afedersin neremle ne yapayım.. neyse o gün öğlende geldiler misafir gibi. hiçbiyeri toplamadan da gider görümcem. misafirim geldiğinde mutfağımı bile topluyolar düşün.. şimdi de üşütmüş hasta. ama sanki 3 aylık ömrü kalmış gibi davranıyo. 3 gün gittim yemeğini yaptım doktora götürdüm. gene yaranamadım bacım. ben de hasta oldum kv den geçti galiba. neyse şu an kv ve görümcem triplerdeler. hasta hasta onlara bakmaya mı gidicem? bu arada sürekli başlarında bi dert. ben de çok üzülüyorum çok kez ağlıyorum üstlerine düşüyorum bu sefer hepsi bana yükleniyo. hepsi bişey bekliyo. bu arada ben de sürekli hastalanır oldum kafa olarak da iyi değilim. o yüzden hamile de kalamıyrm hiç sorunum olmamasna rağmn. bnm hayatım hep sıkıntıyla geçti yıkılmadım ama şu an psikolojim kalmadı. lafta çok iyiyiz ama hep bana hep bana olmaz. neyse çok uzattım özür dilerim :( yani haline şükret canım.. alıştırma. nasıl alıştırrsan öyle gider. bak bnm halime.. dışarıya çok iyi görünüyolar. kv mi seviyorum ama ne yapsam yaranamıyorym. yanımda beni başkasına meth ediyo ama yiğit yüzüne övülmez. tavrınla belli et. kızlarımdan ayrmıyrm diyo ama onlara olan ilgin azcık bana da olsn. gelin yapar nasılsa. kendi kızı için de ah kızım çok yoruldu öldü bitti. gelin hem orda çalışıyo hem evinde çalışıyo ama bi kıymeti yok.

yaa cidden özür dilerim çok uzun yazmışım anlaşılan çok dolmuşum. insann içindekileri o an söyleyemeyince böyle oluyo. şu an ben de hastayım gidip onlara bakmamı istiyolar ben anlıyorum. bana da bi akıl verin nolur. anneme yapmadığımı kv me yaptım hata mı ettim???

Sinir haplari kullanmayi sever misin? Kayinvalideyle bu sorunu halletmezsen sevmek zorunda kalacaksin. Sirf kavga olmasin diye konusmayacaksin ama sonucunda hayattan bir beklentisi kalmamis patlamaya hazir bir bomba gibi biri olup cikacaksin. Ona karsi iyi biri olmaya calismak onun da iyi olacaginin garantisi olamiyor maalesef.

Söyle deneseniz? Esinize deyinki, anneni nekadar cok sevdigimi biliorsun dimi? Onunla vakit gecirmekde cok güzel, ama calisiyorum, bide ev islerini hal ediyorum, bazen cok ama cok yorgun oluyorum canim. Gercekten sIk SIk gitmek isterdim, ama gücüm yetmiyor hem calismaya, hem ev isleri, hemde sürekli misafirlikte olmaya. Seninlede biraz özel vakit gecirmek istiorum, seninlede bölece yeterince ilgilenemiyorum. Annenle arami kesinlikle bozmak istemiyorum, ama sence onu üzmeden bu sorunu nasil cözeriz?
Sen anneni daha iyi taniyorsun, aceba nasil yapsak?

Yani biraz kadinliginizi kullanin burda, sürekli annesini ne kadar sevdiginizi söyleyin, ve esinizlede zaman gecirmek istediginizide vurgulayinki, size sen annemi istemiyorsun diyemesin.

Böyle olurmu?

Eviniz kieayla baska yerden ev alip vitmeye bakib bence. Yarin cocuk olunca neler okur tahmin edebiliyorum. Yorgunsan yorgunum de gitme bence. Her misafiri var diye ugramak zorundada degilsin. Esinede bence kahve belki gozune batmaz ama sen yorgun yorgun isten gelince emri vaki yapip misafir agirlattiriyorsa doyleyebilirsin.
Ama kesinlikle temelli cozum uzak kalmak.

yaa cidden özür dilerim çok uzun yazmışım anlaşılan çok dolmuşum. insann içindekileri o an söyleyemeyince böyle oluyo. şu an ben de hastayım gidip onlara bakmamı istiyolar ben anlıyorum. bana da bi akıl verin nolur. anneme yapmadığımı kv me yaptım hata mı ettim???

Cnm kusura bakma ama abartmissin. Ne bu gidip islerini yaomalar bilmem ne.
Kv ler hangisi olursa olsun gekini hizmetci gibi gorur bu bir gercek.
Biz evlendik yurtdisinda yasiyoruz. Iki hafta sonra cikip gidicez. Esimin ailesinde kaliyoruz dusun mutfakta bulasigi birakip yatiyolar. Ben yikiycam. Insan bi cnm yikarmisin der. Yada sanada zahmet oluyor der hicc. Bir yika iki yika. Esime dedim en azindan yikayabilirmisin deseler yikadin sagol deseler ne iyi olur diye.
Cokk degisikler cook yani. Ama hicc kendini ezdirme bence. Gitme arada yapma islerini. Tavir yapsinlar cokmu onemli. Esinde goruyosa durumlari hicc takma

Cnm kusura bakma ama abartmissin. Ne bu gidip islerini yaomalar bilmem ne.
Kv ler hangisi olursa olsun gekini hizmetci gibi gorur bu bir gercek.
Biz evlendik yurtdisinda yasiyoruz. Iki hafta sonra cikip gidicez. Esimin ailesinde kaliyoruz dusun mutfakta bulasigi birakip yatiyolar. Ben yikiycam. Insan bi cnm yikarmisin der. Yada sanada zahmet oluyor der hicc. Bir yika iki yika. Esime dedim en azindan yikayabilirmisin deseler yikadin sagol deseler ne iyi olur diye.
Cokk degisikler cook yani. Ama hicc kendini ezdirme bence. Gitme arada yapma islerini. Tavir yapsinlar cokmu onemli. Esinde goruyosa durumlari hicc takma

ne bileyim canım yaa kötü gelin demesinler diye bu haldeyim şimdi. eşim gitme yapma diyo ama ben niyeyse kendimi sorumlu hissediyorum. üzerime psikolojik baskı yapıyolar. görümcem sürekli emrivaki yapar. yarın şuraya gidiyoruz seni de gelecek dedim. bi sor dimi ben de bi gün pazar günüydü gitmedim. eşimle bi pazar günü vakit geçiricem dedim. hep böyle yani. kv sürekli ilk evlendiği zamanlar eşinin ailesinden sıkıntı çekmiş hizmetçi gibi olmuş ya ben de öyle olayım istiyo galiba. her gün anlatıyo yaşadıklarını her gün aynı şeyleri 10 kez duyuyorum. kpeder melek gibi. azıcık adamı yönlendrseydin dimi.. şimdi ben çekiyorum. az hasta oluyo kanserli gibi davranıyo eşimi de beni de yıprattı. bnm kendi annemin hayatı roman olur ama nasıl güçlü nasıl sabırlı bir kadın.. o neden mızmızlanmıyo.. ya da niye her işini kendi hallediyo.. azıcık durumuna şükret dimi ama yoookk..
canım abartmışsın diyosun ya o istiyo ki kızlarını sürekli yedir içir hizmet et. görümcemin biri benden büyük ama benm kadar becerisi yok bi de eli ağır. ben yapar çıkarım yarım saate, o yapar akşama kadar. gelin yoruldu demez. ama kızına çok yoruldu ah yavrum mahvoldu öldü bitti.. ben de bu yıl bişeylerle uğraşıyorum meslek kurslarına gidiyorum her gün kafa dağıtmak için. eşim çalışmamı istemiyo. ama üniv mezunuyum. ben kimseye hizmetçi olmaya gelmedim yani. kursa başladım bunlar bi surat bi surat gidiyorum hoşgeldin demiyolar yüzüme bile bakmıyolar. görümcem çalışıyodu ya niye kursa başladım çocuğa bakmam lazımdı. dile dökmeseler de tavırdan belli. çünkü ilk zamanlar bir aya yakın her gün gittim geldim çocuğa baktım. düşün benim çocuğum yok ama ona baktım. ama bir gün olsun surat asmadım hep iyi davrandım Allah rızası için yaptım. bazen çok bunaldğmda gitmiyodum eşime çemkiriyomuş. siz gidin gelmeyin rahatınızı bozmayın kafanızı dinleyin tabi bizle uğraşmayın falan filan bağırıyomuş. sonra görümcem boşandı ya çocuğu bnm kocama baba diyo öyle dedirtiyolar. o da çok sahipleniyo. bu durumu anlıyorum üzülüyorum da o çocuğa ama napabilirim evlatlık mı alayım pofff :S bunaldım iyice.

Back
X