• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

(kayınvalidem)fikrinize ihtiyacım var???

  • Konu Sahibi Konu Sahibi maje
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Sinir haplari kullanmayi sever misin? Kayinvalideyle bu sorunu halletmezsen sevmek zorunda kalacaksin. Sirf kavga olmasin diye konusmayacaksin ama sonucunda hayattan bir beklentisi kalmamis patlamaya hazir bir bomba gibi biri olup cikacaksin. Ona karsi iyi biri olmaya calismak onun da iyi olacaginin garantisi olamiyor maalesef.

haklısn canm zaten ben iyiysem iyiler.. ama ben az suratımı asayım varya onlar daha beter olur. artık sürekli gitmiyorum. ama haftada 2 kez 3 kez gidiyorum ama yine de az gidiyomuşum. komşudan farkım yokmuş. çok üzülüyolarmış. görümcemleri haftasonu çağıracakmışım hep bi arada olmak istiyolarmış. bnm gibi bi salak daha olsa ben de dibinden ayrılmak istemem. pişiriyo taşırıyo nasılsa onlara iş kalmaz.
ben de dedim k. bkmayın her gün her gün olmuyo. bnm de bi ailem var onlar da geleyim istiyo. hem insanın özel işi oluyo dedim. kesin bozuldular. görümcem tripliydi.
 
Keyfim bilir canım kısacası :1: Gitmek istiyosam giderim. Ama sık sık değil. Hatta bazen birbirmizi bir ay falan görmediğimiz oluyor.
Bugün çağırmış eşimi arıyor tabi benim kv, beni arayamıyor niyeyse. Buna da gıcık oluyorum. Belki beni arasa ben kabul edicem, ama eşimi aramış eşim de bizim işimiz var kafana göre planlar yapma falan diye kavga etmiş :31:

birşey sormak istiyorum eşin tek erkek mi? bnmki öyle de. aynen bnm kv de öyle yapıyo ben sık gitmeme rağmen. 2 gün gitmesek 3. gün arar eşimi. oğlum paşam.. beni aramaz ama. hasta bile olsam geçmş olsn demek için eşimi arar beni tel.e ister. sanki bnm tel. yokmuş gibi..
 
kayınvalidemle konuşacağım.

canım öyle bi hata yapma. önce eşini kendi yanına alman lazım. anladığım kadarıyla senin kv anlayışsız ve cahil. anlayışlı olsa kızım yorgunsun bugün de gelme kendi işini gücünü yap der her gün çağırmaz. benmki de öyle. konuşmaya çalışsam anlamaz konuyu farklı boyutlara taşıyo kendine acındırıyo. beni eşim anlıyo artık ve laf söyletmiyo. önce eşini yanına al sonra konuşursun söylersin lafını cnm.
 
ne bileyim canım yaa kötü gelin demesinler diye bu haldeyim şimdi. eşim gitme yapma diyo ama ben niyeyse kendimi sorumlu hissediyorum. üzerime psikolojik baskı yapıyolar. görümcem sürekli emrivaki yapar. yarın şuraya gidiyoruz seni de gelecek dedim. bi sor dimi ben de bi gün pazar günüydü gitmedim. eşimle bi pazar günü vakit geçiricem dedim. hep böyle yani. kv sürekli ilk evlendiği zamanlar eşinin ailesinden sıkıntı çekmiş hizmetçi gibi olmuş ya ben de öyle olayım istiyo galiba. her gün anlatıyo yaşadıklarını her gün aynı şeyleri 10 kez duyuyorum. kpeder melek gibi. azıcık adamı yönlendrseydin dimi.. şimdi ben çekiyorum. az hasta oluyo kanserli gibi davranıyo eşimi de beni de yıprattı. bnm kendi annemin hayatı roman olur ama nasıl güçlü nasıl sabırlı bir kadın.. o neden mızmızlanmıyo.. ya da niye her işini kendi hallediyo.. azıcık durumuna şükret dimi ama yoookk..
canım abartmışsın diyosun ya o istiyo ki kızlarını sürekli yedir içir hizmet et. görümcemin biri benden büyük ama benm kadar becerisi yok bi de eli ağır. ben yapar çıkarım yarım saate, o yapar akşama kadar. gelin yoruldu demez. ama kızına çok yoruldu ah yavrum mahvoldu öldü bitti.. ben de bu yıl bişeylerle uğraşıyorum meslek kurslarına gidiyorum her gün kafa dağıtmak için. eşim çalışmamı istemiyo. ama üniv mezunuyum. ben kimseye hizmetçi olmaya gelmedim yani. kursa başladım bunlar bi surat bi surat gidiyorum hoşgeldin demiyolar yüzüme bile bakmıyolar. görümcem çalışıyodu ya niye kursa başladım çocuğa bakmam lazımdı. dile dökmeseler de tavırdan belli. çünkü ilk zamanlar bir aya yakın her gün gittim geldim çocuğa baktım. düşün benim çocuğum yok ama ona baktım. ama bir gün olsun surat asmadım hep iyi davrandım Allah rızası için yaptım. bazen çok bunaldğmda gitmiyodum eşime çemkiriyomuş. siz gidin gelmeyin rahatınızı bozmayın kafanızı dinleyin tabi bizle uğraşmayın falan filan bağırıyomuş. sonra görümcem boşandı ya çocuğu bnm kocama baba diyo öyle dedirtiyolar. o da çok sahipleniyo. bu durumu anlıyorum üzülüyorum da o çocuğa ama napabilirim evlatlık mı alayım pofff :S bunaldım iyice.

Ne guzel kursa baslamissin. Hic orali olma git gel kafani dagit. Yarin cocuk olunca hic bunlari takcak zmnin kalmaz zaten isin basindan asar. Ama bence mesafeni simdiden biraz belli et cocukla iyice kafayi yersin. Benim kv dem geldi uc ay cocuga bakti. Hayatimda verdigim en yanlis kararmis meger onu hayatima bu kadar sokmak. Ruh hastasi oluyordum.
Birak kim ne derse desin seni bilen bbilirzaten. Cocugunda babasi yokmu niye dayisina baba diyomus ki.
Klasik kv tipi hep bana hep benim cocuklarima :)
 
Ne guzel kursa baslamissin. Hic orali olma git gel kafani dagit. Yarin cocuk olunca hic bunlari takcak zmnin kalmaz zaten isin basindan asar. Ama bence mesafeni simdiden biraz belli et cocukla iyice kafayi yersin. Benim kv dem geldi uc ay cocuga bakti. Hayatimda verdigim en yanlis kararmis meger onu hayatima bu kadar sokmak. Ruh hastasi oluyordum.
Birak kim ne derse desin seni bilen bbilirzaten. Cocugunda babasi yokmu niye dayisina baba diyomus ki.
Klasik kv tipi hep bana hep benim cocuklarima :)

aynen öyle. hep bana hep bana. beni hep kendi akrabalarına götürdü. onlara karşı hep sevecen. bnm misafirim geldi onu da çağırdım masaya zorla oturttum surat 5 karış. eziliyo büzülüyo. halbuki ben gidiyrm onun misafirini ağırlıyorum o da geliyo misafir gibi davranıyo. akrabalarım dedi ki bi problem mi var kavgalı mısınız.. oysa bi sorun yoktu. neyse ben eşimle bi gün akrabama gidicektim onlarda gene yatılı yakın akraba vardı. ne yaptı etti acındırdı kendine gitmedik. dedi ki sen niye kendin gitmiyosun ki oğlumu da götürüyosun. neyse gidin gidin ben hiç bişey demiyorum. ben tamam gitmiyoruz ya dedim yok yok gidin kızım diyo gıcık gıcık. misafiri için diyo ki kaç senede bir geliyo. bu arada 1 hafta nerdeyse hep ordaydım ağırladım misafirini. neymiş o gün gidicekmiş. tekrar sonra gördük zaten öyle gitti. çok taviz verdim çoook..
 
aynen öyle. hep bana hep bana. beni hep kendi akrabalarına götürdü. onlara karşı hep sevecen. bnm misafirim geldi onu da çağırdım masaya zorla oturttum surat 5 karış. eziliyo büzülüyo. halbuki ben gidiyrm onun misafirini ağırlıyorum o da geliyo misafir gibi davranıyo. akrabalarım dedi ki bi problem mi var kavgalı mısınız.. oysa bi sorun yoktu. neyse ben eşimle bi gün akrabama gidicektim onlarda gene yatılı yakın akraba vardı. ne yaptı etti acındırdı kendine gitmedik. dedi ki sen niye kendin gitmiyosun ki oğlumu da götürüyosun. neyse gidin gidin ben hiç bişey demiyorum. ben tamam gitmiyoruz ya dedim yok yok gidin kızım diyo gıcık gıcık. misafiri için diyo ki kaç senede bir geliyo. bu arada 1 hafta nerdeyse hep ordaydım ağırladım misafirini. neymiş o gün gidicekmiş. tekrar sonra gördük zaten öyle gitti. çok taviz verdim çoook..

Arkadaşım yaptıklarını Allah rızası için yapıyorsundur sevabı çok büyüktür; ama sağlığından olursan, kendini onlar için yırttığın k.valide ve görümcenin umrunda olucak mı? sen dört elle sarılıyorsun işlerine, onlar sana misafir gibi gidip geliyorlar, onlarda senin işin olduğunda dört elle sarılır koşarlar, en azından dersin ben gidiyorum yapıyorum ama onlarda bana yapıyor. Eli ayağı tutmaz yaşlı olur tamam derim, görümcem benden 1 yaş büyük diyorsun onun da her işine koşuyorsun, yardım etmek başkadır kullanılmak başkadır, kusura bakma arkadaşım ama sen kullanılıyorsun. Eşinde farkındaymış durumu artık kendine değer ver biraz, iş yapınca iyi iş yapmayınca surat asmaları zaten yanlış bir davranış. Sende yeri geldiğinde doğru olanları güzelce kırmadan konuş, ben size koşturuyorum siz misafir gibi geldiniz falan de. Eşinizle planlar yapıp kendinize zaman ayırın.
 
kv nin misafirlerine hizmet etmek zorunda değilsin
sana bir kahve yap da içelim demesi de hoş değil
ama "kızım bize bir kahve yapar mısın" dese yapacak mıydın
onu bir düşün..
sen söyleyiş tarzına mı kızıyorsun kahve yaptırmasına mı

bu arada eşinle tartışıcam diye korkma
tartışcaksan da tartışcaksın yani
yoksa bu hep böyle sürer gider...
 
Arkadaşım yaptıklarını Allah rızası için yapıyorsundur sevabı.....

aslında bana çok ilgili gibi davranıyorlar. bi isteğin var mı falan şeklinde. görümcem tam laf ebesi. herşey lafta. ama istemicemi bilirler. çünkü yaptıkları işi yarım bırakıyolar. gecenlrde onların komşuları bize geldi. kpeder sabahtan gidin yardım edin demiş. kv demiş ki gerek yok biz kalabalık ederiz o hallder tek başına. kendine gelse misafir önce gelin gelmeli hizmet etmeli. neyse biraz erkn geldi kv ve kızları. nerden geldiler her yeri dağıtıyolar. öbür görümcem wc den çıktı arkasından girdim temizledim. ortalığı bi yandan dağıtıyolar ben topluyorum. işte kırk saate de bi salata doğradı büyük görümcem. bişey isteyip sonra kendim yapıcama boşver diyorum hiç söylemiyim de biz yardım ettik demesinler gene kendim yapiyim diyorum. orda mutfağa giriyorum yemek yapıyorum. görümcem hemen kendine pay çıkarıyo şunu yaptık bunu yaptık diye. insan sinir oluyo. tek başına güzel bi yemek yapıp ortaya çıkamaz. neymiş çocuk bırakmıyomuş. sanki bi tek onun çocuğu var.. yemek yaparken yarım kalıyomuş ondan mutfağa girmiyomuş. ne tembel insanlar yaa benim annem taraf o kadar hastalık sahibi insanlar ama bir gün olsun şikayet ettiklerini görmedim. oturmaya giderim yemekler hazırdır. bi de bnm kv genç. 50 yaşında yok. ama hastalık hastası. kızlarında beceri yok. 2 senede yıprandım. kv eşime torun istiyoruz diye baskı yapıyomuş. ben stresten nasıl hamile kalabilirim ki?? bünyem iyice çöktü. evlendiğimden beri iki haftada bir hastayım. ki ben hiç grip bile olmazdım. bir gün bana dedi ki "sen bu yaşına kadar nasıl yaşamışsın çok şaşırdım her yerinde bi hastalık var bi düzelemedin" çok şaşırdım nutkum tutuldu. ki ben o kadar şevkat gösteririm ona. sanki başımıza kaldın der gibi. çok zoruma gitti çook. bi de ben yetim sayılırım. baba desteği hiç görmedim hayatım sıkıntyla geçti. farkında olmadan ah ettim heralde benzer bi hastalık şu an onda var ve her gün ağlıyo. bnm hastalığımı önemsemediler şimdi de kendininki memleket sorunu oldu. kendine nasıl acındırıyo anlatamam. beyin bırakmadı bende de eşimde de bu huyu yüzünden.
bu arada eşimi çok seviyorum o da beni. ama annesinin yanında bana ilgi gösteremez. güzel söz söyleyemez. annesi oğluna çok düşkün. koca adamı bnm yanımda şapur şupur öper sarılır. hasta olsam iyi iyi bişeyi yok der eşime. sanki eşim görmüyo. kendi de grip olsa bırakır kendini. "ben öldüm, bitirdiler beni" şeklinde.. o ölmez de beni öldürür..eşimle dışarı çıktğmzda eşim söyleyemez onlara. kv me göre dışarıda yemek yenmez para harcanmaz yazık günah, kıyafet alınmaz. üstümde yeni bişi varsa öylece gözünü diker ama tatlı dilli konuşmaya çalışır ama bi şekilde lafını söyler. şunun gelinini görüyo musun afferin kıza kaç tane doğurdu, ilk evlendiğindeki kıyafet hala üstünde.. ben alışveriş de yapamasam kafamı boşaltamam inan ki.. ama abartmam. indirimli ürün almaya çalışırım. gene çok uzattım:( psikoloğa gitmektense sizlere içimi dökeyim dedim..
 
benim kaynanamda malesef böyle bizde birkere misafirliğe gitmiştik beraber eşimin akrabası gile küçük çocukları vardı yerde oturdu yemek yemişti yere de kırıntı dökülmüş kaynanam diyoki kalkta gırgırla diyo banane be benmi yedim kendileri yapsınlar birde hammileydim o zaman ne düşüncesizler yaa.
 
aslında bana çok ilgili gibi davranıyorlar. bi isteğin var mı falan şeklinde. görümcem tam laf ebesi. herşey lafta. ama istemicemi bilirler. çünkü yaptıkları işi yarım bırakıyolar. gecenlrde onların komşuları bize geldi. kpeder sabahtan gidin yardım edin demiş. kv demiş ki gerek yok biz kalabalık ederiz o hallder tek başına. kendine gelse misafir önce gelin gelmeli hizmet etmeli. neyse biraz erkn geldi kv ve kızları. nerden geldiler her yeri dağıtıyolar. öbür görümcem wc den çıktı arkasından girdim temizledim. ortalığı bi yandan dağıtıyolar ben topluyorum. işte kırk saate de bi salata doğradı büyük görümcem. bişey isteyip sonra kendim yapıcama boşver diyorum hiç söylemiyim de biz yardım ettik demesinler gene kendim yapiyim diyorum. orda mutfağa giriyorum yemek yapıyorum. görümcem hemen kendine pay çıkarıyo şunu yaptık bunu yaptık diye. insan sinir oluyo. tek başına güzel bi yemek yapıp ortaya çıkamaz. neymiş çocuk bırakmıyomuş. sanki bi tek onun çocuğu var.. yemek yaparken yarım kalıyomuş ondan mutfağa girmiyomuş. ne tembel insanlar yaa benim annem taraf o kadar hastalık sahibi insanlar ama bir gün olsun şikayet ettiklerini görmedim. oturmaya giderim yemekler hazırdır. bi de bnm kv genç. 50 yaşında yok. ama hastalık hastası. kızlarında beceri yok. 2 senede yıprandım. kv eşime torun istiyoruz diye baskı yapıyomuş. ben stresten nasıl hamile kalabilirim ki?? bünyem iyice çöktü. evlendiğimden beri iki haftada bir hastayım. ki ben hiç grip bile olmazdım. bir gün bana dedi ki "sen bu yaşına kadar nasıl yaşamışsın çok şaşırdım her yerinde bi hastalık var bi düzelemedin" çok şaşırdım nutkum tutuldu. ki ben o kadar şevkat gösteririm ona. sanki başımıza kaldın der gibi. çok zoruma gitti çook. bi de ben yetim sayılırım. baba desteği hiç görmedim hayatım sıkıntyla geçti. farkında olmadan ah ettim heralde benzer bi hastalık şu an onda var ve her gün ağlıyo. bnm hastalığımı önemsemediler şimdi de kendininki memleket sorunu oldu. kendine nasıl acındırıyo anlatamam. beyin bırakmadı bende de eşimde de bu huyu yüzünden.
bu arada eşimi çok seviyorum o da beni. ama annesinin yanında bana ilgi gösteremez. güzel söz söyleyemez. annesi oğluna çok düşkün. koca adamı bnm yanımda şapur şupur öper sarılır. hasta olsam iyi iyi bişeyi yok der eşime. sanki eşim görmüyo. kendi de grip olsa bırakır kendini. "ben öldüm, bitirdiler beni" şeklinde.. o ölmez de beni öldürür..eşimle dışarı çıktğmzda eşim söyleyemez onlara. kv me göre dışarıda yemek yenmez para harcanmaz yazık günah, kıyafet alınmaz. üstümde yeni bişi varsa öylece gözünü diker ama tatlı dilli konuşmaya çalışır ama bi şekilde lafını söyler. şunun gelinini görüyo musun afferin kıza kaç tane doğurdu, ilk evlendiğindeki kıyafet hala üstünde.. ben alışveriş de yapamasam kafamı boşaltamam inan ki.. ama abartmam. indirimli ürün almaya çalışırım. gene çok uzattım:( psikoloğa gitmektense sizlere içimi dökeyim dedim..

kafanı boşaltabilirsin sorun yok, buradaki her bayanda sana elinden geldiğince cevaplar yazar; ama bu yazdıklarını okuyunca senin canının hiç mi değeri yok yazmak istedim, tamam bana yardıma gelseler zararları oluyor gelmesinler daha iyi diyorsun; ama sende gidip yapma bu kadar kendini nekadar yıpratmışsın, yaşının küçük olduğunu tahmin ediyorum. Bu yaşta çöktürmüşsün kendini. Senden yüz buluyorlar ki laf sokuyorlar verme bu yüzü ya da eşin konuşup halletsin.
 
slm kk üyeleri aranıza yeni katıldım 1 aydır takip ediyorum bir derdim var sayfasını ve yeni üye oldum. benim derdim var demek istemiyorum burda benden dertlileri var. sadece bi sıkıntı diyelim . şöyle ben 8 aylık evliyim ve eşim ailesine yakın aynı sokakta oturuyoruz. bunu kabul ettim çünkü kayınvalidem iyi güler yüzlü olduğu için kabul ettim. tabi eşimide çok sevdiğim için. ben çalışıyorum ve çalıştığım için problem olmaya başladı . eşimin ailesine misafir geliyor bizide çağırmaya başladılar evliliğimiz 1 ayından itibaren her gelen misafire çağırıyorlar.ben tatlı dille kayınvalideme yorgunum bazen gelemeyebilirim dedim kayınvalidemde surat asıyor sizin fikirlerinize ihtiyacım var saygısızlık yapmak istemiyorum . birde evime gelene gidene karışıyor şöyle yemeğe şuzaman alırsın yani yemeğe almamı istiyor kendi kardeşlerinin cocuklarını ben çalıştığım için müsait olamayabliyorum . kendi kardeşinin cocukları geldiği zaman bana yatılıya geliyorlar ve her akşam kayınvalidemde toplanıyoruz . yorgun oluyorum ama ses çıkarmadım için eziliyormuşum gibi hissediyorum . kayınvalidemin yiğenleri burdayken bir yere çıkıcaz eşimle nasılsınız demeye kayım validemlere uğruyoruz kayınvalidem kahve yapta öyle çıkarsınız diyor .bismillah yeni gelmişim yiğenlerine nasılsınız dyeceğim kayınvalidem sanki hizmetcimişim gbi bana kahve yapında çıkarsınız nereye giderseniz gidin diyor tamm kahve yapması problem değil sorun olan söyleyiş tarzı yiğenlerinin yanında bana sanki gösteriş yapar gbi konuşması ve bunu birkaç kez yapması gücüme giden. biz ayıp olmasın diye kayınvalideme uğrayalım oda kahve yapmadan çıkmazsınız der gibi muamele etmesi.yani benmi yanlış düşünüyorum acaba bana biraz fikir verirseniz sevinirim.

merhabalar bence tavrınızı koymalısınız ben iyisem onlar iyiler diye düşünmeyin siz bir bireysiniz oğulları sizi sevdi evlendi yuva kurdunuz..karakteriniz var sizin eşek gibi saygı duymak zorunda herkes..bizde çocuk değiliz evlendiysek yuva kurduysakbana da saygı gösterecekler hiç bakmam valla.ben eşime o konuda acaip restli oldum ama bunu yaparken höyt böle olacak şeklinde demeyin sizi seven adama aba altından sopa göstererek ben sana aşığım seninle yalnız kalmak istiyorum ayrıca yorgun oluyorum gel bize git sizelerden hoşlanmıyorum lütfen beni ailenle muhattap etme sen çöz sorunu pnların eviyle bizim evimizi sen ayıracaksın ben cevap verirsem bu saatten sonra sert cevap vericem çünkü çalısan biriyim bende her zaman sabırlı olamayabiliyorum seni seviyorum diye katlanıyorum diyin..ben mesela kayınvalidemlere resti çektim ayrı şehirlerdeyız zaten ama eşimi de işledim o bile nadir görüşüyor..bu arada yazdıklarım sakın yanlış anlaşılmasın ben demiyorum ki tümden aranızı bozun kocanızı soyutlayın diye ama iki evin ayrı olduğunu anlamaları gerekiyor insanların..sizin actıgınız konu o acıdan arkadaslara çok yardımcı olmuş tebrik ederim böyle bir sorunu burada bildirdiğiniz için insanlar fikir alabilsinler.. haklar verilmez alınır ağırlığınızı bozmayın eşiniz de surat yaparsa sizde yapın başkaları alınacak diye taviz verildiğinde malesef herkesi tepemizde buluyor üzülen biz oluyoruz :20:
 
cnm numara yapcan biraz. hasta ol. yorgun ol. öksür. hapşır. ne bilim. duşa gir vs. gitme . kahve olayına çok sinir oldum. yapamam da denmezki. mesafe koy e güzeli. o her istediğinde gitmek zorunda değilsin

eşini de kv de alıştırm çok pişman olursun sonra. bunlar iyi günlerin gibi geldi bana
 
Arkadaşlarla aynı fikirdeyim. Gitme, gitmessen; görmessin, duymassın, gidersen, görür duyarsın. Gittiğinde kv nin hareketlerini düzeltmeye çalışacağına buna mücadele vereceğine gitme kökten çözüm. Bunu yapabilmek içinde eşini kullan o söylesin.
 
haklısn canm zaten ben iyiysem iyiler.. ama ben az suratımı asayım varya onlar daha beter olur. artık sürekli gitmiyorum. ama haftada 2 kez 3 kez gidiyorum ama yine de az gidiyomuşum. komşudan farkım yokmuş. çok üzülüyolarmış. görümcemleri haftasonu çağıracakmışım hep bi arada olmak istiyolarmış. bnm gibi bi salak daha olsa ben de dibinden ayrılmak istemem. pişiriyo taşırıyo nasılsa onlara iş kalmaz.
ben de dedim k. bkmayın her gün her gün olmuyo. bnm de bi ailem var onlar da geleyim istiyo. hem insanın özel işi oluyo dedim. kesin bozuldular. görümcem tripliydi.

Canım her trip atanın tribine bir karşılık verirsen bir bakmışsın hayatın trip sallamakla geçmiş. Zaten diyeceğini demişsin ben o kadar yapamam diye anlayan bundan anlasın, anlamayanlara da eşin anlatsın sen bir daha onlara bir şey söyleme sakın, senin söylediğin unutulmaz.
 
kafanı boşaltabilirsin sorun yok, buradaki her bayanda sana elinden geldiğince cevaplar yazar; ama bu yazdıklarını okuyunca senin canının hiç mi değeri yok yazmak istedim, tamam bana yardıma gelseler zararları oluyor gelmesinler daha iyi diyorsun; ama sende gidip yapma bu kadar kendini nekadar yıpratmışsın, yaşının küçük olduğunu tahmin ediyorum. Bu yaşta çöktürmüşsün kendini. Senden yüz buluyorlar ki laf sokuyorlar verme bu yüzü ya da eşin konuşup halletsin.

haklısın canım desteğin için sağol. eşimin yanında çok iyiler zaten. ama bi laf söylerseler eşime cevabını verir. k.pederim bile kv den bıkmış durumda. çok şükür eşim de k.peder de yanımda ama bunları anlatıp da üzmek istemiyorum onları..
 
Canım her trip atanın tribine bir karşılık verirsen bir bakmışsın hayatın trip sallamakla geçmiş. Zaten diyeceğini demişsin ben o kadar yapamam diye anlayan bundan anlasın, anlamayanlara da eşin anlatsın sen bir daha onlara bir şey söyleme sakın, senin söylediğin unutulmaz.

doğru söylüyosun. eğer karşıma geçip laf söylemeye kalkarlarsa siz de böyle böyle yaptınız derim. gerisini eşime bırakırım zaten. ama her gittiğimde aynı şeyleri dinlemekten bıktım. kafa kalmadı. kv ve görümce aynı kafadalar.. beni daha da fazla yanlarında tutmaya çalışmak için kenara çekip güzel konuşuyomuş gibi davranıp laflarla canımı sıkıyolar. neymiş haftada çok az geliyomuşum annesi çok üzülüyomuş bana çok düşkünmüş. tam diyecektim gelip hep iş yapayım pişireyim yedireyim istiyosunuz gelin bize baksın istiyosunuz yksa düşkünlük faln yok diyecektim zor tuttum kendimi.
kızı ayrı kendi ayrı bu tarz şeyler söylüyolar. ve her gittiğimde bir konuyu en az 5 kez dinliyorum. aynı binadan daire alacakmışız yakın olacakmışız.. sürekli sürekli aynı konular.. eşim bilerek evi yakın yerden almamış. huylarını biliyo. her şeye karışmak isterlr diye. ben mi bencil davranıyorum sence? sanki oğlunu elinden kapacaklar gibi bi hali var. aslında kapan çoktan kaptı haberi yok;) hatta eşim benim ona olduğumdan daha düşkün o bana. bu mutlu ediyo işte beni. ama işin kötü yanı bnm ailem de bu tavırlarının farkında. ben bişey anlatmamama rağmn..
 
merhabalar bence tavrınızı koymalısınız ben iyisem onlar iyiler diye düşünmeyin siz bir bireysiniz oğulları sizi sevdi evlendi yuva kurdunuz..karakteriniz var sizin eşek gibi saygı duymak zorunda herkes..bizde çocuk değiliz evlendiysek yuva kurduysakbana da saygı gösterecekler hiç bakmam valla.ben eşime o konuda acaip restli oldum ama bunu yaparken höyt böle olacak şeklinde demeyin sizi seven adama aba altından sopa göstererek ben sana aşığım seninle yalnız kalmak istiyorum ayrıca yorgun oluyorum gel bize git sizelerden hoşlanmıyorum lütfen beni ailenle muhattap etme sen çöz sorunu pnların eviyle bizim evimizi sen ayıracaksın ben cevap verirsem bu saatten sonra sert cevap vericem çünkü çalısan biriyim bende her zaman sabırlı olamayabiliyorum seni seviyorum diye katlanıyorum diyin..ben mesela kayınvalidemlere resti çektim ayrı şehirlerdeyız zaten ama eşimi de işledim o bile nadir görüşüyor..bu arada yazdıklarım sakın yanlış anlaşılmasın ben demiyorum ki tümden aranızı bozun kocanızı soyutlayın diye ama iki evin ayrı olduğunu anlamaları gerekiyor insanların..sizin actıgınız konu o acıdan arkadaslara çok yardımcı olmuş tebrik ederim böyle bir sorunu burada bildirdiğiniz için insanlar fikir alabilsinler.. haklar verilmez alınır ağırlığınızı bozmayın eşiniz de surat yaparsa sizde yapın başkaları alınacak diye taviz verildiğinde malesef herkesi tepemizde buluyor üzülen biz oluyoruz :20:

canım ne güzel yazmışsın.. bana da akıl ver lütfen.. ben çalışmıyorum eşim istemiyo. ama meslek kurslarına gidiyorum ve öylesine değil. yani ileriye dönük planlarım var. ama önemsemiyolar. bişey olduğunda gene gelin koşsun istiyolar.. öyle bi psikolojik baskı uygulamışlarki bana, arkadaşmla gezmeye çıktığımı söyleyemiyorum. sanki azar yicem gibi hissedip yalan söylüyorum. bekarken ne olursa olsun çatır çatır konuşurdum ama şimdi bişey oldu bana.. bu arada ben hasta yatarken onlar komşuya oturmaya gidebiliyolar.. onların her yaptığı doğru. sanki bi açığımı bekliyolar gibi.. samimiyetlerine inanmaz oldum :( acaba bende mi bi sorun var? kv min suratını asık görünce acaba ben mi bişey yaptım diye hemen kendime yükleniyorum.
 
canım ne güzel yazmışsın.. bana da akıl ver lütfen.. ben çalışmıyorum eşim istemiyo. ama meslek kurslarına gidiyorum ve öylesine değil. yani ileriye dönük planlarım var. ama önemsemiyolar. bişey olduğunda gene gelin koşsun istiyolar.. öyle bi psikolojik baskı uygulamışlarki bana, arkadaşmla gezmeye çıktığımı söyleyemiyorum. sanki azar yicem gibi hissedip yalan söylüyorum. bekarken ne olursa olsun çatır çatır konuşurdum ama şimdi bişey oldu bana.. bu arada ben hasta yatarken onlar komşuya oturmaya gidebiliyolar.. onların her yaptığı doğru. sanki bi açığımı bekliyolar gibi.. samimiyetlerine inanmaz oldum :( acaba bende mi bi sorun var? kv min suratını asık görünce acaba ben mi bişey yaptım diye hemen kendime yükleniyorum.

canım psikolojik baskının sonuçları maalesef böyle oluyor aman karşımdaki üzülmesin ayıp olmasın ya da o bana böyle davranıyor demek ki suç bende diye düşünürken bir bakıyoruz ki kendi karakterimiz gitmiş yerine tamamiyle bize uzak biri gelmiş buna stokholm sendromu deniyor bize psikolojik anlamda baskı yapanları haklı görme demekki bende bir şey var ki surat asıyor yada ben bişi yaptım ki o da bana sunu yapıyor gibi düşünme olgusu..bu tamamen yanlış sen anladığım kadarıyla aranız bozulmasın ayıp olmasın diye herşeylerine koşmuş her konuda yardımcı olmaya çalışmışsın..onlarda bunu fırsat bilmiş tepene çıkmışlar..karşındakine hakları fazlasıyla vermişsin kendin için kendi karakterin için birşey istediğinde vay nasıl oluyor da baş kaldırabiliyor diyecek kıvama getirmişsin..böyle hayat geçmez neden dersen malesef bu kırmıyım etmiyim muhabbeti yüzünden kocalar da saygı göstermiyor kadına belirli bir yaştan sonra..nasılsa herşeyi yutuyo ağırlıgını koymuyo durumuna düşüo insan..bunun en güzel örneği yengemdir..amcam ve ailesine o kadar tatlı davranmış ki ezdiler sürekli senelerce yengemi..yengem yeter dediği zaman da şaşırdılar kaldılar vay sözümüzden dışarı çıkmıyordu diye.. sana tavsiyem eşinle konuş..ama böyle şikayet eder gibi değil de tatlı tatlı aşkım ben annenlerin herşeyine koşuyorum her yaptıkları doğru ama bana gelince onlar aynını yapmıyorlar mesela hastalandım bana geleceklerine komşuya oturmaya gittiler ben buna çok kırıldım hayatım de bi yokla adamı..tatlı tatlı söyledikçe ve kayınvalidenle teması azalttıkca eşin sana hak vermeye başlayacaktır.. bir de onun erkekliğini kullan de ki burada başımda erkek sen varsın aslan gibi birşey söylenecekse yapılacaksa zaten sen konuşursun aramızda çözemediğimiz bişey kalmaz onlar bana karışmamalı senin gibi bir adamın eşine müdahale edilmemeli seni çiğnemesinler filan diye eşini pohpohlayarak istediğini yaptıracaksın belirli süre sonra adam evet ya aaaa derken göreceksin..test edildi onaylandı :46:
 
canım psikolojik baskının sonuçları maalesef böyle oluyor aman karşımdaki üzülmesin ayıp olmasın......

akıllı kadınsın vesselam.. gerçekten tebrik ettim seni. inşallah ben de bi gün böyle olurum. ama uygulamaya koyucam dediklerini. ama bu sefer de eşim arada kalmaz mı? ağzını açar öyle sessiz değildir. kv korkar oğlundan zaten. ama tekrar oraya gittiğimde onlar yüzüme bakmazsa ben bi daha gitmem ki oraya.. bir de eşim arada şehir dışına çıkıyo ve orda kalmamı istiyolar. kpeder beni evde yalnız bırakmıyo. ama düzenim kalmıyo bu durum da yoruyo beni. bir de her planlarına beni de dahil etmeye çalışıyolar.. güzel bir dille nasıl reddedebilirim? işim var gelemem deyince de bozuluyolar. bi tuhaflar yaa.. tamam belki kötülük yok bunda ama artık hep birlikte her gün bir arada olmak istiyolar. ayrı bi ev olduğumuzu, ayrı bi aile olduğumuzu kabullenemediler galiba. biz bi aileyiz biz bi aileyiz. çocuk doğur buraya gönder. sanki evimiz yok:) tabiki oraya da gidicekler ama bu nasıl bi mantık anlamadım.
 
akıllı kadınsın vesselam.. gerçekten tebrik ettim seni. inşallah ben de bi gün böyle olurum. ama uygulamaya koyucam dediklerini. ama bu sefer de eşim arada kalmaz mı? ağzını açar öyle sessiz değildir. kv korkar oğlundan zaten. ama tekrar oraya gittiğimde onlar yüzüme bakmazsa ben bi daha gitmem ki oraya.. bir de eşim arada şehir dışına çıkıyo ve orda kalmamı istiyolar. kpeder beni evde yalnız bırakmıyo. ama düzenim kalmıyo bu durum da yoruyo beni. bir de her planlarına beni de dahil etmeye çalışıyolar.. güzel bir dille nasıl reddedebilirim? işim var gelemem deyince de bozuluyolar. bi tuhaflar yaa.. tamam belki kötülük yok bunda ama artık hep birlikte her gün bir arada olmak istiyolar. ayrı bi ev olduğumuzu, ayrı bi aile olduğumuzu kabullenemediler galiba. biz bi aileyiz biz bi aileyiz. çocuk doğur buraya gönder. sanki evimiz yok:) tabiki oraya da gidicekler ama bu nasıl bi mantık anlamadım.

teşekkür ederim canım.. kayınvalidenin eşinden korkuyor olması çok güzel..böylelikle işin kolaylaşır..zaten bizim amacımız kimseyi kırmak saygısızlık etmek deil ki..biz sadece sınırın bilinmesini istiyoruz..özel hayatımıza müdahale olsun istemiyoruz..yoksa gene yeri geldimi gidicez hürmetimizi göstericez..tek yapmamız gereken eşimize bunu göstermek..elbette görüşücez ailelerimizle ama çok sık deil olay orada bitiyor..eşin bir yere gittiği zaman evde kalmak istiyorsan bence de ki ben bugün evimde dinlenmek istiyorum annecim size eşim geri döndüğü zaman birlikte geliriz diyebilirsin..böylelikle kırılmazlar bence..kırılıyorlarsa da kendileri bilir hayatım napalım yani..bir kırılır ıkı kırılır ücüncüde anlar zaten..kayınvalidelerde bu var zaten beni sayın edin olayı..mesela beni istemeye geldiler kayınvalidemi daha bismillah ilk kez görmüşüm kadın ortaya laf attı benim gelinim ben gelince surat asmamalı zaten ayda yılda bir gelicem o zaman da şöle olmamalı böle olmamalı diye..bir sinirlendim.. ne gerek var ilk seferde bana gözdagı verir gibi konuşuyosun yani sonra bir ara eşim mutfaga gitti su içmeye..yemedim içmedim peşinden gittim annen ne diyo öyle ben çok alındım ne gerek var bana böle laf dokundurması yapıyor üzüldüm hayatım ben nasıl misafir agırlanıcaını bılmeyen birimiyim dedim hemen eşim olur mu hiç sana demedi kardeşimin eşiyle olan durum öylede onu söylemek için ornek vermek için öyle söyledi dedi..bilmiyorum üzüldüm dedim surat astım eşime..iki gün sonra bana geldi dedi ki anneme söyledim neden orada öle aba altından sopa verir gibi konuştun gerek yoktu dedim dedi..kadına haddini bil demeye getirmiş yani..kırmadan arada kalmadan da kendi fikrini söylermiş gibi söylediğinde karşı taraf susmayı ögreniyor bence ve kadın ağzını açmıyor artık..bizde saygıda kusur etmiyoruz yeri geldi mi konuşuyoruz ediyoruz ama evlerin ayrı oldugunu biliyor kadın..eşin sağlam durması çok önemli.. sen canını sıkma hayatım aslan gibi kocan varmış ona sevin..anasının sözünden cıkmayan pısırık bi adamla da evli olabilirdin.. :38:
 
Back
X