• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

(kayınvalidem)fikrinize ihtiyacım var???

• Konu Sahibi Konu Sahibi maje
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
herkesde aynı sorunnn :(...geçen bayram tabi yeni gelin tamm anladım ilk bayram eşimn ailesi geçti bşi dmedim 2.kurban bayramında yok şu geliyoo bu geliyoo kayınvalidemden bayramda ayrılmadaım ya çalışıyorum 1 günü brakta kendimle geçireyim dinleneyim ama yok.kendi ailemde 2 saat oturdum . kurban bayramında kayınvalide ile 1.günkurban kesildi falan akşam yemeği beraber yenildi 2. günü hep beraber gezilme 3. günü hep beraber böyle...

valla bayramlarda bizde hep ordayiz mecburen cunku benim ailem bana cok uzak bi yerde oturuyor. Ben istemiyorum bize bu kadar düśkün olmalarini. Ś
3 ay once dogum yaptim hastaneden ciktigim gibi direk kendi evlerine goturduler. Ve esimde benim ailemi istemiyor. Annem dogum icin geldi ve kadin 9 gun zor kaldi bizde. Demem o ki ben kendi ailemle istedigim zaman gorusemiyorsam onlarlada gorusemem. Kendim ne zaman istersem ozman. Hep kavgalarimiz aileler yuzunden oluyor ve bir kac kere bosanma eşiğine geldik

Ay bu ne terbiyesizlik ya
Keske alıstırmasaydın
Yavas yavas kendini geri çek

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

ben gitmek istemiyormuşum böyle dedi beni sinir etti. :ssz:

ay istersin yada istemezsin senin kendi karakterin var isteklerin var milleti düşünmek zorundamısın her zaman neşeli neşeli hahaha hihihi olmak zorunda mısın herşeylerine koşmak zorunda mısın..bence hiç kayınvalidene söyleme bu benim fikrim tabii arkadaslar da farklı yazmıslar herkes kendı mantıgına gore konusuyor bana kalırsa kayınvalidene söyleme yüzgöz olma belkide bire bin katar kocana anlatır ki senin eşin de tavır falan yapmış öyle sölüyorsun bence sen eşinle konuştuysan ve tavır yaptıysa sende yap tavrını geç..bir yapar iki yapar erkek bu zıt gider ilk bi..sonra sabırla anlattıkca anlarlar herşeyi..anlamazlarsa da keyifleri bilir hayatım ömrümüzü milleti mutlu etmeye çalışan sevgi kelebeği olarak mı geçireceğiz? bizim de evimiz yuvamız ayrı cocuklarımız ayrı..saygı duyacaklar vallahi kıyameti kopartırım..benim eşim benim sözümden çıkmaz..ama zıt giderek deil pohpohlayarak onu yapman lazım bunu..dedim ya önceki yorumumda da eşine hayatım bak ben çok üzülüyorum sana ve kendime yeterince verimli olamıyorum bizim aşkımızı evliliğimizi başkalarının gölgesi ile tam yaşayamaz hale geldik bu bize haksızlık de eşine güzelce söyle sonuçlarını açıkla erkekler malesef bizler gibi ayrıntı bilmiyorlar biraz daha gözlerini açmak gerekiyor..ben eşimi böyle yola getirdim kayınvalidemi aylardır aramaz..ben ara derım hatta yapma derım aramaz..kimsenin çenesini çekemem uzak dursunlar diyor..öyle yada böyle haklıyı haksızı ayırt ediyorlar sen sağlam durdukça..yani hayatım erkek kısmısı eşinin yol göstermesiyle yön bulan bir ırk..sabırla yavaş yavaş anlat eşine..zaten seni sevmese önemsemese evlenmezdi..doğru kelimelerle her istediğini yaptırabilirsin diye düşünüyorum..ama gene de bu konular hassas konular en doğru kararı sen verirsin yeter ki sıkma sakın kendini üzme..kendi değerinin farkında ol.. :21:

ay istersin yada istemezsin senin kendi karakterin var isteklerin var milleti düşünmek zorundamısın her zaman neşeli neşeli hahaha hihihi olmak zorunda mısın herşeylerine koşmak zorunda mısın..bence hiç kayınvalidene söyleme bu benim fikrim tabii arkadaslar da farklı yazmıslar herkes kendı mantıgına gore konusuyor bana kalırsa kayınvalidene söyleme yüzgöz olma belkide bire bin katar kocana anlatır ki senin eşin de tavır falan yapmış öyle sölüyorsun bence sen eşinle konuştuysan ve tavır yaptıysa sende yap tavrını geç..bir yapar iki yapar erkek bu zıt gider ilk bi..sonra sabırla anlattıkca anlarlar herşeyi..anlamazlarsa da keyifleri bilir hayatım ömrümüzü milleti mutlu etmeye çalışan sevgi kelebeği olarak mı geçireceğiz? bizim de evimiz yuvamız ayrı cocuklarımız ayrı..saygı duyacaklar vallahi kıyameti kopartırım..benim eşim benim sözümden çıkmaz..ama zıt giderek deil pohpohlayarak onu yapman lazım bunu..dedim ya önceki yorumumda da eşine hayatım bak ben çok üzülüyorum sana ve kendime yeterince verimli olamıyorum bizim aşkımızı evliliğimizi başkalarının gölgesi ile tam yaşayamaz hale geldik bu bize haksızlık de eşine güzelce söyle sonuçlarını açıkla erkekler malesef bizler gibi ayrıntı bilmiyorlar biraz daha gözlerini açmak gerekiyor..ben eşimi böyle yola getirdim kayınvalidemi aylardır aramaz..ben ara derım hatta yapma derım aramaz..kimsenin çenesini çekemem uzak dursunlar diyor..öyle yada böyle haklıyı haksızı ayırt ediyorlar sen sağlam durdukça..yani hayatım erkek kısmısı eşinin yol göstermesiyle yön bulan bir ırk..sabırla yavaş yavaş anlat eşine..zaten seni sevmese önemsemese evlenmezdi..doğru kelimelerle her istediğini yaptırabilirsin diye düşünüyorum..ama gene de bu konular hassas konular en doğru kararı sen verirsin yeter ki sıkma sakın kendini üzme..kendi değerinin farkında ol.. :21:

bana ayırdığınız vaktiniz için yorumlarınıza çok teşekkürler. canm sağl yorumn için. cnm dün akşam mesala kaynanam uğradı kapıdan tatlı yapmışta braktı bana biz yemeğe gdiyoruz yarın akşam sende gel bende benim işim var dedim. gitceğimiz kişilere gtmiştk daha önceden onları yemeğe çağırıyor benim ne işim var orda.

Bence en guzeli kayinvalide ve esin ile konusmadan zamana yayarak tepkilerini anlik saka ile karisik vermen bak baslamissin artik hayir diyebilmeye yavas yavas ayagini kes iste sitem eden olursa yoruluyorum yanlis anlamissiniz felan de

Çözüm basit.
Çağırdığı zaman gitmeyeceksiniz hastayım diyerek.
Eşine de güzelce çalışıyorum, yoruluyorum, evimde dinlenmek istiyorum.
Lütfen bana gerek kalmadan sen reddet.
Sana tavır almaz ama bana alır sonuçta annen.
Olmuyor anne çalışıyoruz, yorgunluk, iş güç anlayış göster desin kurtarsın seni.
Yapmıyorsa da sen açık net konuş yetişemiyorum diye.
Böyle yaşanılır mı?

bence de:46::46:
benim taktik de bu.
birkaç kere uygulayınca zaten bir daha çağırmazlar, yeter ki siz tavrınızı koyun:32:
bana işim var dediğimde sizin ne işiniz olacak falan deniyordu, şimdi teklif bile gelmiyor:8:

bence de:46::46:
benim taktik de bu.
birkaç kere uygulayınca zaten bir daha çağırmazlar, yeter ki siz tavrınızı koyun:32:
bana işim var dediğimde sizin ne işiniz olacak falan deniyordu, şimdi teklif bile gelmiyor:8:

Ne işiniz olacak mı? :)
Tövbe tövbe. İş yapmam yan gelir yatarım yine de gelmem.
İşim olmasa da gelmek istemem yahu mecbur muyum?
Gıcık olurum anlayışsız yapışkan insanlara..

Ne işiniz olacak mı? :)
Tövbe tövbe. İş yapmam yan gelir yatarım yine de gelmem.
İşim olmasa da gelmek istemem yahu mecbur muyum?
Gıcık olurum anlayışsız yapışkan insanlara..

evet ya böyle bir şey vardı.
yeni evliydim iş güç uğraşıyorum sürekli, bilemiyorum pek.
falanca gelecek hadi siz de gelin,işim var diyorum, ne işiniz olacak sizin diye cevap geliyor:))
eve akşam geliyorum tonla işim olabilir ama anlamıyorlardı işte.
ben de taktik uyguladım, birinde hastayım, birinde misafirim gelecek, birinde alışverişe gideceğiz derken hiçbir misafirden haberim olmuyor şimdi:33:

falanca gelecek hadi siz de gelin,işim var diyorum, ne işiniz olacak sizin diye cevap geliyor:))
ben de taktik uyguladım, birinde hastayım, birinde misafirim gelecek, birinde alışverişe gideceğiz derken hiçbir misafirden haberim olmuyor şimdi:33:

Ohhh misssssssssssssssssssssssss:)

hem saygıda kuzur etmeyip hemse mesafeni korursan daha rahat edersin. ama eşinin tutumuda önemli eğer annesine çok düşkünse kaynanada bundan güç alıp isteği gibi ezebiliyor gelini çok sinir bu durum

aynen şuan onları yaşıyorum ne işin var denmeye başlandı. ama sonucu seninki gbi olurmu zaman gösterecek :52:

hem saygıda kuzur etmeyip hemse mesafeni korursan daha rahat edersin. ama eşinin tutumuda önemli eğer annesine çok düşkünse kaynanada bundan güç alıp isteği gibi ezebiliyor gelini çok sinir bu durum

evt bu yüzden eşim tavır koyuyor ama küs değiliz söylenip susuyor. :41: sinir oluyorum ama söyleninmce bende söyleniyorum susmuyorum.

canm yani bu süreçte hiç mi gitmedin kayınvalidene yine gitmedende olmaz ayda 1 mi gidiyorsun yada 2haftada 1 nasıl oluyor merak ettimde

yakın olunca hemen hemen aynı şeyler yaşanıyor heryerde,anne evlattan kopma korkusu yaşıyor,gelın evınde rahat etmek ıstıyor..istekler zıt olunca catışma kaçınılmaz oluyor
bende kayınvalıdemle aynı apartmandayım,ilk yıl hep bırlıkte olmak ıstıyorlar ama zamanla hersey yerıne oturuyor merak etmeyın..kırıldıgınız seylerı konuşabılmek gerekıyor,ıcınıze atarak cıga dönüştürmeyın derım ama saygı cercevesınde..çunku herkes kendıne yakışanı yapar..boylece eşınızın sıze hem saygısı hem sevgısı artar..kendınıze vakıt ayırmayı asla ıhmal etmeyın

en güzeli bize yazdığınız gibi kv nizle gidip konuşmanız. ben öyle yaptım çünkü, önce tartıştık, sonra mesafemi koydum, elleri kolları tutuyor çok şükür, hasta olsa yanında olmasan neyse,

tavrını koy, eşin gücenecekmiş kv. gücenekmiş derken olan sana olur, sen rahatına bak, bırak yüzüne bakmasın kv.
benim öyle inan ki, sevmiyor beni bende onu. istediğim zaman giderim, oda alıştı bu duruma,
zamanla sende bu düzeni kurabilirsin,
önceliği kendi isteklerine verirsen sorunu çözersin..

yakın olunca hemen hemen aynı şeyler yaşanıyor heryerde,anne evlattan kopma korkusu yaşıyor,gelın evınde rahat etmek ıstıyor..istekler zıt olunca catışma kaçınılmaz oluyor
bende kayınvalıdemle aynı apartmandayım,ilk yıl hep bırlıkte olmak ıstıyorlar ama zamanla hersey yerıne oturuyor merak etmeyın..kırıldıgınız seylerı konuşabılmek gerekıyor,ıcınıze atarak cıga dönüştürmeyın derım ama saygı cercevesınde..çunku herkes kendıne yakışanı yapar..boylece eşınızın sıze hem saygısı hem sevgısı artar..kendınıze vakıt ayırmayı asla ıhmal etmeyın

ben kayınvalidemle aynı sokakta oturuyorum aynen birlikte olmak istiyorlar.ve bu böyle devam edecek gbi... kırıldığım şeyleri söylüyordum ama şimdi hayır demeyi öğrendim. gelin deyince işim var diyorum. sen şimdi kaç haftada 1 gidiyorsun eşinn ailesine?

en güzeli bize yazdığınız gibi kv nizle gidip konuşmanız. ben öyle yaptım çünkü, önce tartıştık, sonra mesafemi koydum, elleri kolları tutuyor çok şükür, hasta olsa yanında olmasan neyse,

tavrını koy, eşin gücenecekmiş kv. gücenekmiş derken olan sana olur, sen rahatına bak, bırak yüzüne bakmasın kv.
benim öyle inan ki, sevmiyor beni bende onu. istediğim zaman giderim, oda alıştı bu duruma,
zamanla sende bu düzeni kurabilirsin,
önceliği kendi isteklerine verirsen sorunu çözersin..

cvbın için sğl ..aynen öyle cnm ya psikolojim bozulacak . artık önceliği kendi isteklerime vermeyi başardım çağırdıklarında hyr diyorum.kv le konuş diyorsun yani tmm yapacağım ama içimde bir korku var ama cesaret alıp yapmam lazım .. münkünse sen nasıl yaptın tartışmanızı anlatabilirmsn???

ben kayınvalidemle aynı sokakta oturuyorum aynen birlikte olmak istiyorlar.ve bu böyle devam edecek gbi... kırıldığım şeyleri söylüyordum ama şimdi hayır demeyi öğrendim. gelin deyince işim var diyorum. sen şimdi kaç haftada 1 gidiyorsun eşinn ailesine?

kırgınlıklarını söylemen güzel,çünkü konuşmayınca bırbırınızı yanlış anlarsınız..hayır dıyebılmen de öyle,herşeye evet evet dıyerek gecmez hayat..ama bencıllık aşamasında hayırcılık da yapmamalı bence..
benım kayınpederım vefat ettı canım,o yuzden hafta da bı kac kez görüşüyoruz..kalabalık bır aile oldugumuzdan yalnız kalmıyor zaten
kabul edıyorum gercekten zorlandıgım zamanlar cok oldu ama sabretmek gerekıyor bazen,herşeyden şikayet etmek daha da yoruyor ınsanı
ınsanız bızımde bazen kırgınlıgımız,seslerımızın yükseldiği olur ama saygızlık ıcıme sinmez..yaşlı bır ınsan benım yuzumden mahsun olsun ıstemem,arayı cok açmamaya çalışırım,işte böyle

Son düzenleme:
cvbın için sğl ..aynen öyle cnm ya psikolojim bozulacak . artık önceliği kendi isteklerime vermeyi başardım çağırdıklarında hyr diyorum.kv le konuş diyorsun yani tmm yapacağım ama içimde bir korku var ama cesaret alıp yapmam lazım .. münkünse sen nasıl yaptın tartışmanızı anlatabilirmsn???

eşim kayınpeder ve kv otururken hepsini içinde açtım konuyu, kayınvalideme rahatsız olduğum şeyleri söyledim, nihayetinde kötü oldum tabi oda bana kendi rahatsız olduğu şeyleri saydı derken kötü ayırılıp ben gidiyorum deyip çıktım,

eşimide uyardım bana baskı yapma, istediğim zaman oraya giderim diye, çünkü kendisi benim anne babamı bayramdan bayrama görüyor.

1 aya yakın gitmedim, oda gelmedi, görümcemler felan gel o senin büyüğün felan dediler ama kararlıydım gitmedim,
biraz sürdürürsem bir daha aynı şeyleri yaşatmaz bana diye düşündüm,

veee artık yeterli bu süre deyip, gittim kapıyı çaldım, baktım sanki o kadın değil, içeri gel dedi, bende girdim, kollarını açtı gel buraya dedi sarıldık,

o konuya tekrar dönmedik, normal şeylerden konuşup normal bi şekilde kalktım ordan,

ve çok ta güzel oldu aramız,o benden bişey beklemiyor, bende ondan...

ÖZET: yapan sevilmez, kötü olan sevilirmiş :33:

darısı başınıza arkadaşım, ama tabi burda eşinizinde rolü önemli önce onu ikna etmeniz lazım.

Back
X