Kayınvalidem hakkını helal etmiyor :(

ayy bir hak helali almış yürümüş bu ne böyle..
önce sizin anneniz niye karışıyor kayınvalidenize gidip gitmeyeceğinize; ne kadar yanlış bir davranış.
yapıcı olmaya çalışacağına iyice bulandırıyor ortalığı, bence engel olun evliliğinize bu kadar müdahele etmesine.

kayınvalidenize gelince; hakkı da onun olsun helali de.
silah gibi kullanılmıyor mu bu söz uyuz oluyorum..

Birincisi eşiniz ailenize karşı saygısızlık etmiş, ortada haklı bir neden yokken ne demek görüşmemek filan.

İkincisi anneniz sanırım çocuk yaşlarda. Böylesine cahilce birşey nasıl söylenir, akıl var mantık var. kaldıki anneniz öyle dedi, Allah sizi biliyor, ne diye annenizin yanlışına uydunuz. Ne diye annecim, yanlış düşünüyorsun, (dediği çok ağır bir laf çünkü), böyle nedenlerden dolayı bu laf söylenmez, kusura bakma demediniz. Annenizin saçma lafıyla kayınvalidenizle görüşmediniz. Annenizi niye silmediniz demiyorum dikkat ediniz.

Üçüncüsü kayınvalideye kalkıpda ben gelmek istemedim kusura bakma, canım istemedi ama şimdi canım görüşmek istiyor demek ne derece mantık işidir.

Dördüncüsü kayınvalidenizde amma cahilmiş. Öyle şey denirmi hiç.

Kısaca baştan sona hatalı bir aile

Nokta:umursamaz:

Aha bu kuzu kapama gibi akıllı mantıklı yaşlılar da var aramızda...
Noktakaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile5

ya olay tam tersiyse
ya sizin hakkınız daha ağırsa ve siz helal etmezsenz bunu da düşünmüşler mi acaba???
restinze rest uleeyynnnnnnnn....
(ay bugün çok tersim yaaa)

kuzuya gelince yaşlı karının tekidir ama kafası eyü çalışırrr

annene hak verdim. çünkü damadı ona gelmiyorsa sende kayınvalidene gitmemelisin. bana doğru gelmiyor çünkü. yani o ailene saygı gösterip gelmek istemiyorsa aynı şeyi kendide senden beklemeli . ama kayınvaliden resmen saçmalamış. ne hakkı varmışki üstünde zaten. saçmalayan kişilerin bedduası tutmaz zaten. boşuna üzmeyin kendinizi.

1. Kimse kimsenin sevabina da günahinada ortak olamazz. Herkez kendi günahini ceker ve kendi sevabinin ödülünü alir.
2. Siz bu konuda anne nizi dinlememeniz gerekirdi. Diger taraftan en ufak bir haksizlik görmüsmüydünüz. yani Kayinvalideniz tarafindan. sizinde bunu dürüstce annenize söylemeniz gerekiyordu.

Esinize gelince… Hicbir zaman iyi bir es Kayinvalidesine yada Kayinbabasina gitmemezlik etmemesi gerekir. Kirilir belki bir lafindan dolayi… üzülür belki ama dargin olmamasi gerekir bence. Ben böyle bir durumda Esime haddini bildirir ve tavir yapardim. Cünkü onlar büyüklerimiz. Benim nasil onun Annesi ve Babasina saygi duymam gerekiyorsa…onunda duymasi gerekir. Ha bu demek degildir ki esini ailene ezdireceksin. Yeri geldigi zaman o es te ailesine hatasini bildirmeli…
Bu durumda simdi esin cikmali ve demeli anne ben ona gitme dedim. Yani senin oraya gitmemen icin. Cünkü sonucta onun yüzünden oldu herseyy

varsın helal etmesin allah seni biliyor ,varsın annende etmesin ,allahın adaleti denen bişey var ,merak etme öbür dünyada allah herkese hakkını verecektir ,varsın bu dünyada onlar vermesin ..

sen işine gücüne kocana bak ,ikisine de git ,bu konuları açma ,açılırsa konuşmak istemiyorum de ,vazifeni yap ,kayınvalidene gelinliğini ,annene evlatlığını göster ,onlar utansınlar ,bak gör sen böyle devam edersen ikiside yola gelir..

sanmıyorumki ahirette karsında olabilsin :) senin gunahın olmayan bu ufacık seyde..uzulme bosver ya etmiyorsa etmesin kafanı takma bu kadar senin bi sucun yok ortada kalmıssın ne yapabilirsinki

bence annen çok haksız. eşin bir hata yapıp senin ailenle görüşmüyo diye senden de aynı yanlışı yapmanı beklemiş ve bunun için hakkını helal etmemekle tehdit etmiş.ne kadar saçma bi davranış.

sen de keşke kaynanana istemedim ondan gelmedim demeseydin kırıcı bi laf çünkü.onun da o kadar tepki vermesine de gerek yokmuş gerçi...

ya bunlar ne saçma şeyler böyle. hak ortaya koymak,helal etmemek bu kadar kolay mı? insan evladını bu kadar büyük bir sorumluluğun altında bırakır mı...bence anneniz çok hatalı. senin mutluluğun için daha yapıcı olmalı. Birde kayınvalidene gitmeyeceksin demeye hakkı yok. kusura bakmayın ama o adamla evliysen seviyorsan, annesini sevmesen,nefret etsen bile saygıda kusur etmemek lazım. hangimizin evliliği güllük gülistanlık..hepimiz çeşitli boyutlarda sorun yaşıyoruz ama susuyoruz. duymamazlıktan geliyoruz. bu sadece kadın için geçerli değil, erkek içinde geçerli... ama işi inada bindirmek hak ortaya koymak falan çok yanlış. eşinle huzurun kalmaz ki canım.. daha 23 yaşındasın ve omuzundaki yük çok ağır olmuş. bence birsüre iki tarafada tavır koyun hatalarını anlasınlar... sizin kendinize ait bir hayatınız var, onun sorumluluğunu yüklenmeye çalış.Allah büyüklerine akıl fikir ,sanada sabır versin.....

bir günahın yok be arkadşaım..hiç üzülme sen..
sen arada kalmışşın iyi niyetinle birşeyler yapmaya çabalıyorsun.
ameller niyetlere göre unutma..allah ın rahmetine sığın..
yaşlılar böyle tatlım inanırmısın anneme de yapıyor aynısını anneannem.yaşları ilerledikçe kapris yapıyorlar çocuk gibi mantıksız istekler falan...
anneme diyorum bak artık o 5 yaşındaki çocuk gibi alzeymır hastası birde hiç canını sıkma uğraşma diyorum..
ama içtenlikle hakkını haram ettiğini sanmıyorum..kıyamaz çünkü.
ha bu arada günahta sevapta kişiseldir.öyle kafasına göre ortak olamaz:))

Son düzenleme:
arkadasım esın aılemle gorusmuyor dıye uzuluyırdun bak o duzelmıs sımdı bır srun yok anladıgım kadarıyla sımdıde sen onun annesıyle problem yasamıssın. kadıncagızın ıcten boyle bısey soyledıgını sanmıyorum krılmıs bellı. gonlunu almak ıcın tatlı dılını kullan, sevdıgı begendıgı bısey varsa al. onumuz bayram guzelce hedıyesını al surat yapsada sen yapma gonlunu alınca hersey bıtecek. sen annesının yaptıgı seyı esıne soyler sorun edersen zaten yenı barısmıs olan annen ve kocanın arası yıne souyabılır. tek dusuncem bu.

o öyle dedi diye öyle olacak değil merak etme.Allah görüyodur herşeyi,kararı O verir.Kayınvaliden değil.Böyle ajitasyonlara gelme ve üzülme

Büyükler büyüklüklerini bilip ,olgun davranacakları yerde, daha toy davranıyorlar..
Eee gençler ne yapsın bilmem..:uhm:

en büyük hata annende nasıl yuvanı bozabilecek sözlerde bulunabilir
annen bunu yaptıktan sonra kayınvaliden hayli hayli yapar
kusura bakma ama annen kadar sende haksızsın 3.kişileri nasıl evliliğine dahil edersin
eşinle aranın bozulmasını istemiyosan annenin seni yönlendirmesine izin verme arkaadaşım

Sizin bu cahil annesilerin başına hiç ciddi bi hastalık gelmemiş, hiç en sevdiklerinin öldüğünü görmemişler sanırım. Bol keseden sorun yarattıklarına göre... Allah vermesin tabii yine de. Benim annem de kendi kendine dert yaratma ustasıydı. Noldu şimdi? Allah bi dert verdi ki başımıza, şimdi iç huzuruyla üzülebilir derdine. Kendisi kendi başına getirdi bu hastalığı , şimdi hem kendi çekiyor hem biz çekiyoruz.

kul hakki sadece insana bagli deyil ...ilahi adelet diye birsey var..eyer kayinvalideniz adaletsiz bi sekilde ters tavir yapiyorsa bunun yanisira birde o hakliymis gibi..hakkimi helal etmem diyorsa o onun cehaleti...vicdaninizi rahat tuttun böyle sacma sapan seylere kafa yorup kendinizi yipratmayin...dedigim gibi..ahirette hesap günü cok cetin..ilahi adaletide unutmayin....

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…