Yani o yaptı diye sende yapmak zorunda değilsin ne münasebet.Kayınvalden çokmu yaşlı hasta falanmı ?Değilse kendi yapsın yok illa geleceksiniz diyorsa da oğulları kadın tutsun.Bizim annemiz hasta ona kendimizde gittik,yardımcıda tuttuk ama yardımcıya karşı .Sürekli sorun çıkardığı için bıktım yani.Geçen gelinimiz teklif etti gittik beraber.
Bizde de ben üniversite okuyordum sınav için memlekete gitmiştim.Normalde annemlerde kalıyordum onlar yurtdışına çıkmışlardı abimin yanına.Onlar olmayınca da mecburen eltimlere gittim.Birkaç gün durup evime geri dönecektim.
Kadın ev hanımı iki tanede kocaman kızı var.Yememiş içmemiş beni beklemiş.Geldiğim günün sabahı halıları toplamaya başladılar.Sordum halılıları beraber yıkayacağız dediler.
Senmisin öyle yapan mutfağa gittim yemek yaptım yinede o halılara elimi sürmedim.Kızlarda dahil bi bozuldular suratları sirke satıyordu.Cahil kadın aklı sıra küçük gelin diye beni ezecek.
Ortanca olanımızada aynısını yapıyor.
Kadın ne zaman gelse yün döşek ne varsa çıkartıyor yıkattırıyor.
Sanki misafir değil hizmetçi.Ya da kaldığının karşılığını böyle ödettiriyor bilemedim.