Kayınvalidem huzurumuzu bozuyor

Şu kadar yorum içinde beni bi tek siz anlamışsınız

Keşke yakın olsamda gidebilsem.annem istanbulda bense tokattayım.heran doğum yapabilirim.uçaklar almaz.otobüs desen 12 saat yol.ya sancım gelirse...
O zaman iyi dusunun, iyi olsun. Esiniz ve siz kayinvalidenizle sakince konusun, endisenizi paylasin. Gerekiyorsa herkesin ozel alan belirlemesini yapin ve uyun. Is bolumu yapin ve uyulmasini rica edin. Allah hepinize gonul genisligi versin. 🤲

Üzüldüm sizin adınıza. Çekilir dert değil eşiniz bal bile olsa kv yüzünden yenmez ama çocuğunuz var işte. Neden annenizle birlikte yasamiyorsunuz eşiniz de İstanbulda bir işe girer. Beraber oturursunuz bir süre.

eşimle 11 yıldır evliyim 7,5 yıldır kv ile oturuyorum demişsiniz ya
e bu durumda önceden vardı eviniz onu neden bozdunuz

sanırım cevaplamamışsınız arkadaşlar sormuş ben göremedim
anneniz niye karşılıyor ihtiyaçlarınızı
eşiniz çalışmıyor mu? çalışıyorsa kazandığı ne oluyor
ömür boyu kvlerle mi yaşayacaksınız?

Tokat'ta kiralar büyük şehirlere kıyasla çok çok uygun
Pekala 2.çocuğu yapmayıp ayrı eve çıkabilirdiniz
Neden bunca sorun varken 2.çocuk deniyor eşimle mutluyum diyorsunuz
Her eşiyle mutlu olan çocuk doğurup ispatlamalı mı mutluluğunu?
Annenizin durumu iyi olabilir ama ihtiyaçlarınızı eşiniz değil de anneniz karşılıyor siz de vay be eşim bana bakıyor mutluyuz diye düşünüyorsunuz ilginç
Siz bu düşünce yapısına sahipken, annenize tekrar laf söylense bile en fazla iki üç kıytırık laf söyler susarsınız
Zaten annesini ezdirmeyen biri olsanız zamanında kv onu evden kovmaktan beter ettiğinde yıkardınız ortalığı
Gerekirse annenizle İstanbul'a gider eşiniz ayrı ev açana kadar da dönmezdiniz
Ama sizde bu gücün kırıntısını bile göremedim

11 sene az zaman değil. Niyetiniz ev ayırmaktı madem girip işe çalışıp para biriktirseydiniz. Yeni gelin evi düzmek zorunda değilsiniz gerekirse ikinci el alırdınız zamanla eşyaların yerine yenileri, güzelleri gelirdi. Tokat’ta ev kiraları pahalı da değil. Söylediğiniz bahane o kadar saçma ki yani.
Eğer cevap verebilecek olsaydınız o an verirdiniz, neden sustunuz balkonda anneniz hakkında konuşulurken?
Başlık huzur bozan kayınvalide ama inatla huzurunuzun olmadığı evde kalmaya çalışıyorsunuz. Çok huzur istiyorduysanız çıksaysınız ayrı eve 10 senede hiç mi ev tutabilecek maddiyatınız olmadı? Madem maddiyat yok 2.çocuk neden üstelik gayet planlı olmuş. Ben de tek çocuğum, tamam herkes ister yalnız kalmasın, kardeşi olsun ama hesap, kitap diye bir şey var. Sanki her kardeş çok iyi gibi buradaki hemen hemen tüm kadınlar düşmüş bi yalnız kalmasın, kardeşi olsunun peşine

Evde oturmak rahat gelmiş çalışmamışsınız, maddi durumunuz iyi olmadığı için ayrı eve çıkamıyorsunuz ama ikinci çocuğu yapmışsınız ve kayınvalideden yakınıyorsunuz. KV nizin nasıl biri olduğu senelerdir aşikarmış zaten neden ben de bir iş tutayım da şu evi ayıralım demediniz? Şimdi de bebeğim var diye çalışmayacaksınız. İnsan önce kendinden başlayacak eleştirmeye. Eşim de ben de çalıştığımız halde ikinciyi yapsak bakabilir miyiz diye düşünüyoruz. Bazıları şaşırtıcı derecede cesaretli.

Annemin gönderdiklerini eşim bilmiyo zaten.ben çaktırmadan kullanıyorum.tokata taşınma hikayemiz ayrı bi hikaye zaten.çok uzun.istanbukdan ankaraya ankaradan buraya taşındık.bunada eşimin abisi sebep oldu.bizi batıran başta abisi zaten.kaynanam cidden cahil.kayın peder memur emeklisi.o kadar il gezmişler hiç kendini geliştirememiş kaynanam.nato kafa nato mermer yani
Tokatta zaten devlet memuru emeklisi olmayan yok. Benimkilerde devlet memuru emeklisi eşimde devlet memuru hihihihi.
Kadınlarımız dışarı görmedikleri için eski cahil düzen sürdürüyorlar. Birde evlat ayrımcılıkları varsa zaten vay halinize.
Keşke ikinci cocuğu başka bi eve çıkmadan yapmasaydınız. Doğumu annenizin yanında yapın hastaneyi de bahane edin. Gerçi bizim akrabalar tokatın devlet hastanesine iyi diyorlar ama bahane yapabilirseniz yapın.
Kaynınız yüzünden orada yaşıyorsanız kayınvalideler ölünce o evde de duramascaksınız. Eşinle konuş biran önce maddi durumunu toparlasın gerekirse ek iş yapsın. Tokatta ne iş yapılır ki iş sektörü de pek yok. Allah yardımcınız olsun..

Kayınvalidem gerçekten çenesiz bi insan zaten.bunu kendi çocukları kocası dahil cümke alem biliyo.anneme 12 saat uzaktayım.doğumum geldi artık.her an doğum yapabilirmişim artık doktor öyle diyo
Keşke önceden düşünüp yanına gitseydiniz kadın diken üstünde olacak geldiğinde ve çenesini de tutmayacak.

Keşke önceden düşünüp yanına gitseydiniz kadın diken üstünde olacak geldiğinde ve çenesini de tutmayacak.
3.sınıfa giden kızım var.onu kaynanamın eline bırakıp nasıl gidiyim.eşim teklif etmedimi etti istersen doğumu istanbulda yap diye.ama kızımıda bırakıp gidemem.eşim yıllık iznini doğumda alıcak annesine mukayet olmak için.öyle anlaştık.belki görümcemde gelir.oda annesinin huyunu biliyo.ikisi zapdederler artık.yapıcak başka bişi malesef yok

O zaman iyi dusunun, iyi olsun. Esiniz ve siz kayinvalidenizle sakince konusun, endisenizi paylasin. Gerekiyorsa herkesin ozel alan belirlemesini yapin ve uyun. Is bolumu yapin ve uyulmasini rica edin. Allah hepinize gonul genisligi versin. 🤲
Amin inşallah.ama kayınvalidem laftan anlayan bi insan diil.kendi kafasının dikine giden bi insan malesef.kafasında bişileri kuruyo kuruyo sonra bunlara inanıp öyle davranan konuşan bi insan.

O evde o eziyeti yaşayacağınaza yeni gelin gibi ev düzmeyin, 2. El eşya alın, ayıp değil günah değil, az olsun öz olsun. Anneniz geldiğinde kv.nin çenesi yine durmayacak ve daha büyük tatsızlıklar yaşanacak.
Bende sıfır eşya peşinde diilim zaten.huzurum yerinde olsun eski olsun.eşim yıllık iznini doğumda kullanıcak.annesi babası eşimden çekiniyo.konuşamaz kv.çünkü biliyolarki eşimin tepesi atarsa ev ocak ana bana dinlemez kapıyı çeker gideriz.ama olmuyo işte.eşimin maaşının yarısı ödemelere gidiyo.hadi eşyayı hallettik diyelim ev kirası var

Amin inşallah.ama kayınvalidem laftan anlayan bi insan diil.kendi kafasının dikine giden bi insan malesef.kafasında bişileri kuruyo kuruyo sonra bunlara inanıp öyle davranan konuşan bi insan.
Durum bu kadar vahimse, 52 yasimin tecrubesiyle diyorum ki, annenizi cagirmayin. Esiniz izin alsin, o baksin size. 40'iniz cikinca da bebegi annenize goturursunuz. Soylediklerinizden cok huzursuzluk cikacaga benziyor. Huzur cok onemli. Gonul anne kizina baksin, gelsin gitsin ister ama, sartlariniz maalesef uygun gorunmuyor. Buyuk kirginliklar cikmasin...Esiniz anneniz geldiginde izin alip evde kalsa bile, mumkun degil 3 kadini idare edemez...Erkeklerde o potansiyel yok.

Bende sıfır eşya peşinde diilim zaten.huzurum yerinde olsun eski olsun.eşim yıllık iznini doğumda kullanıcak.annesi babası eşimden çekiniyo.konuşamaz kv.çünkü biliyolarki eşimin tepesi atarsa ev ocak ana bana dinlemez kapıyı çeker gideriz.ama olmuyo işte.eşimin maaşının yarısı ödemelere gidiyo.hadi eşyayı hallettik diyelim ev kirası var

hahahah ceker gideriz lafiniza kendiniz inaniyomusunuz?
kv sizin kendi evinizde annenize etmedigini birakmamis, simdi onun evinde kimbilir neler olacak.
o seker pitircigi kociskonuz o kadar iyi o kadar iyi ki yillllaaarca annenizle konusmamis. hemde onun parasini yiyerek.

allahim sen evlatlarimin akillarina mukayet ol. kendilerini cöp ettirmesinle sirf kociskolari icin, bizide ne maddi nede manevi sömürmesinler.

İkinci çocuğu yapmak yerine, kızınız okula hatta kreşe başladığında siz de çalışıp para biriktirseydiniz coktaan ayrı eve çıkmıştiniz. Ben yeni gelin olarak ikinci el eşya ile oturuyorum, koltuklarım hariç. Onu da evlendikten aylaar aylar sonra alabildik. Ama şükür huzurum vardı çünkü eşimle yalnizdim. Bu sayede su an şükür rahat bir hayatımız var, bebeği de bu zamana düşündüm yaşım gelmesine rağmen. İkinci el eşya benim için sorun değil, hepsini de severek kullanıyorum. Yani ise yarasa yeter, adı üstünde eşya. Kullanmak için var. Yani isteseniz çok rahat son dört yılda birikim yapıp ayrı eve cikardiniz. Anneniz de yardım ediyormuş üstelik. Şimdi yine bu zamanda ikinci çocuğu da yapardınız. Hoş artık olan olmuş ama buradaki insanlara tepki göstermeniz anlamsız yani onu anlatmaya çalışıyorum.

Back
X