Kayınvalidem huzurumuzu bozuyor

Kimse beni anlamıyor modundasınız ancak neyi tutsak elimizde kaldı.

Size normal görünüyor belki ama 3.göz olarak dışardan bir bakın hayatınıza. Hatalar silsilesi.
Aman kardeşim, sakın 3.yü düşünme. Bana stres geldi soldan soldan.

Maddi durum yok diyorum ama benmi açıklayamıyorum bilmiyorum.ayrı eve çıkmaya müsait bi maddi durum yok.yoksa geçinmemizde bi sıkın yok.ayrı eve çıkmak için iğneden ipliğe eşya lazım.çeyizimden başka eşyam yok.anlatabildimmi.ben bu eziyetlere sustuğumu söylemiyorum.kaynanamla ya ben tartışıyorum ya eşim tartışıyo sürekli.bazen kayınpederde tartışıyo kaynanamla.susmuyorum yani.ama kaynanamda vazgeçmiyo benimle uğraşmaktan.cahilliktenmi desem huydanmı desem bilmiyorum.sadece benimlede uğraşmıyo.kayınpederlede sürekli uğraşıyo.adama şaşıyorum zaten 50yılı devirmişler nasıl evli kalabilmiş bu kadınla
11 yıllık evlisiniz 7 yıldır birlikte oturuyorsunuz. Şimdi baştan ev dizmek kolay demişiniz de ilk evlendiğinizde ayrı oturduğunuza göre o eşyalarınıza ne oldu?

E maddi durum yok kv ile otıruyoruz dediğinize gmre şimdiki oturduğunuz ev de çok büyük olmasa gerek. Peki o evde kv kp varken anneniz nereye sığacak kadıncağız nasıl rahat edecek?

Doğuma annenın yanına gıt. Toparlanınca da yenı bır eve tasınırsınız. Gerekırse dayak bıle atarım fakat aılemden bır kısıye bıle laf soyletmem. O kaynana eger benım anneme emredecek ustune kovacak onu o makınada yıkamayan loveitred taş olsun:sinirli: kapıyı kılıtlerım parçalarım elımden de kımse alamaz

Maddi durum yok diyorum ama benmi açıklayamıyorum bilmiyorum.ayrı eve çıkmaya müsait bi maddi durum yok.yoksa geçinmemizde bi sıkın yok.ayrı eve çıkmak için iğneden ipliğe eşya lazım.çeyizimden başka eşyam yok.anlatabildimmi.ben bu eziyetlere sustuğumu söylemiyorum.kaynanamla ya ben tartışıyorum ya eşim tartışıyo sürekli.bazen kayınpederde tartışıyo kaynanamla.susmuyorum yani.ama kaynanamda vazgeçmiyo benimle uğraşmaktan.cahilliktenmi desem huydanmı desem bilmiyorum.sadece benimlede uğraşmıyo.kayınpederlede sürekli uğraşıyo.adama şaşıyorum zaten 50yılı devirmişler nasıl evli kalabilmiş bu kadınla
Evlendiğimde çeyizimden başka bir şey yoktu, bir pamuk yatak bir divan dışında da eşyam yoktu, kayınvalide melek olsa aynı evde olmam dedim bir göz oda olsun dedim ayrı ev istedim, evlendikten 6 ay sonra tüm mobilyalarım tamdı, üstüne bebeğim için para bile biriktirmiştik, sizde 7,5 yıldır kayınvalide yanında oturmak yerine, bir göz oda kiralasaydınız, bir çekyat koysaydınız bir de çeyizleriniz, eşiniz çalışırdı bebeğiniz var diye çalışamadıysanız evde iğne oyası yapardınız, bebek hırkası, kışlık patik örer satardınız yavaş yavaş tüm eşyanızı yapardınız, maddi imkansızlıklar bahane değil sırtımda taş taşırım kayınvalideyle oturmam.

Annenize yine saygısızlık yapılacak maalesef, kadın geldiğine geleceğine pişman olacak bence hiç çağırmayın, ilk çocuğunuz bebek değil, siz de artık acemi anne değilsiniz, doğacak bebeğinize kendiniz bakabilirsiniz.

Evlendiğimde çeyizimden başka bir şey yoktu, bir pamuk yatak bir divan dışında da eşyam yoktu, kayınvalide melek olsa aynı evde olmam dedim bir göz oda olsun dedim ayrı ev istedim, evlendikten 6 ay sonra tüm mobilyalarım tamdı, üstüne bebeğim için para bile biriktirmiştik, sizde 7,5 yıldır kayınvalide yanında oturmak yerine, bir göz oda kiralasaydınız, bir çekyat koysaydınız bir de çeyizleriniz, eşiniz çalışırdı bebeğiniz var diye çalışamadıysanız evde iğne oyası yapardınız, bebek hırkası, kışlık patik örer satardınız yavaş yavaş tüm eşyanızı yapardınız, maddi imkansızlıklar bahane değil sırtımda taş taşırım kayınvalideyle oturmam.

Annenize yine saygısızlık yapılacak maalesef, kadın geldiğine geleceğine pişman olacak bence hiç çağırmayın, ilk çocuğunuz bebek değil, siz de artık acemi anne değilsiniz, doğacak bebeğinize kendiniz bakabilirsiniz.
Evet mune ya. Bende aynısını dusunuyorum. Mutfakta yatarım kaynananın vıllasında oturacagıma :KK75:

Evet mune ya. Bende aynısını dusunuyorum. Mutfakta yatarım kaynananın vıllasında oturacagıma :KK75:
Maddi imkansızlık bahane değil dedim ama kayınvalide yanında oturmak için bahane değil diye düzelteyim, tüm eşyalarınız tam olmak zorunda değil, 2+1, 3+1 ev tutmak zorunda da değilsiniz, küçücük kutu gibi bir yer tutulur bir çekyat koyarsın, herşeyi yavaş yavaş alırsın, çamaşır makinen ilk etapta kaliteli olmaz da kıytırık bir markanın yan sanayi olur, buzdolabın keza öyle, doğalgazla ısınmazsın da soba yakarsın ama yine de kayınvalideyle oturmazsın, illa kayınvalidenin kötü olması gerekmiyor, kanatsız melek olsa ağzı dili olmasa ev ev üstüne olmaz, ben istesem kayınvalidemle otururdum da bana gık diyemezdi çünkü ben kayınvalidemden dişliyim, insanı çenemle yerim ama yine de istemedim çünkü evlenecek kişiler evlilik sorumluluğunu almayı öğrenmeli, evlenmesini biliyoruz iş sorumluluk almaya gelince bahaneler sıralıyoruz.

Kayınvalideniz kendini geliştirememiş de siz çok mu geliştirmişsiniz? Al birini vur ötekine.

Annenizden harçlık alıyorsunuz eşinizden gizli, eşiniz harcamalarınızdan anlamıyor mu bu değirmenin suyu nerden geliyor diye? Yoksa anlıyor da anlamazdan mı geliyor? Siz kendi harcamalarınızı annenizin gönderdiği paradan yapıyorsanız, eşinizin maaşının yarısı ödemelere gidiyorsa kayınpederiniz ne yapıyor maaşıyla? Size bir faydası yoksa neden yanlarında oturuyorsunuz, sırf kira parası için mi?

Maddi durumunuz bu kadar kötüyse, illa ki aşkınızı taçlandırmanız gerekmiyordu. Çocuk istedi diye kardeş mi yapılır oyuncak gibi. Yalnızken mutluyuz diyorsunuz. Uyurken ve gün içinde bir saat falan yani. Anca o kadar yalnız kalabilirsiniz kayınvalidenizin evinde yaşarken.

Kızınızı kayınvalidenize bırakmaya çekiniyorsunuz sanki kızınız hiç babaannesine maruz kalmıyormuş gibi. Doğum sonrası problem yaşamak istemiyorsanız ya siz gideceksiniz ya da annenizi çağırmayacaksınız. Çünkü siz onlara cevap verebilecek olsanız zaten onlar konuşamazlar ne yüzle gelecek annesi diye. Tek çocuksunuz, anneniz evinizden kovuluyor, üstüne sanki çok rahat mutlu bir hayat yaşayacakmışsınız gibi bırakıp gidiyorsunuz kadını bir de üstüne size para gönderiyor. Hala da arkasından konuşturuyorsunuz.

Demişsiniz ama kayınpederle kv aralarında anneniz hakkında hangi yüzle gelecek diye arkasından konuşurken sesinizi çıkarmamışsınız ben yine bi tatsızlık yaşanırsa ki inş yaşanmaz gereken cevabı verebileceğinizi düşünmedim açıkcası
Aradığım yorum tespit gibi tespit

Maddi imkansızlık bahane değil dedim ama kayınvalide yanında oturmak için bahane değil diye düzelteyim, tüm eşyalarınız tam olmak zorunda değil, 2+1, 3+1 ev tutmak zorunda da değilsiniz, küçücük kutu gibi bir yer tutulur bir çekyat koyarsın, herşeyi yavaş yavaş alırsın, çamaşır makinen ilk etapta kaliteli olmaz da kıytırık bir markanın yan sanayi olur, buzdolabın keza öyle, doğalgazla ısınmazsın da soba yakarsın ama yine de kayınvalideyle oturmazsın, illa kayınvalidenin kötü olması gerekmiyor, kanatsız melek olsa ağzı dili olmasa ev ev üstüne olmaz, ben istesem kayınvalidemle otururdum da bana gık diyemezdi çünkü ben kayınvalidemden dişliyim, insanı çenemle yerim ama yine de istemedim çünkü evlenecek kişiler evlilik sorumluluğunu almayı öğrenmeli, evlenmesini biliyoruz iş sorumluluk almaya gelince bahaneler sıralıyoruz.
Kesinlikle doğru. Gerekirse altın bile takmam fakat aynı evde de oturmam. Bu sadece benım kv ıcın de gecerlı degıl ınsan yerı gelıyor kendı annesıyle bıle anlasamıyor, ters dustugu fıkırlee oluyor. Ayrıca gelınlerı de evın hızmetını gorsun, yaslı yada elı ayagı tutan annesıne babasına baksın dıye alıp evlenen adamlara da cok kınlenıyorum. Yahu mutlu bır yuva kurmak ıcın mı evlenıyorlar yoksa eve ısaura mı alıyorlar bellı degıl. Evlenmek ıcın teste tabii tutulmalı ve ehlıyet verılmelı. Bunu yurutecek mantıgı ıradesı ve vicdanı olmayan ınsanlar evlenmemelı. Kadınlar benım anne babamla oturacaksın hızmetını goreceksın demıyor. Dese ne olacak hah der geçerler kenara. Bizde bu sığ zihniyet, gelin=köle, aşağılayayım ezeyim hor göreyim, (erkek içinde) tabi yapacak anam babam bakacak tabi dediği sürece bir cacık olmaz bizden. Kızlarımız da yaparım ya sevıyorum koşulsuz dememeli. Davulun sesi uzaktan hoş geliyor fakat sonu hüsranla bitiyor:KK12::KK42:

Kaynana yanında yaşıyorsun.
Annende ihtiyacın için para gönderiyor
kocan bu evrede nerede ?
Keçi boynuzu yiyip göbeğini mi kaşıyor.

Kesinlikle doğru. Gerekirse altın bile takmam fakat aynı evde de oturmam. Bu sadece benım kv ıcın de gecerlı degıl ınsan yerı gelıyor kendı annesıyle bıle anlasamıyor, ters dustugu fıkırlee oluyor. Ayrıca gelınlerı de evın hızmetını gorsun, yaslı yada elı ayagı tutan annesıne babasına baksın dıye alıp evlenen adamlara da cok kınlenıyorum. Yahu mutlu bır yuva kurmak ıcın mı evlenıyorlar yoksa eve ısaura mı alıyorlar bellı degıl. Evlenmek ıcın teste tabii tutulmalı ve ehlıyet verılmelı. Bunu yurutecek mantıgı ıradesı ve vicdanı olmayan ınsanlar evlenmemelı. Kadınlar benım anne babamla oturacaksın hızmetını goreceksın demıyor. Dese ne olacak hah der geçerler kenara. Bizde bu sığ zihniyet, gelin=köle, aşağılayayım ezeyim hor göreyim, (erkek içinde) tabi yapacak anam babam bakacak tabi dediği sürece bir cacık olmaz bizden. Kızlarımız da yaparım ya sevıyorum koşulsuz dememeli. Davulun sesi uzaktan hoş geliyor fakat sonu hüsranla bitiyor:KK12::KK42:
Altın bile de ki bile fazla değil mi 😂
Bu durumda (kıytırık makineler, kutu gibi ev)
takma yani zaten takarsan ayıp olur :KK70:

Altın bile de ki bile fazla değil mi 😂
Bu durumda (kıytırık makineler, kutu gibi ev)
takma yani zaten takarsan ayıp olur :KK70:
Cevremden duyuyorum bunları. Inatla kaynanayla hır gür bırlıkte oturuyorlar. Sorsan ayrı ev acmaya durumu yok, kocası ıkı mutfak bırden karsılayamaz(sanırım kocaları kendı aılelerının de mutfak masrafını karsılayacak ayrı eve cıkınca) ama günlerde, mevlütlerde tabiri caizse sidik yarıştırıyorlar. Trabzon setler, efenim yeni sezon kıyafetler, yıldönümü hediyesi yüzükler saatler havada uçuşuyor. Ayrı ev açmaya durumu olmayan insanlar bunlardan feragat ederse açabilecek durumda bence. Bozdurursun gücün neye yetiyorsa alırsın sonra yerıne koymak ıstersen koyarsın. Benım lafım konu sahıbının alacagı "ıkıncı el esya" olayına degıl yanı kendı cevremdekılere:spor:

Valla kusura bakılmasın ama aynı evde oturmayı kabul ettikleri için ben en çok hemcinslerime kızıyorum, biraz böyle idare edelim sonra kendi evimiz olacak lafına inanıyorlar, biraz böyle idare edeceksek o biraz olan kısımda evlenmeyiverelim sen evi tut o zaman gel bana demesini bilmiyoruz, hemen yelkenler fora oluyor bizde.

Cahildik aşıktık kısmını da bahane olarak görüyorum, eşimle tanıştığımda 17'imdeydim, evlendiğimde de 22 :)) aşksa aşk evliliğiydi, cahillikse 17 yaş veya 22 yaş ne kadar bilgili olur, çatır çatır diyeceğimi deyip ayak diremem gereken yerde diredim, eşim bana annemlerle oturalım demedi, kendi çevrem aklıma girmeye çalışıyordu lafımı söyledim kendi bildiğimi yaptım, altın maltın sevmem zaten, düğün de ben gereksiz buluyorum yapan yapar ama bana göre değil, eşimle çocuğumla yalnız ve özgür yaşamayı seven biriyim, Allah hepsine sağlık versin hastalık bakım gerektiren bir durum olmadıkça da aile büyükleriyle yaşamam, bu ister kendi annem olsun ister kayınvalidem zira dediğin gibi yeri geliyor kendi annemizle ters düşüyoruz.

Ayrıca kadınlar eşleri için kayınvalidelerine neden susar onu da anlamam, sustukları için eziliyorlar.

Cevremden duyuyorum bunları. Inatla kaynanayla hır gür bırlıkte oturuyorlar. Sorsan ayrı ev acmaya durumu yok, kocası ıkı mutfak bırden karsılayamaz(sanırım kocaları kendı aılelerının de mutfak masrafını karsılayacak ayrı eve cıkınca) ama günlerde, mevlütlerde tabiri caizse sidik yarıştırıyorlar. Trabzon setler, efenim yeni sezon kıyafetler, yıldönümü hediyesi yüzükler saatler havada uçuşuyor. Ayrı ev açmaya durumu olmayan insanlar bunlardan feragat ederse açabilecek durumda bence. Bozdurursun gücün neye yetiyorsa alırsın sonra yerıne koymak ıstersen koyarsın. Benım lafım konu sahıbının alacagı "ıkıncı el esya" olayına degıl yanı kendı cevremdekılere:spor:
Şu kafaya hiç sahip olamadım. Çok merak ettim bulaşık yıkarken o çıkan altın sesiyle mest olan kadınların nasıl hissettiğini ama kanımda yok demek 😂 çok abes geliyor öyle her yere şangır şangır gitmek.
Şuan benimde setler bilezikler ama olmasada eksik hissetmem gibi sadece harcandığı yer önemli. Allah güzel ve hayırlı yerlere nasip etsin edecekse.

Şu kafaya hiç sahip olamadım. Çok merak ettim bulaşık yıkarken o çıkan altın sesiyle mest olan kadınların nasıl hissettiğini ama kanımda yok demek 😂 çok abes geliyor öyle her yere şangır şangır gitmek.
Şuan benimde setler bilezikler ama olmasada eksik hissetmem gibi sadece harcandığı yer önemli. Allah güzel ve hayırlı yerlere nasip etsin edecekse.
Evet canım var olup olmaması anlamını yıtırıyor kızılay cadırı gıbı herkes aynı evde olunca. Varsın altın salkım olmasın bır alyans ve çekirdek ailemle bir ömür geçireyim

Annemi evimde istemicek kaynananında onun bu davranışına resti çekmeyen kocamında alnını karışlardım.net.
Siz baya baya kabul etmişsiniz durumu.
Nasıl ortalığı yıkmazsın nedemek annen evine gelip gidemio...

Valla kusura bakılmasın ama aynı evde oturmayı kabul ettikleri için ben en çok hemcinslerime kızıyorum, biraz böyle idare edelim sonra kendi evimiz olacak lafına inanıyorlar, biraz böyle idare edeceksek o biraz olan kısımda evlenmeyiverelim sen evi tut o zaman gel bana demesini bilmiyoruz, hemen yelkenler fora oluyor bizde.

Cahildik aşıktık kısmını da bahane olarak görüyorum, eşimle tanıştığımda 17'imdeydim, evlendiğimde de 22 :)) aşksa aşk evliliğiydi, cahillikse 17 yaş veya 22 yaş ne kadar bilgili olur, çatır çatır diyeceğimi deyip ayak diremem gereken yerde diredim, eşim bana annemlerle oturalım demedi, kendi çevrem aklıma girmeye çalışıyordu lafımı söyledim kendi bildiğimi yaptım, altın maltın sevmem zaten, düğün de ben gereksiz buluyorum yapan yapar ama bana göre değil, eşimle çocuğumla yalnız ve özgür yaşamayı seven biriyim, Allah hepsine sağlık versin hastalık bakım gerektiren bir durum olmadıkça da aile büyükleriyle yaşamam, bu ister kendi annem olsun ister kayınvalidem zira dediğin gibi yeri geliyor kendi annemizle ters düşüyoruz.

Ayrıca kadınlar eşleri için kayınvalidelerine neden susar onu da anlamam, sustukları için eziliyorlar.
Evet insan en çok ona sinirleniyor işte. Önceden cahillik varmış, ailelerden öyle görülmüş, bir nesil bu furyayı devam ettirmiş. Şimdi kadın çalışabilir eve katkı sağlayabilir. Ağzını açıp hayır bu bizim hayatımız oturmuyorum deyip adayı bile değiştirebilir hatta. Sevgi bu değil önce saymak sayılmak gerek. Erkek tarafı sevgi ispatı için beni seviyorsan ailemle oturursunu dayatıyorsa zaten o iş orada kopmalı. Bir tık ilerisini görmek için müneccim olmaya gerek yok. Seven insan birşeyleri dayatmamalı, sözleşme sunmamalı. Bak şunu şunu yapmazsan olmaz biter diyor. Biterse bitsin sanki dünyada 'adam' kalmadı. Bızım kızlarımıza sevgının düşünülenin aksiden daha saf ve dayatmasız bir kavram oldugunu anlatmamız gerek.

Ben açıkçası kv kp e üzüldüm.
Kaç yaşında insanlar bebek ağlaması çekecekler günler geceler boyu .
Yazık ,Ben olsam kabul etmezdim. Hayatta kafam kaldırmaz açıkçası .

Arkadaşlar merhaba.ben 11yıllık evliyim.yaklaşık 7buçuk yıldır kayınvalidemlerle yaşıyoruz.evlendikten 1yıl sonra falan laf sokmalara arkamdan konuşmalara başladı.sonra kızım doğdu.doğum yapalı daha 3gün olmuş annemi çekemedi ve tartışma çıkardı.sırf anneme makinada çamaşır olduğunu asmasını rica ettiğim için tartışma çıkardı.olayla büyütüp farklı boyutlara getirip annemi benim evimden kovmaktan beter etti.anlıcağınız annem lohusalığımda doğru düzgün yanımda olamadı.ogünden sonra annem bi daha kaynanamla konuşmadı doğal olarak.aradan 8yıl geçti şimdi yine hamileyim ve doğum yapmak üzereyim.annem istanbulda biz kaynanamlarla tokattayız.annem doğum için gelicek.kayınpederle aralarında konuşuyolar hangi yüzle gelcek diye.çıldırıcam artık.tekrar tartışma çıkıcak diye çok korkuyorum.gerçi ozamanki yaşımla şimdiki yaşım aynı değil değiştim çocuk değilim artık.32yaşımdayım.gereken cevabı ben veririm anneme asla bırakmam bu sefer.tek olay bu olsa... ben onların parasını yiyomuşum ki külliyen yalan.her ay annem bana para gönderiyo ihtiyaçlarımı onunla karşılıyorum.onuda geçtim kaynanamın gözünde eşim için sadece ben çocuğumuz ve benim annem varmışşşşş.buda yalan.çünkü geçen kışa kadar annemle eşim görüşmüyodu hiç yoktan tokata taşındık diye.geçen kıştan beride toplam 2kere mecburiyetten görüştüler.anlıcağınız gibi kayınvalidem bu kadar cahil bi insan.daha çok mevzular var anlatsam roman olur derler ya hani...napıcağımı bilmiyorum arkadaşlar...
Boylesiniz madem neden hala aynı evde yaşıyorsunuz anlamadım kiraya çıkın bence ozaman sen o evde yaşıyorsan orasi seninde evin kv deseydin nedemek hangi yüzle gelecek sana degil bana geliyo diye

Back
X