Kayınvalidem ihtiyacım oldugunda yanımda yok :((

Bende çok korkar(d)ım hemde ne korkmak ama annem sağolsun çok rahatlattı sırrını sizede vereyim ayetel kürsü, nas, felak sureleri okuyun ardına 'bismillahi nursun ve billa sursun yetmiş bin ayetel kürsü etrafımızda dursun'...işte sırrımız oku üfle duanı yap Allahın izniyle korkun falan kalmaz kalbini rahat tut bebeğini düşün:))olmadı buraya yaz arkadaşların söylediği gibi:)

kayınvalide konusundada boşverin gelmesin sizde başınızı dinleyin banyo keyfi yapın,, bebeğinizle konuşun,şarkılar dinleyin olmadı bebeğinize mektup yazın bu günü anlatın ondan kuvvet aldığınızı yalnız olmadığınızı hissettirdğini yazın:)))sen olmasaydın çok korkardım iyiki varsın deyin:))üzmeyin kendinizi:)

Cok teşekkür ederim cnm ins ben de kardesin gibi yenerim bu korkuyu. Ben senden baya uzak bı yerdeyim maalesef. Bir de her iste bir hayır vardır ya bak çağırdık ısımız var dendi bunu da öğrenmiş olduk.

Yenersin canım kardeşim bütün odaların kapılarını kilitleyip anahtarlarını başının altına koyup yatıyordu :)

madem tek başına kalamıosun, 4 gün boyunca gez sende... bi gün kardeşinde, diğer günlerde kuzenlerinde, akrabalarında kalırsın... sana da değişiklik olur, hemde zaman çabuk geçer... cidden bak... hazırla küçük bi valiz, kafa nereye sen oraya :21:

Ya kızlar ne iyisiniz derdim eğlenceli bı hal aldı sanki :)) yalnız o duayı denicem gercekten. Ev ev gezme fikri de iyi fikir aslında hem de çabuk gecer zaman. Düşüneyim bakım kimler var 5 kisi bulsam tamam. Bir de bu kadar yazışmadan sonra kayınvalidem ben geliyorum kızım diye çıkıp gelirmiş.

Evet. Kocama da dogum da gelir ama dedim. O da gelir dedi. Kötü bı kadın değil ama beni hayal kırıklığına uğrattı. Yeri gelince anne beni üzdün hatta ağladım desem mı acaba?

hıc bısey deme artık ona gore koy tavrını onemsemesın kendını demekkı zor gunde yanında olmayacagını gormus oldum de kapa konuyu dua et bıseycık olmaz melek tasıyorsun sen rabbım korur sızı allahım sana emanetız de dua et

Iyi de, kayinvaliden demis zaten gelmek istedigini, ama mumkun olmadigini. Sonra seni de cagirmis.
Sen de diyorsun kotu biri degil diye. O zaman hic art niyetli dusunup alinma bence. Gaza gelip tavir filan da koyma. Demek ki insanlar musait degil. Insanlarin da kendilerine ait bir hayati var sonucta, gel deyince gelcek, git deyince gitcek degil, demek ki mumkun degilmis bu seferlik. Ben olsam anlayisla karsilardim.

Onun disinda diger yorumlara katiliyorum. Bir yakini eve yatiya davet edebilirsin. Ya da hergun baska yakinini.

benim en sıkıntılı zamanlarımda , kucağımda bebeğimle köy yerinde yalnız kaldım ve benim bekar, evde oturan kızkardeşim gelmedi :( gerekçesi ise herhangi bir yerden iş haberi gelebilirmiş ki bulunduğum yerle ailemin arası minibüsle 5 saat bir yer....ilk zamanlar çok zoruma gitti ama şimdi teşekkür ediyorum neden mi? kanından , canından bildiğin insandan bile hayır gelmiyormuş elden hiç beklememeyi öğrendim.. gerçi Allah razı olsun el dediğim insanlar bana can oldu...
2 kere benzer durumları yaşayınca bir daha ölsem dahi kızkardeşimden bir istemem artık...

Son düzenleme:
kayınvalıden gelmeye kalkarsa artık sen ısteme bence:19:

Bence de arkadaşım korkma duanı et kapını kapa yat Allahın izni ile birşeycik olmaz.

Çok korkuyorsun gel bize kimse yok annemler köyde iki kız kalıyoruz birde sen olursun :) Allah ne verdiyse yeriz içeriz gündüz evinde gece bizde olursun :)

ne güzel, nasılda sımsıcak bir mesaj bu

Cok moralim bozuk. Belki de hamilelikten kaynaklı hassasiyet var. Söyle anlatayım. 6 aylık hamileyim esim 4-5 günlüğüne yurt dısına gidiyor. Annem sehir dısında olacak o sırada. Ben de yalnız kalmaya cok korkuyorum. Zaten korkak biriyim geceleri uyuyamam yalnız basıma nöbet tutar gibi sarhoş gibi evin icinde gezerim. Üstüne hamilelik de var. O yüzden eşimden annesinin gelmesini rica ettim o da gelebilir tabi ne zamandır da gelmiyor dedi. Aradı ama o bu ısımız var su ısımız var o gelsin dedi. Eşimde o nasıl gelsin teK basına dedi ben hepsini hoporlorden dinledim. Korkuyor tek basına dedi. Gelmek isterdim ama gelemem oglum dedi. Ama küçük kaynim karısı icin 2-3 kez çağırmıştı apar topar gittim demişti bana. Cok canım sıkıldı. Agladim hatta. Benim hiç kıymetim yokmuş. 3-4 un evde yapayalniz kafayı yemem insallah. İnsan ihtiyacı var hamile kadın der de gelmez mı? Anlamıyorum.

annenin o tarihte şehir dışında olabileceği gibi kaynananın da o tarihte gerçekten önemli bir işi olmadığı ne malum.üstelik o gelsin demişler.art niyetleri olsa çağırmazlardı.
kaynananlar nerede yaşıyorda tek başına gidemiyorsun:26:üstelik neden hep birilerine bağımlı yaşıyorsun.tek başına kalamzsın,tek başına yola gidemezsin,olurmu öyle.kimin başına ne geleceği belli olmaz.bu durumu lehine kullan ve tek başına yaşayabileceğini kendine kanıtla canım.bak anne olacaksın.anneler güçlü olmak zorundadır:16:

Hey Allahım ne iş ya ihtiyacın olur gel dersin gelmezler,
gelmelerini istemezsin herkesten önce gelip başköşeye yerleşip, gitmek bilmezler.

aynen ya.bakınız :benim konuma...gelmesinler valla ne güzel.kafanı dinle canım..aç televizyonu..sabaha kadar açık kalsın onun sesinde uyursun..benim eşim geceleri bazen iş gereği geç gelirdi ben öyle yapardım..tv nin sesinde uyuyup kalırdım..

Bir akrabanızın küçük kızı yok mu?
Küçük derken 10-15 yaşlarında...
Anne babasına söyleyip sizde kalabilir sonuçta yalnız olmazsınız evde

Yalnız kalmak bir fobi haline gelmediyse biraz cesaret verin kendinize ve kalın evinizde işte.
Açın bütün lambaları, uyuyun kendinize. İkinci gün alışırsınız.
...

Ya da bir yolunu bulup gidin k.validenize. Belliki işi var.

annenin o tarihte şehir dışında olabileceği gibi kaynananın da o tarihte gerçekten önemli bir işi olmadığı ne malum.üstelik o gelsin demişler.art niyetleri olsa çağırmazlardı.
kaynananlar nerede yaşıyorda tek başına gidemiyorsun:26:üstelik neden hep birilerine bağımlı yaşıyorsun.tek başına kalamzsın,tek başına yola gidemezsin,olurmu öyle.kimin başına ne geleceği belli olmaz.bu durumu lehine kullan ve tek başına yaşayabileceğini kendine kanıtla canım.bak anne olacaksın.anneler güçlü olmak zorundadır:16:

Sonuna kadar katılıyorum. Annenizin işi varsa kayınvalidenizinde işi olabilir değil mi? Kaldı ki, sizin gelmeniz için tekliftete bulunmuşlar. Bu kayınvalidenizin ihtiyacınız olduğu anda yanınızda olmadığı anlamına gelmez.

Allahın koruduğu gibi kimse koruyamaz...siz görmesenizde sizi gören sizi gözetleyen biri var..Bol bol du edin..

ne kayınvalideniz ne anneniz sizi koruyamaz...

Cok moralim bozuk. Belki de hamilelikten kaynaklı hassasiyet var. Söyle anlatayım. 6 aylık hamileyim esim 4-5 günlüğüne yurt dısına gidiyor. Annem sehir dısında olacak o sırada. Ben de yalnız kalmaya cok korkuyorum. Zaten korkak biriyim geceleri uyuyamam yalnız basıma nöbet tutar gibi sarhoş gibi evin icinde gezerim. Üstüne hamilelik de var. O yüzden eşimden annesinin gelmesini rica ettim o da gelebilir tabi ne zamandır da gelmiyor dedi. Aradı ama o bu ısımız var su ısımız var o gelsin dedi. Eşimde o nasıl gelsin teK basına dedi ben hepsini hoporlorden dinledim. Korkuyor tek basına dedi. Gelmek isterdim ama gelemem oglum dedi. Ama küçük kaynim karısı icin 2-3 kez çağırmıştı apar topar gittim demişti bana. Cok canım sıkıldı. Agladim hatta. Benim hiç kıymetim yokmuş. 3-4 un evde yapayalniz kafayı yemem insallah. İnsan ihtiyacı var hamile kadın der de gelmez mı? Anlamıyorum.

Merak ettim;

Anneniz şehir dışında olucam dediğindede ağlayıp eşinize ''benim hiç kıymetim yokmuş''

dedinizmi?

kayınvalıdenız davet etmıs ama yolculuk yapamam demıssınız. yol uzun suruyor sanırım.

sıze her gun bır yakınınıza gıdın denmıs ve ıyı fıkır demıssınız madem dısarı cıkamıyorsunuz her gun bır yere nasıl gıdıceksınız?

cevrenızde sıze bu kadar yakın oturan akrabalar varsa gunduz evınızde kalsanız aksamda cevrenızde kalmaya gıdıcegınız yakınlardan bırı gelse sorun cıkmaz sanırım,zaten bılıyorlardır sızın bu korkunuzu bu yuzden kımse gelmem demez sanırım.

Son düzenleme:
evde yalnız kalamamanızı anlıyorum çünkü bende geceleri tek kalamam
eşim olmadığı zamanlar da kayınvalideme veya annemelere giderim
kimseyi yanıma çağırmam
benim korkum yüzünden insanların işlerini bırakıp gelmeleri mantıklı gelmiyor bana
eğer ki sen korkuyorsan sen gideceksin onların evine
sonuçta onun da eşi başka çocuğu olabilir
4 5 gün kısa bi zaman değil
bu arada tabii ki doğuma koşa koşa gelicek onun da torunu doğacak sonuçta

Back
X