Kayınvalidem ihtiyacım oldugunda yanımda yok :((

valla canım insan evinden korkmaz kilitle kapını yat dur nolcakki. benişm kaynanam hiçbir zaman yanımızda old,madı. düşük tehlişkesi atlattıınm hastanede yattım gelmedi eve çıktım 1,5 aydırda raporluyum daha 1 kere gelmedi telefonla bile arayıp sormadı. bu saatten sonrada gelmesini istemiyorum. kendi annem şehir dışında olmasına rağmen aradık hemen geldi arada hastaneye yatıyoruz sürekli yanımda kalıyor. ehrgün arar sorar istersen geliyim der ama ben iyiyim rahatına bak ileride hergün yanımda duracaksın nasıl olsa derim. yani kaynana anne gibi olmuyor boşver. kendinide üzme böyle şeylerce bebişinde etkilenmesin.

ben de tek basina kalmaktan nefret ederim
esim de cok sik seyahat eder
annemlere filan gidiyordum arada
baktim olacak gibi degil
alismam lazim dedim
gene tamamen karanlikta ve odada kalamiyorum
mutfakta davlumbazin isigini aciyorum
salonda kucuk bir isik aciyorum
bir de tv karsisina seriorum carsafimi koltuga aliyorum yastigimi
tikirtilardan rahatsiz olmamak icin aciyorum tv yi
karsisinda uyuyakalmak dhaa kolay olay
bir denemenizi tavsiye ederim
ya da cagirabileceginiz yegen kuzen yok mu kucuk 15 yaslarinda filan
onlar iyi eslikci oluyor :)

anneniz bile yanıda olamıyorsa kayınvalidenin yanında olmaması normal değilmi? ben bu durumlara pek şaşırmıyorum.tırnağın varsa başını kaşı demişler.güçlü olup bu sorununuzun üstesinden gelmelisiniz.kayınvalidenizede gücenmenize gerek yok bence işi varmış sizi davet etmiş siz gidin.bebek olunca zaten herkes size gelecek bence bu zamanları değerlendirin siz bi yerlere gidin:)

anneniz şehir dışı işini erteleyemiyormu ? yada kayınvalideniz çağırmış gitseniz aynı şehirde değilmisiniz ?

bende korkarım evde tek başıma kalmaktan ama geçen sene mecbur kalmıştım çok şükür ki bir geceydi
eşim bir gecelik iş için şehir dışına gitmişti annemler hac vazifesindeydiler kayınvalidemler memleketteydi
tanıdıklar varda ben gitmemiştim bütün gece tv internet sabaha kadar oturdum sabah gün doğduktan sonra uyudum
aslında yalnızlıktan değilde karanlıktan korkuyorum sanırım..

Tekrar merhaba arkadaslar, bütün yazılanları okudum bazı yanlış anlaşılmalar olduğunu gördüm. Benim esim yılda bir veya iki kere yurt dısına çıkan biri cok sık çıkan biri olsa belki bu duruma alışmam daha kolay olurdu. En son gittiğinde 3 hafta kadar annemlerde kaldım. Annem zaten her anımda yanımda aynı sehirdeyiz zaten. Yani ona küsmem demek vefasızlık nankörlük demektir. Kayınvalidem 2 saatlik bir mesafede yılda 1-2 kez bize gelir. Koyde yaşadıkları icin biraz da yolu sapa ve kötü bir yol esim o yolu gitmemi istemiyor. Hem de ona degisiklik olur ne zamandır da gelmiyordu bu da bahanesi olur dedi esimin fikriydi zaten. Ama benim de kafama yattı. Evet alındım çünkü zorlanacagimi bildigi halde gelmiyor bu zamana kadar senin annen yanında zaten diyen biri bir defalik olmadığında yanımda yok. Kaynim çağırdığında apar topar gittiğini de bana kendisi anlattı. E bunları düşününce alınıyorum. Rabbim muhtac etmesin insallah dedim maalesef. Ben bı sekilde basımın çaresine bakicam ama oyle ama böyle. Hala seviyorum annem dort atadan biridir tabi ama Saf saf sevmemek lazimmis onu gördüm.

Tekrar merhaba arkadaslar, bütün yazılanları okudum bazı yanlış anlaşılmalar olduğunu gördüm. Benim esim yılda bir veya iki kere yurt dısına çıkan biri cok sık çıkan biri olsa belki bu duruma alışmam daha kolay olurdu. En son gittiğinde 3 hafta kadar annemlerde kaldım. Annem zaten her anımda yanımda aynı sehirdeyiz zaten. Yani ona küsmem demek vefasızlık nankörlük demektir. Kayınvalidem 2 saatlik bir mesafede yılda 1-2 kez bize gelir. Koyde yaşadıkları icin biraz da yolu sapa ve kötü bir yol esim o yolu gitmemi istemiyor. Hem de ona degisiklik olur ne zamandır da gelmiyordu bu da bahanesi olur dedi esimin fikriydi zaten. Ama benim de kafama yattı. Evet alındım çünkü zorlanacagimi bildigi halde gelmiyor bu zamana kadar senin annen yanında zaten diyen biri bir defalik olmadığında yanımda yok. Kaynim çağırdığında apar topar gittiğini de bana kendisi anlattı. E bunları düşününce alınıyorum. Rabbim muhtac etmesin insallah dedim maalesef. Ben bı sekilde basımın çaresine bakicam ama oyle ama böyle. Hala seviyorum annem dort atadan biridir tabi ama Saf saf sevmemek lazimmis onu gördüm.

Annenizin kaşının üstünde gözü olmasını bile size yardım olarak görüyorsunuz.

Annenizle aynı şehirde yaşıyor olmanız onun size lütfumu?Tabii ki aynı şehirdeyseniz bazı işlerinize koşturacak.Kadının işi varmış ve söylemiş,tek derdiniz yalnızlık korkusu olsaydı 2 saatlik mesafeyi eşiniz bırakır gelirdi sizi.

Benim sizin yazdıklarınızdan anladığım,kayınvalideyi kötü göstermek için bahae arıyorsunuz.Allah yardımcısı olsun kadıncağızın.

Annenizin kaşının üstünde gözü olmasını bile size yardım olarak görüyorsunuz.

Annenizle aynı şehirde yaşıyor olmanız onun size lütfumu?Tabii ki aynı şehirdeyseniz bazı işlerinize koşturacak.Kadının işi varmış ve söylemiş,tek derdiniz yalnızlık korkusu olsaydı 2 saatlik mesafeyi eşiniz bırakır gelirdi sizi.

Benim sizin yazdıklarınızdan anladığım,kayınvalideyi kötü göstermek için bahae arıyorsunuz.Allah yardımcısı olsun kadıncağızın.

Sizin böyle düşünmenize sebep olmam ne acı. Bütün yazdıklarımdan anladığınız gercekten bu kadar mı??? Kararlarımı tek basıma veriyor olsaydım haklılık payınız olabilirdi. Esimle birlikte konuşup istişare edip aradık büyüklerimizi. Yani derdim gercekten kayınvalidemi kötü göstermek olsaydı benim de kocam salak değil beni engellerdi. Üstelik annemi arayalım fikri esime aittir ben de memnun oldum. Annemin yaptıklarını burda tek tek yazacak değilim ama onları karşılaştırma durumu bile rahatsız edici. Ailemizi düzenimizi bilemiyeceginiz icin burda da hersey yazilamayacagi icin bu tarz düşünmenizi anlayabilirim. Ben eşini ve eşinin ailesini seven biriyim. Çocukca çamur atmaya çalışıp bundan da mutluluk duyan birisi olmadım emhamdulillah. Bu zamana kadar en ufak tartismamız bile olmamıştır esimin ailesiyle maşallah diyeyim. Dilerim hiç olmaz. Ama biz büyük bir aileleysek birbirimizden beklentilerimiz de olur. Elalemden, komşudan, kuzenlerden bişeyler bekleyebiliyorsak annelerimizden de bazı seyler bekleyebiliriz. En azından bu benim fikrim.

Back
X