Kayınvalidem kanser çıktı

Selam kızlar,

Daha önce eşim ve ailesiyle yaşadığım sorunları anlatmıştım. Link biraz uzun okumadan yorum yapmayın lütfen.
Neredeyse tamamınız boşanmam yönünde yorum yapmıştınız.
Bu durumların son noktasında kvle ile görüşmeyi psikolojik sağlığım için kestim.
Açıkcası eşime de artık aile tarafından olan herhangi bir durumu bana taşımaması gerektiğini anlattım.

Bu süreçte eşimi kısıtlamadım. Ailesiyle istediği her zaman görüştü. Çocuğuma da herhangi bir yasak koymadım sadece evime kabul etmedim.

Bu süreçte evliliğimiz büyük ölçüde toparlandı.
Bebeğimi desteksiz ve tek başıma büyütmek bunların fitneleriyle uğraşmaktan daha kolaydı.

Hamileliğim çok sıkıntılı geçmişti konum burda Link
Ben hastanede kanlar içindeyken kv kişisinin saç baş süslenip, güle oynaya arta kalan yemeklerini de alıp gelmesi gözümün önünden gitmiyor.
Hamileliğim boyunca düşük yapmamı bekledi.

Hepsini Allah’a havale ettim.

Şimdi de kv kişisinin son evre kanser olduğunu öğrendik.
14 yaşımda babamı kanserden kaybettiğim için bu hastalığı ve zorluğunu biliyorum. Allah şifasını versin diyorum. Eşime moral vermeye çalışıyorum ama yaşadığım bu olaylardan sonra onu tekrar görüp geçmiş olsun demek bile gelmiyor içimden.

Diğer yandan bu insanla ahirette bile karşılaşmak istemiyorum.

Yerimde olsanız ne yapardınız?
buradaki uyelerden en iyi ben anlarim sizi sanirim. hamileligimi burnumdan fitil fitil getiren, bana attigi iftiralardan sonra 6. ayda erkenden suyumun gelmesine sebep olup, 3 ay boyunca hastanelerde erken dogum riski ile yatmama sebep olan gorumce kişisi, kanser olsa (keşke) gecmis olsun demezdim. ah pardon ziyaretine gider, Rabbime havale ettim seni der gelirdim, tek lafim da bu olurdu.

bu olaylardan sonra onu tekrar görüp geçmiş olsun demek bile gelmiyor içimden.

Bu konu ayrı ama. Sonuçta ölümcül bir hastalık ve siz de görevinizi yapmalısınız.

O kişi ahirette/yuvada kayınvalideniz olmayacak zaten.

Ya ben de Gül gibi geçinip gitmiyorum ki kayınvalidemle duyduğum lafları işitliğim hakaretleri de ben bilirim ilk zamanlar .. yuvam hayrına yuttugum şeyleri ama şimdi bu durumda olsa gene vicdanım sızlar hatta oturur ağlarım yani dikkatli dikkatli de okudum İlk konuyu evet haksız oldu yerler var Ama hiçbiri kanser hastası bir kadına geçmiş olsun demeyecek kadar ağır şeyler değil
Hamilelik boyunca düşük yapmasını istemiş. Ne kadar da eften püften bir şey.

Her şey tamam da şura ne alaka anlamadım. İnsanların belki biyolojik problemleri var ?

Hayır düşündüğünüz şekilde değil. Yorumumu farklı noktaya çekmeyin.

Eski eşim benimle evlenmeden önce 3 kişiyi dolandırmış. Borcunu ödemeden önce Rusya'ya ardından Kanada'ya kaçmış. Bu 3 kişi de ' senin ve ailenin soyu kurusun ' diyerek beddua etmiş. Eski eşimin kızkardeşi de çok kişiyi ekmeğiyle oynadı sonunda kendisi de işten çıkartıldı. Yanında çalışmış kişiler ile işim gereği iletişimdeyim. Kendi kaprisi ve beceriksizliği yüzünden kış ortasında yeni bebeği olmuş insanlar işsiz kaldı.

Eski eşimin kızkardeşi bir cemiyette herkesin içinde bana dedi ki '' Ağabeyim yeniden evlenir ona kız çok. Sen kendi haline yan. Dul kadını kimse istemez. '' Görümcemin rahmi ve yumurtalıkları alındı. Eski eşim de beyin ameliyatı olacak 4 gün sonra, beyninde kötü huylu tümör var. Ameliyatın sonunda görme yetisini %50 kaybedecek.

Eden bulur. Dal rüzgarı affetse de kırılmıştır bir kere. Konu sahibi kendi yüreğini ferahlatmak ve zihnini susturmak için affetmeli. Yoksa bu yük ile ömür boyu yaşayamaz. Affetmek bir insanın kendisine karşı verebileceği en sağlıklı karardır. Niçin bir elma gibi içten içe çürüyelim ki ? Affetmek bir zayıflık ya da güçsüzlük değildir ki aksine aydınlıktır.

Konu sahibinin kayınvalidesi benimki gibi ne acımasızca şeyler yapmış , canını yakmış, gururunu yerle bir etmiş, sevdiği adamı elinden almaya kalkmış, maddi/manevi zararlar vermiş, hayatı ona zindan etmiş.

Ağlamaktan göz pınarlarınızın kuruyuşunun ve artık ağlayamayışınızın nasıl birşey olduğunu biliyor musunuz ? Dilerim hiç bilmezsiniz.

Niçin beni zulüm mekanizmalarında ezen eski kayınvalidemi ve eski eşimi unutamayıp sürekli onları düşünerek hayatımı acımasızca perişan edeyim ? Kocalarınızın ve kayınvalidelerinizin hayatınıza kattığı acılara üzülüyorsunuz da neden kendi kul hakkınıza girerek , kendi kendinize çektirdiğiniz ıstırapları görmezden geliyorsunuz?

Son düzenleme:
Selam kızlar,

Daha önce eşim ve ailesiyle yaşadığım sorunları anlatmıştım. Link biraz uzun okumadan yorum yapmayın lütfen.
Bu durumların son noktasında kvle ile görüşmeyi psikolojik sağlığım için kestim.
Açıkcası eşime de artık aile tarafından olan herhangi bir durumu bana taşımaması gerektiğini anlattım.

Bu süreçte eşimi kısıtlamadım. Ailesiyle istediği her zaman görüştü. Çocuğuma da herhangi bir yasak koymadım sadece evime kabul etmedim.

Bebeğimi desteksiz ve tek başıma büyütmek bunların fitneleriyle uğraşmaktan daha kolaydı.

Ben hastanede kanlar içindeyken kv kişisinin saç baş süslenip, güle oynaya arta kalan yemeklerini de alıp gelmesi gözümün önünden gitmiyor.

14 yaşımda babamı kanserden kaybettiğim için bu hastalığı ve zorluğunu biliyorum. Allah şifasını versin diyorum. Eşime moral vermeye çalışıyorum ama yaşadığım bu olaylardan sonra onu tekrar görüp geçmiş olsun demek bile gelmiyor içimden.

Hayatta gitmem. Bende bi insan evladıyım yapmasaydı bana. Kim bana nasıl geliyorsa karşılığını öyle alır.

Selam kızlar,

Muhatap olmazdım. Ölüm varsa bana da var. O kadar üzüldüm ettim belki bende kanser olabilirdim. Kimse bunu düşünmedi.Niye bende kalsın büyüklük.

Selam kızlar,

kocamın hatrı için bi telefon açıp geçmiş olsun derdim
Aynı acıyı yaşadığınız için empati yapabilirsiniz
Anne baba ne olursa olsun atılmıyor

Ne demiş bebeğin düşmesini bekliyorum mu belki konu sahibinin Kendi Hüsnü kuruntusudur bu sadece bir iddia tek taraftan dinliyorsunuz çünkü
Sizi inandırmak için ne yapabilirim?
Kvnin aramıza fitne sokmak için sürekli yarattığı sorunların sesli mesajlarını dinler misiniz?

Ne yapabilirim ciddi soruyorum çünkü görüyorum ki buradaki tüm konuları tek taraflı okuduğunuzu unutmuş gibi benim açtığım konuyu kişisel algılıyorsunuz?

Sana çektirmiş belliki illada hakkını helal et demem çünkü yaşadıklarınızı silemeyiz ama eşin için düşünüyormuş, üzülüyormuş gibi yapıp iki yardım edip güler yüz gösterebilirsin.

Düzeltme: Yıllarca gelinine çektirip, her türlü şeyi yapan insanlar bir anda hasta veya ameliyatlık olunca bazılarının aklına niye insanlık geliyor? O kadın karşısındakininde bir insan evladı olduğunu kabullenip baştan iyi davranmasi gerekmez miydi? Ayrıca kimse kendi annesi gibi olamaz insanın. Kızın annesi damada çektirseydi yine aynı şeyi derdim.
Kendimden örnek vereyim babaannem anneme yengeme yıllarca çektirdi. İkiside sinir hastası oldu babaannem hasta olduğu sürece kendisine bakılsın diye melek gibi davranmaya başladı hastalığı geçince yine şeytana döndü. Ölüm korkusuyla gelen iyilik, iyilik değildir. kim neyi hakediyorsa o kadar muamele. Suan hal hatır bile soruyorsak babamın hatırına sende eşin için böyle davranabilirsin.

Son düzenleme:
Sen okumadın sanırım hayatıni cehenneme çevirdiği falan yok eften püften şeylereften püften şeyler
Eften püften şey= torunu ölsün diye dua etmek. Aynen ya hiç cehenneme cevirmemiş. Yaşlılığında, hastalığında saygı ve sevgi bekleyen karşısındakinin kıymetini bilecek, onu üzmeyecek.

Açıkçası kayınvalideniz size neler yaptı bilmiyorum okuyamadım. Eğer canınıza teşebbüs etmediyse helalleşip konuyu düze çıkarmak çok daha mantıklı görünüyor. Ve lütfen sizin psikolojiniz için söylüyorum yıllar önce olup bitmiş şeyleri silmeye gayret edin. İnsan zihni ona yapılan kötü muameleleri asla unutmuyor katılıyorum fakat bu olayları unutmadıkça yani bırakmadıkça o dertler sizinle beraber her yere geliyor. En sonunda silemediğiniz bu anılar sizi hasta etmeye başlıyor. Lütfen bunu kendinize yapmayın kötü anılar sırtınıza yük olmasın bırakın bir yerde kalsınlar.

Iciniz nasil rahat edecekse oyle yapin. Esiniz gercekten kirilip bosanmaya kadar gidebilir bunu degerlendirin. Siz vicdan azabi cekebilirsiniz bunu dusunun. Hangisi cikariniza hizmet ederse onu yapin.
Insanlar da sunu anlasin kv de dusuk yapmanizi yani torununun olmesini istemis.

Ne demiş bebeğin düşmesini bekliyorum mu belki konu sahibinin Kendi Hüsnü kuruntusudur bu sadece bir iddia tek taraftan dinliyorsunuz çünkü
O yüzden de tek taraflı yorum yapacağız. Kadın gelip anlatamayacağına göre? Açıkçası çocuğumun canını kimse umursamazsa ben de kimseyi umursamam

durum ne olursa olsun hastalık bu
çok fazla muhattap olmana gerek yok
ama yanında oldugunu bilsin
böyle durumlarda birlik olmakta fayda var
size ne kadar kötülük yapmış olursa olsun şu an Allaha şükür iyisiniz ve o eşinizin annesi
Eşinizi de düşünün
Büyüklük sizde kalsın

Şu durum kişinin kendine yaptığı en büyük haksızlık bana kalırsa. Sizin olayınız özelinde yazmıyorum, öncelikle bunu söyleyeyim. Herkesin zamanında yaptığı zorbalığı, istismarı, şiddeti vs vs vs ayy ölüm döşeğinde, ay hasta oldu diye üstünü kapatamayız, yok sayamayız. Affetmeyi reddeden insanlara da “ne kadar kincisin, vicdansızsın” gibi temelde psikolojik şiddet barından cümleler kurup; zamanında yaşadıkları acılarını, sınırlarını, duygularını, tecrübelerini yok saymalarını istemek bizim ülkemizde en çok uygulanan manipülasyondur. Birçoğumuz “vicdan” adı altında affetmeyi, unutmayı seçmek zorunda bırakılırız. Affetmek karşı tarafa gösterilen bir erdem ise tam tersi de kişinin kendine gösterdiği saygıdır bence.

Tabi bu bahsettiğim şeyler “ kaynanam bana oturma grubu almadı, kınamda avcuma altın koymadı, beş bilezik istedim üç taktı” gibi şeyler değil. Yaşadıklarınızı bilmiyorum, varsa eski konularınızı okumadım. Zamanında eş ailesi tarafından bize yapılan çok ama çok büyük bir saygısızlık var şurda anlatsam herkesin nasıl hala yüzlerine bakıyorsun diyebileceği oldukça spesifik bir olay. Olaydan birkaç yıl sonra kayınvalideye o olayın bize hissettirdiğini ve bu konuyu hiçbir zaman unutmayacağımı söyledim. Kendi de çok pişman olmuş olmalı ki karşımda ağladı. Konuyu o gün kapattım. Affetmedim ama kapattım. Ona da aynen böyle söyledim.

Back
X