- 20 Ekim 2023
- 811
- 1.121
- 33
- Konu Sahibi GurbettekiKus
bence yanında olun o yaptıklarından zaten pişman olmuştur, barışır helalleşirsiniz en azından. eşinizin yerine koyun kendinizi. o sizin hasta annenizin yüzüne bakmasa nasıl hissederdiniz?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Selam kızlar,
Daha önce eşim ve ailesiyle yaşadığım sorunları anlatmıştım. Link biraz uzun okumadan yorum yapmayın lütfen.
Neredeyse tamamınız boşanmam yönünde yorum yapmıştınız.
Bu durumların son noktasında kvle ile görüşmeyi psikolojik sağlığım için kestim.
Açıkcası eşime de artık aile tarafından olan herhangi bir durumu bana taşımaması gerektiğini anlattım.
Bu süreçte eşimi kısıtlamadım. Ailesiyle istediği her zaman görüştü. Çocuğuma da herhangi bir yasak koymadım sadece evime kabul etmedim.
Bu süreçte evliliğimiz büyük ölçüde toparlandı.
Bebeğimi desteksiz ve tek başıma büyütmek bunların fitneleriyle uğraşmaktan daha kolaydı.
Hamileliğim çok sıkıntılı geçmişti konum burda Link
Ben hastanede kanlar içindeyken kv kişisinin saç baş süslenip, güle oynaya arta kalan yemeklerini de alıp gelmesi gözümün önünden gitmiyor.
Hamileliğim boyunca düşük yapmamı bekledi.
Hepsini Allah’a havale ettim.
Şimdi de kv kişisinin son evre kanser olduğunu öğrendik.
14 yaşımda babamı kanserden kaybettiğim için bu hastalığı ve zorluğunu biliyorum. Allah şifasını versin diyorum. Eşime moral vermeye çalışıyorum ama yaşadığım bu olaylardan sonra onu tekrar görüp geçmiş olsun demek bile gelmiyor içimden.
Diğer yandan bu insanla ahirette bile karşılaşmak istemiyorum.
Yerimde olsanız ne yapardınız?
Eşin hiiiç arkanda durmamış birey olamamış, linklerin ilk açtığın yerlerini okudum sadece...Selam kızlar,
Daha önce eşim ve ailesiyle yaşadığım sorunları anlatmıştım. Link biraz uzun okumadan yorum yapmayın lütfen.
Neredeyse tamamınız boşanmam yönünde yorum yapmıştınız.
Bu durumların son noktasında kvle ile görüşmeyi psikolojik sağlığım için kestim.
Açıkcası eşime de artık aile tarafından olan herhangi bir durumu bana taşımaması gerektiğini anlattım.
Bu süreçte eşimi kısıtlamadım. Ailesiyle istediği her zaman görüştü. Çocuğuma da herhangi bir yasak koymadım sadece evime kabul etmedim.
Bu süreçte evliliğimiz büyük ölçüde toparlandı.
Bebeğimi desteksiz ve tek başıma büyütmek bunların fitneleriyle uğraşmaktan daha kolaydı.
Hamileliğim çok sıkıntılı geçmişti konum burda Link
Ben hastanede kanlar içindeyken kv kişisinin saç baş süslenip, güle oynaya arta kalan yemeklerini de alıp gelmesi gözümün önünden gitmiyor.
Hamileliğim boyunca düşük yapmamı bekledi.
Hepsini Allah’a havale ettim.
Şimdi de kv kişisinin son evre kanser olduğunu öğrendik.
14 yaşımda babamı kanserden kaybettiğim için bu hastalığı ve zorluğunu biliyorum. Allah şifasını versin diyorum. Eşime moral vermeye çalışıyorum ama yaşadığım bu olaylardan sonra onu tekrar görüp geçmiş olsun demek bile gelmiyor içimden.
Diğer yandan bu insanla ahirette bile karşılaşmak istemiyorum.
Yerimde olsanız ne yapardınız?
Ben sizi anlıyorum, yinede geçmiş olsun diye bı gidin. Ne kanseri? Son evreye kadar belirti vermemişmi ?Siz linki okudunuz mu acaba ne Kini? Hiç ah etmemeli miydim bunca yaşadıklarımdan sonra? Her şeye susup evet diyip kv sözünden çıkmasa mıydım?
Düşük yapsam sevinecekti.
Oğluyla boşansam kına yakardı heralde.
Kötü yorum yapanlar,
Siz düşünün benim yaşadıklarımı ya kızınız yaşasaydı?
Eski konuyu okumadım. Belki söylediğim çok zalimce gelecek ama birileri bu dünyada ölüm var diyerek tatlı davranayım demeden bizim canımızı yakıp sonra ölümle burun buruna gelince neden insanlık yapmamız bekleniyor? Yapmayabilirsiniz ben sizi yadırgamam, ayıplamam. Kocanız iyi bir insansa, onun için değerse bir geçmiş olsun dersiniz. Sonra ne hali varsa görsün.
Müthiş strateji budur işte.Filmin finali her zaman önemlidir, akılda o şekilde kalırsınız. Finale cok az kalmış dişinizi sıkın. Numaradan da olsa gidin geçmiş olsun diyin, hatta tavsiyem en cok siz üzülmüş gibi davranın çünkü eşinizin aklında öyle kalacaksınız. Aksi bir durum oldugu zaman görümceler eltiler yengeler varsa eşinizi alttan fitneleyebilir ve kinlendirebilir. Erkekler böyle şeylere kinlenir ve takar. Kadın mezardan yine yuvanıza tebelleş olmasın izin vermeyin.
Linkleri okumadım ama konuda diyor ya hastanede kan revan içindeyken saç makyaj yapıp artık yemeklerle geldi diye. Herhalde bu kayınvalide kendi öz annesi çapında bir kadin olsa, iyilikle sevgiyle yaklaşsa, kanser olmasına canı gönülden üzülürdük hepimiz. Gitmeyeceğim dese konu sahibini suçlardik.Aradığım yorum.
İnsanlar kötülüğü tercih ediyorlarsa bedeline de katlanacak. İyilik de bir tercihti zamanında..
Ölüm sadece fiziksel olmuyor, yaşarken ölmek diye de bir şey var. Anladığım kadarıyla da konu sahibinin en güzel günlerini mahvetmiş. Belki bıraktığı travmalar hayat boyu unutulmayacak, çocuğuna kadar hatta torunlarına kadar etkileyecek. Kimse kimsenin ayarlarıyla oynayamaz.
Sadece en fazla (eşimin hatırı için) geçmiş olsun der geçerdim. Hakkınızı helal etme gibi bir mecburiyetiniz yok. Bu tarz olayları yaşamayan bilemez o yüzden bazılarına zalimce gelebilir.
Ya bir de ölüm varsa bana da var.Linkleri okumadım ama konuda diyor ya hastanede kan revan içindeyken saç makyaj yapıp artık yemeklerle geldi diye. Herhalde bu kayınvalide kendi öz annesi çapında bir kadin olsa, iyilikle sevgiyle yaklaşsa, kanser olmasına canı gönülden üzülürdük hepimiz. Gitmeyeceğim dese konu sahibini suçlardik.
Ne kolay, herkes iyiyken hayatı zindan etsinler sonra Allah cezasını verince aman ölüm var aman kalbin kararmış. Hiç de kararmamış. İyiyken hayatı zindan eden acılar içinde de geberebilir. Bir parça da üzülürsem ne olayım.
Ölüm var evet, iyiyken aklina getirecek herkes bunu. Iyiyken iyi davranacak ki ölümde ona iyi davranılsın.
Yorumunu okumayı bitirmeden beğendim Rosa. Evet ölüm bana da var. Hayatımda belki sadece bir kez yaşayacağım düğünü, doğumu, evliliğin cicim aylarını burnumdan getirdiyse ölüm döşeğinde diye niye unutayım o günleri? Herkesi affetmek zorunda değiliz.Ya bir de ölüm varsa bana da var.
Niye konu sahibi ölümsüzmüş gibi düşünülüyor, anlamadım.
En iyi ihtimalle 70-80 senelik ömrün 4-5 senesini mahveden birine neden merhamet etsin ki?
Bazı insanlara öyle pek iyilik de yaramıyor. Kötüyken yanında oluyorsun, kuyruğu düzeltince yine aynı kötülüğüne devam ediyor. Kötü insanlar vefa nedir bilmez.
Sanki binlerce hayatımız mı var? Olan bir tanesinin de içine edenleri affetmemek gayet de hakkımız.Yorumunu okumayı bitirmeden beğendim Rosa. Evet ölüm bana da var. Hayatımda belki sadece bir kez yaşayacağım düğünü, doğumu, evliliğin cicim aylarını burnumdan getirdiyse ölüm döşeğinde diye niye unutayım o günleri? Herkesi affetmek zorunda değiliz.
Benim dedem de birkaç yıl önce vefat etti. Son sağlıklı zamanına kadar hayatı annaneme zulüm ederdi. Ne zamanki gidici olduğunu öğrendi, melek kesildi. 1 yıl sonra da vefat etti. Şimdi annanem ona bir ömür zulmeden adamı af mı etsin?Sanki binlerce hayatımız mı var? Olan bir tanesinin de içine edenleri affetmemek gayet de hakkımız.
Ayrıca kalbi kararan da ben değil, bana bunları yapandır.
Bunda da mağduru haksız göremezsiniz ama.
Kimse yaşlandı, hastalandı ya da ölüyor diye melek olmuyor. Herkes neyse o.
Dünyada cehennemi yaşatan, sürüne sürüne ölüp gerçek cehennemi boylayabilir. Ama kanserle sürünür ama başka bir şeyle. Ona yaratan karar verir. Bugünün yarını da var demeyenlerin sonu beni zerre kadar ilgilendirmez.Sanki binlerce hayatımız mı var? Olan bir tanesinin de içine edenleri affetmemek gayet de hakkımız.
Ayrıca kalbi kararan da ben değil, bana bunları yapandır.
Bunda da mağduru haksız göremezsiniz ama.
Kimse yaşlandı, hastalandı ya da ölüyor diye melek olmuyor. Herkes neyse o.