Kayınvalidem kanser çıktı

bence yanında olun o yaptıklarından zaten pişman olmuştur, barışır helalleşirsiniz en azından. eşinizin yerine koyun kendinizi. o sizin hasta annenizin yüzüne bakmasa nasıl hissederdiniz?

Eden bunca kötülüğü ederken bir gün öleceğini düşünerek hareket etti mi acaba kimin kimden önce gideceği belli değil bu hayatta iyi olsa ona göre yaşar kötü kötüdür. Kan bağın olan bir kimseyi affedebilirsin belki ama kv eziyetleri zor hazmedilir. Hiçbirşeyim değil zulumden başka yaptigi bir sey yok kadin ölüm döşeğinde bile pişmanlık duyup helallik istememiş . Allah çektirmesin allah şifasını versin der geçerim.

Bende kp ile gorusmuyorum kv ile mecburiyetten gorusuyorm evime geldigi icin cocuklari gorucem diye... senelerim aglamakla gecti ugradigim haksizliklarin haddi hesabi yok en son kp karisiyla kavga ederken kendisi alkolik bana bir anda kufurler ederek evden kovdu oglum ufakti dizlerine sarildi dede sakami yapiyorsn diye onada kufur etti bu cocuk 3.5 yasinndaydi ozaman bir özür dilemedi birdaha evine ayagimi sokmam diyip cikali 3.5 yil oldu smdide haber gonderiliyor gelsin diye ne munasebet lortmusun ? Durduk yere bunlari yaparken dusuneceklerdi tavrim sizle ayni olurdu gecms olsn der kapardm telefonu bukadar

Selam kızlar,

Daha önce eşim ve ailesiyle yaşadığım sorunları anlatmıştım. Link biraz uzun okumadan yorum yapmayın lütfen.
Neredeyse tamamınız boşanmam yönünde yorum yapmıştınız.
Bu durumların son noktasında kvle ile görüşmeyi psikolojik sağlığım için kestim.
Açıkcası eşime de artık aile tarafından olan herhangi bir durumu bana taşımaması gerektiğini anlattım.

Bu süreçte eşimi kısıtlamadım. Ailesiyle istediği her zaman görüştü. Çocuğuma da herhangi bir yasak koymadım sadece evime kabul etmedim.

Bu süreçte evliliğimiz büyük ölçüde toparlandı.
Bebeğimi desteksiz ve tek başıma büyütmek bunların fitneleriyle uğraşmaktan daha kolaydı.

Hamileliğim çok sıkıntılı geçmişti konum burda Link
Ben hastanede kanlar içindeyken kv kişisinin saç baş süslenip, güle oynaya arta kalan yemeklerini de alıp gelmesi gözümün önünden gitmiyor.
Hamileliğim boyunca düşük yapmamı bekledi.

Hepsini Allah’a havale ettim.

Şimdi de kv kişisinin son evre kanser olduğunu öğrendik.
14 yaşımda babamı kanserden kaybettiğim için bu hastalığı ve zorluğunu biliyorum. Allah şifasını versin diyorum. Eşime moral vermeye çalışıyorum ama yaşadığım bu olaylardan sonra onu tekrar görüp geçmiş olsun demek bile gelmiyor içimden.

Diğer yandan bu insanla ahirette bile karşılaşmak istemiyorum.

Yerimde olsanız ne yapardınız?

KOnu sahibi, sen leş gibi herifle evlenmişsin. Evlenecek durumunuz yokken evlenip, birde düzene girmeden çocuk yapmışsın. Üstelik kocan çocuğu istememiş, aldır demiş, ısrarla doğurmuşsun.

Kayınvalidenin sana yaptığı pek bir şey yok. Tüm olan bitenin suçlusu bu kocan.

Filmin finali her zaman önemlidir, akılda o şekilde kalırsınız. Finale cok az kalmış dişinizi sıkın. Numaradan da olsa gidin geçmiş olsun diyin, hatta tavsiyem en cok siz üzülmüş gibi davranın çünkü eşinizin aklında öyle kalacaksınız. Aksi bir durum oldugu zaman görümceler eltiler yengeler varsa eşinizi alttan fitneleyebilir ve kinlendirebilir. Erkekler böyle şeylere kinlenir ve takar. Kadın mezardan yine yuvanıza tebelleş olmasın izin vermeyin.

Selam kızlar,

Daha önce eşim ve ailesiyle yaşadığım sorunları anlatmıştım. Link biraz uzun okumadan yorum yapmayın lütfen.
Neredeyse tamamınız boşanmam yönünde yorum yapmıştınız.
Bu durumların son noktasında kvle ile görüşmeyi psikolojik sağlığım için kestim.
Açıkcası eşime de artık aile tarafından olan herhangi bir durumu bana taşımaması gerektiğini anlattım.

Bu süreçte eşimi kısıtlamadım. Ailesiyle istediği her zaman görüştü. Çocuğuma da herhangi bir yasak koymadım sadece evime kabul etmedim.

Bu süreçte evliliğimiz büyük ölçüde toparlandı.
Bebeğimi desteksiz ve tek başıma büyütmek bunların fitneleriyle uğraşmaktan daha kolaydı.

Hamileliğim çok sıkıntılı geçmişti konum burda Link
Ben hastanede kanlar içindeyken kv kişisinin saç baş süslenip, güle oynaya arta kalan yemeklerini de alıp gelmesi gözümün önünden gitmiyor.
Hamileliğim boyunca düşük yapmamı bekledi.

Hepsini Allah’a havale ettim.

Şimdi de kv kişisinin son evre kanser olduğunu öğrendik.
14 yaşımda babamı kanserden kaybettiğim için bu hastalığı ve zorluğunu biliyorum. Allah şifasını versin diyorum. Eşime moral vermeye çalışıyorum ama yaşadığım bu olaylardan sonra onu tekrar görüp geçmiş olsun demek bile gelmiyor içimden.

Diğer yandan bu insanla ahirette bile karşılaşmak istemiyorum.

Yerimde olsanız ne yapardınız?
Eşin hiiiç arkanda durmamış birey olamamış, linklerin ilk açtığın yerlerini okudum sadece...
Üstelik çocuğu aldıralım lafını sen edeceğin yerde Kocan yapmış.. Yalan söylemeyeceğim kusura bakma yazdıkların doğrultusunda eşin sözünü tutmayan anne ağızlı büyümemiş bir koca bebe... sonradan düzeldi mi bilemiyorum... Kanserin son evresi demişsin ne kadar ömrü var hangi kanser Allah bilir ömrünü de.. benim felsefem şu ben düşkün darda veya hasta iken yiyip içenler benden uzak duranlar bana hal hatır sormayanlarla benim işim olmaz kısa ve net... Sen de çok badireler atlamışsın ortada kimse yok..
İnsanlık namına canın istiyorsa git kocanla geçmiş olsun de.. Demesen de ya ayıp niye demedin demem şahsen ben.

Siz linki okudunuz mu acaba ne Kini? Hiç ah etmemeli miydim bunca yaşadıklarımdan sonra? Her şeye susup evet diyip kv sözünden çıkmasa mıydım?
Düşük yapsam sevinecekti.
Oğluyla boşansam kına yakardı heralde.

Kötü yorum yapanlar,
Siz düşünün benim yaşadıklarımı ya kızınız yaşasaydı?
Ben sizi anlıyorum, yinede geçmiş olsun diye bı gidin. Ne kanseri? Son evreye kadar belirti vermemişmi ?

Hastalık veya ölüm bir insanın yaptığı kötülükleri asla silmez.
O yüzden ben olsam affetmem. Hastanede falan ziyaret edilecekse el gibi gider yarım saat durur, geçmiş olsun der çıkardım. Hak hukuku da öteki tarafta görüşürüz zaten, hesabını Allah'a verir artık. Yap et sonra da helallik iste, ohhh!
Ne güzel dünya ya, oldu o zaman milletin hayatını mahvedelim, ölürken helallik isteyelim, her şey silinsin.
Ama gelinim diye hasta bakımı vs beklerlerse asla bakmazdım.

Eski konuyu okumadım. Belki söylediğim çok zalimce gelecek ama birileri bu dünyada ölüm var diyerek tatlı davranayım demeden bizim canımızı yakıp sonra ölümle burun buruna gelince neden insanlık yapmamız bekleniyor? Yapmayabilirsiniz ben sizi yadırgamam, ayıplamam. Kocanız iyi bir insansa, onun için değerse bir geçmiş olsun dersiniz. Sonra ne hali varsa görsün.

Aradığım yorum.

İnsanlar kötülüğü tercih ediyorlarsa bedeline de katlanacak. İyilik de bir tercihti zamanında..

Ölüm sadece fiziksel olmuyor, yaşarken ölmek diye de bir şey var. Anladığım kadarıyla da konu sahibinin en güzel günlerini mahvetmiş. Belki bıraktığı travmalar hayat boyu unutulmayacak, çocuğuna kadar hatta torunlarına kadar etkileyecek. Kimse kimsenin ayarlarıyla oynayamaz.

Sadece en fazla (eşimin hatırı için) geçmiş olsun der geçerdim. Hakkınızı helal etme gibi bir mecburiyetiniz yok. Bu tarz olayları yaşamayan bilemez o yüzden bazılarına zalimce gelebilir.

Bu arada ben de eski konuları okumadım.

Filmin finali her zaman önemlidir, akılda o şekilde kalırsınız. Finale cok az kalmış dişinizi sıkın. Numaradan da olsa gidin geçmiş olsun diyin, hatta tavsiyem en cok siz üzülmüş gibi davranın çünkü eşinizin aklında öyle kalacaksınız. Aksi bir durum oldugu zaman görümceler eltiler yengeler varsa eşinizi alttan fitneleyebilir ve kinlendirebilir. Erkekler böyle şeylere kinlenir ve takar. Kadın mezardan yine yuvanıza tebelleş olmasın izin vermeyin.
Müthiş strateji budur işte.

Ne olursa olsun benım yaşam felsefeme göre bugunlerın yarını yarınlarında bugunlerı vardır. Her şey insanlar içindir iyilikte kötülükte.
Ben kendım düşene bi tekme daha vurmam. Herkesin sınavı farklıdır. Zamanın olmus üzülmüşsünüz. Kadın hastalanmış nıhayetınde. Yarın sızın basınıza gelmeyeceği ne malum Allah korusun tabiki.
Bu kadar kin fazla abartı.
Eşinize bunu hıssettırırsenız unutmaz bu kini ve evlılıgınızın sonunu getırmıs olursunuz.

Aradığım yorum.

İnsanlar kötülüğü tercih ediyorlarsa bedeline de katlanacak. İyilik de bir tercihti zamanında..

Ölüm sadece fiziksel olmuyor, yaşarken ölmek diye de bir şey var. Anladığım kadarıyla da konu sahibinin en güzel günlerini mahvetmiş. Belki bıraktığı travmalar hayat boyu unutulmayacak, çocuğuna kadar hatta torunlarına kadar etkileyecek. Kimse kimsenin ayarlarıyla oynayamaz.

Sadece en fazla (eşimin hatırı için) geçmiş olsun der geçerdim. Hakkınızı helal etme gibi bir mecburiyetiniz yok. Bu tarz olayları yaşamayan bilemez o yüzden bazılarına zalimce gelebilir.
Linkleri okumadım ama konuda diyor ya hastanede kan revan içindeyken saç makyaj yapıp artık yemeklerle geldi diye. Herhalde bu kayınvalide kendi öz annesi çapında bir kadin olsa, iyilikle sevgiyle yaklaşsa, kanser olmasına canı gönülden üzülürdük hepimiz. Gitmeyeceğim dese konu sahibini suçlardik.

Ne kolay, herkes iyiyken hayatı zindan etsinler sonra Allah cezasını verince aman ölüm var aman kalbin kararmış. Hiç de kararmamış. İyiyken hayatı zindan eden acılar içinde de geberebilir. Bir parça da üzülürsem ne olayım.

Ölüm var evet, iyiyken aklina getirecek herkes bunu. Iyiyken iyi davranacak ki ölümde ona iyi davranılsın.

Linkleri okumadım ama konuda diyor ya hastanede kan revan içindeyken saç makyaj yapıp artık yemeklerle geldi diye. Herhalde bu kayınvalide kendi öz annesi çapında bir kadin olsa, iyilikle sevgiyle yaklaşsa, kanser olmasına canı gönülden üzülürdük hepimiz. Gitmeyeceğim dese konu sahibini suçlardik.

Ne kolay, herkes iyiyken hayatı zindan etsinler sonra Allah cezasını verince aman ölüm var aman kalbin kararmış. Hiç de kararmamış. İyiyken hayatı zindan eden acılar içinde de geberebilir. Bir parça da üzülürsem ne olayım.

Ölüm var evet, iyiyken aklina getirecek herkes bunu. Iyiyken iyi davranacak ki ölümde ona iyi davranılsın.
Ya bir de ölüm varsa bana da var.
Niye konu sahibi ölümsüzmüş gibi düşünülüyor, anlamadım.
En iyi ihtimalle 70-80 senelik ömrün 4-5 senesini mahveden birine neden merhamet etsin ki?
Bazı insanlara öyle pek iyilik de yaramıyor. Kötüyken yanında oluyorsun, kuyruğu düzeltince yine aynı kötülüğüne devam ediyor. Kötü insanlar vefa nedir bilmez.

ben linkleri okumadım
çok sıkı fıkı olmaya gerek yok ama tamamen geçmiş olsun bile dememek fazla sert olur
belli ki bu konuda kararsız kalmış ve buraya konu açmışsın
eğer geçmiş olsun bile demezsen içinde kalır mı kalmaz mı bundan emin değilsin
açıkçası geçmiş olsun falan dersen pişman da olacağını sanmıyorum ama
demezsen ve kadın öldükten sonra pişman olursan ?
ister ölsün ister kalsın modunda olsan buraya konu açmazdın sanki

Ya bir de ölüm varsa bana da var.
Niye konu sahibi ölümsüzmüş gibi düşünülüyor, anlamadım.
En iyi ihtimalle 70-80 senelik ömrün 4-5 senesini mahveden birine neden merhamet etsin ki?
Bazı insanlara öyle pek iyilik de yaramıyor. Kötüyken yanında oluyorsun, kuyruğu düzeltince yine aynı kötülüğüne devam ediyor. Kötü insanlar vefa nedir bilmez.
Yorumunu okumayı bitirmeden beğendim Rosa. Evet ölüm bana da var. Hayatımda belki sadece bir kez yaşayacağım düğünü, doğumu, evliliğin cicim aylarını burnumdan getirdiyse ölüm döşeğinde diye niye unutayım o günleri? Herkesi affetmek zorunda değiliz.

Yorumunu okumayı bitirmeden beğendim Rosa. Evet ölüm bana da var. Hayatımda belki sadece bir kez yaşayacağım düğünü, doğumu, evliliğin cicim aylarını burnumdan getirdiyse ölüm döşeğinde diye niye unutayım o günleri? Herkesi affetmek zorunda değiliz.
Sanki binlerce hayatımız mı var? Olan bir tanesinin de içine edenleri affetmemek gayet de hakkımız.
Ayrıca kalbi kararan da ben değil, bana bunları yapandır.
Bunda da mağduru haksız göremezsiniz ama.
Kimse yaşlandı, hastalandı ya da ölüyor diye melek olmuyor. Herkes neyse o.

Sanki binlerce hayatımız mı var? Olan bir tanesinin de içine edenleri affetmemek gayet de hakkımız.
Benim dedem de birkaç yıl önce vefat etti. Son sağlıklı zamanına kadar hayatı annaneme zulüm ederdi. Ne zamanki gidici olduğunu öğrendi, melek kesildi. 1 yıl sonra da vefat etti. Şimdi annanem ona bir ömür zulmeden adamı af mı etsin?

Etmedi de annemler alıp götürüyor olmasa mezarına bile gitmiyor.

Dünyada cehennemi yaşatan, sürüne sürüne ölüp gerçek cehennemi boylayabilir. Ama kanserle sürünür ama başka bir şeyle. Ona yaratan karar verir. Bugünün yarını da var demeyenlerin sonu beni zerre kadar ilgilendirmez.

Tabii ki hepimiz de bir gün öleceğiz tüm bu yorumları yazanlar da ölecekler..
Bunun farkındayım, babamı kaybettiğimde içimdeki acının geçmesi 10 senemi almıştı.

Kendisininde zamanında aynı kendisi gibi kvsi varmış. Ben sadece şu olayı anlamıyorum (Link)

Bunca yaşanan şeye rağmen ona tek lafım “Allah seni kendi kayınvalidene benzetmesin” oldu. (Eğer bunu da kötü sayarsanız bilemiyorum)

Ben de bir anneyim, benim de bir annem var.
Bunca zaman hep, eşimin annesi olarak düşündüm bir tek kötülüğüm olmadı saygımı bozmadım.
Şimdi de insan olarak düşüneceğim…

Back
X